PID 0 Report post Posted August 30, 2008 (edited) Καλησπέρα σε όλους και καλό χειμώνα με πολλά χιόνια!!! Κατ'αρχήν να αναφέρω πως ξεκίνησα το σκι τη χρονιά που μας πέρασε κάνοντας γύρω στις 10 φορές ελπίζοντας πως φέτος, καιρού και χρόνου επιτρέποντος, θα τις πολλαπλασιάσω. Δεν έχω ξαναπάθει τέτοιο πράγμα στη ζωή μου με όσα αθλήματα κι αν έχω ασχοληθεί! Από τον Απρίλη που τσούλησα τελευταία φορά στον Παρνασσό σκέφτομαι διαρκώς τον επόμενο χειμώνα...μέχρι που πολλές φορές ονειρεύομαι ότι κάνω σκι (σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που πραγματικά κάνω ). Το Μάρτη αγόρασα μπότες (Rossignol Elite EXP 3 flex 70-60) τις οποίες μέχρι στιγμής έχω ευχαριστηθεί πάρα πολύ ενώ νομίζω πως με έχουν βοθήσει τρομερά στη βελτίωση του επιπέδου μου. Ως προς το επίπεδο, έχοντας κάνει 2 δίωρα ιδιαίτερα μαθήματα στο Bansko, νομίζω πως έχω βελτιωθεί στη θέση κορμού-ποδιών αλλά σίγουρα θέλω πολύ δουλειά ακόμα και κυρίως στη θέση των χεριών και τη σωστή χρήση των μπατόν. Στο στρίψιμο και τον τρόπο κατάβασης τώρα, από τα μαθήματα και μετά πέρασα από τη θέση V σε παράλληλο σκι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία προσπαθώντας πάντα βέβαια να βελτιώσω την τεχνική μου, όπως πχ το άνοιγμα των ποδιών μου και την απόσταση των σκι μου που είναι γύρω στα 30-35cm. Φαντάζομαι πως για καιρό ακόμα θα μείνω σε αυτό το στυλ πριν περάσω σε κάρβινγκ (Δε βιάζομαι γενικά. Θέλω να μάθω βήμα-βήμα και γι αυτό θα συνεχίσω με μαθήματα και τη νέα χρονιά). Από πίστες τώρα, κατεβαίνω μόνο μπλε (στο Bansko τις όργωσα όλες, Παρνασσό Αίολο, Περικλή και Δηιάνειρα) προσπαθώντας να κάνω μεγάλες σε διάρκεια στροφές αν και πολλές φορές παρασύρομαι και κατεβαίνω πιο γρήγορα απ'όσο θα έπρεπε για το επίπεδό μου κάνοντας μικρές στροφές ή καθόλου. Αυτά τα λίγα και ελπίζω σαφή για το επίπεδό μου. Στο θέμα μας τώρα. Είχα προσανατολίστεί σε αγορά πέδιλου αρχαρίων με προοπτική βελτίωσης και είχα σκεφτεί να πάρω τα Rossignol Actys 300, επωφελούμενος των χαμηλών τιμών λόγω καλοκαιριού. Επισκέφτηκα τελικά το freeride της Ν.Ιωνίας (δεν το κάνω για διαφήμηση, sorry αν απαγορεύεται από τους κανόνες του φόρουμ) και μετά από πολύ συζήτηση με τον Μανώλη τον ιδιοκτήτη για το επίπεδό μου (άψογη εξυπηρέτηση), μου πρότεινε να αγοράσω πέδιλα ένα κλικ καλύτερoυ επιπέδου από τα Actys 300, τα οποία δε θα ήμουν αναγκασμένος να αλλάξω πάλι σε ένα-ενάμιση χρόνο. Έτσι μετά από πρότασή του αγόρασα σε παραπλήσια τιμή με τα Actys, τα Kneissl Glide S3 με δέστρες Rossignol Axium 200 (υπήρχε και η επιλογή για Marker), τα οποία προορίζονται για μέτριους σκιέρ. Ομολογώ πως την εταιρεία δεν την ήξερα πριν. Τα πέδιλα τα πήρα σε ύψος 172cm. Είμαι 184cm και 80 κιλά και μέχρι τώρα έκανα με σκι ύψους 162cm αρχικά και 170cm στη συνέχεια. Ελπίζω να έκανα καλή αγορά και να με βοηθήσουν στη βελτίωσή μου. Εσείς ως γνώστες τι λέτε? Υπάρχει κάποιος από εδώ με εμπειρία από το συγκεκριμένο πέδιλο ή γενικά από τα Kneissl? Υ.Γ.1 Ελπίζω να γνωριστούμε από κοντά σε επόμενη συνάντηση του συλλόγου και φυσικά να ανταμώσουμε και στα βουνά! Υ.Γ.2 Σορρυ για το σεντόνι! Edit Κατά λάθος το ανέβασα στα νέα μέλη! Μπορεί κάποιος mod να το στείλει στο ''ski το άθλημα''?Sorry! Edited August 30, 2008 by PID Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted August 30, 2008 Πανο, καλοριζικα τα πεδιλα. Η Kneissl ειναι γνωστη μαρκα στο χωρο, κανενα προβλημα. Ελα να μας γνωρισεις στην επομενη συναντηση και θα ακουσεις και θα μαθεις για σκι, περισσοτερα απ'οσα θα ηθελες σε μια βραδια... Για τα Μελη του Συλλογου που σκεπτονται την αγορα εξοπλισμου, καντε λιγη υπομονη, θα ανακοινωθουν συντομα συνεργασιες με πολυ καλα σκι σε πολυ συμφερουσες τιμες (απ'ο,τι ακουω...). Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted August 30, 2008 Σ'ευχαριστώ πολύ Μάκη! 80 Τα λέμε από κοντά! Quote Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 30, 2008 καλοριζικα αδερφε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted August 30, 2008 Καλησπέρα σε όλους και καλό χειμώνα με πολλά χιόνια!!! ...... Δεν έχω ξαναπάθει τέτοιο πράγμα στη ζωή μου με όσα αθλήματα κι αν έχω ασχοληθεί! Από τον Απρίλη που τσούλησα τελευταία φορά στον Παρνασσό σκέφτομαι διαρκώς τον επόμενο χειμώνα...μέχρι που πολλές φορές ονειρεύομαι ότι κάνω σκι (σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που πραγματικά κάνω ) Kάπως έτσι σχεδόν όλοι, ξεκινήσαμε...και κολήσαμε! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 1, 2008 PID αυτό πήρες? και πόσο... ή το πρώτο είναι το αντρικό το δευτερο είναι το γυναικείο. και είναι του 2005 μοντέλο. με sidecut 107/66/98 στο 1.72 εχει 18μ radius. Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά απο τα χαρακτηριστικά που έχει νομίζω ότι υπάρχουν πολύ ευκολότερα πλεον για να ξεκινήσει κάποιος. ο χειμώνας είναι κοντά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted September 1, 2008 (edited) Ναι, φίλε Nickel, αυτά πήρα. 172 cm, R 16,5. Τα πήρα 280€ μαζί με τις δέστρες. Τι λες? Skimad, σ'ευχαριστώ πολύ! Εδιτ: τα πρώτα πήρα, τα αντρικά. Το πέδιλο πάντως αναγράφει πάνω του για 16,5 Radius Edited September 1, 2008 by PID Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted September 1, 2008 οτι τα Αctys 300 είναι πιο καλά, αν είναι μοντέλο του 07/08 και οχι απο κανενα χρονοντούλαπο (στο 1,70 είναι κοντά στο radius που λες, τα kneissl δυσκολα τοσο λιγο) θεωρώ οτι 280€ ενα beginner σκι 4ετιας τον Αυγουστο είναι μια σπουδαία πώληση. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted September 1, 2008 Και να ήθελα, δεν μπορώ να αντικρούσω κάτι από αυτά που λες λόγω δεδομένης απειρίας μου στο θέμα. Πάντως για το Radius, 16.5 αναγράφουν πάνω τους τα πέδιλα. Θα το ξανακοιτάξω μόλις γυρίσω σπίτι για να σιγουρευτώ. Ας ελπίσουμε να μπορέσω να βελτιωθώ με αυτά και καλά να είμαστε, πάμε γι'άλλα μετά. Τhanx anyway! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zeta 0 Report post Posted September 1, 2008 Φίλε PID(και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να απαντήσει) έχω μια ερώτηση αν και εντελώς off topic, δράττομαι της ευκαιρίας μιας και ανάφερες το Bansko. Είμαι και εγώ νέα στο άθλημα αλλά το ίδιο κολλημένη όσο εσύ.(βλέπετε και οι υπόλοιποι όνειρο ότι κάνετε σκι μες το κατακαλόκαιρο ή να ανησυχήσω?). Έχω κάνει καμιά δεκαριά φορές σκι και 4 μαθήματα μιας ώρας μέσα σε δυο χρόνια γιατί λόγω τόπου διαμονής δεν βλέπω χιόνι συχνά. Πιστεύω ότι ο αυτός είναι και ο λόγος που κάνω πολύ μικρή πρόοδο γιατί μέχρι να πάρω μπρος σταματάω και περιμένω την επόμενη χρονιά. Φέτος σκέφτομαι να πάω κάπου για καμιά δεκαριά μέρες και να κάνω πολλά μαθήματα γιατί ΘΕΛΩ να μπορώ να κατεβαίνω όλες τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και όχι να θαυμάζω τους άλλους να τις κατεβαίνουν προσπαθώντας να βρω το χαμένο μου μπατόν. Πιστεύεις ότι το Bansko είναι κατάλληλο για αρχάριους και προσφέρεται για μαθήματα? Και αν δεν είμαι πολύ αδιάκριτη πόσο πλήρωσες πέρσι για τα ιδιαίτερα? Απολογούμαι ξανά για το off topic. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted September 1, 2008 Φίλε PID(και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να απαντήσει) έχω μια ερώτηση αν και εντελώς off topic, δράττομαι της ευκαιρίας μιας και ανάφερες το Bansko.Είμαι και εγώ νέα στο άθλημα αλλά το ίδιο κολλημένη όσο εσύ.(βλέπετε και οι υπόλοιποι όνειρο ότι κάνετε σκι μες το κατακαλόκαιρο ή να ανησυχήσω?). Έχω κάνει καμιά δεκαριά φορές σκι και 4 μαθήματα μιας ώρας μέσα σε δυο χρόνια γιατί λόγω τόπου διαμονής δεν βλέπω χιόνι συχνά. Πιστεύω ότι ο αυτός είναι και ο λόγος που κάνω πολύ μικρή πρόοδο γιατί μέχρι να πάρω μπρος σταματάω και περιμένω την επόμενη χρονιά. Φέτος σκέφτομαι να πάω κάπου για καμιά δεκαριά μέρες και να κάνω πολλά μαθήματα γιατί ΘΕΛΩ να μπορώ να κατεβαίνω όλες τις χιονισμένες βουνοπλαγιές και όχι να θαυμάζω τους άλλους να τις κατεβαίνουν προσπαθώντας να βρω το χαμένο μου μπατόν. Πιστεύεις ότι το Bansko είναι κατάλληλο για αρχάριους και προσφέρεται για μαθήματα? Και αν δεν είμαι πολύ αδιάκριτη πόσο πλήρωσες πέρσι για τα ιδιαίτερα? Απολογούμαι ξανά για το off topic. Λοιπόν, συνεχίζω κι εγω το off topic αν και υπάρχουν θέματα για το Bansko. Κατ'αρχήν, νομίζω πως το Bansko είναι μια χαρά για αρχάριους, με πολλές μπλε πίστες από την κορυφή μέχρι τη βάση, αρκετά φαρδιές για να κάνεις μεγάλες στροφές και με επιλογές στη χάραξη διαδρομής ώστε να κάνεις περισσότερα λεπτά σκι χωρίς να παίρνεις λιφτ ανά 3 λεπτά. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι οι πίσω σου (αν και θεωρητικά αυτοί πρέπει να το κάνουν) όταν στρίβεις καθώς κατεβαίνουν αρκετοί με πολλά χιλιόμετρα... Ως προς τα μαθήματα, το κάθε δίωρο ιδιαίτερο μάθημα (που κράτησε 2:20') μου κόστισε αν θυμάμαι καλά 70 λέβα, δηλ. 35 ευρώ περίπου. Η δασκάλα που μου έκανε μάθημα μιλούσε άπταιστα Αγγλικά και η αντιμετώπισή της ήταν πολύ καλή. Αυτά από εμένα αν και υπάρχουν πολλοί ειδικοί στο θέμα εδώ, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το Bansko περισσότερες φορές (Διάβασε τα αντίστοιχα θέματα). Δες και το site www.banskoski.com Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted September 2, 2008 (edited) δεν δίνω κ το καλυτερο παράδειγμα με το να συνεχίζω το off topic … Ζετα, καλώς ηρθες στο snowclub . ο σύλλογος μας οργανώνει κάθε χρονο μια εβδομαδιαία εκδρομή για σκι στο εξωτερικό. φετος θα παμε στη Γαλλια / 3 Vallees στις 10-17 Ιανουαρίου. http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...t=0&start=0 αν μπορεις να παρεις αδεια θα ηταν μια πολύ καλη ευκαιρια να γνωρίσεις πολλα μελη του συλλογου και να δεις ποσο ομορφα περναμε. μην ανησυχείς για το επίπεδο σου στο σκι. οι 3 Vallees εχουν πιστες για όλα τα επιπεδα και η ESF (σχολή σκι της Γαλλιας) εχει πολύ καλους δασκάλους. για πιο οικονομικά θα σου συνιστούσα τα ομαδικα μαθήματα (εως 6 ατομα) τα οποια μπορεις να παρεις κάθε πρωι 9,00 – 14,30. πριν κανα 4 χρονια, σε διπλανό Χ/Κ στοιχίζανε 26€ την ημερα. αξίζει τον κόπο, σε 1 εβδομαδα θα δεις τρομερή βελτίωση. περιμένουμε να σε δουμε και στον Παρνασσο η σε καποιο άλλο ελληνικό Χ/Κ. Edited September 2, 2008 by Olga Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
zeta 0 Report post Posted September 2, 2008 PID ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είχα διαβάσει πολλές απόψεις για το Bansko και είχα μπερδευτεί. Olga μου θα ήθελα πάρα πολύ να έρθω στην εκδρομή του συλλόγου αλλά δυστυχώς εκείνες τις μέρες είναι αδύνατον. Είχα διαβάσει για την εκδρομή σας, έχω δεί τις φωτογραφίες κλπ. Το μέρος φαίνεται φανταστικό και θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω και αρκετούς από εσάς!!!!!!!! Δεν το κρύβω ότι με έχει φάει η μαύρη ζήλια! Πάντως Παρνασσό θα τα πούμε οπωσδήποτε και μάλλον και στο Σέλι... Δεν θα ξανακάνω post off topic … το υπόσχομαι! Quote Share this post Link to post Share on other sites