Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
nmavra

Νέος στο άθλημα!

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο άθλημα συγκεκριμένα έχω κάνει μονο μια φορά και αυτή πριν 4 χρόνια.. Τότε μου έδειξε ένας φίλος που ξέρει αρκετά καλά (τότε έκανε 4χρόνια σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο) αλλά είχα δυσκολευτεί και έπεφτα συνεχώς.

Φέτος σκέφτομαι να κάνω μάθημα για να γλιτώσω το στάδιο απογοήτευσης. Πόσα μαθήματα πιστεύετε αξίζει να πληρώσω για να κάνω? Αυτά πάνε με την ώρα? Έχει κάποιος να προτείνει δάσκαλο για παρνασσό και καλάβρυτα κάποιον δοκιμασμένο?

Τέλος σανίδι δεν σκέφτομαι ακόμα να πάρω, υπολογίζω να κάνω πρώτα 10-15 φορές και μετά να προχωρήσω σε αγορά. Με τρώει όμως να πάρω μπότες ώστε να φοράω τις δικές μου και όχι κάποιες που έχει φορέσει η μισή αθήνα... Στα πόσα χρήματα να κυμένεται η αγορά μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :blink:

Καλησπέρα παιδιά, είμαι νέος στο άθλημα συγκεκριμένα έχω κάνει μονο μια φορά και αυτή πριν 4 χρόνια.. Τότε μου έδειξε ένας φίλος που ξέρει αρκετά καλά (τότε έκανε 4χρόνια σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο) αλλά είχα δυσκολευτεί και έπεφτα συνεχώς.

Φέτος σκέφτομαι να κάνω μάθημα για να γλιτώσω το στάδιο απογοήτευσης. Πόσα μαθήματα πιστεύετε αξίζει να πληρώσω για να κάνω? Αυτά πάνε με την ώρα? Έχει κάποιος να προτείνει δάσκαλο για παρνασσό και καλάβρυτα κάποιον δοκιμασμένο?

Τέλος σανίδι δεν σκέφτομαι ακόμα να πάρω, υπολογίζω να κάνω πρώτα 10-15 φορές και μετά να προχωρήσω σε αγορά. Με τρώει όμως να πάρω μπότες ώστε να φοράω τις δικές μου και όχι κάποιες που έχει φορέσει η μισή αθήνα... Στα πόσα χρήματα να κυμένεται η αγορά μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :lol:

Πιστεύω ενα μαθημα αλλα καλό αρκεί....δάσκαλο ας σου πουν τα παιδιά γιατί εγώ μόνος έμαθα.....από κει και πέρα σε ότι αφορά τις μπότες να πρέπει είναι ίσως και το καλύτερο κομμάτι του εξοπλισμού σου οπότε αξίζει να δώσεις αρκετά χρήματα (πάνω από 200). Τώρα όμως έχει να κάνει και με το πόσο θες να ασχοληθείς....

Πιστεύω ενα μαθημα αλλα καλό αρκεί....δάσκαλο ας σου πουν τα παιδιά γιατί εγώ μόνος έμαθα.....από κει και πέρα σε ότι αφορά τις μπότες να πρέπει είναι ίσως και το καλύτερο κομμάτι του εξοπλισμού σου οπότε αξίζει να δώσεις αρκετά χρήματα (πάνω από 200). Τώρα όμως έχει να κάνει και με το πόσο θες να ασχοληθείς....

Καλημέρα, ευχαριστω για τις πληροφορίες, οι μπότες είναι κάτι που αλλάζει μετά αναλόγως το επίπεδό μου? Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγοράσω σανίδα ακόμα, αφού μετά την 15η φορά λογικά θα με κρατάει πίσω.. Στις μπότες ισχύει κάτι τέτοιο? Αν όχι θα επιλέξω να αγοράσω κάποια καλή να μου μείνει.

Τα μαθήματα είναι πολύ σημαντικά για τη βελτίωση της τεχνικής σου και την ασφάλειά σου.(και οχι μόνο 1)

Ισως για αυτο το λόγο έχουμε και τόσα πολλά ατυχήματα στα βουνά μας

σου εχω στείλει τηλεφωνα πιστοποιημένων δασκάλων με pm

φιλικά

www.LINESKIS.com

Καλησπέρα,

Κι εγώ ένα μάθημα έκανα ξεκινώντας και στη συνέχεια προπονήθηκα μόνος μου, τρώγοντας βέβαια αρκετό ξύλο στην πορεία μέχρι να μάθω. Εγώ θα σου πρότεινα το εξής. Να κάνεις ένα μάθημα για να δεις τα βασικά, μύτες, φτέρνες, φρένο κλπ. Στη συνέχεια να τα εφαρμόσεις μόνος σου μέχρι να μπορείς να τα κάνεις αρκετά καλά και τότε να κάνεις και ένα δεύτερο μάθημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχεις την ευκαιρία να διορθώσεις όποια λάθη κάνεις ή να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή, δώσε χρόνο στο εαυτό σου να αφομοιώσει αυτά που θα διδαχτεί και εφάρμοσε τα πρακτικά πριν συνεχίσεις στο επόμενο μάθημα.

pro-rad, μήπως θα μπορούσες να μου προωθήσεις κι εμένα πληροφορίες για τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές? thx

Επειδή τυγχάνω και εγώ νέος (για την ακρίβεια ούτε καν νέος μιας και δεν έχω ανέβει ακόμα σε βουνό), μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε μερικές συμβουλές? Πχ για το κόστος ενοικίασης εξοπλισμού, αν αξίζει να αγοράσω σανίδα εξ'αρχής ή να περιμένω, το κόστος των μαθημάτων, την διάρκεια τους, κτλ κτλ?

Ευχαριστώωωω!

Καλησπερα κι απο μενα.Ειμαι καινουργιος κι εγω στο αθλημα.Χτες ανεβηκα πρωτη φορα Αραχωβα και αφου πηρα τον απαραιτητο εξοπλισμο και περιμενα μεχρι της 10:00 λογω διακοπης ρευματος,μπηκα στην πιστα και εριξα τις πρωτες τουμπες μου. :D .Εχω παθει πλακα ομως με το snowboard και εχω σκοπο να συνεχισω να ανεβαινω καθε Σ/Κ αν γινεται, για να το μαθω.Κατεβαζω ηδη ενα βιντεακι που υπαρχει στην σελιδα για μαθηματα και ο θεος βοηθος!!!Παντως την επομενη φορα θα παρω σιγουρα εναν δασκαλο για να μου δειξει τα βασικα και ιδιατερα πως να στριβεις γιατι ηταν το κομματι που με δυσκολεψε περισσοτερο απ'ολα, μιας και το φρεναρισμα το καταλαβα σχετικα ευκολα.Ξερει κανεις ποιο ποδι πρεπει να εχω μπροστα στην σανιδα γιατι το εψαξα λιγακι αλλα δεν κατεληξα.Ειμαι αριστεροποδαρος και λογικα το ''καλο'' μου ποδι πρεπει να το εχω στο πισω μερος της σανιδας.Το θεμα ειναι ομως οτι με βολεβει να το εχω μπροστα.Αυτα.By the way το ονομα μου ειναι Παρης.

Από προσωπική εμπειρία έχω να πω ότι η μπότα είναι το σημμαντικότερο κομμάτι της αλυσίδας

Σανίδα-Δέστρα-Μπότα.

Με μια καλή μπότα μπορώ να καβαλήσω ένα μέτριο σανίδι

Με μια μέτρια μπότα όμως δεν νομίζω.

Nvara ενα αξιοπιστο ζευγαρι μποτες θα σου κοστισει 150-200 ευρω.Προτιμησε να αγορασεις κατι σε Salomon,Burton η 32.

Σχετικα με το θεμα του δασκαλου,εγω θα σου προτεινα να μην παρεις και να προσπαθησεις να μαθεις μονος σου(αν ησουν στο εξωτερικο θα αξιζε).Η ''απογοητευση'' που αναφερεις θα ειναι μονο τις πρωτες 2-3 φορες που θα κανεις.Το θεμα ειναι να εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου,θαρρος και αυτοπεποιθηση!Επισης καλο ειναι οσο εισαι πανω στο lift να παρατηρεις πως κανουν οι υπολοιποι και γενικα να μη δισταζεις να ρωτας αποριες τους αλλους riders.

Ακομα,θα ηταν καλο να αγορασεις ενα padded shorts,γιατι οι πτωσεις στα πρωτα σου βηματα θα ειναι αναποφευκτες :D.

Σχετικα με το θεμα του δασκαλου,εγω θα σου προτεινα να μην παρεις και να προσπαθησεις να μαθεις μονος σου(αν ησουν στο εξωτερικο θα αξιζε).

Είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό .... ένας δάσκαλος με 2 ώρες μάθημα θα σε γλιτώσει το λιγότερο 3-4 μέρες ταλαιπωρίας εγγυημένα (αν όχι τούμπες και χτυπήματα!) Θα σου δείξει πώς να ξεφύγεις από φύλλο στον άνεμο και να στρίβεις σωστά, χωρίς να παπαγαλίζεις χαζεύοντας άλλους αποκτώντας και τις λάθος συνήθειες τους!

Υπάρχουν και Ελλάδα αρκετά καλοί δάσκαλοι αρκεί να προσέξεις που και με ποιόν!

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! :D

Το μάθημα είναι αναγκαίο για να μάθεις από την αρχή σωστά και να εξελιχθείς με σωστές βάσεις.

Hasta la muertehtml>

Το μάθημα είναι αναγκαίο για να μάθεις από την αρχή σωστά και να εξελιχθείς με σωστές βάσεις.

Ξεθάβω το τοπικ που ξεκινησα πριν ενα χρονο για να μεταφέρω τις εντυπωσεις μου επειδη βλεπω ότι και αλλοι ρωτάνε και φετος που σκεφτονται να κανουν τα πρωτα τους βηματα τωρα που επιτελους έριξε λιγο χιονακι!

Λοιπον εγω την πρωτη μερα επαιξα 2 ωρες μονος μου να νιωσω τη σανιδα στα ποδια μου και στις 11 ειχα μαθημα μιας ωρας μαζι με την κοπέλα μου. Εμαθα τα πολυ βασικα, και μολις τελειωσαμε το μαθημα καναμε 2 ωρες μονοι μας να δουμε αυτα που μας ειπε. Στις 2 ξανακαναμε μαθηματάκι στο οποιο όμως ο δασκαλος εδειχνε σε μένα για 15 λεπτα και τα υπολοιπα 45 στην κοπελα μου που το χρειαζοταν περισσοτερο. Την επομενη μερα ανεβηκαμε και καναμε εξασκιση αυτα που μας ειπε.

Αγορασα δικο μου εξοπλισμο γιατι με νικιαρικο δε βγαζεις ακρη, φθαρμενες σανίδες, σιχαμένες μπότες, γενικά ψιλομίζερη φάση.

Το επομενο ΣΚ καναμε παλι μαθημα το Σαββατο αλλα και αυτη τη φορά εγω μονο 15 λεπτα. Την Κυριακη καναμε μονοι μας "προπονηση" αυτα που ειχαμε μαθει.

Μετα απο τα 2 αυτα Σαββατοκυριακα εγω πηγα Μπανσκο για 4 μέρες, και την 3η μέρα στο βουνο ήμουν πλεον ανετος και κατέβαινα ολες τις πίστες αν και λιγο πιο αργά φυσικά απτους προχωρημένους, ηλεγχα τη σανιδα χωρίς να πέφτω χωρίς λόγο και όταν επεφτα, ηξερα οτι επεσα επειδή εκανα το ταδε πραγμα λάθος.

Συμβουλη μου λοιπον προς όλους που ξεκινανε τωρα ειναι ανεβειτε 2 μερες στο βουνο και καντε 2-3 μαθηματα να δειτε κατ'αρχας αν σας παει το άθλημα. Αν ναι, αγοράστε εξοπλισμο κατα προτίμηση μεταχειρισμένο γιατι θα φάει γρατζουνιές από πέτρες που βλέπεις αλλά ακόμα είσαι αρχάριος και δεν μπορείς εύκολα να αποφύγεις. Εξασκηση εξασκηση εξάσκηση ειναι το "μυστικο". Οταν ειστε ανετα με μυτες, αφηστε τις μυτες και προσπαθήστε φτέρνες μεχρι να ειστε ανετοι και στα δυο!!! Μην αναβάλετε την εξάσκηση σε κατι επειδή καταφέρατε να κάνετε το αλλο καλύτερα. Προσπαθήστε να εξασκηθείτε σφαιρικά σε όλες τις βασικές κινήσεις και μετά από 6-7 μέρες στο βουνό πιστεύω θα είστε ανετοι σε στις πλαγιές κάθε δυσκολίας. Προσοχη στους πιο advanced σκιερ/snowboarder, επειδή εμείς είμαστε ακόμα αρχάριοι δε σημαίνει ότι αν πάμε σε μια δυσκολη πίστα ο αλλος ειναι υποχρεωμένος να ξέρει ότι εμείς θα κάνουμε μια "παραλυσία" και θα πέσουμε ακριβώς μπροστά του, οπότε προσέχουμε πολύ να μην χτυπήσουμε!

Αυτά από μένα, sorry για το μεγαλό πόστ αλλα τα έγραψα όσο αναλυτικά θα ήθελα να τα είχα διαβάσει εγώ 1 χρόνο πριν! :P

......

μαθηματάκι στο οποιο όμως ο δασκαλος εδειχνε σε μένα για 15 λεπτα και τα υπολοιπα 45 στην κοπελα μου που το χρειαζοταν περισσοτερο. Την επομενη μερα ανεβηκαμε και καναμε εξασκιση αυτα που μας ειπε.

.....

ΛΟΛ

Το ιδιο ειχε συμβει και σε εμενα οταν εκανα για πρωτη φορα μαθημα, φυσικα οχι επειδη το κοριτσι ειχε περισσοτερο αναγκη, οσο ο δασκαλος

:P

πού μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι οι πιστοιημένοι δάσκαλοι σε κάθε χιονοδρομικό? πχ Παρνασσό?

Γιώργος

καλησπερα και απο μενα..πρωτη φορα γραφω στο forum σας..οπως λεει και το τοπικ νεος στο αθλημα και οπως καταλαβαινεται οι αποριες ειναι πολλες..εχω αρχισει ψιλοδιαβασματακι και μου λυνονται σιγα σιγα.

η επαφη μου με σανιδα ηταν για πρωτη φορα την κυριακη στον παρνασσο και στην πρωτη πιστα που πηγα ηταν ο ηρακλης.Μην σας κουραζω την κατεβηκα την πιστα σε κανενα 30λεπτο με πολλες πολλες παρα πολλες τουμπες μεχρι που εφυγα διοτι δεν μπορουσα να κουνηθω.

Την δευτερα ξαναπηγα παλι στον ηρακλη και αυτη την φορα επεσα 2-3 φορες (τι να κανουμε το εχω στο αιμα μου το snowboard :rolleyes:). Εκανα και τις στροφες μου με φτερνες και μυτες..εκανα και το φρενο μου..ολα πηγαν μια χαρα.εχω μια απορια ομως που θελω να σας πω ο φιλος μου που ειμαστε μαζι ειναι καταπληκτικος skier και δεν παει με τ αβγα στο παρκινγ αλλα απο το δρομακι, θελω να το κανω και γω σιγα σιγα οσο κταφερω και το υπολοιπο με τα ποδια αν δω οτι δεν μπορω..επειδη ομως εχω νοικιαρικη σανιδα και μποτες μηπως οταν παω να τις επιστρψω και μπω στα αβγα για το σαλε αρχιζει και χτυπαει κανενας συναγερμος? να εχει η σανιδα κανενα συστημα εντοπισμου ή οι μποτες?

σορρυ για τη μεγαλη εισαγωγη μου αλλα ειμαι πολυ ενθουσιασμενος