Jump to content
Kabman

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 03-09-2007 ΕΩΣ 10-09-2007

Recommended Posts

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ 03-09-2007 ΕΩΣ 10-09-2007

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 03-09-2007

Βροχες και τοπικες καταιγιδες στην κεντρικη και ανατολικη ηπειρωτικη χωρα καθως και στην βορεια Πελοποννησο. Τα φαινομενα θα ειναι σημαντικοτερα στην ανατολικη Στερεα, την βορεια Ευβοια και την Θεσσαλια. Στην υπολοιπη χωρα ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις και μικρη πιθανοτητα ασθενων βροχων στην Εβρο και τα νησια του βορειοανατολικου Αιγαιου. Ανεμοι βορειοι-βορειοδυτικοι μετριοι και θερμοκρασια σε μικρη πτωση και τοπικα μεχρι τους 31°C.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις κατα περιοδους πυκνοτερες. Προς το βραδυ ειναι πιθανον να σημειωθουν τοπικες βροχες κυριως στα βορεια του νομου. Θερμοκρασια σε μικρη πτωση (21 εως 30°C) και ανεμοι βορειοι μετριοι.

 

ΤΡΙΤΗ 04-09-2007

Ηλιοφανεια με νεφωσεις στην Μακεδονια και την Θρακη πυκνοτερες προς το μεσημερι οπου αναμενονται τοπικες καταιγιδες. Στην υπολοιπη χωρα ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις και μικρη πιθανοτητα ασθενων βροχων στα νησια του Ιονιου. Απο το βραδυ αναμενεται σημαντικη επιδεινωση του καιρου απο τα βορειοδυτικα με βροχες και τοπικες καταιγιδες. Ανεμοι αρχικα βορειοι-βορειοδυτικοι μετριοι και απο το μεσημερι νοτιοδυτικοι με την ιδια ενταση και θερμοκρασια χωρις αξιολογη μεταβολη.

Στην Αττικη αρχικα νεφωσεις με πιθανοτητα ασθενους βροχης νωρις το πρωι. Μετα το μεσημερι ο καιρος θα παρουσιασει βελτιωση με αρκετη ηλιοφανεια. Θερμοκρασια χωρις αξιολογη μεταβολη και ανεμοι βορειοι ασθενεις εως μετριοι.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-09-2007

Νεφωσεις με βροχες και τοπικες καταιγιδες στα δυτικα, κεντρικα και βορεια. Τα φαινομενα κατα τοπους θα ειναι εντονα. Στην υπολοιπη χωρα θα υπαρχει ηλιοφανεια με νεφωσεις πυκνοτερες στην ανατολικη Στερεα και την Πελοποννησο οπου θα σημειωθουν τοπικες βροχες και πιθανον καταιγιδες κυριως στην δυτικη Πελοποννησο. Χιονοπτωσεις θα σημειωθουν σε περιοχες της Ηπειρου και της δυτικης Μακεδονιας με υψομετρο >1900μ. Σχετικη βελτιωση θα παρουσιασει ο καιρος απο αργα το απογευμα. Ανεμοι στα δυτικα απο βορειοδυτικες διευθυνσεις μετριοι εως ισχυροι, απο νοτιοδυτικες διευθυνσεις στο Αιγαιο και θερμοκρασια σε σημαντικη πτωση στα βορειοδυτικα και τοπικα μεχρι τους 20°C. Χαμηλες για την εποχη θερμοκρασιες στα βορεια ηπειρωτικα κατα την διαρκεια της νυχτας και νωρις το πρωι.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις πυκνοτερες προς το απογευμα οπου ειναι πιθανον να σημειωθουν τοπικες βροχες μικρης ομως διαρκειας. Θερμοκρασια σε πτωση κατα 5 εως 7°C και ανεμοι δυτικοι ασθενεις εως μετριοι.

 

ΠΕΜΠΤΗ 06-09-2007

Νεφωσεις με βροχες και τοπικες καταιγιδες στα βορειοδυτικα και στα νησια του Ιονιου. Θα υπαρχουν παντως και διαστηματα με ηλιο. Στην υπολοιπη χωρα ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις πυκνοτερες στην δυτικη Στερεα και την Μακεδονια οπου ειναι πιθανον να σημειωθουν ασθενεις τοπικες βροχες. Ανεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι μετριοι και θερμοκρασια σε χαμηλα για την εποχη επιπεδα στα δυτικα και βορεια.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με αραιες νεφωσεις. Ανεμοι δυτικοι ασθενεις εως μετριοι και θερμοκρασια σε πτωση (18 εως 25°C).

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-09-2007

Βροχες και τοπικες καταιγιδες στα δυτικα και βορεια. Τα φαινομενα θα ειναι περισσοτερα στην κεντρικη Μακεδονια οπου ειναι πιθανον να σημειωθουν τοπικα ισχυρες καταιγιδες. Στην υπολοιπη χωρα ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις πυκνοτερες στην Κρητη, τα νησια του ανατολικου και βορειου Αιγαιου και την Θρακη οπου θα σημειωθουν μετα το μεσημερι βροχες και πιθανον καταιγιδες Τα φαινομενα θα ειναι σημαντικοτερα στο βορειοανατολικο Αιγαιο. Ανεμοι απο βορειοδυτικες διευθυνσεις μετριοι και στο κεντρικο Αιγαιο ισχυροι. Θερμοκρασια σε μικρη ανοδο κατα 2 με 3°C.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με νεφωσεις προς το βραδυ. Θερμοκρασια σε μικρη ανοδο (21 εως 26°C) και ανεμοι απο βορειοδυτικες διευθυνσεις.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-09-2007

Νεφωσεις με τοπικες βροχες κυριως πανω απο τις νησιωτικες περιοχες του Αιγαιου και την Κρητη. Μετα το μεσημερι βροχες θα σημειωθουν και στο Ιονιο καθως και στην Αττικοβοιωτια. Στην υπολοιπη χωρα ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις πυκνοτερες στα βορειοανατολικα με πιθανοτητα βροχης στην Θρακη. Ανεμοι απο βορειες-βορειοδυτικες διευθυνσεις μετριοι και θερμοκρασια σε νεα μικρη ανοδο και τοπικα μεχρι τους 28°C.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις πυκνοτερες μετα το μεσημερι και πιθανοτητα βροχης ή τοπικης καταιγιδας. Θερμοκρασια σε νεα μικρη ανοδο και τοπικα μεχρι τους 27°C και ανεμοι απο μεταβλητες διευθυνσεις ασθενεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-09-2007

Σποραδικες βροχες και καταιγιδες στα νησια του Αιγαιου και κυριως στις Κυκλαδες, καθως και στην Κρητη. Στην υπολοιπη χωρα ασταθεια κατα τις μεσημεριανες και απογευματινες ωρες και πιθανοτητα εκδηλωσεις τοπικων καταιγιδων κυριως στα νοτια. Βελτιωση του καιρου απο το απογευμα σε ολοκληρη σχεδον την χωρα. Ανεμοι απο βορειες διευθυνσεις ασθενεις εως μετριοι και θερμοκρασια σε μικρη ανοδο στα κεντρικα και νοτια.

Στην Αττικη ηλιοφανεια με τοπικες νεφωσεις τις μεσημεριανες και απογευματινες ωρες και πιθανοτητα εκδηλωσης καταιγιδας στα ορεινα του νομου. Θερμοκρασια χωρις αξιολογη μεταβολη και τοπικα μεχρι τους 28°C και ανεμοι βορειοι ασθενεις.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-09-2007

Ηλιοφανεια σε ολοκληρη σχεδον την χωρα. Ανεμοι απο βορειες διευθυνσεις μετριοι και θερμοκρασια σε μικρη ανοδο και τοπικα μεχρι τους 30°C.

Στην Αττικη ηλιοφανεια. Θερμοκρασια σε μικρη ανοδο και τοπικα μεχρι τους 30°C και ανεμοι βορειοι ασθενεις εως μετριοι.

 

Σημαντικη μεταβολη αναμενεται να παρουσιασει ο καιρος απο αυριο το απογευμα και απο τα δυτικα με σημαντικη πτωση της θερμοκρασια η οποια στα βορεια θα ειναι της ταξης των 8 εως 10°C. Ετσι η θερμοκρασια θα κυμανθει σε χαμηλα για την εποχη επιπεδα στην Ηπειρο και την δυτικη Μακεδονια ενω τα πρωτα χιονια θα κανουν την εμφανιση τους στα ορεινα της βορειας Πινδου και τον Ολυμπο. Πτωση θα παρουσιασει η θερμοκρασια και στην υπολοιπη χωρα με φθινοπωρινες θερμοκρασιες μεχρι την Παρασκευη. Αιτια ενα οργανωμενο χαμηλο στην περιοχη των κεντρικων Βαλκανιων το οποιο θα ριξει σημαντικα την θερμοκρασια ισως και σε πρωτοφανη για την εποχη επιπεδα στην περιοχη της Βοσνιας και του Μαυροβουνιου οπου χιονια αναμενεται να πεσουν και σε σχετικα χαμηλα υψομετρα.

Στην χωρα μας αρκετες βροχες θα εχουμε στο μεγαλυτερο τμημα της χωρας με πιο ευννοημενα τα δυτικα και βορεια. Απο το Σαββατο θα εχουμε ασταθεια κυριως στα νοτια ενω την Κυριακη ο καιρος φαινεται να βελτιωνεται σταδιακα με ανοδο της θερμοκρασιας η οποια θα συνεχιστει και στις αρχες της ερχομενης βδομαδας.


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Darka Darka πρώτα χιόνια(αν και νομίζω ότι μας περνάει σε μια φάση εντελώς απρόβλεπτη για αυτή τη βδομάδα ο καιρός)

 

Καλό ή κακό Δημήτρη για το χειμώνα τι λες?


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητέ Δημήτρη σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

 

Χωρίς να γνωρίζω τίποτα απο καιρό, τα χιόνια σε Όλυμπο και Πίνδο απο τώρα είναι καλός ιωνός?

Κάτι είχα διαβάσει ότι πρέπει να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία και να παραμείνουν οι θάλασσες ζεστές μέχρι και τέλος Οκτωβρίου για να έχουμε έναν καλό χειμώνα με χιόνια πολλά. Είναι αλήθεια ?

 

Φιλικά

Δημήτρης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημερα παιδια,

 

ειναι αληθεια πως μια ψυχρη εισβολη και με μεγαλη σχετικα διαρκεια ειναι απροβλεπτο πως θα λειτουργουσε για την συνεχεια. Και αυτο γιατι απο την μια δεν θελουμε ψυχρανση των θαλασσων απο τωρα, ετσι ωστε να εχουν ενεργεια να δωσουν αργοτερα στα χαμηλα τα οποια θα περνανε πανω απο την περιοχη μας. Απο την αλλη ομως ψυχραινεται σταδιακα το εδαφος και ετσι η προσπελαση ενος ψυχρου μετωπου πανω απο τον ηπειρωτικο κορμο της Ευρωπης θεωρητικα γινεται με μικροτερες απωλειες θερμοκρασιακα. Κατα την γνωμη μου δεν προκειται να δημιουργησει προβλημα αυτη η εισβολη μιας και δεν ειναι τοσο ισχυρη και θα επηρεασει κυριως την βορειοδυτικη χωρα. Απο κει και περα τα καλα επονται απο τα τελη του μηνα με πολυ υετο και σχετικα χαμηλες Τ. Αυτο ειναι μια εκτιμηση που εχω κανει καιρο πριν και οφειλεται στις πολυ θερμες θαλασσες που εχουμε στην αν.Μεσογειο φετος και οι οποιες ειναι πιθανον να δωσουν ισχυρα χαμηλα σε επιπεδο θυελλας με πολυ υετο.


www.YouWeather.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αμήν Δημήτρη.

 

Μακάρι να επαληθευτείς. :lol:

 

Καλό και βαρύ χειμώνα.

 

Φιλικά

Δημήτρης

Share this post


Link to post
Share on other sites

ολοι ελπιζουμε φετος να πανε καλα τα πραγματα.εχω εμπιστοσυνη στον αρχηγο kabman της μετεορολογιας.αυτος θα μας φερνει τα καλα μαντατα καθε εβδομαδα


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...