Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Εφτασε επιτέλους η ώρα .....

Αύριο πετάω για Γενεύη αδέρφια μου :lol: ........και το Σάββατο θα είμαι στο Val-Thorens, ή Val-Tho όπως το λένε χαιδευτικά οι Γάλλοι.....

Είχαμε μια διαφωνία με Moonsoda και KostaBMW για το τι πηγαίνει καλύτερα στην πούδρα......τα παλιοσανίδια τους ή τα Mouvement μου....

Και επειδή στον Παρνασσό ήταν λίγο δύσκολο να βγεί νικητής, φοβόμασταν να πάμε στα απάτητα για να μην πέσει πάνω μας ο ΜΙΚ με το Speed :lol: , αποφασίσαμε να πάμε Val-Thorens.....

Θα προσπαθήσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για αυτήν την "κόντρα"......θα προσπαθήσουμε να βιάσουμε ότι μας επιτρέψουν οι δυνάμεις μας.....φυσικά θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες φωτογραφίες....

Ειλικρινά λυπούμαστε που δεν θα σας ακολουθήσουμε για τα 2 επόμενα ΣΚ στα ελληνικά ΧΚ (λέμε και καμιά μακακία για να περάσει η ώρα) αλλά θα σας σκεφτόμαστε συνέχεια :lol:.....

Λάππας δεν σε χαλάει που θα μου μεταφράζεις τα greeklish στα ελληνικά :lol:;) ......

Αντίο λοιπόν αδέρφια μου, πάω στον πόλεμο, ήθελα να μείνω εδώ μαζί σας, αλλά έιναι θέμα τιμής.....

Η προσβολή αυτή ξεπλένεται μόνο με ΣΚΛΗΡΟ, ΑΓΡΙΟ,ΑΝΕΛΕΗΤΟ,ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ, POWDER SKIING .....

θα μας λείψετε.....

Σπύρος :lol:

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Σας θυμίσουμε ότι η χρήση Greeklish απαγορεύεται αυστηρά από τον κανονισμό του forum. Οι παραβάτες, ιδιαίτερα οι εκ Γαλλίας, θα τιμωρούνται με ανασκολοπισμό.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

:lol:

Make Parnassos Great Again!

τους αναπνευστηρες τους 4 που παρηγγειλες τι τους θες???

για πες μου γιατι εχω μεγαλη περιεργεια

τους αναπνευστηρες τους 4 που παρηγγειλες τι τους θες???

για πες μου γιατι εχω μεγαλη περιεργεια

Γιατί θα ρίξει πολύ χιόνι αύριο και μεθάυριο εκεί λέμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9-2-05020.jpg

MHN ξεχασεις τα ValTho highlights που ειπαμε!

IMG_0014-2.jpg

IMG_0015-2.jpg

IMG_0018-5.jpg

IMG_0262ed.jpg

IMG_0102-2.jpg

IMG_0061-2.jpg

IMG_0137-3.jpg

IMG_0101ed.jpg

IMG_0048-1.jpg

IMG_0026-1.jpg

IMG_0184-2.jpg

IMG_0002ed.jpg

IMG_0085-3.jpg

IMG_0080.jpg

IMG_0036.jpg

IMG_0235ed.jpg

IMG_0238.jpg

IMG_0233ed.jpg

IMG_0206.jpg

IMG_0186ed.jpg

IMG_0266.jpg

IMG_0025.jpg

IMG_0068.jpg

IMG_0005.jpg

κτλ κτλ κτλ..

ΠΑΡΕ και

για να εισαι διαβασμενος.. :lol:

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ KAI NA ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ...(ως πιο ωριμος απο τον ΜΙΚ! :blink: ) !!!! :blink::angry:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

Οh Mondieu. Le poydre kargar...Le soleil next day. No Rain gaddemolappas. Again le pydre kargar again soleil next day. And again le poydre (not kargar this time) le soleil next day

trebien spir bon voiyage. Anpisteytable meteo. le anapneystir nessecer

Viaze le poydre aveq kakomoir le parnassos petroski

MS_645_ens.png

MS_645eur_g05.png

αα..εχει free HotSpot στο εμπορικό κεντρο διπλα ακριβως στην πισινα (εκει που θα τσακιζετε μετα το σκι waffles :lol: !)!! ...για οποιον κανει τον κοπο να κουβαλαει λαπτόπι ή κανα smart phone!!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

.. και να προσεχετε τις πιτσες (καποιος απο εδω ειχε διαταραχες) :lol:

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

...ελπίζω μόνο να μας φτάσει... το βουνο....

Ψηεερς

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αντε να δώ πως θα δουλέψω μέχρι τις 14:00 σήμερα.....

Μακ, πολύ όμορφες φωτογραφίες μου έφτιαξες το πρωινό....ά τώρα που μου υπενθύμησες πόσο μικρό είναι το βουνό, να μην ξεχάσω να πάρω κάτι καλά αναβολικά για άλογα κούρσας B) που έχω φυλαγμένα στο σπίτι....

ΜΙΚ άμα βγεί η πρόγνωση, όχι αναπνευστήρα αλλά μπουκάλες :P θα χρεαστούμε.....

Ciao....

Σπύρος :(

Μην πλησιασετε επ ουδενι εκει…κοιταξτε τι ξεβρακωμα θα παθετε!!! B)

IMG_0004-2.jpg

(οντως το 50% του πλυθησμου μας [2ατομα], ειχαν θεματακια..!)

..ενα θα σου πω..καναμε καθημερινα περι τα 50-70χλμ σκι (μετρημενα με GPS) κ συνολικο vertical τάξεως απο 5000μ μεχρι 5900μ..καθημερινα εε!

εγω μαλλον θα παω στο διπλα βουνο γιατι τα βλεπω δυσκολα τα πραγματα

με εχει επιρεασει και η Αφροδιτη με τις ρυθμισεις και εχω κανει του κοσμου τις αλλαγες σε μια μερα

παρεπιπτοντως ο τυπος με τα γαλλικα ποιος ειναι μου εφτιαξε τη μερα

Το μεγαλυτερο vertical που μαζεψε η παρεα ηταν 7200μ σε μια μερα !

temporary info: Σπύρος Καββαδίας

Eλα, βγάλε σχετικο διάγραμμα Spy! B)

Report from Val Thorens:

Η πρώτη μέρα δεν έκατσε και πολύ καλά στα παιδιά με θυελλώδεις ανέμους που υποχρέωσαν το χιονοδρομικό σε κλείσιμο και τους φίλους μας να γυρίσουν με πούλμαν στο χωριό τους.

Το δε χωριό είναι καταπληκτικό, γεμάτο ωραία μαγαζιά και νεαρόκοσμο (ηλικίες γύρω στα 25, το μέρος τίγκα στις μικρές Ολλανδέζες :lol: )

Αύριο ελπίζουν σε καλύτερο καιρό για να απολαύσουν τις πλαγιές! :lol:

Μαζί τους είναι και ο θρυλικός Panos Banios!

Guest afrodite

με εχει επιρεασει και η Αφροδιτη με τις ρυθμισεις και εχω κανει του κοσμου τις αλλαγες σε μια μερα

.....Aσε η Αφροδιτη με τις αλλαγες της παρατριχα να παρει το γονατο της στη τσεπη :lol: Με παγο και χαπια ειμαι για να προλαβω το επομενο Σαββατοκυριακο....Με το μαλακο με τις ρυθμισεις σου ετσι??εγω δεν το ξαναεπιχειρω...καλυτερα πιασμενα τα γονατα παρα σπασμενα!!!!!!!!!!!!!

Χθες όλη μέρα χιόνιζε μέχρι αργά το βράδυ. Σήμερα με πήρε τηλέφωνο ο Σπύρος και έκλαιγε από την χαρά του. Καταγάλανοι ουρανοί, Π Ο Υ Δ Ρ Α μέχρι το γόνατο, όλο το -μικρούλι- χιονοδρομικό τίγκα στο πιο αφράτο, αέρινο, απίστευτο χιόνι που έχει δει ποτέ στην ζωή του. Η έκφραση "επικό σκι" απλά δεν μπορεί να περιγράψει την σημερινή εμπειρία. :blink:

Με αναστάτωσε ο π@&%$ς πρωινιάτικα. 80

Με αναστάτωσε ο π@&%$ς
Ο συγκεκριμένος ή γενικά κάνει αναστάτωση ;

Επιγραμματικά μιας και το χιονοδρομικό τιμολογιακά είναι ισάξιο του παρνασσού....

και μιας και δεν έχουν και μεγάλες διαφορές στα λιφτ....ούτε στις πίστες χιλιομετρικά...

μερικά σχόλια απο την εβδομάδα μου εκεί..

τι με χάλασε

1) Αρκετοί αγενέστατοι γαλόφωνοι... δεν ξέρω τι εθνικότητας

2) Μετά τις 2 το χιονοδρομικό ήταν χειρότερο και απο αγρό!

3) Το μαμ (όχι το ποτό η γλυκό) πιο ακριβό και απο την Αράχοβα.

4) Μεσος όρος ιλικίας.... κάτω του νόμιμου! ,Μετά τις 6 το απόγευμα θύμιζε Φαλιράκι , Λαγανά...η 5ήμερες.. για όσους ξέρουν κατάλαβαν..

τι με έφτιαξε..

1) Δωμάτιο με ατελείωτη θέα!

2) 2μέρα και μετά.... της πούδρας το κυκλίδωμα μέχρι και το τέλος!

3) Ατελείωτο πλατό..άπειρες εκτός πίστας σχετικά "ασφαλείς" διαδρομές

... ιδανικό όνομα θα μπορούσε να είναι και ΜΙΚ-land

4) Νυχτερινό party με μπόλικα μπαράκια μέχρι πρωινού (φθηνό ποτό!).

5) Οι 4 Βελγίδες στο δίπλα δωμάτιο...

6) Πολύ καλό service και normal τιμες στα chalet.. ( σε αντίθεση με τα restaurant)

.....και τέλος .....απόλαυση τα 200+ κμ πίστας που κάθε βράδυ όλη την νύχτα βλέπαμε φώτα απο rat-track να πατάνε...

Πόσες μέρες snbrd έκανες φέτος..... Ποοοοοοσο?? ΧΑχαχαχΧΑΧΑΧΑΧΑ

Αυτό που μας περιγράφεις φίλε moonsoda, είναι το όνειρο κάθε χιονοδρόμου !!

Αφού το ζεις εσύ, το ζούμε κι εμείς μαζί σου και σ'ευχαριστούμε !!!

Υ.Γ. Δώσε αναλογίες και χαρακτηριστικά απ'τις Βελγίδες.

...Τιμος ακουει...snowclub ακουει...?

βάλτε και καμια φώτο.

Όταν έχεις πουδρες μέσα στις πίστες έχεις χωράφια το μεσημέρι.

μια χαρά συνδιασμός είναι αρκεί να βρίσκεσαι μόνο στις πουδρές.

Καλως ήλθατε!

memnonas

επειδη βλεπω ενδιαφερον εκ μερους σου μπορουμε να εχουμε την ηλικια σου ??

πιστεψε με ειναι πολυ σημαντικο

"Back to life, back to reality"....όπως λέει και το γνωστό τραγούδι.....

Η μιάμιση ώρα που έκανα σήμερα για να πάω στην δουλειά μου με έβαλε για τα καλά στους ρυθμούς της Αθήνας.....Πρέπει όμως να ήμουν από τους λίγους οδηγούς που είχαν ένα πλατύ χαμόγελο μιάς κάι η σκέψη μου ήταν κολλημένη σε αυτήν την τρομερή εβδομάδα στο Val-Tho....

Το μέρος είναι απίστευτο, μόνο που σκέφτεσαι ότι βρίσκεσαι στο υψηλότερο χωριό της Ευρώπης σε βάζει κατευθείαν σε διάθεση για τρελό σκί.....

Οι άνθρωποι στην μέση του πουθενά φτιάξανε ένα τεράστιο χωριό με ότι confort μπορεί να φανταστεί κάποιος.... σινεμά, bowling, ένα τρομερό αθλητικό κέντρο με πισίνα, σάουνα, jacuzzi, χαμάμ, μπάσκετ, γυμναστήριο, τέννις.....7500 m2 κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων.... πολλά μαγαζιά σκί, εστιατόρια κτλ....

Τα δύο διαμερισματάκια που νοικιάσαμε ήταν πολύ συμπαθητικά, με εκπληκτική θέα και φυσικά ski in ski out....

To βουνό δεν περιγράφεται με λόγια.....2 ημέρες είχα και την ευκαιρία να φτάσω μέχρι το Courchevel 1850 και να πάρω μία γεύση και από τις 3 κοιλλάδες....Τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά ατελείωτα, οι πλαγιές τεράστιες, τα off piste πεδία σου κόβουν την ανάσα......Γενικότερα το βουνό σε κάνει να χρησιμοποιείς συνέχεια τον υπερθετικό βαθμό....

Ομως τα πολλά λόγια είναι φτώχια, ας αφήσουμε λοιπόν τις φωτογραφίες να κάνουν παιχνίδι...

Κυριακή 3/2 και τρελός αέρας, η θέα από το δωμάτιο όλα τα λεφτά:

p2030011sh0.jpg

Δεν ξενερώνουμε όμως και το βράδυ το ρίχνουμε στην μάσα, raclette, και κρασάκι:

p2040017vr6.jpg

Δευτέρα 4/2 μαζί με τον PANO BANIO έτοιμοι να οργώσουμε τις πίστες όπως τον παλιό καλό καιρό...

p2040025qi7.jpg

Η Δευτέρα ήταν επίσης μία κακή ημέρα, κακή ορατότητα και έριχνε, έριχνε, έριχνε, μέχρι που ξημέρωσε η Τρίτη, και με το που ανοίξαμε τα μάτια μας ορίστε τι αντικρίσαμε:

p2050027gf6.jpg

ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΟΥΔΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ BLUE SKY....

και κοιτάζοντας λίγο πιο δεξιά από το μπαλκόνι πάντα ο ήλιος να αρχίζει να γλύφει τις πρώτες πλαγιές...

p2050028km5.jpg

Πρώτη ανάβαση και πρώτη επαφή με το πουδρί ακριβώς δίπλα στην πίστα....

p2050035kb5.jpg

Φτάνουμε κορυφή Val-Thorens (3200μ) με αυτό το συμπαθέστατο τελεφερίκ...

p2050045rn9.jpg

Και ρίχνουμε μιά γρήγορη ματιά σε αυτήν την πανέμορφη θέα:

p2050043cr3.jpg

Αρκετά όμως με τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες, αφήνω πίσω μου τις πίστες και χώνομαι στο πρώτο γκρεμό που βρίσκω μπροστά μου και εκει η έκπληξη.....η μάλλον αυτό που λέμε μένω ΜΑΚΑΚΑΣ......η πούδρα φτάνει μέχρι το γόνατο, και υποτείθεται ότι φοράω και mid fat πεδιλάκι που με κρατάει και στην επιφάνεια, το οποίο δεν φαίνεται καν.....

p2050046iw3.jpg

Ευτυχώς είχα ακούσει τον ΜΙΚ και βγάζω από το σακίδιο το βασικότερο ίσως πουδροεξάρτημα....

p2050049tq1.jpg

ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΒΙΑΣΜΑ

Τα πρώτα ίχνη είναι γεγονός:

p2050056aa6.jpg

Σταματάω παίρνω κανά δυό ανάσες μιάς και μπροστά μου βλέπω αυτό:

p2050059lz0.jpg

Βιάζω ότι μπορώ, όσο με κρατάνε τα πόδια μου, έχω αφρίσει, κατεβαίνω ουρλιάζοντας...πούδρες παντού:

p2050066zm1.jpg

p2050068bd8.jpg

Ηθελα να είχα πιο φαρδιά πέδιλα, τα φουκαριάρικα τα mouvement τα δίνουν όλα για όλα, γαζώνουν και αυτά κατα βούληση.... εκπληκτικά πέδιλα:

p2050075el3.jpg

Περνάω στην μεσαία κοιλάδα, και φτάνω λίγο πιο ψηλά από το Meribel...μπροστά μου το απίστευτο αυγό που σε βγάζει στο Mont du Vallon (2900 m).....όπως βλέπετε κάποιοι κάνανε τρελό πάρτυ....δυστυχώς δεν με κρατάγανε άλλο τα πόδια μου...κρίμα:

p2050082vk5.jpg

Επιστρέφοντας πάλι πρός το Val-Tho κάποιες φωτογραφίες στην μέση του πουθενά:

p2050087yf7.jpg

Και το τελευταίο κομματάκι που βίασα.....ναι ντρέπομαι να το πώ......[/b]ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...:

p2050088vr0.jpg

Ευτυχώς την Τετάρτη είχαμε μέτριο πρός κακό καιρό, έτσι μπορέσαμε να ξεκουραστούμε λίγο:

Εδώ KώσταςBMW με new trendy style...... ρε μπάς και είσαι EMO :( :

p2060092dp9.jpg

Εδώ ο ελεινός και τρισάθλιος Moonsoda με το υποχθόνιο χαμόγελό του να στρίβει τσιγαράκι και να μου λέει ότι έσπρωχνε χθές πούδρες με τα πα.....α του, ούπς εννοώ με τα γεννητικά του όργανα (εντάξει κύριε Λάππα; ).....

p2060093ja1.jpg

Πέμπτη, και φτού ρε γαμώτο....πάλι blue sky.....πάλι λιώσιμο.....

Εδώ πηγαίνοντας προς Meribel (μεσσαία κοιλάδα).....:

p2070100nu6.jpg

Και εδώ Meribel....πολύ χωμένο ρε γαμώτο μέσα στην κοιλάδα....δεν μου πολυάρεσε για να είμαι ειλικρινής....συγκρίνοντάς το πάντα με το Val-Tho:

p2070102eu9.jpg

Αφήνοντας στο βάθος το Meribel πηγαίνοντας προς το κοσμοπολίτικο Courchevel 1850:

p2070105su0.jpg

Σε μία από τις κορυφές του Courchevel, με τα σούπερ πεδιλάκια που νοίκιασα, SCOTT MISSION:

p2070111et0.jpg

To Courchevel σε όλο του το μεγαλείο.....βλέπετε τα ποτηράκια με τα κεράσια αριστερά στην φωτογραφία;;;;;;; 32 ευρόπουλα παρακαλώ, είναι δεν είναι καμμιά 15αριά μέσα στο ποτήρι.....

p2070117zf0.jpg

Και εδώ οι φλαταδούρες του Courchevel:

p2080155ju7.jpg

Aντε και μία τελευταία στον δρόμο της επιστροφής πρός Meribel....

p2070132di7.jpg

H Παρασκευή ήταν μία από τα ίδια, ήλιος και καταγάλανος ουρανός.....

Αυτά τα ολίγα......χάλια τα περάσαμε....πάντως είχαμε και έναν μικρό τραυματισμό, έπαθα μία τενοντίτιδα στο αριστερό χέρι από τα λυσσασμένα χτυπήματα μπατόν της Τρίτης, αλλά ευτυχώς τώρα είναι καλύτερα....

Σίγουρα θα ξαναπήγαινα, το βουνό είναι τεράστιο και μία εβδομάδα δεν είναι τίποτα.....Βασικά θέλεις μία εβδομάδα στην κάθε κοιλάδα.....

Αυτά τα ολίγα

Φιλικά

Σπύρος <_<