Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Argentinos

Ubuntu 8.04 - Hardy Heron

Recommended Posts

Το Ubuntu ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ OS! :D Τα προβληματα που συναντησα εγω μοιραζονται σε 2 κατηγοριες:

1) Εφαρμογες που ειναι παρανομες... πχ ΜΡ3 ripper. Δεν ειναι ευκολο να βρεις, γιατι αντιβαινει στη φιλοσοφια τους. Ακομη και Player για ολα τα formats ειναι δυσκολο να βρεις. Εγω για ripper τα παρατησα (ημουν και στις αρχες...).

2) Support για legacy hardware. Συνηθως προσπαθουν να εχουν drivers plug n' play για τα hardware της εποχης τους. Καποιες απο τις φθηνες εφαρμογες (καρτα βιντεοκαμερας τριετιας, Wi-Fi USB στικακι 2ετιας), τα οποια δεν ειχαν ευρεια εφαρμογη και δεν εξελιχθησαν drivers εχουν μεινει ορφανα. Ελα ομως που οι δικοι μας αετονυχηδες τα ξεθαβουν γιατι ειναι τζαμπα και μας τα πουλανε για φρεσκο πραμα... <_< , Ψαχνοντας γι'αυτα τα δυο, εχω ξεθαψει thread τριετιας και βαλε, αλλα τιποτα καινουριο.

Δυστυχως, οι εταιριες δεν βλεπουν/θελουν την εξαπλωση ελευθερου λογισμικου και δεν την υποστηριζουν. Πχ. η Canon, εχει προγραμματα για την Ixus 970 ΜΟΝΟ για ΧΡ. Μπορω να κατεβασω τις φωτογραφιες μου χωρις κανενα προβλημα με τα Ubuntu αλλα θα ηθελα να εχω την ευκολια (?) να μην χρειαζεται να μαθω δυο προγραμματα για να κανω μια δουλεια.

Φοβαμai οτι με τα καινουρια BIOS θα υπαρχουν προβληματα, ειδωμεν.

Φιλικα

ΜακηςΜ

ΥΓ: Για τις καθημερινες δουλειες μου πλεον χρησιμοποιω Ubuntu. ΧΡ τα βλεπω μια φορα καθε 2-3 βδομαδες για καποιο προγραμμα που δεν δουλευει σε Linux. Δεν εχω ασχοληθει (ακομα) με Wine, Virtual Box που τρεχουν προγραμματα ΧΡ μεσα απο το Linux.

Δεν εχω crashes, καθυστερησεις, anti-virus, antispyware, high maintenance. Δεν εχω προβλημα με σπασμενα προγραμματα (δεν υπαρχουν), σπαστηρια, registration keys. Δεν μου ψαχουλευει τον computer η Microsoft για να δει τι εχει μεσα πριν μου κανει τη χαρη να μου εγκαταστησει ακομα ενα μπαλωμα ασφαλειας για μια ακομη τρυπα ασφαλειας που βρηκαν οι χακεραδες (registration keys για το Windows 7 κυκλοφορουν στο Διαδικτυο απο τον Ιουλιο 2009. Τα Windows 7 θα κυκλοφορησουν 22 Οκτωβριου 2009...) :lol::lol::P

To Snowclub-PC εχει εγκατασταθει στην ΕΛΠΑ.

Μπορειτε να μπειτε σαν

UserID: member

Password: snowclub

και να το περιεργαστειτε, να σερφαρετε, να γραψετε δικα σας Office Documents (Open Office φυσικα απολυτα συμβατα με τα ...αλλα Office :lol: ).

Ορισμενα απο τα παρακατω, μπορει να τα κανει και το δικο μας μηχανανκι 10ετιας...

YouTube Video ->

ακομα και το Mac του Λαππα...

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ευχαριστούμε πολύ Μάκη. Πολύ ωραία και χρήσιμη η πρωτοβουλία σου και ακόμα καλύτερη η εφαρμογή της. Μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για γνωριμία με το νέο λειτουργικό είχαμε σήμερα όσοι βρεθήκαμε στην ΕΛΠΑ. :)

Ορισμενα απο τα παρακατω, μπορει να τα κανει και το δικο μας μηχανανκι 10ετιας...

ακομα και το Mac του Λαππα...

Είσαι ένα βήμα πριν το Ban. :)

Make Parnassos Great Again!

YouTube Video ->

Επί ένα μήνα πέρυσι προσπαθούσα να πετυχω την εφαρμογή anti-aliasing στα εφέ που το video δείχνει...ακόμα προσπαθώ.. :)

About anti-aliasing: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-aliasing

Skiing is a dance, and the mountain always leads.