Maximus 8 Report post Posted May 11, 2004 Μετά λοιπόν από μια 5ωρη ανάλυση μοντέλων ski για την σεζόν 2005 καθώς και μια σειρά από άλλα……ενδιαφέροντα (+18 ετών) θέματα, για το Ξε..ski κτλ η ουσία που έμεινε είναι πως πρέπει ουσιαστικά να γνωρίζουμε ο καθένας τις δυνατότητες μας σε συνδυασμό με μια λογική πάντα γνώση για τα μοντέλα που κυκλοφορούν ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα καλύψει τις (πραγματικές μας) ανάγκες. Δεν επέλεξα εχθές να κάνω μια λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών των καινούριων μοντέλων της Rossignol & τις Atomic για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί εμείς στην δουλειά μας αυτό το ονομάζουμε μεταξύ μας «παραμύθι» των εταιρειών που κάθε χρόνο προσπαθεί με όρους καθαρά του marketing να προβάλλει ανάλογα με τα συμφέροντα της κάποια συγκεκριμένα μοντέλα. Το βλέπουμε στις διεθνείς εκθέσεις & στα σεμινάρια που παρακολουθούμε. Φέτος για παράδειγμα 2 ολόκληρες μέρες παρακολούθησα το σεμινάριο της Rossignol . 2 ολόκληρεw μερές προσπαθούσαν να μας πορωσουν με λεπτομέρειες , τρικ κτλ ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο καλύτερο…Το ίδιο ίσχυε και με τις υπόλοιπες εταιρίες Atomic , Dynastar κτλ. Όταν ήμουν νεώτερος και πιο άπειρος στην δουλειά πραγματικά τσιμπούσα και «σήκωνα σημαίες εταιριών» λες και δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Βομβάρδιζα τους πελάτες μου με όλες αυτές τις λεπτομέρειες οι οποίες το μονό αποτέλεσμα που είχαν ήταν να τους μπερδευούν χειρότερα στην τελική τους επιλογή. Περνώντας τα χρόνια και διαπιστώνοντας το πώς έχουν τα πράγματα ,διαφοροποίησα τον τρόπο σκέψης μου και αποφάσισα να βλέπω τι υπάρχει πίσω από όλα αυτά. Παράλληλα κατανόησα ότι η ουσία είναι να κάνω τον άλλον skier να κατανοήσει μονός του το τι πραγματικά χρειάζεται για να προοδεύσει .Δεν είναι τυχαίες κάποιες ερωτήσεις οι οποίες σας έκανα σχετικά με την χρήση των μπατον κτλ. Με κάποιες τέτοιες ερωτήσεις μπορώ να καταλάβω το επίπεδο της τεχνικής σας. Στην πραγματικότητα όλοι αναζητούμε μοντέλα αρκετά ανώτερα από την άξια μας. Ίσως κανείς από εμάς να μην «άξιζε» απόλυτα ένα SL9 .Ωστόσο αυτό από μονο του δεν είναι κακό. Η δική μου άποψη είναι ότι στο ski πρέπει να κοιτάζεις ψηλά. Ωστόσο πρέπει να είσαι και προσγειωμένος παράλληλα. Τι σημαίνει αυτό. Σύμφωνω απόλυτα να επιλέξετε όλοι SX ή SL κτλ γνωρίζοντας όμως ότι στην πραγματικότητα χρειάζεται δουλειά για να αξίζετε να τα πατάτε. Αν εχετε τέτοια διάθεση Τοτε μονο αγοράστε τα αλλιώς υπάρχον και άλλα μοντέλα. Η αγορά σας και τα χρήματα που θα δαπανήσατε να είναι ενας λόγος ώστε να βελτιωθείτε. Μην ξεγελαστείτε ποτε πιστεύοντας ότι τα πέδιλα από μονά τους κάνουν την διαφορά. Αυτό είναι μύθος. Η διαπίστωση μου είναι ότι οπωσδήποτε παράλληλα με την αγορά σας θα χρειασθείτε και καλυτέρευση της τεχνικής σας . Ξεχάστε όσα ξέρετε και μάθετε περισσότερα. Μην είσαστε ποτέ απόλυτα ευχαριστημένοι με τους εαυτούς σας. Ψάχνετε πάντα για κάποιον καλύτερον και τότε του ζητάτε να σας δει και να σας διορθώσει. Δεν χωράει εγωισμός στο σκι. Παντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Έτσι μόνο θα αξίζουν και τα χρήματα σας και η αγορά σας. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να λέω μονό λογία άλλα θέλω να κάνω και πράξεις, όπως είπα και σε αρκετούς χθες, είμαι διαθέσιμος οποιαδήποτε καθημερινή του χειμώνα οργανώσει ο σύλλογος ή κάποια μελή του συλλόγου να κάνουμε σκι παρέα και να σας μεταδώσω τις δίκες μου εμπειρίες πάνω στο χιόνι. Μάλιστα αν γίνει αυτό στον Παρνασσό θα σας γνωρίσω και αυτόν που εγω συμβουλεύομαι κάθε χρόνο ώστε να βελτιώνω την τεχνική μου (φυσικα μεχρί να καταφέρω να τον περάσω) Αν εχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με Μαντέλα κτλ το e-mail μου & το τηλεφωνο μου είναι στην διάθεση σας. Ευχαριστώ πολύ για την χθεσινή απογευματοξημερωματο παρέα σας ( πέρασα πολύ όμορφα) και γνώρισα πολύ ενδιαφέροντα άτομα!!! (Η κακια της βραδιας) Τέλος λυπάμαι για όσους ονειρεύονταν έναν άλλον Maximus (45 χρόνων , σοφό με γένια γεμάτα πάγους , ισως με φουστα , σπαθι κτλ) και τόσο απογοήτευσα. Ελπιζω πανω στο βουνο να σας τον θυμισω καλυτερα....Ιδικα αν απεναντιμου εχω τον Τ......-ura..xaxaxa :twisted: Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted May 11, 2004 Και βάλθηκε να αναπληρώσει με post γίγαντα... Respect Bill... Στο Παρνασσό θα σου βάλω το κομμάτι των Manowar: Kill with Power για να γουστάρεις και να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε αρένα... Άντε βρε να φτιάξουμε το τελικό post (χαλαρα...) που θα δηλώνει ο καθένας τα πέδιλά του να γίνει και η τελική σούμα... Ο κάφρος του φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted May 11, 2004 Εντάξει παιδιά, το παραδέχομαι, περίμενα κάτι σαν τον Κουστώ των βουνών με σιδερένιο θώρακα και ασπίδα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted May 12, 2004 Καλά ο θώρακας και η ασπίδα. Ο Κουστω τι σχέση έχει με τον Maximus ??? Θα με τρελάνεις!!! :roll: Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
proteusdiver 0 Report post Posted May 12, 2004 «Ο Στρατηγός που έγινε σκλάβος», «Ο σκλάβος που έγινε Μονομάχος», «Ο Μονομάχος που κατατρόπωσε έναν Αυτοκράτορα»... Πράγματι, ο Κουστώ δεν «μπαίνει» στην εξίσωση... Quote R.I.P θα είσαι πάντα μαζί μας! Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted May 12, 2004 Ο Κουστω θυμίζει περισσότερο τον Μάρκο Αυρήλιο στα τελευταία του , όταν τον πνίγει ο Κόμοδος. Όσο για μένα και τον Κουστω όπως λέει και ο Maximus “NOT YET…NOT YET” :wink: Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
Spiderman 2 Report post Posted May 14, 2004 Το ΚΙLL BILL ομως σου πάει "γάντι" Quote With great mountains, comes great skiing! Share this post Link to post Share on other sites