master29 0 Report post Posted March 27, 2007 Λοιπόν περιμένω τις προάλλες, στο λιφτ στο Φαλακρό, και βλέπω μπροστά μου έναν παλικάρι, με μια καταπληκτική 80s ολόσωμη φόρμα, και με ένα περίεργο snowboard στα πόδια. Έχω μείνει έκπληκτος, και μια και η χιονοδρομική παιδεία μου είναι μάλλον πρόσφατη, παίρνω το θάρρος να τον ρωτήσω. Τί είναι αυτό ρε παλλικάρι του λέω, μονοσκί, μου απαντάει. Άσε μεγάλε φοβάμαι να μην σπάσει γιατί δεν μπορώ να βρω άλλο. Βέβαια την άλλη μέρα στο google βρήκα και κατασκευαστές και αθλητές ακόμα και events, στο εξωτερικό, άλλα θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος έχει δει, δοκιμάσει, κάτι τέτοιο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted March 27, 2007 Από τα πιο μεγάλα παλούκια στο άθλημα με το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείς το μπατόν (χτύπημα) και το κούνημα του πισινού. Ήταν ο καλύτερος και ο πιο δύσκολος τρόπος να μάθεις (back in the 's) παράλληλο αλλά αν το κατάφερνες ήταν σκέτη απόλαυση. Το παλλικάρι έχει δίκιο.............είχαν εμφανιστεί στα μέσα του νομίζω 4 - 5 στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 2 στο Πήλιο αλλά μετά (δυστηχώς) εξαφανίστηκαν. Είχα δοκιμάσει μία και μόνη φορά αλλά η εμπειρία μου τότε ήταν ελάχιστη αν και σκεφτόμουνα (τότε) ότι να το κατέχεις αυτό θα είναι θαυμάσιο........................αλλά δυστηχώς δεν ευδοκίμησε σε Ελληνικό έδαφος και είχα την εντύπωση ότι δεν στέργιωσε πουθενά.........για πόσταρε τα sites με τα events σε παρακαλώ!!!! Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 27, 2007 νομιζω ο jey το εχει ακομα στην αποθηκη του. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jey 7 Report post Posted March 27, 2007 Μου είχε μπει και εμένα το τριπάκι και δοκίμασα πρόπερσι με ένα δανεικό (παλιό όχι carved - ναι, πλέον και τα μονοσκί είναι carved). Η τεχνική έχει αρκετές διαφορές με το κανονικό κλειστό παράλληλο, το οποίο σαφώς πρέπει να έχεις μάθει πρώτο. Για την ακρίβεια το πιό δύσκολο να συνηθίσεις είναι να βάζεις το βάρος στο πάνω πόδι όταν τραβερσάρεις και στο εσωτερικό πόδι κατά τη στροφή. Με 5-6 κατεβασιές, όπου είχε τούμπα κάθε 20 μέτρα γιατί μιά σου φεύγει η μούρη μιά η ουρά και είχα και κανονικά μπατον ενώ θέλει λίγο πιό μακριά, του πήρα τον αέρα και κατέβηκα όλο τον Βάκχο με μόνο μία τούμπα. Το μεσημέρι πήγα στο σαλέ και έπεσα ξερός με ρίγη γιατί με όλες αυτές τις τούμπες έμπαινε χιόνι παντού και ιδρωμένος να με φυσάει ο αέρας στο καρεκλάκι κάποιος τα έπεξα.. Έκτοτε καθόταν στην αποθήκη μιας και το κανονικό σκι είναι πολύ πιό απολαυστικό και λίγες οι ημέρες που μπορώ να κάνω... Τελικά το αγόρασα πέρυσι (50 Ευρώ , και πολλά είναι...), όποιος θέλει να δοκιμάσει μου λέει.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 27, 2007 .....όποιος θέλει να δοκιμάσει μου λέει.. Εγώ, εγώ!!! Πλάκα κάνω Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
master29 0 Report post Posted March 27, 2007 Το χάσαμε το event, monopalooza! 2007 1-4 Μαρτίου 2007 στο κολαράντο. Πάντως απο τα λεγόμενα του Jey ακούγεται πάρα πολύ δύσκολο, και αν κρίνω από τις διαφορες φώτο όχι τόσο διασκεδαστικό όσο το σκι. http://www.monoski.net/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Athos 12 Report post Posted March 29, 2007 Κάποια περίοδο είχα δοκιμάσει για πλάκα να κάνω στροφές σηκώνοντας το εξωτερικό πόδι, πατώντας δηλαδή (και στρίβοντας) μόνο πάνω στο εσωτερικό. Τα αποτελέσματα πολύ φτωχά, όμως το κολπάκι αυτό με βοήθησε να έχω καλύτερη αίσθηση πατήματος και στα δυό πόδια. Αν κάποιος το έχει επίσης επιχειρήσει και τα καταφέρνει, ας πεί εδώ αξιολόγηση αν αξίζει τον κόπο. Φαντάζομαι κάτι παρόμοια τεχνική είναι και στο μονοσκί. Quote Share this post Link to post Share on other sites