nmech1984 77 Report post Posted February 6, 2012 Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!! Φέτος ξεκίνησα το σκι λίγο πριν τις γιορτές και τρελάθηκα, και από τότε μέχρι τώρα έχω πάει 9 φορές. Κατεβαίνω εύκολα τις μπλε πίστες με ταχύτητα αρκετή κάνοντας carving, κάνω και λίγο ανάποδα. Έχω βγει λίγο εκτός πίστας και κατέβηκα τον ηνίοχο, με αρκετή δυσκολία βέβαια. Πιστεύω ότι βοηθάει και το γεγονός ότι έκανα παλιότερα ημι-επαγγελματικά πατινάζ. Σκέφτομαι τώρα να αγοράσω πέδιλα να εξασκούμαι σε κάτι πιο σταθερό. Είμαι 27 χρονών 1.66 ύψος, 76 κιλά. Μέχρι στιγμής βολευόμουν πολύ με τα monster της HEAD με ύψος 147. Θέλω όμως να πάρω κάτι λίγο πιο τεχνολογικά ανεβασμένο που θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος σε λογικά πλαίσια βέβαια τιμής. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν: 1) Τι ύψος πρέπει να έχει το πέδιλο συναρτήσει των χαρακτηριστικών μου? 2) Σκέφτομαι να αγοράσω το head iXRC 300 + RF 11 με αυτές τις δέστρες. Τι λέτε?? (Αυτό όμως έχει ύψος 156cm μόνο) Γενικά αν μπορείτε λίγο να με βοηθήσετε θας σας ήμουν ευγνώμων..! Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 6, 2012 Welcome και καλή διαμονή Καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε λίγο καλύτερα το επίπεδό σου. Στις 9 φορές σκι φαίνεται λίγο δύσκολο να καρβάρεις αλλά θα χαρούμε όλοι να δούμε ότι πράγματι είσαι ταλεντάρα. Αν είσαι ταλεντάρα θα πρέπει να σκεφτείς λίγο καλύτερα το εντός - εκτός σκι που σκοπέυεις να κάνεις. Ακόμα και να θες εκτός θα σου πρότεινα ένα πέδιλο με προσανατολισμό πιο πολύ εντός μιας και θα σε μάθει πολύ πιο γρήγορα σκι. Το πέδιλο που κοιτάς νομίζω είναι μια χαρά για σένα και η τιμή είναι καλή (αν είσαι όσο ταλέντο περίπου φαντάζομαι). Για το μήκος 1.56 θα σου πρότεινα περίπου ούτως ή αλλώς Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post Posted February 6, 2012 Καταρχήν σ ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντηση!!!! Κοίτα ταλέντο δεν είμαι απλά νομίζω ότι νιώθω καλά με αυτοπεποίθηση το πέδιλο. Δεν νομίζω ότι κάνω κάτι φαντασμαγορικό!!!! Λες δηλαδή ότι το 147 είναι μικρό που έπαιρνα?? Το συγκεκριμένο πέδιλο θα μου "κρατήσει" αν βελτιωθώ στο μέλλον? Δηλαδή μιλάμε μια καλή αγορά?? Εντάξει ξέρω ότι πρήζω λίγο αλλά μην απογοητευτώ φοβάμαι. Επίσης η HEAD θεωρείται αξιόπιστη εταιρία? Τέλος οι δέστρες που έχει στο πακέτο πως τις αξιολογείτε?? Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 6, 2012 -Νομίζω το 1.47 είναι λίγάκι μικρό ειδικά όπως θα ανεβάζεις ταχύτητα σιγα σιγά. Από 1.60 και πάνω θα είναι μεγάλο για σένα -Ναι θα σου κρατήσει λογικά αρκετά. Είναι ένα καλό φιλικό πέδιλο πίστας φυσικά ένας expert θα το βαρεθεί και θα θέλε κάτι πιο σκληρό. Expert εκτός συγκλονιστικού απροότπου δεν θα γίνεις τις επόμενες 100 φορές σκι όπου φυσικά αυτό το πέδιλο θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του και θα είναι για πέταμα. Άσε που σε 100 φορές λογικά θα πηγαίνεις για άλλου τύπου πεδιλα (για εκτός). Γενικά η τιμή και το πέδιλο μου φαίνονται μια χαρά για τις επόμενες 100 φορές σκι σου. - Καλή μάρκα είναι ότι εχω φορέσει έκανε αυτά που υποσχόταν και υπάρχει αρκετός κόσμους που έχει καταχαρεί πέδιλα της head -Δεν έχω ιδεά, αν κάποιος ξέρει από δέστρες head ας πει Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted February 6, 2012 (Απαντώ σε αυτά που έχω άποψη) Η head είναι καλή εταιρία, αλλά πανάκριβη. Το 147 είναι πάρα πολύ χαμηλό για το ύψος και τα κιλά σου. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post Posted February 6, 2012 Τεχνολογικά το πέδιλο αυτό τι περισσότερο έχει από το monster?? Γτ πραγματικά δεν έχω ιδέα από αυτά που λέει η σελιδα του parnass. Έχετε μήπως και κάποια άλλη πρόταση ή θεωρείτε ότι με αυτό το πέδιλο θα κάνω τη δουλειά μου καλά?? Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
gv15 29 Report post Posted February 6, 2012 (edited) Κατά την προσωπική μου άποψη είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αγοράσεις κάτι αρκετά ψαγμένο τεχνολογικά κ.τ.λ.. Εγώ θα έλεγα να βολευτείς με κάποια φτηνή λύση (ίσως και με κάποιο μεταχειρισμένο ζευγάρι, που δεν θα σε νοιάζει και πολύ να μην το γδάρεις κ.τ.λ.) για φέτος και του χρόνου να βελτιωθείς, να αποκτήσεις εμπειρία ώστε να "κατασταλάξεις" στο τι είδους σκι σου αρέσει να κάνεις (εκτός πίστας, εντός πίστας κ.τ.λ.), και αργότερα επενδύεις σε κάτι που θα είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύπτει απολύτως. Αυτό που κατά την άποψη μου αξίζει να δώσεις πολύ βάση αυτή τη στιγμή είναι οι μπότες. Νομίζω ότι εκεί αξίζει να ρίξεις λεφτά, ώστε να έχεις μπότες που να μην σε κουράζουν και μην ξεχνάς ότι η μπότα είναι κάτι που θα σε καλύπτει θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε καλύτερο επίπεδο σκι. Τέλος για την επιλογή σκι πιστεύω ότι μπορούν να σε βοηθήσουν και τα παρακάτω άρθρα: 1) http://www.freeride.gr/?p=1166 2) http://www.skieris.g...viewDoc&docId=6 Ελπίζω να σε βοήθησα! Edited February 6, 2012 by gv15 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Velissarios 1,031 Report post Posted February 6, 2012 Οι ερωτήσεις μου λοιπόν: 1) Τι ύψος πρέπει να έχει το πέδιλο συναρτήσει των χαρακτηριστικών μου? 2) Σκέφτομαι να αγοράσω το head iXRC 300 + RF 11 με αυτές τις δέστρες. Τι λέτε?? (Αυτό όμως έχει ύψος 156cm μόνο) Γενικά αν μπορείτε λίγο να με βοηθήσετε θας σας ήμουν ευγνώμων..! Το σκι που θέλεις να αγοράσεις είναι 2009 μοντέλο και ίδιο και απαράλλαχτο με το μοντέλο του 2008.Όχι απαραίτητα κακό αλλά δεν είναι ...νέας εσοδείας.Επίσης η τάση στα νέα σκι είναι να έχουν μέση μεγαλύτερη από 70.mm.Κάνε λίγο υπομονή και μέσα με τέλη Μαρτίου θα βρεις πέδιλα 2011 σε αυτήν την τιμή για το επίπεδό σου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post Posted February 6, 2012 Τι θα κερδίσω από ένα καινούριο πέδιλο?? Επίσης αν είναι πιο πλατή στη μέση δε δυσκολεύει λογικά απόσο φαντάζομαι στο carving?? Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted February 6, 2012 Ναι, αλλά γίνονται πιο εύκολα στο εκτός και τα μπαχαλόχιονα που θα βρεις την άνοιξη. Άλλωστε αυτό που παρέθεσες με radius 15 μέτρα δεν είναι δα και το πιο στριφτερό πέδιλο της οικουμένης. Από χρονιά σε χρονιά δεν θα δεις συγκλονιστικές αλλαγές, αλλά από το 2008 μέχρι το 2012 είναι αρκετός καιρός για εξέλιξη και βελτίωση των μοντέλων. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 7, 2012 Σιγά καλέ που το πέδιλο του 09 θα τον κρατήσει πίσω σε σχέση με το αν πάρει ένα πέδιλο του 11. Φίλε εγώ τη τσέπη σου σκέφτηκα και πιστεύω με 240 ευρώ καινούργια μια χαρά θα είναι για τις επόμενες 100 φορές σκι σοου προφανώς αν βρεις πέδιλο του 11 με 240 ευρώ πάρτο δε το συζητάω, απλά για αυτά τα πέδιλα ξέρω από φίλο που έμεινε πολύ ευχαριστημένος ότι είναι μια χαρά γιουπιγιάγια να μάθεις σκι. Κάπου σε 1.55 ακτίνα 13-16 και φιλικό και όχι racegs κλπ πέδιλο να πάρεις και θα είσαι μια χαρά. Το πλάτος δε παίζει εξ ορισμού ρόλο παρόλα αυτά γενικά όσο πιο μικρό στη μέση τόσο πιο στριφτερό και τόσο πιο εντός. Η ακτίνα παίζει ρόλο και προτείνω 13-16 σε όλους στο επίπεδό σου, φιλικά στριφτερά πέδιλα πιστας, Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post Posted February 8, 2012 Τελικά το πήρα μιας και για αρχή δεν έδινα περισσότερα χρήματα. Σκέφτηκα ότι από το να νοικιάζω στις 100 φορές αυτό θα μου βγάλει τα λεφτά του και θα μου μείνει κιόλας. Σκέφτηκα ότι δε με νιάζει κάτι πιο πλατύ στη μέση μιας και όταν νιώσω βέβαιος για τις ικανότητες μου εντός τότε βλέπουμε και για εκτός σοβαρά! Ελπίζω ΣΚ να ανέβω και θα σας πω πως ήταν η εμπειρία. Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites
gv15 29 Report post Posted February 8, 2012 Καλορίζικα, σου εύχομαι να τα ευχαριστηθείς όσο δεν πάει! Καλές καταβάσεις... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 8, 2012 Καλορίζικα σίγουρα από το να νοικιάζεις καλύτερα. Τα λεφτά που γλύτωσες κάντα μαθήματα και θα πετάς Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
nmech1984 77 Report post Posted February 8, 2012 Να'στε καλά!!!! Έτσι μου έρχεται να ρίξω λίγο λάδι σπίτι να γλυστρίσω!!!! χαχα Quote SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI SKI Share this post Link to post Share on other sites