Nickel 76 Report post Posted March 4, 2008 Το σάββατο 1/3 αφου πέρασα μια δύσκολη μέρα με τα SL9 μιας και οι ακμές θέλουν καλό ακόνισμα πήρα για demo το rossi 9s που είχαν μείνει στον Ταξιάρχη απο ανταλλαγή. Το σκι φαινόταν ολοκαινουριο απο κάτω και οι ακμές εντελώς αδουλευτες. Επάνω είχε post it με σημειωση "δεν στρίβουν" που του είχε πει ο πελάτης που τα έδωσε πίσω... Πάρε αυτά μου είπε να τα κάνεις μιας και εγώ δε μπορώ απο το ατύχημα να τα δοκιμάσω. Αφου πήγα να φερω τη δεστρα στα μετρα μου ολο μουρμουρα γιατι το μπροστινο μέρος δεν άλλαζε θέση και το πισω ήταν τουλαχιστον 3-4 ποντους πισω με αποτελεσμα να ξεκεντραριστω και να βγω πολυ μπροστα τα έφτιαξα έβαλα το din στο 9 κουμπωσα τη μποτα και ω... ηταν 1 χιλιοστο πίσω αντι μπροστα τέλεια! Εμ γι'αυτο δεν εστριβε ο κακομοιρος ο προηγουμενος το κεντρο της μποτας του ηταν πολυ μα παρα πολυ πισω ειδικά για ένα σκι οπως το 9s Αποφάσισα να κάνω κανα 2 αναγνωριστικές καταβασεις μιας και ο παγος το πρωι δεν ειναι για παιχνιδια και μετα να του τα χώσω για να δω πως συνεργαζόμαστε... αλλα δεν... απο την πρώτη στροφή παρόλο που ημουν κρυος το σκι το ενιωθες τρένο, καθε στροφη πιο χαμηλα και γρηγορα και στο τελος της πρωτης διαδρομης κάρβαρε στο όριο μου άνετα χωρις να νιωθεις οτι θα σε πουλησει... στη δευτερη διαδρομη το πιεσα οσο πιο πολυ μπορουσα εκει που τα SL9 δυστροπουσαν γιατι παραστρεβλωναν και εβγαζαν κακό χαρακτηρα με rebound και "αίσθηση φτάνω στα ορια μου μαζεψου" αυτά συνέχιζαν να δίνουν την αισθηση "χωράω και άλλο" και φωναζαν οτι σε μπλε πιστα δεν θα με φτασεις ποτε στο οριο μου. Μετά απο μερικες καταβασεις με γρηγορα short turns τα οποια παραβγηκαν ανετα για τοσο σκληρο και βαρύ πεδιλο (ενεκα της δεστρας look diagonal που φημιζεται για το βαρος της) και σλαλομακι μάθημα με τον Αrma σε μηδενικες ταχύτητες που η τεχνικη το εκανε να στριβει αλλα φαινεται οτι το σκι δεν ειναι για τετοια πραγματα μπηκαμε στα ωραία , μια και μοναδικη καταβαση στην κόκκινη του Ηρακλή... το χιόνι ήταν σουπερ, σκληρό η πιστα καλοστρωμενη με μικρες ανωμαλιες μεταξυ των "ρατρακιων" η ορατοτητα σταματαγε στο Καλαβρυτο και ο Αρμα επαιρνε ανάσα πιο πανω και θα μου μαζευε τα "σπασμενα" σε περιπτωση αποτυχιας της κατεβασιάς ολα τέλεια... 2 γρηγορες στροφες και μετα darka carving , δε ξερω αμα το σκι έφτασε στο όριο του πάντως εγώ προσπάθησα, επιασα τελικές, ακουμπουσα ολοκληρος κάτω, το transition γινοταν αστραπιαια και ενιωθα τοσο σιγουρια που αποφασισα να κανω τις αλλαγες πανω στο χωρισμα απο τις ρατρακιες για να πεταει και λιγο... ματαιος κόπος μου φανηκε λες και κατεβηκα τον Περικλή, δε ξερω πως φανηκε στον el greko που περιμενε κατω...παντως επανω το σκι λειτουργουσε εντελως αθορυβα και σταθερα, κρατουσε λες και ηταν σε σιδηροδρομο και εδινε καθαρα προφιλ αγωνιστικου σκι σε τουριστικη εκδοση. Αν και δεν είμαι φίλος της rossignol το 9s oversize είναι ενα απο τα πιο σταθερά πέδιλα που έχω δοκιμάσει. Συμπεριφορά αγωνιστικού σε τουριστική έκδοση, σκληρό, βαρύ , απόλυτο. Εαν το πας θα ευχαριστηθεις στο μέγιστο εαν απλος κάτσεις επάνω του θα σε πηγαινει οπου θελει το sidecut του. Rossignol 9s Oversize Gold (2005) Sidecut: 118 - 66 - 104 Mηκος: 173 (το διπλοτσεκαρα μετα γιατι εδινε αισθηση οτι ειναι πολυ μικροτερο lol) radius 14m (το σκι ειναι carving όχι slalom) level: expert ή γκαζοφωνιαδες advanced Εχει χρησιμοποιηθεί 4-5 φορές δεν έχει γινει ποτέ service σε πάτο και ακμές, είναι εντελώς καινουρια, μέχρι και τα γραφικά απο επάνω είναι αγρατζουνιστα. (δεν τα προσεξα πως τα αφησα αλλα δεν θυμαμαι να επεσα για να τα γδαρω μεταξυ τους (αυτο και εαν ειναι νεο lol)) Τιμή πώλησης που έχει το μαγαζί είναι 300€ και θα το πρότεινα σαν ευκαιρία σε όποιον αρέσκεται στο στυλ που προσφερουν! 22670 29101 Ταξιαρχης. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 4, 2008 Χμμ λίγο τσιμπημένη η τιμή. Τα δικά μου rossi r9s ti radical μοντέλο 2007 πατημένα 5 φορές, λόγω του τραυματισμού μου σκέφτηκα να τα δώσω έναντι 300 ευρώ. Νομίζω ότι το μοντέλο είναι σαν του Κικερίδη. Δημήτρη δες το λίγο ρε φίλε. Αν είναι αυτό το φόρεσα φέτος και είναι πιο μαλακό από τα δικά μου. Μου θύμισαν τα 8s που δοκίμασα πέρυσι στο σκιτεστ στο Καϊμάκ. Μια χαρά πεδιλάκι είναι και μπορεί να το πατήσει και ένας μέσος σκιέρ. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 4, 2008 η τιμη είναι θέμα του μαγαζιού η ευκαιρια ειναι οτι υπαρχει το συγκεκριμενο σκι για αγορά. οχι τα σκι που εβαλα δεν ειναι μαλακά σε καμια περίπτωση... ο Φιντελιο νομιζω που εχει εμπειρια απο ροσσι μπορει να μας διαφωτισει, εχω την εντυπωση οτι τα μεταγενεστερα και μαλακωσαν και εχουν πιο προοδευτικο φλεξ. Τα συγκεκριμενα εδιναν αισθηση αγωνιστικου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 4, 2008 Συμπεριφορά αγωνιστικού σε τουριστική έκδοση. Όντως. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα όταν τα πάτησα. Πάντως είναι πολύ καλό πεδιλάκι και συγχωρεί περισσότερα από το δικό μου, αν ειναι σαν αυτά που έβαλα. Ο aeras επίσης δεν τα βγάζει από τα πόδια του, μπορεί να μας πει αρκετά καλά λόγια. Προτείνεται ανεπιφύλακτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 4, 2008 Aυτά τα σκί είναι καθαρά σλαλομάδικα πέδιλα Πάνο.Δεν ξέρω ποσο race είναι τα συγκεκριμένα αλλά η ROSSIGNOL είναι ίσως η κορυφαία εταιρία πάνω στα race Quote Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted March 4, 2008 Τα τελευταία χρόνια δεν πολυασχολούμε με σκι πίστας. Εχω ένα 9S όχι οversize και πριν από αυτό Fischer RC4 SC. To 9S έχει την φιλική αλλά σίγουρη αίσθηση που περιγράφει ο Nickel. Είναι μία ισσοροπημένη, πετυχυμένη συνταγή, που η Rossi αναπαράγει κάθε χρόνο με μικρές βελτιώσεις. Παλιότερα πήγαινα στο Hintertux κάθε Φθινόπωρο και έπερνα σκι από το σκι τεστ στο ισόγειο του Hotel Rinderhof στη βάση του παγετώνα.Δοκίμαζα σχεδόν όλα τα μοντέλα. Ετσι είχα μία πλήρη εικόνα γιά την χρονιά που έρχονταν. Ρε παιδιά θα το πω γιατί θα σκάσω. Αυτά τα Atomic ειδικά τα SL δεν τα συμπάθησα ποτέ. Αντίθετα τα Rossi και τα Fischer τα μου άφηναν τις καλίτερες εντυπώσεις κάθε χρόνο. Ουφ το είπα Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 4, 2008 Ο καπετάνιος επέστρεψε Καπετάνιε άρχισε η θεωρητική προπόνηση Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 4, 2008 Δικαιολογημενο Αποστόλη, η διαφορά που διέκρινα είναι το φτυάρι τους των SL9/10 μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο μαλακό με αποτέλεσμα με το που γωνιάσεις να ορμαει μεσα στη στροφή πιο γρήγορα/δυναμικα απο το rossi αυτό ειναι θετικό γιατί μπορείς να κάνεις πραγματακια με λιγοτερη δυναμη/ταχυτητα αλλα η νευρικοτητα τους θα σε κανει "επιρρεπη" σε λαθάκια οπως overturning και reboundοσφαλιαρίτσες Το ΣΚΔ θα υπάρχει ενα καθαρά αγωνιστικό rossi με μοίρες αγώνα για να παίξουμε και θα το συνεχισω σε συγκριση με τα Αtomic SL12, Blizzard SL magnesium... Πιθανός να ήρθε η ώρα να αλλάξω εταιρία απο του χρόνου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted March 4, 2008 Τα ατομικ ειναι αληθεια στα worldcup τους ξεφευγουν αρκετά απο τα υπολοιπα. Oi εντυπωσεις που ειχα φετος στο hintertux που τα δοκίμασα ηταν οι πολυ καλες, αλλα τελικά με κέρδισαν τα blizzard worldcup που με αφησαν με τις καλυτερες εντυπωσεις και φετος και περσι. Τα ροσσι worldcup τα δοκιμασα προπερσι, ετσι δεν έχω εικόνα με το τι παιζει με τα φετινά. Γενικά ομως σε αυτό το επιπεδο λιγο πολύ ολα τα πεδιλα ειναι απολυτα, γρήγορα, σκληρά και με τρελά rebound. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 4, 2008 ο Φιντελιο νομιζω που εχει εμπειρια απο ροσσι μπορει να μας διαφωτισει, εχω την εντυπωση οτι τα μεταγενεστερα και μαλακωσαν και εχουν πιο προοδευτικο φλεξ. Τα συγκεκριμενα εδιναν αισθηση αγωνιστικου. Ναι ,μάλλον έιναι έτσι και λέω μάλλον γιατί δεν έχω κάνει πολύ σκι με τέτοια πεδιλα περα απο μια δυό καταβάσεις. Το σίγουρο είναι οτι είναι βελτιωμένα σαφώς απο τα πρώτα πεδιλα της ροσι (αυτού του είδους), που αντίστοιχα όταν τα είχα δοκιμάσει είχα αστάθεια . Βέβαια αυτο δεν σημαίνει και τίποτα , ο καθένας έχει διαφορετικό πάτημα στο terrain , συν του οτι εγώ ειμαι και μια 90αρα σε κιλά και ενώ για πολλα χρόνια φόραγα σκληρά πράγματα , μποτες/σκι , πλεόν το καλύτερο σκι που έκανα ποτε το κάνω με μαλακότερα οπερ->, mid fat 75 waist normal sidecut , 90 more or less flex. Γενικά να σου πω την γνώμη όσον αφορά το τεστ σε πεδιλα . Πιστευω οτι είναι καθαρά υποκειμενική η εκτίμηση , και αυτο γιατί η τεχνική είναι άμεσα συνηφασμένη με την ιδιοσυγκρασία του σκιερ , όταν μιλάμε για προχωρημένο επιπεδο και διαφέρει απο άτομο σε άτομο. Σε άλλους ταιριάζει αυτο , σε άλλους όχι κ.ο.κ. Δηλαδή όλα είναι λιγότερο ή περισσότερο σωστά για οποιο πέδιλο και αν μιλήσουμε. Για να μπορέσω να μιλήσω πιο αντικειμενικά θα πρέπει να κάνω με ο,τι σκι υπάρχει στην αγορά για πολλές καταβάσεις και σε διαφορες συνθήκες και για πολύ μακρύ χρονικό διάστημα - συνεχή ροή . Που τέτοια τύχη ..... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 5, 2008 Γενικά ομως σε αυτό το επιπεδο λιγο πολύ ολα τα πεδιλα ειναι απολυτα, γρήγορα, σκληρά και με τρελά rebound. Και μάλλον άχρηστα για καθημερινή χρήση παντού... Έκανα πολλά χρόνια με αγωνιστικά σκι (τα παλιότερα) και πήρα και μία φορά από τα σύγχρονα για δοκιμή. Δεν μπορώ να πω ότι δεν μου άρεσαν, για μερικές καταβάσεις στο σκληρό πατημένο χιόνι, αλλά τα βαρέθηκα γρήγορα, καθώς τα πράγματα που κάνουν καλά, είναι συγκεκριμένα και με ένα σκι φαρδύτερο, μακρύτερο και με μαλακότερα άκρα διασκεδάζω περισσότερο και πάω και πολύ πιο γρήγορα σε συνθήκες εκτός πίστας... Γενικά τα αγωνιστικά σκι είναι ωραία για κάποιον που κάνει μόνο πίστα και πρέπει να είναι πολύ καλά προπονημένος, για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις τους... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonstantinosV 0 Report post Posted March 5, 2008 Και ίσως πρέπει να φύγουμε από τη λογική ένα σκι που τα κάνει όλα. Αυτά τα πέδιλα είναι πέδιλα πίστας που απαιτούν να είσαι προχωρημένος σκιέρ. Εκεί θα δείξουν τις αρετές τους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
batucada 7 Report post Posted March 5, 2008 Και μάλλον άχρηστα για καθημερινή χρήση παντού... Δεν ξέρω αν τ ακουσες αλλά τα SL9 ειναι τα καλυτερα all around πεδιλα... Ρωτα και τον Νικελ. Quote kill your television father of day, father of night Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 5, 2008 Δεν ξέρω αν τ ακουσες αλλά τα SL9 ειναι τα καλυτερα all around πεδιλα... Ρωτα και τον Νικελ. Έτσι νομίζει ο Πάνος... Όταν κάνει παρέα με σκιέρ χαμηλότερης δυναμικότητας δεν έχει πρόβλημα, τους τη λέει και για τα sl9, ότι είναι τα καλύτερα, δεν θέλει άλλα και παραμύθια... Όταν ρίξει λίγο φρέσκο και έρθει από Φτερόλακκα μεριά γιατί δεν τα φοράει;;; Τουλάχιστον εγώ δεν τον είδα να τα φοράει σε τέτοιες συνθήκες... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 5, 2008 τωρα για να πω και την αληθεια μαζι σου στην Φτερόλακκα είχα έρθει ακόμα και με τα SL moto σε 1.61 και πάλι σε περίμενα να κατέβεις στα λούκια του Δία είναι θέμα και τεχνικής και της φυσικής μου κατάστασης αλλα και της ηλικίας σου που δε μπορείς να ακολουθήσεις παππού φυσικά και δοκιμάζω όλα τα πέδιλα σε όλες τις συνθήκες... είμαι ακόμα νέος και δεν αράζω σε συγκεκριμένους εξοπλισμούς που θα μου δώσουν την ελάχιστη επιφορτιση σε μια κατάβαση. Το motto "Το SL9 είναι το καλύτερο all around" βγήκε στη Γαλλία , ο Βατu που ήταν μπροστά σε αρκετές στιγμές μπορεί να επιβεβαιώσει τη μέγιστη ευχαρίστηση διαφόρων καταβάσεων σε ποικίλα terrain. Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted March 5, 2008 γι'αυτο το πεδιλο ρωτηστε και τον κοστακιςκαλ που εφαγε 100 σουπες μια μερα φετος που δεν ηταν καλοστρωμενο το καλαβρυτο και εβριζε θεους και δαιμονες εκει γελαγα εγω που ευτυχως ειχα παρει μαζι μου τα bandit και περναγαν τα bumps λες και ηταν χαλι σε στρωμενη πιστα ομως παω πασο Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted March 5, 2008 Σε ποιο bandit αναφέρεσαι; Οπώς και να χει ακόμα και για το 2 να μιλάς , το πεδιλο είναι πολύ καλό και μέσα στην πιστα. Θα έλεγα ξεπερνά τις προσδοικίες ενός μέσου σκιερ κατα πολύ, ενώ ο πιο προχωρημένος καρβάρει καλά. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites