koukos 362 Report post Posted December 9, 2009 βασικα δεν το κοιταξα...θα το τσεκαρω τωρα αλλα σε ενα ξενο φορουμ ειδα διαβασα οτι ειναι ακριβως η ιδια ωρα διαδρομης... εμενα με νοιαζει ομως κ ποιος δρομος ειναι πιο βατος...λιγοτερες στροφες κλπ... για αυτο λεω μπας κ εχει παει κανενας κ ξερει... Μηπως εαν κοιταζες-ακολουθουσες την διαδρομη μεσα απο το Google Earth εβγαζες συμπερασμα για τις στροφες και το ανεβοκατεβασμα; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted December 9, 2009 Eχω κανει τη διαδρομη απο Carlo Magno. Μεχρι την Autostrada ο δρομος ειναι ουσιαστικα σοκακι... στενος, με στροφιλικι και οταν συναντιωνται 2 αυτοκινητα περνανε με το ζορι. Το περασμα μεσα απο τα χωρια θυμιζει Αραχωβα προς χιονοδρομικο... Το διασελο του Carlo Magno ειναι επικινδυνο για καιρο, αν και καθαριζουν/αλατιζουν το δρομο. Εαν η αλλη διαδρομη εχει περισσοτερα χιλιομετρα, αλλα λιγοτερα χιλιομετρα επαρχιακου δρομου, θα σου ελεγα να την προτιμησεις. Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted December 9, 2009 ο ξενοδοχος μου ειπε να παω απο Vezzano, Blegio Inferiore, Pinzοlo επισης οταν πας απο Νοτια κ το site του χιονοδρομικου λεει την ιδια διαδρομη... ακομα κ απο Αυστρια οταν κατεβαινεις λεει αυτη την διαδρομη κ μετα λεει ενα : ή.... (και προτεινει την αλλη) θα ακολουθησω αυτην κ βλεποντας.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted December 9, 2009 Ο,τι σου είπε ο ξενοδόχος να κάνεις. Πριν μερικά χρόνια σώθηκα γιατί μου έκοψε να ρωτήσω τον ιδιοκτήτη πριν πάω και μου είπε διαδρομή εντελώς διαφορετική από την recommended της ViaMichelin. Κι αυτό γιατι κάποια περάσματα είναι κλειστά το χειμώνα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 30, 2010 Έχουμε κανονίσει να πάμε Val Gardena τέλος Μαρτίου και έφτασε ο καιρός να κανονίσω τη διαμονή. Αφού πολλοί επισκεφθήκατε την περιοχή με την εκδρομή του συλλόγου, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά για το ποιό από τα τρία χωριά είναι προτιμότερο, τόσο από αισθητικής άποψης όσο και πρακτικής ( πιο εύκολα προσβάσιμα λιφτ, κοντά σε καλές πίστες κλπ). Στα υπόψιν ότι είμαστε μέτριοι και καλοί χιονοδρόμοι (κυρίως κοκκίνες και μαύρες) κι ότι θα έχουμε αυτοκίνητο οπότε αν υπάρχει καλό πάρκινγκ κοντά στα λιφτ ( θα μπορούμε να πηγαίνουμε με αυτό αντί να περιμένουμε ski bus. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted January 30, 2010 Πιο όμορφο= Ortisei. Πιο πρακτικό νομίζω Corvara. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 30, 2010 Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση. Την Corvara δεν τη σκέφτομαι γιατί έχω καταλήξει στην περιοχή της Selva επειδή έχει περισσότερες κόκκινες γενικά, οπότε ενδιαφέρομαι βασικά για τα 3 χωριά της περιοχής (Selva Gardena, Ortisei, Cristina). Quote Share this post Link to post Share on other sites
NEKLEK 16 Report post Posted January 30, 2010 Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση. Την Corvara δεν τη σκέφτομαι γιατί έχω καταλήξει στην περιοχή της Selva επειδή έχει περισσότερες κόκκινες γενικά, οπότε ενδιαφέρομαι βασικά για τα 3 χωριά της περιοχής (Selva Gardena, Ortisei, Cristina). Θα σου πρότεινα S. Cristina ... εχεις πιο ευκολη πρόσβαση για τη "ceceda", και μπορείς απο τη ceceda να κατέβεις με σκι μέχρι Orticei απο μια πίστα μήκους 10,5 Km ( αν θυμάμαι καλά η No 2 πίστα κόκκινη).... Επίσης στη S. Cristina σχεδόν όλες οι πίστες είναι κόκκινες και μαύρες.... Πάντως και Orticei και Selva είναι όλα διπλα.... Το Orticei επίσης πανεμορφο, αν έχετε και στη παρέα κάποιους όχι τόσο τρελλούς με το σκι, τότε είναι ιδανικό για διαμονή... σίγουρα θα σας αρέσει... Πολύ ευχαρίστως είμαι στη διάθεσή σου για ότιδήποτε άλλο μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, και βέβαια να το ξέρω... όπου και να πάτε σας εύχομαι καλά να περάσετε... Φιλικά Νεκτ Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 31, 2010 Μάλλον δε γλυτώνεις το περπάτημα, το κουβάλημα και το skibus, όπου και να πας. Από το Ortisei έχεις σίγουρα καλύτερη πρόσβαση στο Alpe di Siusi, αλλά και στην Seceda. Αν θες όμως άμεση πρόσβαση στη Sella Ronda και τις προσβάσεις της, τότε σίγουρα Selva. Μάλλον εκεί πρέπει να έχει και μεγαλύτρες πιθανότητες ski-in, ski-out με λίγο ψάξιμο. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted January 31, 2010 Μάλλον θα προτιμήσω τη Cristina που είναι στη μέση και έχει και πρόσβαση στην Seceda και στο Ciampinoi για Sella Ronda... Απ΄ ότι είδα στις βάσεις των λιφτ υπάρχουν πάρκινγκ οπότε αν χρειαστεί κινούμαστε και με το αυτοκίνητο αφού την περίοδο που πάμε δε θα έχει πάρα πολύ κόσμο. Η περιοχή Alpe di Siusi πώς είναι σαν πεδίο; Νομίζω ότι είναι το λιγότερο προβεβλημένο κομμάτι του χιονοδρομικού... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 31, 2010 Με 6€ παιρνεις εβδομαδιαιο εισητηριο ski-bus που σε παει Selva-S.Cristina-Ortisei. Δεν χρειαζεται να κινηθεις με αυτοκινητο. Selva & Ortisei ειναι λιγο μεγαλυτερα χωρια, για πιο πολυ ζωη το βραδυ. Τσεκαρε αν το ski-bus, για την περιοδο που πας, εχει full δρομολογιο. Το full δρομολογιο σε παει στα λιφτ της Selva που ειναι πιο βατα απο το Ciampinoi, αν αυτο σε ενδιαφερει βεβαια... (αν εχετε αρχαριους προς μετριους στην παρεα... ). Σε οποιο απο τα τρια χωρια και αν πας, μπορεις ανετα να πας στα αλλα δυο με το λεωφορειο, δεν παιρνει πολλη ωρα! Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted October 10, 2011 με τα σημερινά δεδομένα θα είμαστε Ortisei περί τα μέσα Γενάρη το κατάλυμα είναι εντός του Ortisei 500 m από το cablecar της Seceda και με στάση λεωφορείου πολύ κοντά το μόνο που έχει μείνει να τακτοποιηθεί είναι το αν θα νοικιάσουμε αυτοκίνητα (2 τεμ. γιατί είμαστε 6 άτομα) ή όχι η μια ιδέα είναι να πάμε με τρένο μέχρι εκεί και μετά χρήση ski bus εντός της περιοχής της Val Gardena η άλλη είναι φυσικά να νοικιάσουμε αυτοκίνητα το ερώτημα που έχω είναι κατά πόσο είναι εφικτό να πάει κανείς σε άλλο πεδίο που συνδέεται με τη SellaRonda, πχ Arabba/Marmolada και να επιστρέψει σκιάροντας (που νομίζω ότι γίνεται αλλά και γι' αυτό θέλω επιβεβαίωση) το λέω γιατί στον τρισδιάστατο χάρτη μου φαίνεται μεγάλη απόσταση για να την διανύσει κανείς, να απολάυσει το πεδίο εκεί και να προλάβει να επιστρέψει σκιάροντας γενικότερα η άποψή σας είναι για την περιοχή είναι ότι απαιτείται αυτοκίνητο ή όχι; οποιαδήποτε πρόταση/ιδέα ευπρόσδεκτη Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted October 10, 2011 Ήμουν εκεί πριν 2 χρόνια. Πολλή καλή επιλογή! Διάβασε αυτό και θα σου λυθούν όλες οι απορίες! Μάλλον πρέπει να αρχίσω να οργανώνω κι εγώ το φετινό ταξίδι σιγά σιγά... Quote Share this post Link to post Share on other sites
KSpecial 17 Report post Posted October 10, 2011 (edited) Να σημειώσω ότι αυτοκίνητο απαιτείται για να πας αλλά δε θα το χρειαστείς πολύ όσο θα είσαι εκεί. Τα οδικά περάσματα μεταξύ των χωριών είναι συνήθως κλειστά το χειμώνα νωρίς το πρωί. Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για να γυρίσεις τα γύρω χιονοδρομικά από τα σκι σου! Μια χαρά προλαβαίνεις να πας παντού. Εξάλλου ο γύρος της Sella είναι μια διαδρομή που σίγουρα θα επιχειρήσετε! Δες το λινκ που παρέθεσα με αναλυτικές πληροφορίες από τη δική μας εμπειρία και αν έχεις κάποια άλλη απορία και μπορώ να βοηθήσω εδώ θα είμαστε.. Edited October 10, 2011 by KSpecial Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted October 11, 2011 Ήμουν εκεί πριν 2 χρόνια. Πολλή καλή επιλογή! Διάβασε αυτό και θα σου λυθούν όλες οι απορίες! το συγκεκριμένο εννοείται ότι το έχω διαβάσει (ή μάλλον ξεκοκαλίσει) - θα έλεγα μάλιστα ότι συνέβαλε στην επιλογή μας για Δολομίτες Να σημειώσω ότι αυτοκίνητο απαιτείται για να πας αλλά δε θα το χρειαστείς πολύ όσο θα είσαι εκεί. Τα οδικά περάσματα μεταξύ των χωριών είναι συνήθως κλειστά το χειμώνα νωρίς το πρωί. Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο για να γυρίσεις τα γύρω χιονοδρομικά από τα σκι σου! Μια χαρά προλαβαίνεις να πας παντού. Εξάλλου ο γύρος της Sella είναι μια διαδρομή που σίγουρα θα επιχειρήσετε! επιβεβαιώνεις την αρχική μου σκέψη ότι δεν θα πολυχρειαστούμε αυτοκίνητο κατά την διαμονή μας εκεί και μια που για το πηγαινέλα στο αεροδρόμιο υπάρχει τρένο και μάλιστα σε super τιμή, βλέπω να μη νοικιάζουμε τελικά σε ευχαριστώ πολύ Γιώργος Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted October 11, 2011 Απατεώνα!!!! και δε λες τίποτα!!!! Ποιες ημερομηνίες θα πας; Στην επόμενη συνάντηση θέλω πλήρης ενημέρωση. Ωρίστε μας!!!!! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 11, 2011 το ερώτημα που έχω είναι κατά πόσο είναι εφικτό να πάει κανείς σε άλλο πεδίο που συνδέεται με τη SellaRonda, πχ Arabba/Marmolada και να επιστρέψει σκιάροντας (που νομίζω ότι γίνεται αλλά και γι' αυτό θέλω επιβεβαίωση) Για να κάνεις τον γύρο της Sella, θέλεις κάποιον χρόνο. Καλά είναι να κάνεις μία φορά τον γύρο, να δεις τι χρόνος σου περισσεύει και την 2η φορά να τον διαχειριστείς αναλόγως με το που θα ήθελες να κάνεις στάση για να ξανακάνεις κάποιες πίστες. Να δεις τον καιρό που προβλέπουν, μην τυχόν ξεκινήσεις με καλό καιρό και η πρόβλεψη είναι να κλείσει μέσα στην ημέρα. Η λογική λέει ότι σε 4 ώρες, ένας μη αρχάριος, μπορεί να βγάλει τον γύρο με σχετική άνεση. Είναι μάλλον ευκολότερο να πας και να γυρίσεις με ski bus στη S.Cristina. Το καλό την εποχή που πας είναι ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο, άρα δεν θα έχεις μεγάλη αναμονή σε ουρές που θα σε καθυστερούσαν. Αν θέλεις συγκεκριμένα την Arabba (που είναι στην άλλη άκρη), πιο γρήγορα θα φτάσεις παίρνοντας το ski bus για Selva. Πάντως από εκεί που θα ξεκινάς, μέχρι να φτάσεις στις πίστες της που κάνουν τον γύρο της Sella, θα χρειαστείς από μισή μέχρι μία ώρα, μέσω S. Cristina (ski bus, lift, σκι). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 11, 2011 Η λογική λέει ότι σε 4 ώρες, ένας μη αρχάριος, μπορεί να βγάλει τον γύρο με σχετική άνεση. την 1η φορα ολοκληρώθηκε σε 3,5 ωρες..πολυ χαλαρα. την 2η φορα σε 1h 50’ αλλα κόντεψα να μεινω από καρδια με τη τρεχαλα, θυμαται ο Τιμος, η Ελενη, ο Πετρος Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted October 11, 2011 την 1η φορα ολοκληρώθηκε σε 3,5 ωρες..πολυ χαλαρα. την 2η φορα σε 1h 50’ αλλα κόντεψα να μεινω από καρδια με τη τρεχαλα, θυμαται ο Τιμος, η Ελενη, ο Πετρος Eγω αντιθέτως το καρδιακό το έπαθα την 1η μέρα που σας κυνηγαγα σαν τη τρελή Ακόμα το θυμάμαι.... Δε πρόλαβαινα να ξεκουραστω... Ηταν η πρώτη μου φορά σε ταξιδι εξωτερικού (το Μπάνσκο δε μετράει) και η πρώτη φορά που τσούλαγα μαζί σας. Εμπειρία ανεκτίμητη.... χαχαχα (ευτυχως που δεν ηρθα και τη δευτερη μέρα, εκει θα αφηνα τα κοκκαλακια μου) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted October 11, 2011 για σανιδι βολευει;; ή παιζει σπρωξιμο;;; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 11, 2011 Παίζει και λίγο σπρώξιμο. Το θέμα είναι και αν βρεις ουρές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted October 11, 2011 Για να κάνεις τον γύρο της Sella, θέλεις κάποιον χρόνο. Καλά είναι να κάνεις μία φορά τον γύρο, να δεις τι χρόνος σου περισσεύει και την 2η φορά να τον διαχειριστείς αναλόγως με το που θα ήθελες να κάνεις στάση για να ξανακάνεις κάποιες πίστες. Να δεις τον καιρό που προβλέπουν, μην τυχόν ξεκινήσεις με καλό καιρό και η πρόβλεψη είναι να κλείσει μέσα στην ημέρα. Η λογική λέει ότι σε 4 ώρες, ένας μη αρχάριος, μπορεί να βγάλει τον γύρο με σχετική άνεση.Είναι μάλλον ευκολότερο να πας και να γυρίσεις με ski bus στη S.Cristina. Το καλό την εποχή που πας είναι ότι δεν θα έχει πολύ κόσμο, άρα δεν θα έχεις μεγάλη αναμονή σε ουρές που θα σε καθυστερούσαν. Αν θέλεις συγκεκριμένα την Arabba (που είναι στην άλλη άκρη), πιο γρήγορα θα φτάσεις παίρνοντας το ski bus για Selva. Πάντως από εκεί που θα ξεκινάς, μέχρι να φτάσεις στις πίστες της που κάνουν τον γύρο της Sella, θα χρειαστείς από μισή μέχρι μία ώρα, μέσω S. Cristina (ski bus, lift, σκι). το πεδίο της Arabba το λέω γιατί από όσο είδα είναι αρκετά κόκκινο/μαύρο χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα πηγαίνουμε κάθε μέρα εκεί - όπως όλοι, θέλουμε να γυρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πεδία η μετακίνηση με ski bus εντός της Val Gardena δε μου φαίνεται και κάτι αμάν αμάν - οι αποστάσεις μεταξύ των τριών οικισμών είναι σχετικά μικρές πάντως, αν κατάλαβα καλά και από τις απαντήσεις σας, το αυτοκίνητο δεν είναι must - όλο το πεδίο γύρω από τη Sella Ronda (που δεν είναι και λίγο) συνδέεται και οι χρόνοι είναι εντός φυσιολογικών ορίων οπότε δεν το βλέπω για αυτοκίνητο (που είναι και ακριβούτσικο στο MUC) Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,739 Report post Posted October 11, 2011 την 1η φορα ολοκληρώθηκε σε 3,5 ωρες..πολυ χαλαρα. την 2η φορα σε 1h 50’ αλλα κόντεψα να μεινω από καρδια με τη τρεχαλα, θυμαται ο Τιμος, η Ελενη, ο Πετρος Εσύ όμως δεν είσαι απλώς "μη αρχάρια". Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted October 11, 2011 πάντως, αν κατάλαβα καλά και από τις απαντήσεις σας, το αυτοκίνητο δεν είναι must - όλο το πεδίο γύρω από τη Sella Ronda (που δεν είναι και λίγο) συνδέεται και οι χρόνοι είναι εντός φυσιολογικών ορίων οπότε δεν το βλέπω για αυτοκίνητο (που είναι και ακριβούτσικο στο MUC) δεν χρειάζεται αυτ Γιωργο, ειναι πολυ καλη η σύνδεση μέσω πιστών πολυ καλα να περασετε, περιμένουμε φωτος Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted October 12, 2011 δεν χρειάζεται αυτ Γιωργο, ειναι πολυ καλη η σύνδεση μέσω πιστών πολυ καλα να περασετε, περιμένουμε φωτος thx Όλγα θα τις δούμε μαζί με τις δικές σας από Γαλλία Quote Share this post Link to post Share on other sites