Jump to content

akatelka

Μέλος ΕΣΤΟΥΧ
  • Content Count

    142
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

akatelka last won the day on March 9 2023

akatelka had the most liked content!

Community Reputation

193 Excellent

About akatelka

  • Birthday 10/13/1977

Profile Information

  • Φύλο
    Male
  • Περιοχή
    Πατρα
  • Ενδιαφέροντα
    Ski, Windsurf, Computing

Recent Profile Visitors

826 profile views
  1. Σπύρο ήσουν εκτός μόνο? Μπήκες πίστα? Πώς ήταν? Θεωρείς ότι θα είναι safe ν' ανεβάσω το παιδί τη Κυριακή (μακάρι να μπορούσα και αύριο) ή πολύ πέτρα εντός? Λογικά μέχρι τις 11-12 ότι κρατάει, σωστά?
  2. Οπότε, 100ε τη μέρα για να κάνεις την ίδια πίστα πάνω κάτω (κι απ΄οτι υπολογίζω απ 'τα δεδομένα κάπου στα 13-14 λεπτά η κάθε κατεβασιά συμπεριλαμβανομένου του λιφτ). x5 μέρες μας κάνει 500ε το άτομο (προφανώς αν μοιραστείς τις διαδρομές, το κόστος μειώνεται). Και κάποιος πρέπει σε αυτό να πει ότι μιλάς για 19ε για ένα κουτσουρεμένο βουνό με το μισό πεδίο να είναι εκτός... Αλλιώς δεν θα ήταν 19ε. Δεν ξέρω, αξίζει όντως ? Πόσες φορές πάνω κάτω θα κάνεις τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, με 100ε τη φορά ? Κάπου θα πεις μέσα σου "αρκετά, βαρέθηκα, την όργωσα". Όχι ? Κι εγώ προχθές ήμουν Καλάβρυτα, πάνω κάτω την Στύγα. Πέρασα πολύ όμορφα όντως, κυρίως όμως γιατί ήταν αναπάντεχο, και με τα δεδομένα που έχουμε, ψάχνουμε τέτοιες μέρες... Αλλά πόσες φορές να το κάνω αυτό ? Και με μικρότερο κόστος, μιας και πάω από Πάτρα. Βάλε ότι έχω και ετήσια, οπότε "με τραβάω απ τη μύτη" ακόμα και με άσχημες μέρες, μπας και βγει το κόστος της. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μας φαινόταν τέλειο να ανεβοκατεβαίνουμε το ίδιο λιφτ/πίστα πάνω κάτω ασταμάτητα ? Γενικά η ιδανική απάντηση για μένα, είναι συνδυασμός και των δύο. Και προφανώς να μπορείς να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα. Βέβαια, πώς να το ξέρεις νωρίς αυτό για να κάνεις από νωρίς κράτηση στο εξωτερικό και να πετύχεις καλές τιμές? Προφανώς δεν γίνεται. Εκτός αν πιστεύεις στα μερομήνια.....(χμ) !!! Αν μπορείς να ψάχνεις "ευκαιρίες" της τελευταίας στιγμής τότε γίνεται. Πάντως για το καλό των βουνών μας, καλό είναι να τα στηρίζουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για το μέλλον. Παράλληλα, αντιλαμβάνομαι πλήρως και το να πας εξωτερικό, να δεις νέα πράγματα, αλλαγή σκηνικού, και προφανώς όλοι μας το χρειαζόμαστε. Επίσης, ο καθένας έχει και τα δικά του δεδομένα. Εγώ πχ έχω παιδί, όσα μαθήματα κι αν κάνει εδώ, είναι εντελώς διαφορετικό να τον πάω πχ 5 μέρες σερί στο Bansko και να κατεβαίνει το Ski Road 6 χιλιόμετρα τη φορά. Εκεί θα μάθει... εδώ δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες... κάνω λάθος ?
  3. Ε ναι, 15 όταν βάζουν το τούρμπο... :) Εγώ σήμερα ήμουν 4 ώρες ακριβώς πάνω, από 9 κατευθείαν καμπίνα και βουρ επάνω, 2 πιατακια κι ολες οι άλλες Στύγα. Ασταμάτητα. Βγήκαν 13 runs, 2+11.
  4. Σήμερα ήταν μία υποδειγματική μέρα, έχοντας πάντα στο νου μας τα δεδομένα. Στρώσιμο σεμιναρίου, σήμανση εξαιρετική και ακριβώς όπου χρειαζόταν, πιστερ έβλεπες τακτικά να κάνουν ελέγχους. Κόσμος για Τετάρτη ικανοποιητικός, με δεδομένο οτι ουσιαστικά Στύγα και πάνω πιατακι λειτουργούσαν. Ουρές 0. Αν είχες πάει προαποφασισμένος ότι θα κάνεις πάνω κάτω Στύγα και μόνο, ότι συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από 3 κατεβασιές την ώρα, κι οτι την υπόλοιπη ώρα θα φιλοσοφείς τη ζωή, τότε σίγουρα πέρασες καλά, έγραψες και κάπου 20-25χλμ και γυρίζεις με χαμόγελο και ενα ελαφρύ κάψιμο στους τετρακέφαλους (επουδενί κανένα διάλειμμα, ούτε για πιπι, η χρονιά όπως εξελίσσεται δεν μας επιτρέπει διαλείμματα). Χιόνι πάνω φρέσκο, πολύ ωραία, πραγματικά το απόλαυσα... Μέχρι τη 1 που έφυγα ακόμα κράταγε πολύ καλά. Δεν υπάρχει αρκετό, αλλά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Προβληματική η έξοδος, πριν δηλαδή το "σαλε" της Βαθειάς Λάκας, στην ευθεία. Μπόλικη πέτρα και χώμα (πάντα με σήμανση όπως είπα), αλλά δε ξέρω πώς μπορούν να το κρατήσουν έτσι μέχρι και το ΣΚ. Μόνο αν φτιάξουν διάδρομο να οδηγεί στο καρεκλακι μαζεύοντας από αλλού. Δύσκολη η χρονιά.... Όπως έχει χιλιοειπωθει, με τεχνητά μέσα, θα χες καταφέρει πολλά περισσότερα φέτος. Υγ. Να πάει και να φύγει αυτό το καρεκλακι. 17 λεπτά τη φορά, πόσο πια να φιλοσοφήσεις...
  5. Έχει ανέβει κανείς το τελευταίο 4ημερο να μας πει πώς είναι? Απορώ πώς συνεχίζουν και δίνουν Στύγα με τόσο μικρή ποσότητα. Ξεκίνησαν επιτέλους να μαζεύουν από γύρω γύρω? Έχει κάποιο νόημα ν ανέβει κανείς (αν πούμε ότι έχει μαζοχιστικες τάσεις ν ανεβοκατεβαίνει Στύγα και μόνο) ή παίζει πολύ πέτρα?
  6. Βλέπω τελικά έδωσαν και την άγκυρα σήμερα, ενώ δεν προβλεπόταν. Πάλι καλά γιατί θα μπούκωνε όσο δεν πάει με καμπίνα ν' ανεβάζει φουλ κόσμο, και όλοι για την Στύγα. Λογικά και αύριο θα τη δώσουν που θα έχει διπλάσιο κόσμο, αλλιώς...
  7. Αν δε κάνω λάθος είναι απ τη κάμερα...
  8. Δεν λειτουργεί ακόμα. Μόνο απ το ταμείο, αλά παλαιά.... αλλά με ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εδώ δεν έστειλαν τις ετήσιες. Μας πήραν σήμερα τηλέφωνο, ναι σήμερα, να ρωτήσουν αν θέλουμε να τις στείλουν με κουριερ ή να τις παραλάβουμε απ το information desk..... Τα λογια είναι περιττά... Και τους είχα πάρει την προηγούμενη βδομάδα για να ρωτήσω το λόγο που δε τις έχουμε παραλάβει και έλεγαν οτι είχαν πρόβλημα με το σύστημα γιατί άλλαξαν σύστημα και θα τις έστελναν από βδομάδα... Τελικά μάλλον θεώρησαν λογικό να τις στείλουν Παρασκευή, πριν το άνοιγμα.... Κουκουρουκου
  9. Αυτό που έμαθα είναι ότι δεν επιτρέπουν να ανεβάσεις πέδιλα παρότι λειτουργεί η καμπίνα. Edit: Παρασκευή opening
  10. Για το ΧΚΠ σου απάντησαν ακριβώς από πάνω. Άλλωστε και εμπορικά να το σκεφτείς, θα είχαν αυτοκτονικές τάσεις (όχι ότι δεν έχουν, αλλά λέμε) αν έκαναν αύξηση με κλειστό τον Ηρακλή. Ήδη από πέρσι ένιωσαν στο πετσί τους τη μείωση του κόσμου και είδαν μεγάλο ποσοστό των πελατών τους να "μετακομίζει" στο ΧΚΚ (δυστυχώς για εμάς τους μόνιμους του ΧΚΚ). Η κίνησή τους να κάνουν μείωση δείχνει αρχικά φόβο, αλλά ίσως και δείγματα ότι μπορεί να άρχισαν να σοβαρεύουν σε κάποια πράγματα (χλωμό). Απ΄την άλλη το ΧΚΚ είχε αντικειμενικά 2 επιλογές, εμπορικά μιλώντας. Ή να κάνει 2 μικρές αυξήσεις φέτος και του χρόνου ή να κάνει 1 μεγάλη του χρόνου. Το 2ο θα είχε ως συνέπεια να τραβήξει ΑΠΕΙΡΟ κόσμο φέτος (αφού θα ήταν πιο φτηνό κι από το ΧΚΠ και με καινούργια καμπίνα, συν το ότι θα είναι κλειστός κι ο Ηρακλής στο ΧΚΠ) και να τους "μπουκώσει" ενδεχομένως ακόμα περισσότερο (ήδη πέρσι φάνηκαν τα προβλήματα), και παράλληλα θα κακοφαινόταν στον κόσμο του χρόνου που θα έκαναν την μεγάλη αύξηση με την αλλαγή της Στύγας. Όποτε λογικά σκεπτόμενοι αποφάσισαν το 1ο. Να κάνουν 2 μικρές αυξήσεις σε 2 χρονιές. Έτσι κάπως θα μπαλατζάρει ο κόσμος, και δεν θα φανεί και τόσο πολύ και φέτος και του χρόνου η αύξηση. Αυτά είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις, και αν πχ του χρόνου κάνουν μεγάλη αύξηση, τότε το κρίμα στο λαιμό τους... Σε ότι αφορά το αν σε συμφέρει, είναι καθαρά στη κάθε περίπτωση. Αν πάτε συνολικά εως και 7 φορές, τότε ναι δεν σε συμφέρει. Αν όμως πας 8 φορές, τότε το έβγαλες το κόστος. Αν επιπλέον πας και μόνος σου κάποιες, πχ μεσοβδόμαδες (όπως πολλοί από εμάς), ή αν κάνετε και καμια κοπάνα απ' το σχολείο για πιο ποιοτικό μάθημα (εμείς το κάνουμε αυτό πχ 3-4 φορές στη σαιζόν), τότε είναι δεδομένο ότι την έβγαλες. Βάλε σε αυτό και το πόσο χρόνο γλιτώνεις απ' το να βγάζεις εισιτήριο κτλ (προφανώς φέτος θα λυθεί αυτό με τα ηλεκτρονικά), συν την έκπτωση που έχεις στα σαλέ... Αλλά αντιλαμβάνομαι και αυτό που λες γιατί κι εγώ κάθε φορά κάθομαι και αναλύω το κόστος, συν το "άγχος" που πλέον έχουμε και με το αν θα μας βγει ο καιρός...
  11. Αρχικά ναι, ζητάει πιστοποιητικό. Επίσης, αφορά για 2 ενήλικους (γονείς) και για 1-4 παιδιά. Οπότε για να γίνει σωστά ο υπολογισμός διαιρείς δια του 3 ή έως όσα παιδιά δηλώσεις (άρα έως δια του 6). Για να βγάλεις το αν σε συμφέρει, πρέπει προφανώς να κάνεις του υπολογισμούς ανάλογα με το πόσο συχνά τα προηγούμενα χρόνια επισκεπτόσουν το ΧΚΚ, και αυτές οι επισκέψεις αν είναι στη πλειονότητα τους ΣΚ ή καθημερινή. Πίστεψε με όμως, υπάρχουν πάρα πολλοί που βγάζουν ετήσιες οικογενειακές ακόμα και με 1 παιδί (μη συζητάμε για περισσότερα από 1 παιδιά, ΚΑΡΑσυμφέρει). Και αυτό γιατί είμαστε πολλοί που ανεβαίνουμε με τα παιδιά μας είτε γιατί κάνουν μαθήματα σε κάποια απ τις σχολές, είτε γιατί είναι σε κάποιον απ τους συλλόγους πχ, είτε γιατί μένουμε πιο κοντά σε σχέση με άλλες επιλογές. Αν πχ ανεβαίνεις συνολικά 4 φορές στο ΧΚΚ, προφανώς και δεν σε συμφέρει. Αν όμως ανεβαίνεις 6-8 φορές μιξ (δηλαδή και ΣΚ και καθημερινές), ακόμα και τα 3 άτομα συμφέρουν. Αν συνυπολογίσεις κι ότι αναγκαστικά τα περισσότερα ανεβάσματα με παιδιά γίνονται ΣΚ (λόγω σχολείου, δραστηριοτήτων κτλ), τότε μάλλον είναι μονόδρομος σε αυτή τη τιμή. Και προφανώς μιλάμε για την τιμή της προσφοράς και όχι την "κανονική". Όταν του χρόνου ανεβάσουν κι άλλο την ετήσια (στανταρ), τότε μάλλον εμείς τουλάχιστον δεν θα την πάρουμε, γιατί πλέον θα είναι αρκετά ασύμφορο το Καλάβρυτο και μάλλον θα κάνουμε γύρες στα πέριξ.
  12. Εδώ και κάποια χρόνια, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία κτλ, κάνουν έρευνες για το πώς μπορούν να σώσουν το χειμώνα τους και τη χιονοδρομική σαιζόν τους, βλέποντας πριν από εμάς προφανώς, τη κλιματική αλλαγή να έρχεται με γοργούς ρυθμούς. Σιγά σιγά καταλήγουν ότι είναι μάλλον αντιοικονομικό και ότι οποιαδήποτε τεχνολογική λύση μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε τοπικό επίπεδο ((υπάρχει σχετικό άρθρο στο National Geographic πριν κανα 4αρι μήνες αν θυμάμαι καλά). Τι αποφασίζουν λοιπόν σιγά σιγά ολοένα και περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη ? Να μεγαλώσουν τη τουριστική τους περίοδο, και να συμπεριλάβουν και το καλοκαίρι μέσα σε αυτή (μη ξεχνάμε άλλωστε, ότι ολόκληρα χωριά στην Αυστρία πχ, δημιουργήθηκαν πριν κάμποσα χρόνια μόνο για χιονοδρομικό τουρισμό, τι θα κάνουν αυτά ? Θα διαλυθούν ή θα τα εγκαταλείψουν ?). Πώς το κάνουν αυτό ? Βρίσκοντας εναλλακτικές δράσεις για τα χιονοδρομικά τους κέντρα, MTB, παιδότοπους, λίμνες, πεζοπορίες κτλ κτλ κτλ. Είναι εντελώς χαζό να βασιζόμαστε μόνο στον καλοκαιρινό τουρισμό και να μην αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι σε λίγα χρόνια η χιονοδρομική σαιζόν θα είναι ακόμα πιο μικρή απ΄οτι φέτος. Τι θα κάνουν τα χιονοδρομικά ? Θα κλείσουν ? Τα βουνά εκεί θα παραμείνουν, δεν πάνε πουθενά (μόνο τα δέντρα δυστυχώς δεν ξέρουμε κάθε χρόνο σε τι κατάσταση θα βρίσκονται) . Να τα αφήσουμε στο έλεος ? Τι πιο αυτονόητο απ΄ το να παίρνουμε μαθήματα από αυτούς που το έχουν "σπουδάσει" το θέμα. Τι πιο αυτονόητο να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο όσο περισσότερο μπορούμε το νούμερο 1 όπλο της Ελλάδας, τον τουρισμό (με σεβασμό στο περιβάλλον προφανώς). Έχουμε βαριά βιομηχανία που θα στηρίξει την οικονομία μας και δεν το ξέρω ? Είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε είναι εύκολο είτε όχι, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές δράσεις, αν θέλουν τα χιονοδρομικά κέντρα να υπάρχουν και στο μέλλον. Δε χρειάζεται όλα στην Ελλάδα να τα κάνουμε δύσκολα. Το έχεις εκεί και κάθεται. Διαφήμισέ το και δοκίμασέ το...
  13. Ευσεβείς πόθοι... Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλα τα παραπάνω είναι στη νοοτροπία του Έλληνα γενικότερα. Εμείς τα τελευταία καλοκαίρια επισκεπτόμαστε τουλάχιστον 1 φορά τα Καλάβρυτα, με διαμονή, και άλλη 1 σίγουρα κάποιον άλλο "χειμερινό" προορισμό. Τα Καλάβρυτα έχουν μπόλικο κόσμο το καλοκαίρι, ακόμα και ξένο τουρισμό. Στο Χελμό όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχει ο Αρίσταρχος... Αν μπορεί κάποιος, ας με ενημερώσει αν μπορώ να πάρω το παιδί μου και να κάνουμε επίσκεψη στο αστεροσκοπείο.... Να απαντήσω στον εαυτό μου, μάλλον δεν μπορώ. Online δεν έχω βρει πουθενά κάποια ενημέρωση. Από τους Καλαβρυτινούς (φίλους και μη) η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν γίνεται, κι ότι γίνονται μόνο οργανωμένες από σχολεία κτλ (τώρα πώς γίνονται οργανωμένες από σχολεία τους θερινούς μήνες, είναι άλλη υπόθεση). Και ας αφήσουμε εμένα και το παιδί μου. Τόσος ξένος τουρισμός που πάει και θέλει να το επισκεφθεί ? Εμείς ανεβήκαμε με το αμάξι πέρσι, πετύχαμε άλλα 2 αυτοκίνητα να ανεβοκατεβαίνουν (και μιλάμε για άκυρες μέρες, όχι για 15αυγουστο πχ)... Φτάσαμε επάνω, βγάλαμε ωραίες φωτογραφίες - απ'έξω - κάναμε το περπάτημα μας, και φύγαμε (αφού νωρίτερα είχαμε κάνει και μία μίνι πεζοπορία ολομόναχοι έως Βαθειά Λάκκα μέσα στη κοπριά - αναμενόμενο βέβαια μιας και όλα τα ΧΚ σχεδόν το καλοκαίρι μετατρέπονται σε στάνη...). Και περιμένουμε μετά να λειτουργεί ολόκληρο χιονοδρομικό κέντρο και τους θερινούς μήνες, όταν δε μπορείς να κάνεις μία απλή επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια της Ευρώπης. Τον Ιανουάριο, όταν είχε ανοίξει το ΧΚΚ μόνο για καφέ, είχαμε κάνει πάλι επίσκεψη και πεζοπορία. Στην επιστροφή, αφού κάτσαμε για καφέ στο κάτω Σαλέ, μίλαγα με τον διευθυντή και σε αναφορά μου για τους καλοκαιρινούς μήνες και όλα όσα συμβαίνουν παγκοσμίως σε αντίστοιχα χιονοδρομικά κέντρα, μου ανέφερε ότι έχει κάνει τις προτάσεις του από πέρσι. Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι έχει ανακοινωθεί και event για τον Ιούνιο. Βέβαια όλοι βλέπουμε ότι το "παίζουν" λίγο safe, καλώντας τόσο μεγάλα ονόματα. Καλό πάντως είναι να το υποστηρίξουμε όσο περισσότεροι μπορούμε, αν θέλουμε να έχουμε έστω κάποια ελπίδα για αλλαγή σκηνικού στο εν λόγω θέμα. Χωρίς διαφήμιση και χωρίς εύκολη πρόσβαση στη πληροφορία γενικότερα πάντως, οποιαδήποτε προσπάθεια κι αν γίνει, θα αποτύχει. Όπως άλλωστε αποδείχτηκε και με τη Βασιλίτσα που αναφέρθηκε παραπάνω.
  14. Επική μέρα η χτεσινή. Απ 'όλα είχε. Ξεκίνησε ένα χάλι και μισό. Πάνω κάτω στο πάνω πιατάκι και μόνο αυτό. Κατά τις 8-8.30 ξεκίνησαν να στρώνουν την Ειρήνη. Μέχρι τις 10και η άγκυρα δεν είχε δοθεί. Ξεκίνησαν να πατάνε το διάδρομο κατά τις 10, και τελικά όταν την έδωσαν η αναμονή ήταν τουλάχιστον 10λεπτο, και ο διάδρομος σκέτο χάλι (τονίζω, χάλι, όχι χαλί). Στις ώρες ίσως να πέφτω και λίγο έξω. Επίσης απ΄οτι έμαθα η Ειρήνη ήταν απαράδεκτα πατημένη και κάτι άκουσα ότι οι πιστερ δεν ήθελαν να την δώσουν ακριβώς γι' αυτό. Με το που άνοιξαν την άγκυρα και άρχισε να ανεβαίνει όλος ο λαός, ξαφνικά έβλεπες όλο το βουνό να γεμίζει από σανίδια και πέδιλα, εντός, εκτός κι επι τά αυτά. Ωραίο θέαμα. Επειδή όμως βαριόμασταν να περιμένουμε άγκυρα, στηθήκαμε για ένα 15λεπτο στο διπλό και ήμασταν το 3ο καρεκλάκι που ανέβηκε Στύγα. Όταν ανεβήκαμε, οι μπροστινοί μας ασχολήθηκαν με photoshooting και προφανώς Instagram (όλα σανίδια) οπότε εμείς βουρ για πίστα... Πρώτοι πρώτοι... Απλά απίστευτη κατεβασιά. Στρώσιμο σεμιναρίου, καιρός εκείνη τη στιγμή υπέροχος και εμείς στα ουράνια... Στη πορεία το σύννεφο ήρθε, και οι επόμενες κατεβασιές ήταν οριακά με white out, αλλά η πίστα ήταν τόσο όμορφα στρωμένη που δεν αγχωνόσουν για τίποτα. Σούπιασμα χαμηλά υπήρχε από νωρίς, αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό για να απολαμβάνεις κάθε τι ανοιχτό. Η Στύγα κράτησε πολύ καλά μέχρι τις 1+ που φύγαμε. Αυτό που έσωσε τη κατάσταση ήταν ότι τα περισσότερα σανίδια (και ήταν πάρα πολλά χτες) βρήκαν ευκαιρία να είναι μόνιμα εκτός (δε θυμάμαι να χω ξαναδεί τόσο όργωμα εκτός στα Καλάβρυτα τα τελευταία χρόνια) οπότε εμείς απολαύσαμε πίστα... Για τελείωμα επιβαλλόταν μία Αντιγόνη - που την είχαν κλειστή όλη μέρα και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από εκτός - που παρότι είχε φάει τρελό όργωμα απ΄όλα τα σανίδια, είχε κρατήσει πολύ καλά και μάλιστα είχε και αρκετά σημεία που δεν είχαν φαγωθεί - και καπάκι κάτω από Δανάη που κι αυτή είχε κρατήσει επίσης πολύ καλά. Το χιόνι χτες κράταγε πολύ καλά και πραγματικά το είχε ανάγκη το βουνό. Γέμισε αρκετά σημεία, παρότι υπήρχαν και κενά, αλλά υπάρχουν σημεία που έχει πολύ μεγάλες ποσότητες, ειδικά στη διαδρομή του διπλού. Αν μπορούν/θέλουν να το μαζέψουν και να το μεταφέρουν στις πίστες, τότε σίγουρα βγάζει το μήνα το βουνό. Αν όχι, τότε με τις θερμοκρασίες που έρχονται το βλέπω χλωμό. Στα αρνητικά να πω ότι για ακόμα μία φορά φάνηκε αυτό που λέμε όλοι. Όταν δεν λειτουργούν παράλληλα, άγκυρα και διπλό, τα λιφτ μπουκώνουν. Επίσης στα αρνητικά, ότι παρότι απ τις κάμερες φαινόταν να δουλεύουν σίγουρα απ τις 6 το πρωί, άργησαν πολύ να τα δώσουν. Δεν γίνεται σε τέτοια μέρα, να δίνεις μόνο τα πιατάκια και το τριπλό μέχρι τις 10και-11παρά. Παρόλα αυτά, epic day.
  15. Ακόμα αυτό το πράγμα ? Πριν κανά 4αρι χρόνια, έχω πάει Ανήλιο με white out πάνω. Ρωτάω το λιφτιέρη αν είναι σηματοδοτημένη επαρκώς η πίστα δεξιά από το λιφτ της κορυφής, όπως βγαίνεις. Η απάντηση ήταν ναι. Ξαναλέω, με white out. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσω σε φρύδι, ακριβώς επειδή η σήμανση ήταν σχεδόν άχρηστη σε τόση απόσταση μεταξύ τους. Και πάλι καλά που ήταν 2 πιτσιρικάδες από πίσω μου να με τραβήξουν αφού έπρεπε να καρφώσω τη μπότα για να κρατηθώ...
×
×
  • Create New...