PeterPan 0 Report post Posted February 9, 2007 Παιδιά καλησπέρα σας! Είμαι νεος στο αθλημα κ θελω τη βοηθεια σας. Ενδιαφερομαι για το σκι κ τωρα αρχιζω να αγοραζω τον εξοπλισμο μου. Ειμαι αρχαριος κ μεχρι τωρα εκανα σκι 2 φορες το χρονο... φέτος λοιπόν αγόρασα μπότες, τις rossignol exalt 6 κ για πεδιλα το αφησα για αργότερα... μενω στη θεσ/νικη κ τις μποτες τις αγορασα από ενα καταστημα στο κεντρο που εχει καλές τιμες, υστερα από την ερευνα αγορας που έκανα... ο πωλητης ομως μου προτεινε να αγορασω κ κάποια πεδιλα που τα πουλά ενας γνωστός του λεει. είναι της blizzard, δε θυμαμαι τον τυπο, αλλα ειπε οτι ειναι περσινα κ είναι κοκκινα, με λιγο μαυρο κ ασπρο(αν σας λεει κατι η περιφημη περιγραφή μου!). Λοιπόν, ειμαι 1,90 ύψος κ 89-90 κιλά... θελω να ασχοληθω με το ελευθερο σκι-καταβαση, κ να μαθω τα βασικά. τα σκι που έχει προς πώληση εχουν πολύ καλή τιμή, από ό,τι φαίνεται... έχουν ύψος 1,μ κ είναι carve. η δεστρα έχει drive κ ειναι μόλις waxαρισμένα. η απορρία μου είναι... για ελευθερο σκι κ ατομο με ύψος 1,90 , είναι καλό το ύψος 1,μ για τα πέδιλα? τι ελαττώματα έχουν τα μεταχειρισμενα σκι? τα πεδιλα καταστρεφονται μετα απο 1-2 χρόνια? αξιζει να παρω μεταχειρισμενα? ή μηπως ειναι πολύ φθαρμενα κ δεν φαινεται πολύ η φθορά τους επειδή το wax τα κανει να δειχνουν λεια? τι θα προτείνατε σε καποιον αρχάριο? ευχαριστώ προκαταβολικά!-χαρηκα για τη γνωριμία Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted February 9, 2007 Peterpan καλώς ήρθες στο φόρουμ - αλήθεια, είναι τυχαίο το nickname σου ή έχει να κάνει με το γνωστό σύνδρομο ; Λοιπόν, θα σου απαντήσουν άλλοι πολύ πιό ειδικοί από εμένα, αλλά εκ πρώτης έχω να παρατηρήσω τα εξής: 1) Δεν λές τίποτα για το επίπεδο που είσαι...είσαι σε θέση να ξεκινήσεις ελεύθερο σκι, δηλ, απάτητο εκτός πίστας; Μέσα σε πίστα πώς πας; Με 2 φορές το χρόνο, όσα χρόνια κι αν κάνεις (που δεν μας λες), θεωρώ χλωμό να είναι καλή ιδέα να βγεις κατευθείας εκτός πίστας... 2) Υπάρχουν αρκετά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα σκι, εκτός από το μήκος τους, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για να σου πεί κάποιος αν τα x πέδιλα είναι κατάλληλα για σένα και γιαυτό που θέλεις...(πάχος, radious, σκληρότητα, κλπ). Και βασικά, το καλύτερο θα ήταν να σε δεί κανείς να κάνεις σκι για να μπορεί να σου πεί κάποια πράγματα πιό σίγουρα. 3) Δεν ξέρω αν οι μπότες που πήρες είναι κατάλληλες για σένα (επίπεδο / σωματότυπο) και γιαυτό που θέλεις να κάνεις....Και θεωρώ ότι οι μπότες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην όλη ιστορία... 4) Δεν νομίζω ότι έχεις κανένα πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα πέδιλα αν σου ταιριάζουν σε ότι θέλεις και εφόσον είναι καλοσυντηρημένα και τους κάνεις σερβις για τη νέα χρονιά. 5) Και όχι, τα πέδιλα δεν χαλάνε σε 1 - 2 χρόνια με φυσιολογική χρήση, εφόσον τα συντηρείς σωστά. Αν τώρα κάνεις όλο πετροσκι, μπορεί να χαλάσουν και σε 1 μήνα.. Φιλικά Γιώτα Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
PeterPan 0 Report post Posted February 9, 2007 Thanks Γιώτα για το ενδιαφέρον! Ναι, λαθος μου... λέγοντας ελεύθερο σκι, εννοουσα εν αγνοία μου το κλασικό σκι, χωρίς φιγούρες κ κολπάκια...απλά καταβαση ήθελα να πω... οι μπότες που πηρα ειναι μαλακές, στο 6, κ ειναι για αρχαριους... Ευχαριστώ για το ενδιαφερον ! Please keep posting! Quote Share this post Link to post Share on other sites
vouli 2 Report post Posted February 9, 2007 Γειά σου και από μένα, εάν πήρες μπότες με σκληρότητα στο 6 πιστεύω πως για το ύψος σου και τα κιλά σου είναι πολύ μαλακές και όσο αρχάριος και εάν είσαι δεν θα σε βοηθήσουν γιατί δεν θα σε κρατάνε. όσο για τα πέδιλα, από τη στιγμή που το επίπεδό σου τώρα φτιάχνεται δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα εξαρτάται βέβαια πόσο μεταχειρισμένα είναι. Το 1, για εσένα είναι καλό, έχεις ιδέα εάν είναι πολύ σκληρά; γιατί δεν θα σε βοηθήσει. Quote Je veux devenir calife a la place du calife Share this post Link to post Share on other sites