peni 21 Report post Posted January 6, 2009 Θα ήθελα την γνώμη σας αν και είναι καθαρα υποκειμενικό ζήτημα. Θα αγοράσω ισοθερμικά, το θέμα είναι οτι ήδη έχω ήδη ένα ζευγάρι POLARTEC ( μάλλον όχι και τόσο καλά..!!). Το παντελόνι του σκι είναι mammut με επένδυση fleece. To θέμα είναι να αγοράσω και παντελόνι ισοθερμικό?? Στην αρχή είπα και τα δυο μετά μου είπε μια φίλη μου μόνο πάνω..και δεν ξέρω! Βέβαια είμαι λίγο κρυουλιάρα...αλλά μην σκάσω κιόλας γιατί ούτε αυτή η αίσθηση είναι ωραία!!!???? Ευχαριστώ εκ των προτερων!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 6, 2009 Πενη εχεις δοκιμάσει το παντελόνι στο βουνό; Θα ηταν μια καλή ευκαιρία να δεις πως νιώθεις σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εγώ εκανα τέσσερα χρόνια σκι χωρις ισορθερμικό κολάν κι ελαχιστες φορές ενιωσα κρυο κυρίως στα λιφτ (τα ελληνικά). Φετος στα Καλάβρυτα δοκίμασα το κολαν από μεσα για να δω τι θα κάνω στη Γαλλία και ομολογώ ότι δε με ενοχλούσε ούτε εσκασα. Ηταν αψογο! Αν εισαι λιγο κρυουλιάρα πάρτο. Χαμένη δε θα βγεις. Το πολυ πολυ αν ζεσταθεις μπαινεις σε ενα σαλέ και το βγαζεις. Βεβαια επειδή το παντελόνι σου ειναι καλης ποιότητας και εχει επένδυση φλις πιστευω οτι δε θα το χρειαστεις αλλα οπως πολυ σωστα ειπες ειναι υποκειμενικο το θεμα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted January 6, 2009 Peni εγω προσωπικά φοράω θερμοεσώρουχο μόνο πάνω μιας και το παντελόνι (north face) είναι με επένδυση όπως και το δικό σου και με καλύπτει (τουλάχιστον στην Ελλάδα), ενδεικτικά θα σου πω πως την προηγούμενη Τρίτη στον Παρνασσό που είχε απίστευτο wind chill δεν κρύωσα..Εμένα μου φαίνεται λίγο υπερβολη και θερμοεσώρουχο στα πόδια και σαλοπέτα με επένδυση fleece..Ασε που δεν μ'αρεσει η αίσθηση του ισοθερμικου στα πόδια.. Αλλά αυτό είναι καθαρα υποκειμενικο, και εξαρτάται κυρίως από το πόσο μπορείς να ανεχτεις το κρύο όταν σε πάνω σε ένα λιφτ θα κρυώνεις.. Βέβαια στη Γαλλία θα έχω μαζί μου και "παντελόνι" ισοθερμικο για κάθε ενδεχόμενο.. Τώρα στο θέμα του ισοθερμικου για το σώμα, "είμαι κολλημένος" με τα ισοθερμικα της North Face φτιαγμενα απο Polypropylene - Midweight Equilibrium Fabric και όχι από αυστραλιανό μαλλί Merino γιατι νομίζω τα δεύτερα πως είναι πολυ ζεστα..αλλά και αυτό είναι υποκειμενικό θέμα Βέβαια είμαι λίγο κρυουλιάρα πολύ απλα μπορείς να πάρεις και ένα ισοθερμικο για τα πόδια και αν δεις πως σε ζεσταινει πάρα πολυ την επόμενη μέρα μην το φορέσεις. Καλύτερα να έχουμε κάτι extra για πιο ακραίες συνθηκες και να μην το φορέσουμε ποτε παρά όταν το χρειαστούμε και κρυώνουμε, να ψάχνουμε να αγοράζουμε.. Μy Point of View Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 6, 2009 Εγω φοράω ισοθερμικό παντελονι της mammut ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες, αν είναι καλής ποιοτητας (διαπνεων κλπ) τοτε είναι οτι καλύτερο, ειδικά σε βουνα που θα μείνεις πολύ ώρα έξω. ...επισης χίλιες φορές να ιδρώσει το "κολάν" που θα πλύνεις οποτε θελεις παρά να σου "μυρίσει" το παντελόνι ιδρωτίλα , μπλιαχ, που θα πλυνεις μια φορά τον χρόνο... υπάρχουν και 3/4 ισοθερμικά παντελόνια (μέχρι το γόνατο). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 6, 2009 και το τελευταιο πραγμα που μπορεις να μου καταλογισεις ειναι οτι ειμαι κρυουλιάρης Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 6, 2009 Αυτό που ειπε ο Πάνος για τα παντελόνια 3/4 μου φαινεται ότι ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατι το δικό μου που φτάνει μέχρι τον αστράγαλο σε συνδυασμό με την κάλτσα με πιέζει στην μπότα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 6, 2009 Θα ήθελα την γνώμη σας αν και είναι καθαρα υποκειμενικό ζήτημα. Θα αγοράσω ισοθερμικά, το θέμα είναι οτι ήδη έχω ήδη ένα ζευγάρι POLARTEC ( μάλλον όχι και τόσο καλά..!!). Το παντελόνι του σκι είναι mammut με επένδυση fleece. To θέμα είναι να αγοράσω και παντελόνι ισοθερμικό?? Στην αρχή είπα και τα δυο μετά μου είπε μια φίλη μου μόνο πάνω..και δεν ξέρω! Βέβαια είμαι λίγο κρυουλιάρα...αλλά μην σκάσω κιόλας γιατί ούτε αυτή η αίσθηση είναι ωραία!!!???? Ευχαριστώ εκ των προτερων!! Ρε κοριτσι μου γλυκο,γιατι πνιγεσε σε μια κουταλιτσα νερο??? Πες του Τιμο-νιερη να σου δωσει μια σκελεα που εχει απο τον στρατο(τις μαλλινες)και καθαρισες!!!! Ασε που με τοσο θερμο "αγορι" που εχεις διπλα σου δεν νομιζω οτι θα χρειαστεις εσω/εξωθερμικα,αλα!!!!!!!!!!!!! ΥΓ.Nickel 3 1/2 και σημερα!!!!!!!!! Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
snowcat 3 Report post Posted January 6, 2009 polartec εσωθερμικά δεν έχω δει, μόνο τα buff τους ξέρω και είναι μια χαρά καλά miss peni δεν είπες πως έχεις ένα ισοθερμικό παντελόνι? αν ναι είσαι κομπλέ, αν όχι με τη fleece επένδυση του παντελονιού και πάλι είσαι κομπλέ. αυτό που λέει ο Πάνος ο,τι με το ισοθερμ παντ έχεις τη δυνατότητα να το πετάς στο πλυντήριο όσο συχνά θες ισχύει 3/4 δεν είχα ποτέ γιατί φοβάμαι μήπως σφίγκει κάτω από το γόνατο, πάντως το κανονικό δεν ενοχλεί στη μπότα αν φορεθεί σωστά =ισοθερμικό ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο, από πάνω κάλτσα του σκι που το σταθεροποιεί και μετά τη μπότα-χωρίς πιασμένο κομμάτι του εξωτερικού παντελονιού μέσα στη μπότα εναλλακτική λύση του ισοθερμικού παντελονιού... το καλσόν κατά προτίμιση όχι δικτυωτό, γιατί μπάζει , αλλά σφικτό (70+ den) που βοηθάει τη σωστή κυκλοφορία και δεν κουράζονται τα πόδια τόσο εύκολα (αναγκαστικά το ανακάλυψα, αφού το καινούριο μου παντελόνι δεν κούμπωνε με ισοθερμικό παντελόνι και μπλουζάκι-όλα από μέσα ) Quote "Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra Share this post Link to post Share on other sites
elgreco 32 Report post Posted January 6, 2009 Πενούλα συμφωνώ απόλυτα με τον Ορέστη και ειδικότερα με τον Πάνο. Από τότε που κάνω σκι ζήτημα αν έχω κάνει πάνω από 2 - 3 φορές χωρίς το εσωθερμικό και αυτό μόνο τους ανοιξιάτικους μήνες χωρίς να με ενοχλήσει ποτέ. Επειδή όμως αυτό είναι υποκειμενικό πάρτο εσύ και αχρείαστο να είναι ειδικά με τις θερμοκρασίες που αναμένονται στη Γαλλία Καλύτερα να έχουμε κάτι extra για πιο ακραίες συνθηκες και να μην το φορέσουμε ποτε παρά όταν το χρειαστούμε και κρυώνουμε, να ψάχνουμε να αγοράζουμε.. Μy Point of View Εγω φοράω ισοθερμικό παντελονι της mammut ακόμα και τους πιο ζεστούς μήνες, αν είναι καλής ποιοτητας (διαπνεων κλπ) τοτε είναι οτι καλύτερο, ειδικά σε βουνα που θα μείνεις πολύ ώρα έξω....επισης χίλιες φορές να ιδρώσει το "κολάν" που θα πλύνεις οποτε θελεις παρά να σου "μυρίσει" το παντελόνι ιδρωτίλα , μπλιαχ, που θα πλυνεις μια φορά τον χρόνο... υπάρχουν και 3/4 ισοθερμικά παντελόνια (μέχρι το γόνατο). Quote There is no such thing as too much snow (Doug Coombs) http://www.pelionski.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 6, 2009 Ρε κοριτσι μου γλυκο,γιατι πνιγεσε σε μια κουταλιτσα νερο??? Πες του Τιμο-νιερη να σου δωσει μια σκελεα που εχει απο τον στρατο(τις μαλλινες)και καθαρισες!!!! Ασε που με τοσο θερμο "αγορι" που εχεις διπλα σου δεν νομιζω οτι θα χρειαστεις εσω/εξωθερμικα,αλα!!!!!!!!!!!!! ΥΓ.Nickel 3 1/2 και σημερα!!!!!!!!! λοοοοοοοοοοοοοοοοολαυτο θα απαντουσα και γω χαχαχαχαχα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites