Jump to content

tony_l

Χρήστης Forum
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Profiles

Forums

Calendar

Κατηγορίες Περιεχομένων

Νέα

Ανακοινώσεις - Events

Gallery

Everything posted by tony_l

  1. Ναι, δυστυχώς έτσι είναι... Κι εγώ, αν και μένω Χανιά, το έμαθα αργά και τυχαία σε μία εκδήλωση του ορειβατικού συλλόγου. Δεν είδα αφίσες, ραδιόφωνο δεν άκουσα κάτι, τηλεόραση δεν βλέπω. Κρίμα γιατί είναι φοβερή ιδέα και εκτέλεση (τουλάχιστον για το προηγούμενο Pierra Creta) Για την ιστορία, υπάρχει και ιστιοσελίδα, πέρα από το Fb page: http://www.pierracreta.gr/en/
  2. Τα παραλέτε.... Και σιγά, 25€ δώσαμε μόνο και μας υποσχέθηκαν ότι θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα lift... Τι κάνετε έτσι; [emoji35]
  3. Κατάφεραν και κατέστρεψαν μια φοβερή μέρα. Αυτό ξέρω εγώ. Δεν ξέρω ποιος και γιατί λειτούργησε για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά είναι τουλάχιστον ντροπή αυτό που έγινε σήμερα... Κρίμα, μόνο κρίμα
  4. Εγώ θα ανέβω! Αν δείτε φωσφοριζέ μπουφάν-καφε παντελόνι snowboard μιλήστε.
  5. Από ομίχλη εννοούσα Κώστα. Τελικά θα ανέβουμε αύριο και βλέπουμε. Για Τρίτη δεν είναι, απ'οτι καταλαβαίνω. Πάμε για Πέμπτη πάλι, καλώς εχόντων των πραγμάτων.
  6. Ο καιρός τι λέει για αύριο; Θα έχουμε καθαρό βουνό; Θα ανέβει κάνεις από εδώ;
  7. Μου τα είπε και τα δικά σου ο Γρηγόρης! Μόλις είμαι ok με τα μάτια μου, θα κανονίσουμε snowclub συνάντηση. Από Παρασκευή δείχνει ότι θα έχουμε και φρέσκο, αν δεν κάνω λάθος, οπότε θα γίνει χαμός!
  8. Κάποια στιγμή σε φωνάξαμε με τον Γρηγόρη από το καρεκλακι του Βάκχου εσένα, αλλά δεν σε πρόλαβα κάτω γμτ. Έκανα κι εγώ μαθήματα σε δύο φίλες μου κι έμπλεξα.
  9. Ωραία περάσαμε και σήμερα! Τέλειος καιρός, νορμάλ κόσμος στις πίστες (έως και λίγος) και φοβερή ποιότητα χιονιού. Πήγαμε από νωρίς 8.50 στα εκδοτήρια και περιμέναμε να ανοίξουν. Τσουλήσαμε παρέα με Γρηγόρη (Blackman) και στο κλείσιμο πέτυχα και Γιάννη (Δενξενερωνω) Αύριο μπαίνω για εγχείρηση μυωπίας και εύχομαι να είναι τάχιστη η ανάρρωση ώστε να ανέβω σύντομα ξανά.
  10. Καλημέρα, καλή χρονιά και καλή σεζόν σε όλους!
  11. Επίσης, να συμπληρώσω ότι έπαθα πλάκα με τα χιονολάστιχα (κάτι Viking) που έβαλε ο φίλος που ανεβήκαμε μαζί στο βουνό. Ακόμη και το βράδυ την ώρα που πηγαίναμε στο καταφύγιο, με -7 έξω και 10cm φρέσκο χιόνι πανω στο παγωμένο υπόστρωμα, σε ανηφορικό πέταλο, το αυτοκίνητο δεν έκανε κιχ. Πατούσες γκάζι, επιτάχυνε. Πατούσες φρένο, επιβράδυνε κατευθείαν χωρίς χρήση ABS. Το τιμόνι άκουγε λες και ήταν σε βρεγμένο... Τι να πω. Άδικα παιδευόμασταν τόσα χρόνια με αλυσίδες/πανιά κτλ. Κάθε δουλειά, θέλει και το εργαλείο του.
  12. Τι να πω που δεν το είπαν οι προλαλήσαντες; Ήταν η χρόνια αποχή από το χιόνι; Ήταν ότι όντως οι συνθήκες σήμερα ήταν φανταστικές; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι χρόνια είχα να περάσω τόσο ωραία σε χιονοδρομικό. Φοβερή ποιότητα χιονιού. Εκπληκτικό εκτός με πολύ ωραίες πούδρες (τις έφαγα όλες!) και καλοστρωμενες πίστες. Το βουνό δεν έχει φάει πολύ χιόνι, αλλά παρ'ολα αυτά οι πέτρες δεν είναι πολλές ή επικίνδυνες. Προς τη βάση και τις εισόδους των lifts υπάρχει πρόβλημα, αλλά σιγά. Δεν θα πάθαμε και κάτι που περπατήσαμε λίγο παραπάνω. Προσωπικά λυπομουν λίγο τη σανίδα, σταματούσα λίγο πιο ψηλά και περπατούσα μέχρι την είσοδο του κάθε lift. Φτάσαμε 8.40 στα Κελάρια και το χιονοδρομικό λειτουργούσε κανονικά. Οι εργαζόμενοι ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν, οι τιμές στο σαλέ κλασσικά λίγο τσιμπημένες και 25€ ημερήσια κάρτα. Ο δρόμος καθαρός μέχρι το Λιβάδι, από τη διασταύρωση και πάνω όμως θέλει αλυσίδες αν και έχουν ρίξει μπόλικο αλάτι. Αύριο θα δοκιμάσουμε και τα απάτητα της Φτερόλακκας, γιατί σήμερα με τόσους λίγους χιονοδρόμους δεν σου έκανε καρδιά να φύγεις από τα Κελάρια. Ακολουθεί φωτορομάντζο: Ανατολή ηλίου στο καταφύγιο Δέφνερ. Ευχαριστώ Δημήτρη και Κώστα για τη φιλοξενία. Πανέμορφος Γεροντόβραχος Ποζάροντας με το καινούριο κρανάκι! Όσο περνούσε η ώρα, πύκνωνε η ομίχλη! 14.00 και κάτι, τελείωσε η μέρα. Δεν έβλεπες τίποτα. Στατιστικά (με δύο χαμένα runs λόγω κινητού):
  13. Εμείς θα ανέβουμε καταφύγιο σήμερα με σκοπό νωρίς νωρίς αύριο να είμαστε χιονοδρομικό. Μακάρι να μην είναι φόλα και να έχουμε μια καλή σεζόν. Χρόνια πολλά σε όλους! ΜΙΚ πως θα σε αναγνωρίσω;
  14. Yeap! Είχαν στείλει και αρκετά ενημερωτικά mails πριν γίνει. Δεν σου έβγαλε και το update για την εφαρμογή; Μάλλον δεν έκανες update.
  15. miscelano, θα είσαι πάνω αυτές τις μέρες; Έκλεισα στο καταφύγιο και ανεβαίνουμε αύριο πρωί. Αν με δεις πουθενά, μίλα! Κίτρινο φωσφοριζέ μπουφάν, μαύρο παντελόνι, σανίδα.
  16. Δεν ζήταγες ένα σακί λίρες Χρήστο; http://snow.traceup.com/groups/snowclub-greece Δυό θέματα έχω μόνο. Δεν μπορούσα να το ονομάσω snowclub.gr σκέτο, γιατί μου λέει ότι υπάρχει ήδη τέτοιο group, αλλά στην αναζήτηση δεν το βρίσκει. Μήπως το έφτιαξες και το έχεις κρυφό; Έχουμε το logo του snowclub σε 1x1 ώστε να το βάλω avatar;
  17. Τετάρτη πρωί θα είμαστε πάνω για αναγνώριση και με ελπίδα για Πέμπτη-Παρασκευή. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
  18. Το Trace (πρώην AlpineReplay) πως και δεν το έχετε αναφέρει; Εμείς το χρησιμοποιούμε πολύ σαν παρέα, κάνουμε διαγωνισμούς μεταξύ μας, κοντραριζομαστε μετά το βουνό στο σπίτι και γελάμε. Σου βγάζει όλα τα χρήσιμα και άχρηστα στατιστικά που μπορεί να θες απο μια μέρα στο βουνό. Μπορούμε να φτιάξουμε και ομάδα SnowClub οπου θα κάνουν follow τα μέλη και θα ενημερώνονται για τα stats των άλλων ή θα συμμετέχουν σε διαγωνισμούς. Δοκιμάστε το! ΥΓ. Δεν έχω κάποιο προσωπικό όφελος απ'την εφαρμογή.
  19. Το άσχημο είναι οτι έχω ενα κενό Τετάρτη-Σάββατο και μετά πρέπει να κατέβω Κρήτη για κανά μήνα και θα χάσω τα καλά χιόνια. Γι'αυτο λέγαμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις μέρες...
  20. Θα τον πάρω αύριο τηλ... Ευχαριστώ! Για τον καιρό τι λέτε; Τζάμπα τόσα χιλιόμετρα και λεφτά;
  21. Έχουμε μια σκέψη με εναν φίλο να ανεβούμε για Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, ίσως και λίγο Σάββατο πρωί. Αξίζει λέτε ή να μην το σκεφτόμαστε; Ακόμη, δεν μπορώ να βρω καθόλου πληροφορίες για τα δωμάτια που είναι στο χιονοδρομικό. Το site του σαλε1850 δεν δουλεύει, όπως και το τηλ που βρήκα μέσω google (2462081208). 12€ είναι με πρωινό ή χωρίς; Σας ευχαριστώ πολύ!
  22. Φτερόλακκα πήγε κανείς αυτές τις μέρες; Είχα πάει την προηγούμενη παρασκευή και δούλευε μόνο 7 και 10, κανένα lift προς τα πάνω. Φαινόταν όμως να έχει περισσότερο χιόνι απ' ότι Κελάρια. ΣΚ θα ανέβει κανείς; Ψάχνομαι για Σάββατο ή Κυριακή. Μάλλον για Κυριακή με κόβω... Θα τη σπάσουμε τη σανίδα όμως και είναι καινούρια γμτ. Η κάμερα στο σαλέ της Φτερόλακκας γιατί δεν λειτουργεί;;; ΥΓ. Ο ιδιοκτήτης (ιδιοκτήτρια) της χαμένης σανίδας που είχα γράψει σε προηγούμενο post, βρέθηκε και την παρέλαβε πάλι πίσω! Να προσέχετε τα πράγματά σας κατά την αναχώρηση απ' το χιονοδρομικό γιατί η κούραση είναι ύπουλη.
  23. 2η μέρα σήμερα στο βουνό... Αν και τα είπαν σχεδόν όλα οι υπόλοιποι να πω και εγώ την εμπειρία μου. Χθες, ανεβήκαμε με έναν φίλο σκιέρ για αναγνωριστική (λόγω πιθανότητας κακού καιρού) και τελικά καταλήξαμε να βουτάμε στις πούδρες της Φτερόλακκας, σχεδόν μόνοι μας και με εναν φοβερό ήλιο για συντροφιά. Ωραία άρχισε η σεζόν και το κατεχαριστηθήκαμε! Σήμερα πήραμε μαζί τις κοπέλες και πήγαμε Κελάρια. Πολύ μικρή ουρά στα εκδοτήρια στις 9.30 που φτάσαμε, αλλά πολύς κόσμος στα αυγά που πήγαιναν 2250. Προτιμήσαμε αμέσως αυτά που πάνε 1950 και ανεβήκαμε με "άλλο αέρα". Απίθανα τα νέα αυγά. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο χιονοδρομικά του εξωτερικού, αλλά η εμπειρία του καινούριου αναβατήρα σίγουρα συγκρίνεται με αυτών στα καλύτερα ευρωπαϊκά. Εντυπωσιασμένη όλη η παρέα επίσης! Στη συνέχεια το έριξα στο μαθημα στα κορίτσια και ταλαιπωρία στον Αίολο λόγω αρκετού κόσμου και άρνηση του λιφτιέρη να χαμηλώσει λίγο ταχύτητα όταν φτάναμε λες και θα καθυστερούσαμε έτσι τόσο πολύ το πιο αργό lift στον Παρνασσό... Τελοσπαντων, όταν έφτασε η ώρα να χαρώ λίγο κι εγώ το βουνό, έπεσε ομίχλη. Εκανα μερικές καταβάσεις απο 2250, αλλά οι αρκετές πέτρες σε συνδυασμό με την καινούρια σανίδα, τον πολύ κόσμο και την ομίχλη δεν με άφησαν να το χαρώ. Ο καιρός άνοιξε κατά τις 15.00 αλλά ηταν ώρα να φύγουμε σιγά σιγά. Τζίφος λίγο η μέρα. Χάρηκα τουλάχιστον που είδα το νεο lift! ΥΓ.1. Ενα παιδάκι είδαμε σε φορείο φεύγοντας, αλλά μάλλον δεν ήταν κάτι σοβαρό και νομίζω το έφεραν απο την μεριά του Ηρακλή. ΥΓ.2. Σήμερα βρήκαμε παρατημένη σανίδα του snb στο parking στα Κελάρια την ώρα που φεύγαμε και ήμασταν από τους τελευταίους... Αν κάποιος την ξέχασε ή γνωρίζει κάτι, ας μου στείλει pm. Φωτογραφίες Παρασκευή - Φτερόλακκα: Σάββατο - Κελάρια
  24. Εγώ είμαι λογικά μέσα για αύριο και το Σάββατο. Μακάρι να κανουν και νυχτερινό το Σάββατο.
×
×
  • Create New...