Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Τι γκαντεμιά είναι αυτή....

Δηλαδή μόνο χιονοπόλεμο μπορούμε να παίξουμε αύριο.....

Snowboard τον άλλο μήνα οπότε... γιατί Δευτέρα τελειώνει η άδεια μου. :):D

Δυστυχώς αν και το Χ/Κ θα ανοίξει το Σάββατο, δεν υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε σκι, μιας και το χιόνι είναι πολύ μαλακό και περιμένουν να πέσει η θερμοκρασία για να το πατήσουν
Αυτή είναι η κατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα πάμε για Κυριακή.

Σήμερα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης των πιστών.

Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει σαββατοκύριακο.Απο ότι βλέπω στο site το χιόνι είναι λίγο 10 στη βάση και 25 κορυφή.Μήπως χιόνισε και εχτές βράδυ.Η προβλέψεις λένε ότι θα χιονίσει και παρασκευή στο φαλακρό.

Αύριο θα ξέρουμε εάν και τί θα λειτουργήσει από Σάββατο.

Σε εμενα παντως στο τηλ που δινουν πλεον υπευθηνα πληροφοριες 2522041811, μου ειπαν σημερα στης 1300, πως αν δεν ριξει αλλa 15-20cm, (που οπως λεει ο Σακης δεν θα ριξει), δεν θα ανοιξει τιποτα αλλο εκτως απο τα ηδη ανοιχτα babylift-((((. Εχω παψει πλεον να ελπιζω...........................

Κοίτα και για εχτές δεν έδιναν τίποτα και τελικά έριξε κάτι ψηλά.Από το χωριό μου στις σέρρες το απόγευμα φαίνονταν κάτι πυκνά σύννεφα να κατευθύνονται προς φαλακρό μεριά και δίνουν και χιόνια για αύριο οπότε τίποτα δεν είναι οριστικό.

Τα τελευταια νεα αναφερουν πως το σαββατοκυριακο επιτελους θα ανοιξουν αρκετες απο τις πιστες στο χιονοδρομικο κεντρο φαλακρου(τηλεφωνικη επικοινωνια που μολις ειχα).Σημερα το μεσημερι θα ανεβω πανω οποτε αν καποιος ενδιαφερεται και εχει το τηλ μου μπορει κατα το βραδακυ να επικοινωνησει μαζι μου να του πω τι θα δω πανω.Ελπιζω να εχει ξεκαθαρισει με σαφηνεια και να μπορει να ειπωθει ακριβως τι μελλει γενεσαθαι απο τους υπευθυνους ωστε να τα καταφερουν οι χιονοδρμοι να προγραμματισουν την επισκεψη τους και να απολαυσουν επιτελους τα αγαπημενα τους χομπυ στο μεγαλυτερο χιονοδρομικο της ελλαδας........

ORDEM E PROGRESSO

Επιβεβαιωνω τον Σακη, στο τηλ μου ειπανε οτι κατα 99% και με οριακο χιονι θα δουλεψουν Καρταλκα + Χιονοτρυπα. Εγω με τα παλια μου πεδιλα θα ειμαι πανω, Σακη τα λεμε αυριο πρωι-πρωι-))))

Στη Καρταλκα & Χιονοτρυπα υπάρχει καμιά εύκολη πίστα.Εγώ πέρσι έκανα σκι στη μέστα.Θα έχω πρόβλημα εκεί.

Η πίστες Καρτάλκα & Χιονότρυπα είναι δύσκολες πίστες.Η Χιονότρυπα πρέπει να είναι κόκκινη.Την Καρτάλκα δεν την ξέρω καμιά πιο εύκολη δεν θα ανοίξει.

Εγω παιρνω αδεια απο 15 του μηνος ελπιζω να μην ειναι τοσο απογοητευτικη η κατασταση τοτε.Ακουσα απο γνωστο μου οτι απο το τριτο 10ημερο του Ιανουαριου θα αρχισει να ερχεται ο ''πραγματικος'' χειμωνας.

Μόλις γύρισα απο φαλακρό.Έκανα σκι στη χιονότρυπα και παρόλο που στα απάτητα είχε πάρα πολύ χιόνι στη πίστα είχε αρκετές πέτρες.Ευτυχώς που νοίκιασα τον εξοπλισμό!Απ'ότι κατάλαβα στο φαλακρό για να ανοίξουν όλες η πίστες θέλει πάρα πολύ χιόνι.Πάντως πέρασα πολύ καλά.Και η κατράλκα παρόλο που δεν την κατέβηκα πρέπει να είχε αρκετές πέτρες.Το χιόνι πάντως ήταν πολύ περισσοτερο απο ότι έλεγε το site.

Τελικα ηταν ανοιχτες με οριακο χιονι ΚΑρταλκα και Χιονοτρυπα-μεχρι τον προτελευταιο πυλωνα της κορυφης, παραπανω ειχε κοτρωνια-(πρωτη φορα ειδα να λειτουργει το ΧΚ με τοσο λιγο χιονι), εγω παντως με τα παλια μου πεδιλα για να μην αγχωνομαι για τις γρατζουνιες το ευχαριστηθηκα και τις δυο μερες εξαιτιας τις αψογης ποιοτητας του λιγοστου χιονιου. Ευτυχως που ο κοσμος ηταν ελαχιστος στις πιστες και ετσι μπορεσαμε να χαρουμε το λιγοστο χιονι, παντως αν και ειχε και χωμα και χορταρακια αλλα και πετρες- κυριως στην Καρταλκα αλλα σημασμενες απο πιστερ- μπορουσες ανετα να κανεις το σκι σου αν δεν λυποσουν τις γρατζουνιες στα πεδιλα...

ΥΓ Bruce ski, που το ειδες το παρα πολυ χιονι στα απατητα? Το μοναδικο σημειο που μπορουσες να βγεις εκτος πιστας και να μην "σκοτωθεις", ηταν στο λουκι αριστερα απο το λιφτ τηςχιονοτρυπας που ειχε βαλει χιονι ο αερας...

Έχοντας μπει Ιανουάριος χωρίς σκι και φτάνοντας στα όριά μου πήγα Βασιλίτσα την Παρασκευή και το Σάββατο και Φαλακρό την Κυριακή.

Στην Βασιλίτσα στο συρόμενο ήθελε πολύ προσοχή στο μέσον της πίστας, γιατί εκτός από την, μικρής σημασίας, φθορά στα σκι (καλύτερα στα σκι παρά στον Ψυχολόγο) ήταν μάλλον επικίνδυνο για αρχάριους και άτυχους. Σίγουρα αν ήταν στο μέσον της σεζόν δεν θα άξιζε να πάει κανείς, αλλά μετά από τόση στέρηση και έχοντας και τις προβλέψεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες, ήταν επιβεβλημένο.

Στο Φαλακρό ήταν καλύτερα αφού δεν είχε καθόλου κόσμο και κυρίως στα σημεία χωρίς χιόνι έβλεπες κυρίως χόρτα παρά πέτρες. Αν κανείς πρόσεχε κάποια λίγα σημεία ήταν πάρα πολύ ωραία. Στον Παππού παλιότερα έχω κάνει σκι πολλές φορές με χειρότερες συνθήκες. Το μόνο ίσως αρνητικό η μικρή σχετικά ταχύτητα που είχαν ρυθμιστεί τα συρόμενα λίφτ αφού δεν είχε καθόλου κόσμο να εξυπηρετήσουν.

Και πως να έχει κόσμο άλλωστε. Στο Snow Report φαίνεται ότι δεν δουλεύει, η ενημέρωση από το επίσημο τηλέφωνο του χιονοδρομικού ήταν από αδιάφορη έως «μη μας ενοχλείται». Ακόμη και αυτοί που έχουν επαγγελματικό συμφέρον από την λειτουργία του χιονοδρομικού δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη για τις προθέσεις των υπευθύνων.

Πως λοιπόν να προγραμματίσει κανείς από λίγο πιο μακριά να πάει στο Φαλακρό. Τα προγράμματα για εκδρομές γίνονται από την προηγούμενη ή την προ προηγούμενη μέρα και κανείς δεν ξεκινά από την Θεσσαλονίκη πχ στις 9 η ώρα το Σάββατο που η κοπέλα του Σαλέ αρχίζει να λέει ότι οι πίστες θα δουλέψουν.

Γρηγόρη εγώ κατεβαίνοντας την χιονότρυπα πηγαίνοντας στο μέσον αριστερά βγήκα στο απάτητο και έφαγα μια βούτα με το κεφάλι να καρφώνετε στο χιόνι και εγώ κυριολεκτικά να κολυμπάω στο χιόνι.Ίσως σε εκείνο το συγκεκριμένο σημείο να είχε τόσο πολύ χιόνι και να στάθηκα τυχερός.Για την ενημέρωση έχετε δίκιο,τι να πω ίσως να μην θέλουν στο χιονοδρομικό πολύ κόσμο εμένα δε με χαλάει καθόλου.

Οι άνθρωποι του χ/κ είναι σε δύσκολη θέση. Από τη μία δεν μπορούν να πουν οτι το χ/κ είναι κλειστό, καθώς αρκετοί θα πέσουν να τους φάνε, από την άλλη ξέρουν καλύτερα από όλους μας οτι με τέτοιο χιόνι δεν γίνεται χιονοδρομία. Καταλαβαίνετε οτι την ευθύνη την αναλαμβάνει καθένας μόνος του.

Π.χ χθές στο Μαίναλο τα δύο καταστήματα εξοπλισμού έβγαλαν μεροκάματο ενοικιάζοντας έλκηθρα και κάνοντας λίγα μαθήματα. Εάν το χ/κ ενημέρωνε οτι δεν λειτουργεί δε θα ήταν κρίμα να χάσουν κάποιοι άνθρωποι το μεροκάματο ?

Συνεπώς, η ενημέρωση κρέμεται σε μια κλωστή με τέτοιες συνθήκες χιονιού. Οπότε καλό είναι να είμαστε λίγο επιεικείς μαζί τους.

Εγω παντως οτι μαθαινω απο το 2522041811(εκδοτηρια) ειναι εγκυροτατο και δεν εχει καμια σχεση μετο 2522041822 που ειναι του καταφυγιου και σου λενε οτι να "ναι...

Εγώ έμεινα ευχαριστημένος την Κυριακή.

Κατέβαινες με γκάζια την μισή Χιονότρυπα η οποία (το πάνω μισό) δεν είχε ούτε μιία πέτρα, μετα έκοβες

και την κατέβαινες από αριστερά με προσοχή (πέτρες) μέχρι το lift.

Βέβαια άκουγα μερικά κρακ κρακ από κάτω αλλά τα σκι ήταν νοικιασμένα και φαντάζομαι ότι αυτός που μου τα έδωσε ηξερε ότι οι πίστες είχαν πέτρες και δεν μου έδωσε τα καλύτερα. Οπότε χωρίς τυψεις...

Τα εκδοτήρια πιστεύω ενημέρωναν σωατά...

olimpiadb_1905.jpg

olimpiadb_1905.jpg.9013c398d60fc49f8757583c8c1b6ccd.jpg

Οι άνθρωποι του χ/κ είναι σε δύσκολη θέση. Από τη μία δεν μπορούν να πουν οτι το χ/κ είναι κλειστό, καθώς αρκετοί θα πέσουν να τους φάνε, από την άλλη ξέρουν καλύτερα από όλους μας οτι με τέτοιο χιόνι δεν γίνεται χιονοδρομία. Καταλαβαίνετε οτι την ευθύνη την αναλαμβάνει καθένας μόνος του.

Συνεπώς, η ενημέρωση κρέμεται σε μια κλωστή με τέτοιες συνθήκες χιονιού. Οπότε καλό είναι να είμαστε λίγο επιεικείς μαζί τους

Μακαρι να ειχα τραβηξει σε βιντεο τις συζητησεις που διαμειφθηκαν πολλα πρωινα με παροντες σχεδον ολους τους εμπλεκομενους οσον αφορα το αν και πως θα επρεπε η οχι να δουλεψει το Φαλακρο. Ολα τα διλημματα ολες οι μεταστροφες οτι ειπωθηκε πραγματικα τιμα ορισμενους ανθρωπους που μεγαλωσαν στο βουνο το σεβονται και σεβονται και τον χιονοδρομο-πελατη.....

3 φορες σε 2 μερες αλλαξε το να ειναι...η να μην ειναι.....Ακομα και αυτος που πατουσε δεν μπορουσε να πει με βεβαιοτητα τιποτα......

Δεν θελω να πω ονοματα αλλα δεν προκειται να ξεχασω ποτε καποια παιδια απο την δραμα (οι εθελοντες....οι γιγαντες της θελησης...) και καποια χωρια της περιοχης που θελανε ακομα και με φτυαρια να βοηθησουν στο να ανοιξει με ασφαλεια το χιονοδρομικο.......αν τους ζητιοτανε.

Ειναι προς τιμην οχι μονο του φαλακρου αλλα οποιου χιονοδρομικου δεν ανοιξε σκεπτομενο πιθανες συνεπειες και παραπονα ισως και πιθανα ατυχηματα........

Τελος θα μεταφερω μια κουβεντα που ακουσα πικροχολο σχολιο της επικαιροτητας.....

«Τουλαχιστον εμεις δεν θα βγουμε στα καναλια να ζητησουμε συγνωμη απο τον κοσμο επειδη ανοιξα,με.Χασαμε βεβαια λεφτα ...η συγνωμη και τζαμπα ειναι και αριστο επικοινωνιακο εργαλειο...αλλα τελικα ηταν προτιμοτερο.......καποιοι θα μας σεβονται...»

Σκατοκαιρε.............

ORDEM E PROGRESSO

γνωμη μου ειναι οτι μπραβο στις προθεσεις των ανθρωπων της περιοχης προκειμενου να ανοιξει το χ/κ αλλα ρε παιδια .... δε μπορουμε να παμε κοντρα στη φυση και στα καιρικα φαινομενα.δε χιονισε φετος μεχρι στιγμης οκ τελειωσε αυτο ειναι.δε φταιει καποιος γι αυτο.καθομαστε με τα ψεματα τωρα "οχι 10 ποντους εχει οχι 15, πετρες,γκρινια,νευρα,κλπ κλπ".αν ειναι δυνατον.διαβασα πιο πανω ο φιλος αλεξης που γραφει "Από τη μία δεν μπορούν να πουν οτι το χ/κ είναι κλειστό, καθώς αρκετοί θα πέσουν να τους φάνε,"! τι θα πει αυτο δλδ? ακου να πεσουν να τους φανε.δεν ειναι οι συνθηκες καταλληλες δε χιονισε ΤΕΡΜΑ ! και που παραμενει ανοιχτο τι γινεται δλδ? μετα θα γινει κανα ατυχημα και θα λεμε αλλα! και για να μην παρεξηγουμε δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμενο, μιλαω γενικα.οτι φετος μεχρις στιγμης δε χιονισε, αυτο ειναι. θελουμε δε θελουμε το δεχομαστε.δε μπορουμε αλλωστε να κανουμε και κατι αλλο. απο κει και περα οι γκρινιες και οι αντιπαλοτητες δε θα επιφερουν καποιο αποτελεσμα.

φιλικα κλειο

IPB Image

IPB Image

Χιονιζει απο σημερα το απογευμα στο φαλακρο συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες λιγω πανω απο την :( διασταυρωση του βωλακα.......Μακαρι να κρατησει μεχρι σαββατο οπως λενε τα προγνωστικα ....να μη παμε κουβα για αλλη μια φορα φετος το χειμωνα.......... :lol:

ORDEM E PROGRESSO

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. elasticeye
      elasticeye
      (52 years old)
    2. pvill
      pvill
      (60 years old)
    3. skont_c200
      skont_c200
      (43 years old)
    4. vvlah
      vvlah