Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
JohNi

Τεχνικές και Tips about Snowboarding

Recommended Posts

Πως να κάνετε άλμα με snowboard

1) Πριν πηδήξετε,είναι απαραίτητο να μάθετε πως να κάνετε «ollie»,το οποίο είναι ένας όρος από το skateboard,δηλαδή πως να κάνεις άλμα χρησιμοποιώντας το σανίδι.

2) Σε επίπεδο έδαφος με τη σανίδα δεμένη πηδήξτε ανασηκώνοντας την σανίδα από το έδαφος.Λυγίστε τα γόντα και μετά εκτιναχθείτε πάνω.Αυτό είναι ένα ollie.

3) Παρατηρείστε πως η σανίδα ανασηκώνεται και σιγουρέψτε ότι η μύτη της σανίδας ανυψώνεται παραπάνω από ότι η ουρά.Αν δεν γίνεται αυτό,τότε επικεντρωθείτε στο να φέρνετε το μπροστινό σας πόδι ψηλότερα.

4) Μάθετε να κάνετε άνετα ollies σε επίπεδη επιφάνεια

5) Τώρα προσπαθήστε να κάνετε ollie καθώς τσουλάτε μια πατημένη πίστα

6) Μόλις το μάθετε να το κάνετε άνετα κι αυτό,είναι ώρα για το πρώτο παραγματικό σας άλμα.

7) Βρείτε ένα ωραίο άλμα 1-2 πόδών,ώστε να είστε άνετοι.Σιγουρέψτε ότι προσγειώνεστε σε κλίση και όχι σε επίπεδη επιφάνεια,διότι η ανάδραση είναι επιβαρυντική για τους αστραγάλους σας

:rolleyes: Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και προσεγγείστε το άλμα με αποφασιστικότητα

9) Συσπειρωθείτε ελαφρώς και τοποθετείστε τη σανίδα σας όχι στις ακμές και όσο πιο επίπεδη καθώς πλησιάζετε το άλμα.Μόλις φτάσετε στην κορυφή του άλματος,κάντε ένα μικρό ollie,ώστε να σας δώσει λίγη ώθηση

10) Αμέσως εντοπίστε που ακριβώς θα προσγειωθείτε και συγκεντρωθείτε ώστε να μείνεται όρθιοι,προσγειώνοντας τη σανίδα επίπεδη

11) Προσγειωθείτε με επίπεδη τη σανίδα,όχι γωνιασμένη,και λυγίστε τα γόνατα για να απορροφήσετε την ενέργεια της προσγείωσης

12) Και επαναλάβετε μέχρι να το οικιοποιηθείτε

Επιπλεον Tips

1.Μην ενθουσιαστείτε και πολύ όταν βρίσκετε στο αέρα.Αυτό είναι απλά μια εισαγωγή στα πολλά κόλπα που μπορείτε να κάνετε με ένα snowboard.

2.Ποτέ μην δοκιμάσετε ένα άλμα,πριν ελένξετε και εξασφαλίσετε την προσγείωση

Πως να κάνετε μεγάλο άλμα με το snowboard

1) To πρώτο στοιχείο για να πάτε ψηλά με το snowboard είναι η ταχύτητα.Όσο ταχύτερα κάνετε το άλμα,μακρύτερα θα μπορείτε να εκτιναχθείτε.

2) Ξεκινήστε σε ένα σημείο στην απογείωση όπου είστε άνετοι να πάτε κατευθείαν στο άλμα.Μετά διαλέχτε ένα σημείο λίγο πιο ψηλά.Όσο πιο ψηλά ξεκινάτε,τόσο πιο γρήγορα θα φτάνετε στο άλμα.

3) Το δεύτερο στοιχείο για να κάνετε μεγάλο άλμα με το snowboard είναι πόσο δυνατά εκτινάσεστε στο χείλος του άλματος.Το κόλπο εδώ είναι να κάνετε ollie ή να πηδήξετε καθώς απογειώνεστε.Όσο πιο δυνατά κάνετε ollie,τόσο ψηλότερα και μακρύτερα θα φτάσετε.

4) Για να κάνετε ollie από ένα άλμα,μείνετε χαμηλά με τα γόνατα λυγισμένα καθώς πλησιάζετε το άλμα.Μετά,κι ενώ είστε έτοιμοι να απογειωθείτε,πιέστε απότομα την ουρά του snowboard καθώς ανασηκώνετε το εμπρός πόδι.

5) Καθώς ανυψώνεστε στον άερα,φέρτε και τα δύο γόνατά σας προς το στέρνο σας για να συνεχίσετε την ανοδική ορμή σας

6) Ένα καλό μέγεθος ταχύτητας συνδιασμένο με ένα καλό ollie είναι το κλειδί για να κάνετε μεγάλο άλμα με snowboard.Εκτείνετε τα πόδια σας για να προσγειωθείτε και συνεχίστε στην πορεία σας.

Επιπλεον Tips

1. Αποφύγετε τις διορθώσεις ταχύτητας με το να στρίβετε καθώς φτάνετε στην απογείωση του άλματος.Ανταυτού,ξεκινήστε από ένα χαμηλότερο σημείο,ώστε να αποφύγετε την παραπανήσια ταχύτητα και σημαδεύτε κατευθείαν στο άλμα

2. Προπονηθείτε στα ollies σε επίπεδη επιφάνεια,μετά σε rollers και άλλα bumps στο χιόνι,έως ότου αισθανθείτε άνετοι με το πως γίνονται.

3. Επικεντρώστε πρώτα στο κάνετε μεγάλο άλμα,και μετά προσθέστε κάποιο grab ή ένα κόλπο μόλις αισθανθείτε άνετα με το άλμα

4. Καθώς προσγειώνεστε,εστιάστε στο να συνεχίσετε ευθεία για λίγο,πρωτού αρχίσετε να στρίβετε για να σταματήσετε ή να κόψετε ταχύτητα

Πως να κάνετε ένα backside (οπισθόστροφο)180

1) Προσεγγείστε σε ευθεία ένα μικρό bump ή roller με την βάση του σανιδιού επίπεδη.

2) Παραμείνετε με επίπεδη βάση έως ότου λίγο πριν απογειωθείτε

3) Στο χείλος του άλματος,πιέστε τις μύτες των ποδιών σας

4) Τραβήχτε τα πόδια σας προς το στέρνο σας και κάντε ένα indy grab.(Μόλις μάθετε το indy grab,πειραματειστείτε με mute,tail ή method grabs με 180)

5) Περιστραφείτε αργά,καθότι θα γυρίσετε μόνο 180 μοίρες

6) Κοιτάχτε κάτω ανάμεσα στα πόδια σας για να εντοπίσετε την προσγείωσή σας

7) Απελευθερώστε το grab και εκτείνετε τα πόδια σας για την προσγείωση

:lol: Καθώς απορροφάτε την προσγείωση,συνεχίστε κοιτάζοντας προς τα πάνω στην πλαγιά για πολύ λίγο,μέχρι η σανίδα σας να σταθεροποιηθεί.Μετά στρίψτε και συνεχίστε

Extra tip : Προσπαθείστε να προσγειωθείτε ελαφρώς στην ακμή των δακτύλων σας (toeside) αρχικά,ώστε να αποφύγετε να γατζώσει η μεριά των φτερνών σας (heelside) καθώς επανέρχεστε.Μετά συνηθείστε να προσγειώνεστε με επίπεδη τη βάση

γιαννη

κανε την παλληκαρια και μεταφρασε το και καποιος θα το εκτιμησει

εκτος και αν πιστευεις οτι ολοι τα ξερουν τοσο καλα τα αγγλικα

και επειδη και στο παρελθον εχω δει και αλλα παρομοια οχι απο σενα .

καλο θα ηταν οποιος εχει ορεξη να δωσει κατι ας το δωσει στη γλωσσα μας

τοσα χρονια εμενες σε αγγλοφωνη χωρα BMW κανε καμια δουλεια, δεν εχεις βαρεθει να καθεσαι στην τραπεζα?

επισημα απαντας η ανεπισημα????

'Ενα έχω να πω:

OH REALLY :P?

The most merciful thing in the world is the inability of the human mind to correlate all its contents (H.P.Lovecraft)

5.5.JPG

εσυ με ποιον εισαι?? με μενα η με τον αλλον ?

Ποπό όλο λόγια είσαι βρε Kώστα... αλλά από μεταφράσεις τπτ!

:P

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

3) Notice how the board comes up and make sure the nose of the board is coming up higher than the back. If it's not concentrate on bringing your front foot higher
Αυτό βοηθάει πολυ στο να βγουν ψηλότερα ollie. Αντί να ξεκινήσουμε με λυγισμα των γονατων και να ξεκινήσουμε το ollie και με τα 2 ποδια ταυτόχρονα, ξεκινάμε λιγο νωριτερα, τεντώνοντας το εμπρος ποδι και μαζευοντας το προς το στηθος, και το πισω ποδι ακολουθεί λιγο μετα με την κανονική του κινηση. Με αυτό τον τροπο βοηθαει στο pop και το tail μας που λειτουργει σαν ελατηριο, αντι να πεταγομαστε με την σανιδα flat χρησιμοποιοντας μονο τη δικη μας δυναμη

no friends on a powder day

'Ενα έχω να πω:

OH REALLY 8) ?

Βρέεεεεεε καλώστηνε την....πέρδικα!! :P

Στην τέχνη, αλλά κυρίως στη ζωή χρειάζεται έμπνευση!

αυτο ηταν ποιο καταλαβετο

αν ανεβασω κατι σιγουρα θα το εχω ετοιμασει στα ελληνικα αγαπητε και φιλτατε μοοσοδα

εκτος και αν προτιμας να μενουμε εμεις στη ημιμαθεια ωστε να ξεχωριζεις

Έχουν περάσει δύο ημέρες (περίπου) από όταν ανέβηκε το μήνυμα εις την αγγλικήν.

Μήπως αντί να κοιταζόμαστε μπορεί κάποιος να το μεταφράσει ?

και συνεχίζουμε μετά τον εποικοδομητικό διάλογο...

ΜΕ ΚΟΥΓΑΣΑΤΕ ολίγον τι :) Λαιπόν...

...πήρα πρωτοβουλία if you don't mind :)

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

ΜΕ ΚΟΥΓΑΣΑΤΕ ολίγον τι :) Λαιπόν....

Αντε...με αυτα και αυτα βρηκε μεταφραστη ο συλλογος.Ζοx αγορι μου οτι αρθρο βρισκουμε θα το στελνουμε σε εσενα για μεταφραση και μετα θα το ανεβαζεις...Σε χρηζουμε λοιπον υπευθυνο-μεταφραστη του συλλογου...η σου παει καλυτερα το ''επιστημονικος συμβουλος μεταφρασεων''? :):):P

ΜΠΡΑΒΟ ΖΟΧ!!!!

ευχαριστώ βρε παιδιά (επιτέλους να μάθω κανένα άλμα ο αγράμματος! ) John και Ζox για το κείμενο!!!

Αυτά είναι!!!

Επειδή ειχα δει το κειμένο στο site το δεύτερο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι θα έπρεπε να συνοδεύται και από φωτογραφίες.

Πραγματικά, φανταστείτε το παρακάτω χωρίς φωτογραφίες και προσπαθήστε να το κάνετε....

...

2) Σε επίπεδο έδαφος με τη σανίδα δεμένη πηδήξτε ανασηκώνοντας την σανίδα από το έδαφος.Λυγίστε τα γόντα και μετά εκτιναχθείτε πάνω.Αυτό είναι ένα ollie.

...

... στη συνέχεια στείλτε φώτο να γελάσουμε. :lol:

Για να μην αναρωτιέστε, το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι κάτι μου θύμιζε :lol:

Anyway, ρίξτε και μια ματιά εδώ έχει φωτο και animation που βοηθάει πολύ.

http://www.abc-of-snowboarding.com/snowboarding-tricks/

A.. και για να μην παρεξηγηθώ το συγκεκριμένο post σε καμία περίπτωση δεν αποτελέι ειρωνια ή κριτική στο post του John

Προσωπικα καταλαβαινω+ικανοπουμαι ακομα και μονο απο το γραπτο κειμενο(ισως επειδη εχω και πολυχρονη freestyle εμπειρια απο αλλο αθλημα)...βεβαια σιγουρα γινεται πιο κατανοητο με τις φωτογραφιες και ειδικα με αυτο το animation που υπαρχει στο link...

Γενικοτερα ομως καθε rider εχει το δικο του στυλ,ειδικα οταν αρχισει να εξελισσεται...και τοτε τα animation πανε στον κουβα...

Το Freestyle αλλωστε δεν μπαινει σε καλουπι...το λεει και η λεξη του αλλωστε!

Το παν για εμενα ειναι να κλεισεις τα ματια σου,να φανταστεις το κολπο,να εχεις 1000% αυτοπεποιθηση και να πας να το ''χωσεις'' χωρις ιχνος φοβου η δισταγμου...

Πάντως... το συγκεκριμένο σίτε έχει πολλά ωραία θεματάκια....θα προσπαθήσω με τον νέο χρόνο που θα έχουμε ηρεμήσει λίγο από το τρέξιμο των ημερών να ανεβούν κάποια με τις ανάλογες φωτός.

Προσωπικα καταλαβαινω+ικανοπουμαι ακομα και μονο απο το γραπτο κειμενο(ισως επειδη εχω και πολυχρονη freestyle εμπειρια απο αλλο αθλημα)...βεβαια σιγουρα γινεται πιο κατανοητο με τις φωτογραφιες και ειδικα με αυτο το animation που υπαρχει στο link...

Γενικοτερα ομως καθε rider εχει το δικο του στυλ,ειδικα οταν αρχισει να εξελισσεται...και τοτε τα animation πανε στον κουβα...

Το Freestyle αλλωστε δεν μπαινει σε καλουπι...το λεει και η λεξη του αλλωστε!

Το παν για εμενα ειναι να κλεισεις τα ματια σου,να φανταστεις το κολπο,να εχεις 1000% αυτοπεποιθηση και να πας να το ''χωσεις'' χωρις ιχνος φοβου η δισταγμου...

Ρε John χαλάρωσε :D

Εγώ απλά φαντάστικα το εαυτό μου να έχω στα δύο μου χέρια ένα μαδέρι δεμένο στη μέση με σχοινι που η μία ακρη του είνα δεμένη στο έδαφος σε κάποιον πάσαλο και να πηδάω σαν χαζό με τα πόδια λυγισμένα...

:lol::lol::lol::lol::P

Είμαι σοβαρά ?

ΑΛΕΞΗ αστο να πέσει κάτω

Πάντως... το συγκεκριμένο σίτε έχει πολλά ωραία θεματάκια....θα προσπαθήσω με τον νέο χρόνο που θα έχουμε ηρεμήσει λίγο από το τρέξιμο των ημερών να ανεβούν κάποια με τις ανάλογες φωτός.

Εσύ πρόσεχε τι υπόσχεσε :P

Ρε John χαλάρωσε :P

Εγώ απλά φαντάστικα το εαυτό μου να έχω στα δύο μου χέρια ένα μαδέρι δεμένο στη μέση με σχοινι που η μία ακρη του είνα δεμένη στο έδαφος σε κάποιον πάσαλο και να πηδάω σαν χαζό με τα πόδια λυγισμένα...

:lol::lol::lol::lol::P

Ειμαι σοβαρα?

Aφου δεν το φανταστηκες δεμενο στο λαιμο τοτε οχι,δεν εισαι σοβαρα... :D:D:D

Γενικοτερα ομως,τα διαφορα tips η how-to δεν ειναι σαν τις συνταγες μαγειρικης,δε χρειαζεται να τις καταλαβεις και ακολουθησεις κατα γραμμα...ειναι απλα για να ανοιγεται κουβεντα και διαλογος...

Φανταστειται πριν το αλμα να βγαλεις καποιο χαρτακι που να εχει και σημειωσεις (Step1...Step2...) που εχεις κρατησει... :D

Ένας φιλαράκος και αρκετά καλός snowboardάς κατάφερνε να κάνει ollie,στο flat χωρίς να υπάρχει άλμα,και να περνάει πάνω από το διχτάκι που βάζουν οι σχολές σκι στα 1950...δεν ξέρω,αλλά μου φαινόταν αρκετά ψηλό ollie (δεν υπήρχε κόσμος υπόψην,για να μην κατηγορηθεί για κάφρος) :lol: ,αν το ξερα θα τον τραβούσα ένα videάκι για μελέτη....

p1sst.jpg

Αρκετα ψηλο ollie αυτο...πρεπει να ''μαζευτεις'' παρα πολυ για να το κανεις επιτοπου στο flat...

όχι επιτόπου...φόρα έπαιρνε,απλά δεν υπήρχε άλμα...και όντως μάζευε πολύ τα πόδια του.Γενικότερα ο τύπος είναι...γάτα.

p1sst.jpg

Να υποθεσουμε και...εφταψυχη; :lol::lol::lol:

Φιλικα

ΜακηςΜ

Στα δύσκολα...

Πάντα μου έλεγαν στα δύσκολα να σκύβω και να βάζω το χέρι στην μπότα αλλά ποτέ δεν το έκανα. Το περασμένο Σ/Κ το δοκίμασα και κατάλαβα πόσο δίκιο είχαν - ειδικά τώρα την άνοιξη με τον πάγο το πρωί και τις σκαμμένες πίστες με το νερουλό χιόνι το μεσημέρι, είναι μια καλή τεχνική για να περάσεις τα δύσκολα σημεία.

Λοιπόν όταν τα βρίσκουμε σκούρα,

το χέρι συνέχεια στο πλάι της μπροστινής μπότας (εναλλάξ φυσικά, μια το ένα χέρι και μια το άλλο, ανάλογα με την στροφή). :wub:

Board.jpg