Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
panagiotis

Οι πυραυλοκίνητες καταβάσεις του 2006!

Recommended Posts

Να δούμε πόσες πυραυλοκίνητες καταβάσεις κάναμε φέτος και είπαμε "θέλω την μαμά μου"; :)

1. Αυτή η 3η μέρα μου στο Hintertux ήταν απίστευτη. Αφού έφυγε ο Γρηγόρης και ο Γιώργος και έμεινα μόνος μου στην 6, άνοιξε ο ουρανός και η πίστα ακόμα απάτητη τότε, με ώθησε για κάποιες πυραυλοκίνητες :P ΑΧΧΧ1

...μέχρι που βιάστηκε απο διάφορους αφηνιασμένους racers

2. 17/1 ο Ηρακλής αριστερά χαλί (όσο και αν δεν το πιστεύετε) και για τα μερικά μέτρα carving περνώντας από πόρτες και βάζοντας χέρια για εφέ, ΑΧΧΧ2

3. 15/2 ο αφηνιασμένος νεανίας με το νέο του όπλο ξεχωρίζει στο τριο ΜΙΚ, pannosio, Κώστας να κατεβαίνει τα απάτητα της 6 από τα λούκια περνώντας πάλι από πόρτες σε απίστευτο χιόνι, ΑΧΧΧ3 (Το κατέβασμα συνδετικό-πάρκινγκ δεν μου φάνηκε καθόλου πυραυλοκίνητο :lol: )

4. Κάποια παγωμένη μέρα με παγωμένες πίστες ο τρελός κατέβηκε τον Ηρακλή αριστερά ενώ οι ακμές της σανίδας δεν έπιαναν καλά... στο τέλος βέβαια τούμπα αλλά, ΑΧΧΧ4 :P (και ΩΧΧΧ1 μετά)

5. Davos, αυτή η μαύρη με στρώσιμο χαλί και τις στροφές περνώντας από πόρτες, ΑΧΧΧ5

Θα μπορούσα να υπολογίσω την ημι-πυραυλοκίνητη δεξιά της 4θέσιας στο Φαλακρό αλλά στο σημείο που πιάνω ταχύτητα με τραβάει ο φωτορεπόρτερ με τις γνωστές συνέπειες. ΩΧΧΧ2 ;)

Έι, εσείς; Ρε παιδιά μην πέσει ησυχία, να έχουμε κάτι να λέμε καλοκαιριάτικα! :ph34r:

JAPOW!!!

1)15/2 Παρνασσός θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι ήταν το καλύτερο lift served off piste που έχει παίξει σε Ελληνικό βουνό εδώ και χρόνια. 6 να δουλεύει στο γρήγορο 1200 μέτρα απότομης κλίσης χωρίς δέντρα και άλλα ενοχλητικά ανάμεσα. Απλή ξερή και συνεχόμενη απόλαυση σκι με χιόνι ποιότητας απίστευτης (μιας και το βιάζαμε και όταν έπεφτε με -19 την προηγούμενη μέρα). Δεν προλάβαινες να ηρεμήσεις καθόλου άντε για τα τελευταία 100 μέτρα της 6 έκανες σε λίγο ήρεμη κλίση.

50-60-70 πόντους φρέσκου δεν μπορέσαμε να το μετρήσουμε πάντως άπατο ήτανε

Να είμασταν συνολικά 15 άτομα για ολόκληρη αβίαστη 6 εκείνη τη μέρα...

A1%20(16).jpg

Θυμάμαι ότι πήγα σπίτι και έλεγα:γιατί τόση ομορφιά?

Μπορεί να έφαγα και δυο πίτσες με μισό κιλό τζατζίκι μετά...

2)25/3 Άνω Κελλάρια

Τελευταία κατάβαση της ημέρας. Το γκρουπάκι του Πάππου ακούει πιστά τις οδηγίες(όχι σαν κάτι άλλα γκρουπάκια ενοχλητικά) και κατεβαίνει από το εύκολο κομμάτι την κούλα για ακόμα μια φορά αφήνοντας την απόλυτα αβίαστη. Κάνω την μεγάλη τραβέρσα της Κούλας και βγαίνω στο απότομο μαζί με ένα παιδί που πήρε τα πέδιλα στην πλάτη και πήγε στην κορφή. Φεύγει πρώτος να τον πάρω φωτογραφίες ενώ περνάει δίπλα μου. Στην πρώτη κατάβαση είχαμε κατέβει 30 μέτρα πιο πριν(πριν το κόψιμο) με 10-15 ποντάκια πούδρα πάνω από ολοόισιο μαλακό χιόνι πολύ καλή συνταγή για γκάζια και κοφτές ωραίες στροφές λόγο απότομης κλίσης. Παρατηρώ ότι ο φίλος που την πρώτη φορά το είχε κατέβαι άψογα δυσκολεύεται μιας και το χιόνι το είχε δει ο ήλιος αρκετά ενώ και εγώ συνειδητοποιώ ότι έχει σκληρύνει πολύ.

Μου κάνει νόημα ο Πάππος ότι έχει ξεμείνει πίσω ο πιο αργός του γκρούπ οπότε τον περιμένω να κατέβει τουλάχιστον τα τρια τέταρτα της διαδρομής πριν ξεκινήσω. Ξαφνικά οι υπόλοιποι και το ρατρακ είναι τόσο μακριά που απλά δεν φαίνονται και σβήνουν από το μυαλό μου σα να μην υπάρχουν.

Θα σε σκίσω σκέφτομαι...εγώ και το βουνό επιτέλους ή θα φάω τα μούτρα μου ή θα το σκίσω. Τραγουδώντας Κελι Κελεκίδου "Γλυκα γλύκα γλυκιά μου" το πήρα μονορούφι. Το αποτέλεσμα το βλέπετε.

IMG_7983.jpg

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από lift served...

1)Εντάξει,φέτος ήμουν ανοιξιάτικος οπότε τα φρεσκαδούρια ήταν μετρημένα,παρόλα αυτά μου έμεινε εκείνη η Καλλιόπη από το ski week...

προ ξεπαρθενιάσματος (οι δύο σκιές κάτω δεξιά έχουν πάθει κρίση λύσσας με το θέαμα και ετοιμάζονται για το μεγάλο όργιο ;) )

IMG_7596.jpg

(φωτο:MIK)

επί τω έργω κλείνοντας 8άρια

IMG_7601.jpg

βατεμένη

IMG_7624.jpg

Επίσης,μαζί με αυτή συγκαταλέγονται όλα τα φρεσκοβιάσματα μεταξύ 6 και Σαχάρα με το St.Anton powder team :P

IMG_7625.jpg

2)Τα απάτητα στο τετραπλό του Φαλακρού=ευκαιρία για απάτητο gs!!!!

Από semi-lift served

Οι πυραυλοκίνητες....αναβάσεις πιάνονται??? :) Αν ναι,τότε φέτος νομίζω ότι τη ράχη του Γεροντόβραχου την τίμησα δεόντως,μιας και το δρομολόγιο Βάκχος -> τραβέρσα -> σκαρφάλωμα-ανάβαση -> φρύδι-crazy 50στροφη κατάβαση -> cruising τό έκανα Παγκράτι-Κολιάτσου ;):D .Ειδικά το πρώτο,μεγάλο λούκι (αριστερά,εκεί που καταλήγει το συνεχόμενο φρύδι και πριν τα βράχια) από κορυφή είτε με στρώσεις φρέσκου,είτε με crem ανοιξιάτικο χιόνι,είτε με σκληρό χιόνι μου πήρε τα μυαλά και ίσως αποτέλεσε το πεδίο για τις κορυφαίες κατεβασιές μου για φέτος (!!!!),και λόγω κλίσης-σκηνικού-ποιότητας χιονιού + ίσως διότι μου έβγαινε η πίστη για να φτάσω,οπότε τις εκτιμούσα περισσότερο :ph34r:

19vd1.jpg

(φωτο:gnu)

Από cat-ski

1)Σε κλίση και τεχνική δυσκολία ίσως η μισοπαγωμένη Τουμποράχη στο τελευταίο cat-ski.Η θέα δε από την κορυφή με φάτσα κάρτα τις ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού και με backround τη μισή Ελλάδα από βορρά και νότο...απλά breathtaking.Του χρόνου θέλω να ξαναπάω γιατί έχω ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της :D.

2)Το Κοτρώνι επίσης από την κορυφή του ήταν γερό κομμάτι + έκρυβε δε και δωράκι φρέσκου ακριβώς κάτω από την κορυφή και οδεύοντας προς το αληθινό κοτρώνι (στο τελευταίο cat-ski) ;):P

3)Η darka darka διαδρομή πίσω από το τετραπλό επίσης νομίζω αποτελεί κλασσική περίπτωση "κατεβαίνω μαλλιοκούβαρα-μαζί-με-ακόμα-20-snowclubίτες"!!!Ξεχωρίζω την πρώτη φορά μου,όπου πετύχαμε και φρέσκο (εν μέσω ski week) και την τελευταία,όπου την πήραμε από τέρμα κορυφή με το terrain να γλιστρά μαζί με εμάς...ΟΕΟ!!!

IMG_7648.jpg

Τέλος σαν αντι-πυραυλοκίνητη στο σύνολό της,αλλά από τις πιο ΗΡΩΙΚΕΣ βάζω εκείνη την τραβέρσα της Λιάκουρας++.Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα γράψαμε με MIK + Giorgos L τραβερσάροντας,ώστε να βγούμε κάπου ανάμεσα σε κάτι βράχια,όπου και τελικά βγήκε μια εξιλεωτική κατάβαση... :lol:

IMG_8045.jpg

p1sst.jpg

16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!!

ΑΧ ΣΤΑΘΗ ΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ.....

..............ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!! ;):wacko::wacko::wacko::wacko:

Περσινα μεγαλεια και κοιτωντας τα να κλαις!

"Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education."

B.R.

Kύριοι

Ένα θα σας θυμησω

Καταβαση στην "δεξια" στο Πηλιο στο νυχτερινο σκι...

ΦΡΙΚΗ!!!

Οποιος κακομοιρης ηταν εκει την ωρα που Κατεβαίναμε εμεις αεροπορία

αχ αχ 12ωρες σκι εκείνη την ημέρα...

Αλήθεια ποιος έσβησε τα φωτά στις 12.30?? ΟΕΟ?

Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε...

Παντως εσυ ο απο πανω την πιο πυραυλοκινητη καταβαση την εκανες στην Τουμποραχη πριν κανα μηνα...............................................................

..........................................Θυμασαι; Δεν μπορει... θα το θυμασαι! :wacko::P:P:wacko::wacko::wacko:

... Οχι οτι εγω την κατεβηκα καλυτερα εκεινη την πλαγιτσα βεβαια...! ;)

"Men are born ignorant, not stupid; they are made stupid by education."

B.R.

...Οχι οτι εγω την κατεβηκα καλυτερα εκεινη την πλαγιτσα βεβαια...! ;)

Την Πέμπτη θα σου πω δυο λογάκια

(ουπς εγώ κάνω σανίδι και εσύ σκι) :wacko::wacko:

Peftokaimathainw, δεν μπορεί να μην το θυμάσαι... Όλοι είμασταν σαν πεντάχρονα εκείνη την μέρα :wacko:

JAPOW!!!