Jump to content

poseidon

Χρήστης Forum
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

poseidon last won the day on October 23 2022

poseidon had the most liked content!

Community Reputation

70 Excellent

Profile Information

 • Φύλο
  Male
 • Περιοχή
  Λαγονήσι
 • Ενδιαφέροντα
  Road Race Cycling, Running, Scuba Diving
 1. Σήμερα έτυχε να κάνω την ωραιότερη προπόνηση για τον μαραθώνιο ever. Εντελώς τυχαία, το τελευταίο 30αρι της προετοιμασίας μου, συνέπεσε με τον αγώνα ironman 70.3 που γίνονταν στην βουλιαγμένη. Παρόλα αυτά όλη η παραλιακή μέχρι και την Ανάβυσσο ήταν κλειστή για τα αυτοκίνητα. Αν και ειχα σκοπό να τρεξω το βράδυ, δεν άφησα την ευκαιρία χαμένη. Είναι τρομερή εμπειρία να βλέπεις την παραλιακή χωρίς αυτοκίνητα πάρα μόνο γεμάτη με τριαθλητικά ποδήλατα. Ήταν τόσο ήσυχα, φοβερή θεα δίπλα στην θάλασσα και χωρις να κινδυνεύεις να σε λιώσει κάποιο αυτοκίνητο. Πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία. Ειχα τόση ψυχολογική ήρεμία που το πηγα γρηγορότερα απο οσο θα έπρεπε. Παρασύρθηκα και απο τους τριαθλητες.. εκανα ενα 30αρι σε 2 ωρες και 39 λεπτά με 5' 19" μέση. Επιστρέψα σπιτι κατα χαρούμενους. Και αυτό γιατί είναι τρομερο να τρεχεις σε δρομο 4αρων λωρίδων παντελώς άδειο από αυτοκίνητα. Απλά δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Είχα και τα τυχερά μου.... Με κέρασαν ισοτονικά και νερά στους σταθμούς ανεφοδιασμού του αγώνα. Πραγματικά, 30 ανεπανάληπτα χιλιόμετρα στον ωραιότερο δρόμο της Ευρώπης με το ομορφότερο όνομα και χωρίς αυτοκίνητα!
 2. Εχτές (Δ 20/12) ανεβαίνοντας στο ΧΚΠ είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ουσιαστικά τα Bridgestone Blizzak LM 005 που είχα αγοράσει πέρσι. Τα φοράω σε μικρο-μεσαίο, μπροστοκίνητο αυτοκίνητο των 1100κιλών. Διάσταση 195/55 R16. Τιμή ελαστικού το 2020 για την διάσταση αυτή ήταν €460. Τα έχω μόνιμα σε 4 μεταχειρισμένες αυθεντικές ζάντες αλουμινίου. Όσοι ανέβηκαν εχτές θα διαπίστωσαν ότι ο δρόμος από τον Σκαμνό μέχρι και το χιονοδρομικό δεν είχε καθαριστεί και ήταν σαν οργωμένο χωράφι. Σε πολλά σημεία είχε πολύ βαθιές αυλακώσεις από προηγούμενες διελεύσεις που δεν μπορούσες να αποφύγεις. Με ανέβασαν και κατέβασαν χωρίς θέμα αλλά με μικρή ταχύτητα (20 – 25χλμ/ώρα). Γενικά έχω σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση για το συγκεκριμένο ελαστικό, γιατί είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω σε όλες τις συνθήκες (βροχή, λεπτό στρώμα χιονιού και το χθεσινό!). Είναι αθόρυβο, έχει οικονομία καυσίμου και δίνει μια τεράστια αίσθηση ασφάλειας. Το βουλκανιζατέρ της γειτονιάς με χρεώνει €5 για την αλλαγή, οπότε τα χρησιμοποιώ μόνο όταν ανεβαίνω πάνω ή για λίγες ημέρες και μόνο αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Διατηρώ ημερολόγιο με τα χιλιόμετρα που διανύω με αυτά, τις θερμοκρασίες στο σπίτι, στην εθνική και στο βουνό. Αποθήκευση είναι μέσα στο σπίτι σε σκοτεινό δωμάτιο με μικρές διακυμάνσεις θερμοκρασίας και υγρασίας.
 3. Τα πέδιλα βρέθηκαν. Τα είχε πάρει κατά λάθος ένας εκπαιδευτής. Οι μπότες του, αν και μικρότερες, κούμπωσαν και μάλιστα μου είπε ότι έκανε σκι. Απορώ πως δεν είχε ατύχημα... Τον ενημέρωσαν οι χειριστές σήμερα και με κάλεσε στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ πολύ τους χειριστές του 1950.
 4. Τα πέδιλα βρέθηκαν. Τα είχε πάρει κατά λάθος ένας εκπαιδευτής. Οι μπότες του, αν και μικρότερες, κούμπωσαν και μάλιστα μου είπε ότι έκανε σκι. Απορώ πως δεν είχε ατύχημα... Τον ενημέρωσαν οι χειριστές σήμερα και με κάλεσε στο τηλέφωνο. Ευχαριστώ πολύ τους χειριστές του 1950.
 5. Εχτές το μεσημέρι (ακριβώς 1μμ), πήρα την κεντρική γόνδολα από το 1750 στα Κελάρια μαζί με την γυναίκα μου. Τελευταία στιγμή και λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες, επιβιβάστηκαν 2 κύριοι με πέδιλα. Στην έξοδο στο 1950, ο υπάλληλος του χιονοδρομικού που βοηθάει τον κόσμο, από ευγένεια έβγαλε τα σκι πριν ανοίξουν οι πόρτες και τα έδωσε σε όλους μας κατά την έξοδο. Έξω από το Lift προσπάθησα να βάλω τα πέδιλα και οι μπότες δεν κλείδωναν. Νόμιζα ότι είχαν πιάσει χιόνι αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα ότι ο υπάλληλος μου είχε δώσει τα πέδιλα που ανήκαν στον άλλο κύριο που μπήκε μαζί μου στην γόνδολα. Τα πέδιλα είναι ακριβώς τα ίδια (μοντέλο, χρώμα, διαστάσεις) και στην ίδια κατάσταση και σχεδόν αδύνατον να τα ξεχωρίσει κάποιος (ακόμα και εγώ). Ο μόνος τρόπος για να τα ξεχωρίσει είναι η διαφορετική ρύθμιση για τις μπότες, η διαφορετική ρύθμιση στην αντίσταση (εγώ το έχω το 5, ο άλλος χιονοδρόμος στο 6) και κάποιες μικρο-αμυχές που τις γνωρίζω μόνο εγώ και προφανώς ο άλλος χιονοδρόμος. Το ΧΚΠ έκανε πολλές ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και θα κάνει και την επόμενη εβδομάδα. Ο χείριστής του 1950 κάλεσε όλους τους σταθμούς στο ΧΚ αλλά σε κανέναν χειριστή δεν του παραπονέθηκε κάποιος χιονοδρόμος ότι δεν κλειδώνουν οι μπότες του στα πέδιλα (γιατί δεν θα κλειδώνουν με τίποτα αφού η ρύθμιση είναι διαφορετική). Επίσης κοίταξα όλα τα πέδιλα στο σαλέ αλλά δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω. Προφανώς ούτε ο άλλος χιονοδρόμος το συνειδητοποίησε αφού τα πέδιλα είναι ακριβώς τα ίδια και στην ίδια κατάσταση. Θα το συνειδητοποιήσει όταν προσπαθήσει να τα φορέσει… Παρακαλώ ο κύριος που έχει τα δικά μου πέδιλα να επικοινωνήσει μαζί μου ή να καλέσει το ΧΚΠ για να γίνει η ανταλλαγή. Τα πέδιλα είναι τα Dynastar 80 pro χρώματος πορτοκαλί με δέστρες look όπως η φώτο.
 6. Εχτές το μεσημέρι (ακριβώς 1μμ), πήρα την κεντρική γόνδολα από το 1750 στα Κελάρια μαζί με την γυναίκα μου. Τελευταία στιγμή και λίγο πριν κλείσουν οι πόρτες, επιβιβάστηκαν 2 κύριοι με πέδιλα. Στην έξοδο στο 1950, ο υπάλληλος του χιονοδρομικού που βοηθάει τον κόσμο, από ευγένεια έβγαλε τα σκι πριν ανοίξουν οι πόρτες και τα έδωσε σε όλους μας κατά την έξοδο. Έξω από το Lift προσπάθησα να βάλω τα πέδιλα και οι μπότες δεν κλείδωναν. Νόμιζα ότι είχαν πιάσει χιόνι αλλά μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα ότι ο υπάλληλος μου είχε δώσει τα πέδιλα που ανήκαν στον άλλο κύριο που μπήκε μαζί μου στην γόνδολα. Τα πέδιλα είναι ακριβώς τα ίδια (μοντέλο, χρώμα, διαστάσεις) και στην ίδια κατάσταση και σχεδόν αδύνατον να τα ξεχωρίσει κάποιος (ακόμα και εγώ). Ο μόνος τρόπος για να τα ξεχωρίσει είναι η διαφορετική ρύθμιση για τις μπότες, η διαφορετική ρύθμιση στην αντίσταση (εγώ το έχω το 5, ο άλλος χιονοδρόμος στο 6) και κάποιες μικρο-αμυχές που τις γνωρίζω μόνο εγώ και προφανώς ο άλλος χιονοδρόμος. Το ΧΚΠ έκανε πολλές ανακοινώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας και θα κάνει και την επόμενη εβδομάδα. Ο χείριστής του 1950 κάλεσε όλους τους σταθμούς στο ΧΚ αλλά σε κανέναν χειριστή δεν του παραπονέθηκε κάποιος χιονοδρόμος ότι δεν κλειδώνουν οι μπότες του στα πέδιλα (γιατί δεν θα κλειδώνουν με τίποτα αφού η ρύθμιση είναι διαφορετική). Επίσης κοίταξα όλα τα πέδιλα στο σαλέ αλλά δεν μπόρεσα να τα εντοπίσω. Προφανώς ούτε ο άλλος χιονοδρόμος το συνειδητοποίησε αφού τα πέδιλα είναι ακριβώς τα ίδια και στην ίδια κατάσταση. Θα το συνειδητοποιήσει όταν προσπαθήσει να τα φορέσει… Παρακαλώ ο κύριος που έχει τα δικά μου πέδιλα να επικοινωνήσει μαζί μου ή να καλέσει το ΧΚΠ για να γίνει η ανταλλαγή. Τα πέδιλα είναι τα Dynastar 80 pro χρώματος πορτοκαλί με δέστρες look όπως η φώτο.
 7. O bergfuhrer έχει γνωστούς σε όλη την κοιλάδα. Εχτές ο ιδιοκτήτης του σαλέ στο Galtur κέρασε όλη την ομάδα μπυρες λόγω του Γιάννη. Τα βουνά είναι γεμάτα χιόνι και χιονίζει σε τακτά διαστήματα. όσοι πάνε τις επόμενες εβδομάδες σίγουρα θα ευχαριστηθούν. Ο βασιλιάς του ischgl θα γίνει λάστιχο να καλύψει τις ανάγκες του καθενός.
 8. Σήμερα το πρωί πρέπει να έβαλε 3 πόντους χιόνι στο Galtur. Αφού παίξαμε με την τριζατη πούδρα γυρίσαμε στο ηλιόλουστο See. Ίδια κοιλάδα, διαφορετικός καιρός!!! Αυτές είναι οι Άλπεις. Και όπως σωστά λέει ο bergfuhrer, "μην εμπιστεύεστε τις κάμερες- ο καιρός αλλάζει μέσα σε 5 λεπτά "
 9. Καταπληκτικές ή προηγούμενες ημέρες από άποψη καιρού. Σήμερα χιονίζει. Θα την βρούμε όμως την άκρη αφού έχουμε τον bergfuhrer/αλπενοτζοβενο μαζί μας που ξέρει τα βουνά καλύτερα και από τους ντόπιους.
 10. Ο μπαρμπαγιαννης παντρεύτηκε πλούσια νύφη με σπίτι στην αυστρια άνω των 400σιων τετραγωνικών με θέα τα βουνά του ischgl. Πόσο ενφια θα πλήρωνε άραγε στην Ελλάδα. Άντε και καλή μας εβδομάδα!
 11. Έχεις κοιτάξει το Orchestra? Αν δεν το έχεις κοιτάξει, τα καταστήματα στην Γλυφάδα και το Marcarthur στα Σπάτα έχουν μεγάλη ποικιλία απο στολές σκι για παιδιά (αγόρια και κορίτσια). Με €30 αγοράζεις την κάρτα μέλους και έχεις πολύ μεγάλη έκτπωση σε όλα τα ρούχα γενικά. Δηλαδή μπουφάν €23 και σαλοπέτα €22 - €24. Επίσης έχει γάντια, μπότες, σκούφους, κλπ.... Το αναφέρω μήπως και δεν το έχεις δει.... Σε 2 χρόνια απο τώρα θα στα ζητήσω εγώ αν υπάρχουν ακόμα......
 12. Γιάννακι σου έρχομαι 13/2/2016. Δεν πιστευω να με ξεχάσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου.......?????
 13. Καλημέρα, μια ερώτηση. Έχει κανονιστεί να παραδώσει μαθήματα ο Γιώργος Στέρκος κατά την διάρκεια της εκδρομής?
 14. To παρακάτω είναι απο το Site του ΧΚΠ: http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG541 "ΚΑΙΡΟΣ Σήμερα νεφώσεις. Οι άνεμοι ήταν ασθενείς Δ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -1˚ C έως +3°C. Για αύριο προβλέπονται ηλιοφάνεια, μέτριοι Δ άνεμοι και θερμοκρασία από 0˚ C έως +42°C." Οπότε θα έχει κάυσωνα!!. πάρτε μαγιό..... Αντι για σκι θα κάνετε μπάνιο....
 15. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΒΛΑΨΩ ή ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΕΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ FORUM ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΒΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ISCHGL. Είχαμε μια υπέροχη εβδομάδα διακοπών σκι στην περιοχή του Ischgl. Γυρίσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλες τις πλευρές και θα ήθελα να τις μοιραστώ με τα μέλη του Forum. Να ξεκινήσω με τον διοργανωτή – Γιάννη50. Πραγματικά αξιολάτρευτος και πάντα πρόθυμος να καλύψει όλες τις ανάγκες της ομάδας και του κάθε ένα ξεχωριστά. Άνθρωπος γεμάτος με ενέργεια και πραγματικά δεν ξέρω από πού την αντλεί. Ατυχία το γεγονός του τραυματισμού του την προηγούμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να μην είναι και στα καλύτερά του. Απόλυτα κατανοητό αφού είναι άνθρωπος γεμάτος με απαιτητικές αθλητικές δραστηριότητες στην Αυστρία και στην Ελλάδα. Ο τραυματισμός του άλλαξε όλο το μοντέλο και τρόπο ζωής. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα επανέλθει άμεσα. Εγώ προσωπικά του χρωστάω περισσότερα γιατί τον ταλαιπώρησα αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδα. Συγκεκριμένα του ζήταγα να με πάει πολύ νωρίς τo πρωί στο Ischgl (αναχώρηση από το σπίτι 8:10). H υπόλοιπη ομάδα ερχόταν αργότερα (γύρω στις 11). Ποτέ δεν μου αρνήθηκε ούτε και έφερε την παραμικρή αντίρρηση παρόλο που θα πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε έλα κάθε μέρα. Επίσης μια μέρα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν ήθελαν να κάνουν σκι και τους πήγε στο Insburg, αφού πρώτα πήγε εμένα στο See. Πέρασε και με πείρε αφού “κλείδωσα” πρώτα τις πόρτες του χιονοδρομικού. Αυτές οι στιγμές ήταν πλήρη απόλαυση. Κυριολεκτικά με πέταξαν έξω από τα lift λέγοντας μου Last Run…. ‘Όλες οι πίστες ήταν δικιές μου και δεν ακούγονταν τίποτα στο βουνό παρά μόνο ο ήχος από τα συρματόσχοινα…. Ευκαιρία για τρελά “γκάζια” χωρίς να χρειάζεται να προσέξεις άλλους σκιέρ………….. Κυριολεκτικά έλιωσα στο σκι. 6-7 ώρες την ημέρα κάθε μέρα…… Φυσικά για να βγει το πρόγραμμα, το μόνο που έκανα ήταν να τρώω και να κοιμάμαι. Βοήθησε πολύ το ποδήλατο και το τρέξιμο τους προηγούμενους μήνες στην Ελλάδα. Προσωπικά ανησυχούσα για την απόσταση από το σπίτι στο Ischgl. Είχαν γραφτεί μάλιστα και στο Forum διάφορες απόψεις. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι η απόσταση είναι τόσο αμελητέα που δεν δημιουργεί καν θέμα. Από το σπίτι στο Ischgl είναι 25 - 30 λεπτά (το χρονομετρούσα κάθε μέρα). Ποτέ δεν ξεπέρασε τα 30 λεπτά. Πραγματικά τόσο μικρή που δεν καταλαβαίνεις πότε φτάνεις. Η διαδρομή δε, όσες φορές και να την έκανα πραγματικά σου έκοβε την ανάσα. Εντυπωσιακό το κάστρο χτισμένο το 1200 πάνω σε έναν βράχο στο τέλος του χωριού. Δεσπόζει επιβλητικά εκεί που ενώνονται οι κοιλάδες του Ischgl και St Anton. Τι να θυμηθώ και τι να πρώτο -γράψω: · Ο Γιάννης πάντα να προτείνει λύσεις για κάθε περίσταση ανάλογα με την κατάσταση του καιρού (όσοι πάνε να ακούν τις συμβουλές του…). Να σημειώσω ότι τον γνωρίζουν σχεδόν παντού με το μικρό του όνομά από τα εκδοτήρια των καρτών, στα μαγαζιά, στα εστιατόρια, στα μπαρ. Λέει ότι τον γνωρίζουν και οι χειριστές των lift. Αυτό θα ήθελα πραγματικά να το δω…. · Το σπίτι όχι απλά καθαρό, αλλά πεντακάθαρο. Ήταν τόσο ζεστό που ζητήσαμε να μειώσουν την θερμοκρασία στον θερμοστάτη γιατί δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε από την ζέστη την πρώτη ημέρα…….. Τις μπότες τις βάζαμε στο λεβητοστάσιο (τεράστιο όσο μηχανοστάσιο πλοίου και καθαρότερο από το σαλόνι μου……) και έτσι ήταν ζεστές και στεγνές κάθε πρωί. · Οι σπιτονοικοκύρηδες αλλά και ο Γιάννης πάντα φιλικοί και φιλόξενοι που σου δημιουργείται μια φοβερή γλυκιά αίσθηση οικογενειακού περιβάλλοντος και σιγουριάς. Ποτέ δεν κλειδώναμε τις πόρτες στα δωμάτια αν και είχαμε αρκετά λεφτά, κάμερες και laptops αξίας. Καμία σχέση με την απρόσωπη αίσθηση που αποκομίζει κάποιος μένοντας σε ξενοδοχεία. · Το διαμέρισμα πραγματικά τεράστιο για τις ανάγκες μας. Η κουζίνα του πλήρως εξοπλισμένη, την οποία χρησιμοποίησα με το παραπάνω. · Το βιολογικό γάλα του σπιτονοικοκύρη απίστευτα γευστικό και θρεπτικό. Μας περίμεναν 2 λίτρα κάθε πρωί απέξω από την πόρτα. · Το εστιατόριο του χωριού εντυπωσιακό με πολύ καλή τοπική κουζίνα. Ενδεικτικά 1 πιάτο τοπικής κουζίνας με 1 μπύρα δεν ξεπερνάει τα 15 ευρώ. Εκτός αν θέλει κάποιος Τ-bone Steak που κάνει 27 ευρώ….. · Η θέση του σπιτιού πραγματικά στρατηγική. Συγκεκριμένα αν λόγω καιρού το Ischgl είναι μέσα στα σύννεφα, το See ή το Kappl είναι πολύ καλές εναλλακτικές γιατί βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η δε απόσταση από το σπίτι λιγότερο από 10 λεπτά. Αυτό ακριβώς έκανα την Παρασκευή και έτσι δεν έχασα καμία μέρα σκι αν και ο καιρός τις 2 ημέρες δεν ήταν καθόλου καλός. Αναφορικά με το χιονοδρομικό, πολύ οργανωμένο και τεράστιο. Ατέλειωτες φαρδιές πίστες σαν αεροδρόμια. Σαλέ για ξεκούραση όπου βρεθείς και σταθείς. Εντυπωσιακό το γεγονός που περνάς από την μια χώρα στην άλλη έτσι απλά για καφέ….. Εντυπωσιακή η θέα των Άλπεων από τις κορυφές καθώς και του αχανέστατου χιονισμένου τοπίου. Μου θύμιζε ταινίες του James Bond… Αρνητική εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι μερικές πίστες μετά από 1 ώρα χρήσης γινόντουσαν τόσο οργωμένες που απλά δεν μπορούσες να κάνεις σκι. Οπότε θα έπρεπε να έψαχνες άλλες περιοχές πιο ήσυχες. Για παράδειγμα ήσυχες περιοχές είναι η Grivalea (lifts #M1, M2, N2) και η Paznauner Thaya (lifts #E1, E2, E3, E4). Όποιος θα το επισκεφτεί να αποφύγει να γυρίσει από την Ελβετία στην Αυστρία μέσω της μπλε πίστας 11 στο τέλος της ημέρας. Καταλαβαίνεται ότι γυρίζουν όλοι από αυτήν. Καλύτερα να ανεβείτε με το Ο1 στην κορυφή Greitspitze και να κατεβείτε την μαύρη πίστα 13 παρά να πάρετε την μπλε πίστα 11. Πιστέψτε με, η μαύρη θα σας φανεί πιο εύκολη από έτσι που θα έχει καταντήσει η μπλε. Για μια στιγμή τα σκι μου βρέθηκαν πάνω σε 2 κορυφές από τα βουναλάκια που είχαν δημιουργηθεί και φοβήθηκα ότι θα μου έσπαγαν στην μέση….. Κατάφερα να πάω χιονοδρομώντας από την μια μεριά (Ελβετία – κορυφή Grivalea, lift M1) στην ακριβώς αντίθετη μεριά (Gampenalp, lift E4) σε 2 περίπου ώρες καλύπτοντας όλες τις κορυφογραμμές. Γενικά εύκολο χιονοδρομικό ή έτσι μου φάνηκε. Κάποιες κόκκινες μου φάνηκαν μπλε, με πολύ μικρά κομμάτια κόκκινα (ή μαύρα). Και κάποιες σημειωμένες μπλε φάνηκαν πράσινες… Βέβαια κάποιες άλλες σημειωμένες κόκκινες ήταν για το μεγαλύτερο μήκος τους πολύ απότομες. Η κοιλάδα του IDALP θα πρέπει γενικά να αποφεύγεται, γιατί έχει αρκετό κόσμο και πολλούς νέους σκιέρ. Η περιοχή της Ελβετίας είναι γενικά πιο ήσυχη. Apre Ski πήγαμε μία μόνο φορά. Τα μπαράκια απέναντι από την κεντρική γόνδολα Α1 ήταν γεμάτα μόνο με άντρες σκιέρ και μου έμοιαζαν περισσότερο με γκει μπαρ παρά με Apre Ski Bars σε χιονοδρομικό. Η μουσική τους δε, τραγική…. Για να διασκεδάσει κάποιος σε αυτά θα πρέπει να είναι πολύ μεθυσμένος….. Μία φορά ήταν απλά υπέρ-αρκετή για μένα και δεν ξαναπάτησα….. Έτσι και αλλιώς ο στόχος μου εμένα ήταν άλλος……. Γενικά το ταξίδι μου στοίχισε συνολικά κάτω από 800 ευρώ. Βέβαια ποτέ δεν έτρωγα μεσημεριανό στα σαλέ, παρά μόνο έπινα ένα καφέ (3 – 3,5 ευρώ) ή ένα τσάι (2 – 2,5 ευρώ). Έφτιαχνα σάντουιτς από το σπίτι και είχα μαζί μου ενεργειακές ποδηλατικές μπάρες και νερό στο σακίδιο. Σε εστιατόριο έφαγα μόνο 2 φορές, τις υπόλοιπες μαγείρεψα στο σπίτι. Επίσης δεν έβγαλα εβδομαδιαία κάρτα των 250 ευρώ. Έβγαζα καθημερινές κάρτες στα διαφορετικά χιονοδρομικά και μου βγήκε 50 ευρώ φθηνότερα. Αυτό βέβαια λόγω καιρού. Αν η πρόβλεψη ήταν ηλιοφάνεια για όλη την εβδομάδα, τότε η εβδομαδιαία κάρτα των 250 ευρώ για όλα τα χιονοδρομικά είναι must…. Επίσης το εισιτήριο το είχα κλείσει τον Σεπτέμβριο με 118 ευρώ. Να σημειώσω ότι τα Super market της Αυστρίας είναι ακριβότερα της Ελλάδος. Παρόλο που κάθε σπίτι έχει και ένα στάβλο με αγελάδες, το κρέας τους είναι πανάκριβο….. Πριν φύγω είχα βάλει σκοπό να λιώσω στο σκι και να μην κάνω τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα απλά δεν με ενδιέφεραν. Πραγματικά κάλυψα τον στόχο αυτό με το παραπάνω. Έκανα τόσο σκι που ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές αισθάνομαι κουρασμένος…… Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να ξημεροβραδιάζεται στα μπαρ δεν μπορεί να το κάνει. Ο Γιάννης φαίνεται πολύ party animal…. Αν όλα του χρόνου πάνε καλά και ο Γιάννης συνεχίσει να διοργανώνει τις εξορμήσεις αυτές θα ξαναπάω σίγουρα. Ξέρω τόσο καλά το βουνό που απλά θα ξεχυθώ στις πίστες…. Στόχος μου αυτή την φορά θα είναι οι μαύρες 14A, 14B και 81, καθώς και το Duty Free Run που δεν πρόλαβα να κάνω…… Μέχρι το 2014 θα αρκεστώ με το δικό μας βουνό που αν και μικρό είναι φοβερό αν υπολογίσει κάποιος την γεωγραφική του θέση και την οικονομική του δυνατότητα….. Παραθέτω φωτογραφίες από την μεριά της Ελβετίας (πίστες 63, 76, αρχή 14, lifts N1 & N4) και Αυστρία (πιστες 20 και 21 στο βάθος, 23 μπροστά).
×
×
 • Create New...