Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Snowflake

...και τώρα τι ?????

Recommended Posts

...λοιπόν όπως θα είδατε το Vitaraκι μου πάει :P ........

........και τώρα τι ;);) ???? προϋποθέσεις???? 4χ4 απαραιτητα, κατά προτίμηση αλλά όχι απαραίτητα τζιπ.

Αυτά που σκέπτομαι είναι: Suzuki SX4 (Κωνσταντίνε?), το νέο GV το μεγάλο ή το μικρό, Cherokee, .....??????

...για βοηθήστε....

The greatest pleasure in life is doing what people say you can not do!!!
http://www.snowsummit.eu - Private transfers to/from Geneva Airport

μεχρι ποσα λεφτα σκεφτεσαι να διαθεσεις?

να προτείνω κάτι διαφορετικό;;

MITSUBISHI outlander...η κορυφαία έκδοση έρχεται με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα 202 ίππους, τετρακίνηση μόνιμη, με χίλια δύο συστήματα πρόσφυσης και επίσης είναι και ωραίο στο δρόμο καμία σχέση με grant vitara ή άλλο τζιποειδές!

ααα και κάτι ακόμη επειδή έρχεται καινούριο μοντέλο, μπορείς να το βρείς και με εκπτωση εως και 5000€, στο λέω σίγουρα αυτό, εκτός και θες να πάρεις το νέο μοντέλο....τιμή γύρω στα 30 χιλιάρικα

ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ.....!!!!!

ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ......!

ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ TEST DRIVE..... ;)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΟΕΟ.....!!!!!!

Εαν σκέφτεσαι εκτος απο βόλτες στα χ/κ, να κάνεις και off-roading τότε να πας σε Cherokee ή GV ¨η οτιδήποτε άλλο έχει 3 διαφορικά και κοντό κιβώτιο.

Εαν θέλεις απλως τετρακίνηση για να ανεβαίνει σ ε χ/κ και παράλληλα να έχεις πολύ καλή οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο, τότε το Fiat Sedici(suzuki sx4) είναι μια πολύ κα΄λή επιλογή αλλά έχει για μένα ενα σοβαρότατο μειονέκτημα :δεν έχει χώρους.

Μια πολύ καλή επιλογή επίσης είναι το νέο Terios (που έχει και πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του και λογική κατανάλωση).

Γενικά οι επιλογές μεταξύ 20.000-30.000 €, είναι ή το Fiat Sedici (και το προτιμώ απο το suzuki γιατί αν και είναι ίδια ή fiat δίνει πενταετή εγγύηση μηχανικών μερών ενω η suzuki 3), το νέο Terios και το απόλυτο (αν ξεπεράσεις το θέμα της εξωτερικής του εμφάνισης) Subaru Forester.Εαν τώρα θες κάτι καθαρόαιμο (στο μέτρο του δυνατού) οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες.

''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel''

Horace Walpole

Προτείνω ανεπιφύλακτα το Subaru Forester. 2λιτρο, ατμοσφαιρικό με 160 άλογα, την καλύτερη τετρακίνηση της αγοράς και φυσικά αργό διαφορικό και πίσω μπλοκέ για εκτός δρόμου διαδρομές. Απο τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ανεξαρτήτα κατηγορίας το οποίο πέρα απο ασφαλές και σβέλτο ταξίδι μπορεί να προσφέρει και οδηγική διασκέδαση (εαν το επιδιώξεις) στην άσφαλτο. Με κλιματισμό και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης βγαίνει στα 29.000 ευρώ. Με λίγο παραπάνω κοιτάς και το 2.5XT (230ps, turbo) το οποίο είναι πιο γρήγορο απο τα περισσότερα αυτοκίνητα κάτω των 3000 κυβικών. Α, και μόλις βαρεθείς το γκάζι του, μιλάς με τον αντιπρόσωπο της Prodrive και με 2500 ευρώ έχεις 270 άλογα και 40 κιλάκια ροπή απο τις 2000rpm. Και μετά τρέμε Cayenne

papadakn-portes2_3.jpg

Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Κηφισιάς

Nea Kifisia Weather Station

Locus-delicti.com Blog

εχω την εντυπωση οτι φετος εβγαλε το ατμοσφαιρικο με λιγο πανω απο 200 αλογακια.

Σουπερ περιπτωση

Προτείνω ανεπιφύλακτα το Subaru Forester. 2λιτρο, ατμοσφαιρικό με 160 άλογα, την καλύτερη τετρακίνηση της αγοράς και φυσικά αργό διαφορικό και πίσω μπλοκέ για εκτός δρόμου διαδρομές. Απο τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα ανεξαρτήτα κατηγορίας το οποίο πέρα απο ασφαλές και σβέλτο ταξίδι μπορεί να προσφέρει και οδηγική διασκέδαση (εαν το επιδιώξεις) στην άσφαλτο. Με κλιματισμό και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης βγαίνει στα 29.000 ευρώ. Με λίγο παραπάνω κοιτάς και το 2.5XT (230ps, turbo) το οποίο είναι πιο γρήγορο απο τα περισσότερα αυτοκίνητα κάτω των 3000 κυβικών. Α, και μόλις βαρεθείς το γκάζι του, μιλάς με τον αντιπρόσωπο της Prodrive και με 2500 ευρώ έχεις 270 άλογα και 40 κιλάκια ροπή απο τις 2000rpm. Και μετά τρέμε Cayenne

....εχεις τρελαθεί????? <_<:( εγώ ένα ταπεινό αυτοκινητάκι θέλω να κάνω την δουλίτσα μου.....λέμε και καμιά λ@λ@κία να περάσει η ώρα, σαν καλό μου φαίνεται για να πάω να το δω :(

....από ανταλακτικά και συντήρηση τι λέει????

...θα ειμαι στα 30.000 + 3.000

....βεβαια δεν σας κρύβω οτι το καλό και το κακό αγγελάκι παλευουν άσχημα .... και με βλέπω να πηγαίνω στο SX4 γιατι θα το παίρνει και η μαμά, να μην έχουμε κανα δράμα.....

Ήρα μου, ακόμα το περιμένω... :( το sx4. Ο Serj το έχει από Ιούνιο και το πήγε και Ρουμανία στα χιόνια. Γιάννη ΒΟΗΘΗΣΕ την Ήρα μας σε παρακαλώ. Θαρρώ πως και το terios και το sx4 πάνω κάτω τους ίδιους χώρους έχουν (και το sx4 4.000€ λιγότερα). Έτσι θυμάμαι όταν μπήκα και στα δύο. Η FIAT ειδικά στο sedici δίνει εγγύηση 3 χρόνια και όχι 5 προφανώς μετά από συνεννόηση με την suzuki, το λέει και στο διαφημιστικό φυλλάδιο. Βλέπω θέλεις υποχρεωτικά 4χ4 αλλά όχι απαραίτητα τζιπ, όπερ σημαίνει ότι δεν το θες για off-roading άγριο. Σωστά? <_< . Αν ναι, τα forester, outlander, sx4/sedici, έχουν νομίζω χαμηλότερο κέντρο βάρους λόγω λιγότερου ύψους σε σχέση με g.vitara, cherokee, terios και συνεπώς λιγότερες κλίσεις στο ταξίδι άρα και περισσότερο ξεκούραστα στο δρόμο. Το πλεονέκτημα του Forester, η ύπαρξη κοντών σχέσεων. G.Vitara 3θυρο δεν έχει κοντές, μόνιμη τετρακίνηση απλή χωρίς κλείδωμα και είσαι στα 4.000 € πάνω από το sx4. G.Vitara 5θυρο έχει και κοντές. Terios δεν έχει κοντές και αυτό αλλά έχει μόνιμη τετρακίνηση που κλειδώνει. Cherokee παλιό σχετικά και λόγω ύψους και αυτό λίγο κουραστικό. Προσοχή: όχι επειδή είναι ψηλά δεν πάνε καλά απλά είναι κατάτι λιγότερο ξεκούραστα στο δρόμο από τα άλλα. Προσωπική άποψη και μόνο: Αν μπορείς να διαθέσεις αρκετά πάρε forester ή outlander το καινούργιο (δεν ξέρω αν ήρθε ακόμα), λόγω ισχυρότερου κινητήρα και στο forester έχεις και κοντές. Αν θες να δώσεις λιγότερα νομίζω ότι το sx4/sedici είναι καλό για τα χρήματα και τον εξοπλισμό του (20.600€ και έχει κίνηση σε 2τροχούς, κίνηση σε 4 αυτόματα και κίνηση σε 4 κλειδωμένη 50% εμπρός 50% πίσω, 6 αερόσακκους, ABS με EBD, Esp με Traction Control, clima, ζάντες αλουμινίου 16άρες, προβολάκια ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το radiocd, keyless start.)

Φιλικά, KonstantinosV

....εχεις τρελαθεί????? <_<:( εγώ ένα ταπεινό αυτοκινητάκι θέλω να κάνω την δουλίτσα μου.....λέμε και καμιά λ@λ@κία να περάσει η ώρα, σαν καλό μου φαίνεται για να πάω να το δω :(

....από ανταλακτικά και συντήρηση τι λέει????

...θα ειμαι στα 30.000 + 3.000

....βεβαια δεν σας κρύβω οτι το καλό και το κακό αγγελάκι παλευουν άσχημα .... και με βλέπω να πηγαίνω στο SX4 γιατι θα το παίρνει και η μαμά, να μην έχουμε κανα δράμα.....

Σχετικά με το Forester:

Για το "απλό" (2.0lt) τόσο η κατανάλωση όσο και η συντήρηση κινούνται σε πολύ λογικά πλαίσια. Επίσης το αμάξι είναι ευκολοοδήγητο οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να το παίρνει και η μαμά. Επίσης έχει και παααρα πολύ καλούς. Στα χρήματα που θες να κινηθείς είναι νομίζω απο τις πιο πλήρεις επιλογές (έχω την εντύπωση ότι πλέον το δίνουν με δερμάτινο σαλόνι, navigation, αυτόματο κλιματισμό και την πανοραμική ηλιοροφή). Προσωπικά θα απέφευγα το FIAT ενώ θα έκανα και μια επίσκεψη σε κάποια αντιπροσωπεία Toyota για το Rav4.

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

Hρα σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων έχεις μία τεράστια γκάμα τετρακινήτων, αφού στην κυριολεξία οι κατασκευαστές ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ, έχουμε και λέμε:

-Chevrolet Captiva

-Daihatsu Terrios

-FIAT SEDICI

-Ford Maverick, 2.3

-Honda CRV, βγαίνει καινούργιο μοντέλο

-Hyundai, Tucson και Santa Fe

-Jeep Compass και Cherokee 2.4

-Κia Sportage και Sorento

-Mazda Tribute

-Mitsubishi Pajero Pinin και Οutlander 2.0

-Nissan X-Trail και βγαίνει σε πολύ λίγο το QASHQAI πολύ αξιόλογο cross over απο μία μάρκα που έχει χρόνια τώρα συνδυάσει το όνομα της με τα εκτός δρόμου οχήματα, για περισσότερα http://www.nissan-qashqai.gr/microsites/qa...i/en/index.html

-Οpel Antara, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αξιόλογο μοντέλο απο μία μάρκα best seller στην χώρα μας, αυτήν την στιγμή παίζοναι διαφημίσεις παντού και μπορείς να κλείσεις άνετα και Test-drive

-Skoda Octavia 5 Combi 4x4 2.0 FSI

-Ssanyong Kyron βγαίνει μόνο Diesel, και Rexton 2.3, πρόκειται για 2 οχήματα με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά μάρκα όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ αγοραστικό κοινό......Α σημείωση, ο κινητήρας και τα μηχανικά μέρη είναι απο την Μεrcedes άν αυτό σου λέει κάτι.

-Subaru, o ΒΑΣΙΛΙΑΣ της τετρακίνησης για τα επιβατικά τετρακίνητα, πιστεύω ότι είναι μακράν μπροστά του ανταγωνισμού σε ότι αφορά το σύστημα τετρακίνησης έχουμε και λέμε λοιπόν, Subaru Impreza SW, Legacy SW, Forrester, μοναδικό αρνητικό: ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΩΛΟΣΟΥΜΠΑΡΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;;....κάτι για 07 ακούγεται, και όταν συμβεί αυτό τότε απλά η SUBA θα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής...

-Suzuki......εεεεε τι να πώ σε σένα για την συγκεκριμμένη μάρκα, εσύ θα μου πείς <_<

-Τοyota......o Bασιλιάς της αξιοπιστίας και ο "πρωτοπόρος" της κατηγορίας SUV με το πρώτο RAV πρίν από αρκετά χρόνια, περισσότερα θα σου πεί ο ΜΙΚ....

Και η λίστα δεν σταματάει εδώ αφού μέσα στο 07 πολλές μάρκες θα βγάλουν, επιτέλους, και αυτές το τετρακίνητό τους, βλ. Peugeot, Citroen , Renault, VolksWagen.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα παραπάνω μοντέλα είναι ευκολοδήγητα :( , μιάς και όλες οι εταιρείες κοιτάζουν πρώτα την ευκολία,την άνεση και κυρίως την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών

και μετά οτιδήποτε άλλο....

Το μοναδικό αρνητικό σε σχεδόν όλα τα παραπάνω μοντέλα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ είναι η κατανάλωση, και λέω στην Ελλάδα γιατί είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης που δεν επιτρέπεται η χρήση πετρελαίου στην πρωτεύουσα και στην συμπρωτεύουσα. Ολα τα παραπάνω μοντέλα έχουν τις αντίστοιχες εκδόσεις και σε πετρέλαιο που πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις αντίστοιχες βενζινοκινητήριες σε επιδόσεις.....

Πρίν πάρεις το οτιδήποτε σκέψου εκτός από το κόστος κτήσης το κόστος χρήσης.....Οι καταναλώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές σε σχεδόν όλα τα παραπάνω μοντέλα σε σχέση με τα "χαμηλά" επιβατικά.....και σκέψου ότι απο την Αθήνα θα κάνεις στην ξεφτίλα 200 και 300 χλμ για να πάς μία εκδρομή της προκοπής.....

Αυτά τα ολίγα, ότι και να πάρεις καλοτάξιδο....

Φιλικά

Σπύρος :(

Υγ: Αν ήθελα να δώσω και τα 30.000 ευρώπουλα τότε θα κοίταζα Subaru, κατ' εμέ είναι μονόδρομος, αλλιώς αν ήθελα να μου μείνει και κάτι στην άκρη τότε Fiat Sedici ή Suzuki SX-4 ( τα δύο μοντέλα είναι πανομοιότυπα μιάς και δημιουργήθηκαν μετά από συνεργασία μεταξύ των δύο μαρκών)

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Προσωπικά θα απέφευγα το FIAT

Niko και η αφεντιά μου ακούει Fiat και φεύγει μερικά χιλιόμετρα μακρυά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο διαφορετικά. Το sx4/sedici είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Fiat - Suzuki κατά την οποία η Fiat προσέφερε την σχεδίαση του Giugiaro και τον κινητήρα στην έκδοση diesel. Όλα τα υπόλοιπα δλδ. πλαίσιο (επιμηνυμένο αυτό του swift), κινητήρας βενζίνης (ίδιος με αυτόν του g.vitara 1.6) και λοιπά μηχανικά μέρη και εσωτερικό είναι suzuki. Συνεπώς μάλλον ο μόνος παράγοντας κατά του fiat είναι ο ψυχολογικός ;) .

Φιλικά, KonstantinosV

Niko και η αφεντιά μου ακούει Fiat και φεύγει μερικά χιλιόμετρα μακρυά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο διαφορετικά. Το sx4/sedici είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Fiat - Suzuki κατά την οποία η Fiat προσέφερε την σχεδίαση του Giugiaro και τον κινητήρα στην έκδοση diesel. Όλα τα υπόλοιπα δλδ. πλαίσιο (επιμηνυμένο αυτό του swift), κινητήρας βενζίνης (ίδιος με αυτόν του g.vitara 1.6) και λοιπά μηχανικά μέρη και εσωτερικό είναι suzuki. Συνεπώς μάλλον ο μόνος παράγοντας κατά του fiat είναι ο ψυχολογικός ;) .

Φιλικά, KonstantinosV

Το γνωρίζω απλά το "αμαρτωλό" παρελθόν της εταιρείας με κάνει αρκετά δύσπιστο. Ειδικά για ένα νέο μοντέλο το οποίο και δεν έχει περάσει τις "παιδικές ασθένειες" θα ήμουν δύο φορές πιο καχύπτοτος. Βέβαια και η τιμή κτίσης του είναι σημαντικά χαμηλότερη απο άλλα 4χ4 που συζητήθηκαν παραπάνω.

Πάντως εγώ μεταξύ Fiat και Suzuki μάλλον θα προτιμούσα το ιαπωνικό μοντέλο. Και τα 107/C2/Aygo είναι ολόιδια και παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο αλλά μόνο η Toyota προσφέρει 6ετή εγγύηση στα μηχανικά μέρη γιατί το quality control της είναι σαφώς ανώτερο των άλλων δύο εταιρειών. Έστω και στις λεπτομέρειες, η γιαπωνέζικη εταιρεία υπερέχει.

papadakn-portes2_3.jpg

Locus-delicti.com Blog

Το γνωρίζω απλά το "αμαρτωλό" παρελθόν της εταιρείας με κάνει αρκετά δύσπιστο.

Χμμμμ δίκιο έχεις Niko. Το αμαρτωλό παρελθόν δύσκολα ξεχνιέται!Και μόνο που θα βλέπω το σηματάκι fiat πάνω στο τιμόνι κάτι δεν θα μου κάθεται καλά... ;)

Ήρα, σε μπερδέψαμε?

Φιλικά, KonstantinosV

H Renault έχει ήδη βγάλει τετρακίνητο, δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζει. Είχε βγάλει τα Scenic RX4 (η δικιά μας αγαπημενη) και Kangoo RX4

Προσωπική επιλογή θα ήταν το Nissan Panthfider, δεν κρατιέται το άτιμο σας λέω ;) με το Pajero να ακολουθεί (για αποκλειστικά χιονοδρομική χρήση)

Να προσθέσω και το Fiat Panta 4X4 που είναι πολύ καλό, ο φίλος μου ο Γιάννης παραλίγο να το πάρει. (αν είχε τα λεφτά...) Εξάλου και ο προκάτοχός του ήταν σκυλί

JAPOW!!!

Snowflake κατσε και σκεψου καλα πριν αγορασεις, ποιοι ειναι οι δρομοι που θα κινεισαι πιο συχνα. Αν ειναι η αθηνα και οι ΕΟ, τοτε θα ελεγα να μην αγορασεις ενα ψηλο, ογκωδες και αδηφαγο SUV, με τις 3πλασιες τριβες τη 2πλασια καταναλωση κ.ο.κ. Αμα η μονη σου δυσκολια ειναι ο καμια φορα παγωμενος δρομος για το ΧΚ και αντε τιποτα πατημενα χωματα, τοτε παρε ενα κανονικο αυτοκινητο και καλες αλυσιδες.

Στα λεω αυτα γιατι (απο οχι δικη μου επιλογη) ζω με ενα terios στην πολη και βλεπω οτι (ακομα κ ετσι συμμαζεμενο οπως ειναι) δεν κανει για τη χρηση αυτη (το περιστασιακο offroading δηλαδη), και οτι ενω ειναι μονο 1500cc μου καιει 8 με 10 λιτρα/100χλμ. (ενω θα μπορουσα να τα καιω πολυ πιο παραγωγικα με ενα τουρμποπισωκινητο ;))

Σκεψου καλα τη χρηση πριν αποταμιευσεις!

Edit: τωρα θυμηθηκα οτι πριν ειχες Vitara..... αρα ηδη ξερεις τι σου λεω.... ακυρα τα παραπανω

no friends on a powder day

Forester 2.0 ατμοσφαιρικό: τα κάνει όλα όσα θα θελήσεις με το παραπάνω.

Έχει χώρους,έχει ποιότητα,έχει αξιοπρεπή κινητήρα,έχει μπόλικο εξοπλισμό,κυρίως έχει μια δοκιμασμένη και αξιόπιστη τετρακίνηση που σε χιόνι,λάσπες,γλίστρες,πάγους δείχνει να δουλεύει,έχει και κοντά (που σπάνια θα χρειαστείς μάλλον).Το πλαίσιο και η ανάρτηση κομμένα και ραμμένα να συνδιάζονται σχετικά καλά τόσο για να ταξιδεύει μια χαρά στην εθνική,όσο να χώνεται στα στροφιλίκια για SUV και στα χώματα να τα σπάει.

Λογικά για το ποσοστό του off-roading που εμπλέκεται στις δραστηριότητες των περισσότερών μας δεν θα σε προβληματίσουν ούτε οι κάπως μεγάλοι πρόβολοι,ούτε το αυτοφερόμενο,ούτε ή όσο να'ναι SUVάδικη ανάρτηση.

ή

Grand Vitara 2.0:Πιο φρέσκο σχεδιαστικά και ίσως πιο γουστόζικο σε όψη.Ίσως κατατις μεγαλύτεροι χώροι,εκδόσεις με χίλια δυο γκατζετάκια.Τον βενζινοκινητήρα τον βρίσκουν απλά επαρκή,όμως το τιμόνι λένε έχει κάνει άλματα προόδου.Κατά τα άλλα πλαίσιο με "υποψία" σκάλας,η ανάρτηση κάνει πως τζιποφέρνει κατατις παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα SUV,σύστημα τετρακίνησης με 3 μηχανικά διαφορικά κι αυτό + κοντά.Το μεσαίο εδώ κλειδώνει 50/50,αλλά το πίσω το έχουν αφήσει ελεύθερο.Του χουν και έκδοση με TCS/ESP,που απενεργοποιείται.Στο δρόμο "λένε" συνεργάζεται καλά με την τετρακίνηση και τέλοσπάντων κάποιες φορές τα ηλεκτρονικά όντως κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Γνώμη μου:Αν δεν σε χαλάει η όψη του Forester χτύπα το γιατί ο κινητήρας του κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά,σε σχέση με το κάπως πιο νωθρό GVitara,εκτός κι αν μετράει για σένα το μισό κλικ παραπάνω τζιποαίσθηση που "λένε" ότι έχει σε σχέση με τα υπόλοιπα SUV,αλλά φαντάζομαι ότι αν ήθελες σκληρό off-roading ούτως ή άλλως θα στρεφόσουν αλλού.

Outsider: Το Mitsubishi Pinin,ότι πιο "τζιπ" στην κατηγορία των προσιτών χωματερών SUV.Πιο μαζεμένο σε διαστάσεις,κουβαλάει και κάποια χρόνια στην πλάτη του,οπότε στον δρόμο αν και ικανοποιητικό λογικά θα υστερεί σε σχέση με τα παραπάνω.Θα σου έρθει όμως πιο οικονομικά,αν δεν έχει τελειώσει το στοκ....!!!!

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

..λοιπόν!! .....σημείωση τα αυτοκίνητα μου μέχρι σήμερα, δεν έχω κρατήσει κανένα πάνω από 2,5-3 χρόνια και δεν έχω σκοπό να το κάνω ούτε στο επόμενο... ;)

@porfirio

-RΑV4 το έχουμε, το είδαμε, πάμε σε κάτι άλλο(πάρα πολύ καλό και αγαπημένο)

-Chevrolet Captiva το είδα σήμερα μου άρεσε θα το κοιτάξω το βράδυ σε αντιπροσωπεία(μεταπώληση??)

-Daihatsu Terrios δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-FIAT SEDICI ----

-Ford Maverick, 2.3 δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-Honda CRV, βγαίνει καινούργιο μοντέλο δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-Hyundai, Tucson και Santa Fe δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-Jeep Compass και Cherokee 2.4 ναι το σκέπτομαι πολύ σοβαρά

-Κia Sportage και Sorento μμμμ έτσι και έτσι

-Mazda Tribute δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-Mitsubishi Pajero Pinin και Οutlander 2.0 δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-Nissan X-Trail δεν μου αρέσει το "σουλούπι" του

-QASHQAI δεν ανοίγει το site :lol:

-Ssanyong Kyron & actyon ναι τα ειδα μου αρέσουν αλλα μεταπώληση???

-Subaru, o ΒΑΣΙΛΙΑΣ ναι το κοιτάω και αυτο

-Suzuki......εεεεε ναι :D SX4 δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, GVitara ναι υπό σοβαρή σκέψη..

@Odyssey

...δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί έχω και ένα Smart για να κινούμαι στην Αθήνα, όσο για το τουρμποπισωκινητο θα σου πω οτι ναι θα μου άρεσε αλλα δεν ειναι η επιλογή μου γιατί με περιορίζει..

@ΚonstantinosV

...Κωνσταντίνε μου όχι δεν με μπερδέψατε σας ευχαριστώ όλους, με βοηθάτε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όμως... πείτε μου κι αλλα....

@ZOX

.....Στάθη τα Mitsubishi προσωπικά τα θεωρώ απο τα καλύτερα, αλλα αν θα έπαιρνα θα έπαιρνα το κλασικο οχι pinin οχι sport, το απόλυτο αυτοκίνητο... αλλα μου λείπουν κάτι "ψιλά"....

και μένω στα παρακάτω...

-Chevrolet Captiva

-Jeep Compass και Cherokee 2.4

-Ssanyong Kyron & actyon

-Subaru forester

-Suzuki......εεεεε

-Opel Antara που το είδα τώρα και μου άρεσε ΠΟΛΥ

:lol:

@Odyssey

...δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί έχω και ένα Smart για να κινούμαι στην Αθήνα, όσο για το τουρμποπισωκινητο θα σου πω οτι ναι θα μου άρεσε αλλα δεν ειναι η επιλογή μου γιατί με περιορίζει..

Μα το σμαρτ ΕΙΝΑΙ turbo και πισωκινητο...... ;)

Χεχε, πλακα κανω και εννοουσα τι θα θελα εγω οχι εσυ.... anyway :D

no friends on a powder day

Εξ όλων αυτών που αναφέρεις ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ το forester.To Cherokee σε έκδοση 2.400 είναι εντελώς ψόφιο (είναι διαφορετικός ο κινητήρας που φοράει απο αυτόν του Compass).Τα κορεάτικα είναι πολύ καλά αυτοκίνητα αλλά δεν τα συζητάμε για βενζίνη (κάθε επίσκεψη σ ε χ/κ θα σου κοστίζει και κανένα 150αρι ευρώ σε βενζίνη).Η τετρακίνηση του Chevrolet έιναι αυτόματη οπότε στερείται αξιπιστίας, κατα συνέπεια νομίζω οτι το Subaru είναι μονόδρομος!Σαν δ εύτερη και μόνο ε πιλογή (αλλά να ξέρεις οτι απέχει πάρα πολύ) θα έλεγα το Compass.

Horace Walpole

αφου το τουτου θα το δωσεις σε 3 χρονια το βασικο κριτηριο ειναι η μεταπωληση.

αυτο που ειχες πχ ποσο σου ειχε στοιχισει? ειναι τα 15000 αυτα που επρεπε να παρεις ? αν ναι

εχεις ηδη αποφασισει εκτος και αν πρεπει να παρεις κατι δακτυλοδεικτουμενο :unsure:

Προς όσους πάντως ενδιαφέρονται για τετρακίνητο αυτό το καιρό, ας κάνετε λίγο υπομονή να δούμε το καινούργιο Nissan Qasquai.Αν κάνει όσα λένε, και βγει και σ τη τιμή που λένε, ίσως να είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση τ ης αγοράς.

Horace Walpole

Μπα, και για τι τιμη λενε;; <_<:(

Λένε για 24.000 χιλιάρικα περίπου η δίλιτρη , πλούσια τετρακίνητη έκδοση (θα βγαίνει και σε δικίνητη).Και έχει το δοκιμασμένο (και πολύ αξιόπιστο) σύστημα τετρακίνησης του X-Trail

Horace Walpole