eli.otto 0 Report post Posted February 28, 2010 (edited) Δεν νομίζω ότι είμαι ο Μόνος αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σαν Γερμανός μπάς και αλλάξει κάτι στην κωλοχώρα που ζω Παρνασσός Σκι 10 βασικά ερωτήματα. Γιατί ένας γονιός με 2 παιδία να θέλει ?72 για να κάνει ski στον Παρνασσό μία ημέρα όταν: 1. Δεν έχει γίνει καμία βελτίωση στον δρόμο. Ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις ( ας πούμε μόνο ασφάλειας). Από το 1976 ?.. 2. Έχει διανοηθεί κανείς αν Την Κυριακή 14/2/2010 στις 12¨30 χρειαζόταν να ανέβει το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ασθενοφόρο να παραλάβει ασθενή και να κατέβει από το χιονοδρομικό μέχρι το Λιβάδι ( όχι στην Αράχωβα ) σε ποια στροφή θα πέθαινε ο ασθενής ????? Ξεκίνησα από fterόλακκa στις 10¨15 και έφτασα στο Λιβάδι στις 13¨20. Γιατί? Γιατί η τοπική αστυνομία σταμάταγε το ρεύμα κατάβασης για να εκτρέψει τους ανεγκέφαλους που ήθελαν να ανέβουν στο χιονοδρομικό για καφέ. Δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό 1 χλμ πριν την στροφή? 3. Δεν μου λέει κανείς γιατί στο σαλέ ο μικρός καφές εσπρέσο έχει ? 4,5 . κανείς ?. Κανείς . 4. Δεν έχω δει ποτέ τον δρόμο ανοικτό χωρίς να χρειαστούν αλυσίδες . Δεν μπορεί ο λειτουργός του ΧΚΠ να προμηθεύεται αλάτι για τους δρόμους . 5. Τα λεωφορεία γιατί ανεβαίνουν πάντα χωρίς αλυσίδες και κόβουν την κίνηση μέχρι να τοποθετήσουν αλυσίδες?. 6. Η τροχαία γιατί δεν παίρνει πινακίδες σε όσους δεν φορούν αλυσίδες και παρακωλύουν την κυκλοφορία? . 7. Όταν υπάρχει κίνηση γιατί δεν βάζουν έναν υπάλληλο στην στροφή από την ευθεία στο Λιβάδι , να εκδίδει τις κάρτες των lifts και να ανεβαίνουν μόνο αυτοί που κάνουν σκι ? 8. Τα ΚΑΠΗ γιατί κάνουν εκδρομή, στο χιονοδρομικό τα Σαββατοκύριακα? 9. Υπάρχει φορέας πρόληψης όλων των παραπάνω? Η τοπική αρχή τι κάνει ? 10. Γαμώτο μου πότε θα γίνουμε άνθρωποι? Edited February 28, 2010 by eli.otto Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted February 28, 2010 Βρέθηκα και εγώ φιλε μου σε αυτό το ανεκδιήγητο μέρος το Σαββατοκύριακο. Ειχα να πατήσω 5 χρόνια. Αν δεν υπήρχε η Φτερόλακα σίγουρα θα αναρωτιόμουν γιατί να υπαρχει αυτό το μέρος στον πλανήτη. Αφόρητη και αποπνιχτηκη κατάσταση από προς θεού όχι από το βουνό, απ τους ανθρώπους που χρόνια τώρα με την αισθητική τους δημιούργησαν αραχωβες, λιβάδια κελάρια και κουλτούρα βλαχοtrendy σκυλάδικου στα δυόμιση χιλιάδες μέτρα Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
geoski 3 Report post Posted February 28, 2010 Έτσι ακριβώς είναι & ΚΡΙΜΑ για αυτό Πρωτογνώρισα το Χιονοδρομικό το 1982 με το άνοιγμα του (Κελάρια) από τότε έως σήμερα κάθε χρόνο & χειρότερα. Ειναι λυπηρό για εμάς τους Χιονοδρόμος αυτό που βιώνουμε στο ΧΚΠ & δυστυχώς δεν ιδρώνει κανενός το αυτί Το μόνο πράγμα που θέλουν είναι το κέρδος... Quote Η ζωή δεν μετριέται με τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που αυτές.... "κόβονται". Share this post Link to post Share on other sites
SPR 1 Report post Posted February 28, 2010 2. Έχει διανοηθεί κανείς αν Την Κυριακή 14/2/2010 στις 12¨30 χρειαζόταν να ανέβει το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ασθενοφόρο να παραλάβει ασθενή και να κατέβει από το χιονοδρομικό μέχρι το Λιβάδι ( όχι στην Αράχωβα ) σε ποια στροφή θα πέθαινε ο ασθενής ????? χαχα τοχω κανει ετσι οπως το λες ...στο ασθενοφορο... με το ποδι θρυψαλα και μεσα από ολες τις λακουβες... για τα υπολοιπα ...απλά συνυπογράφω.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted February 28, 2010 Δεν νομίζω ότι είμαι ο Μόνος αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σαν Γερμανός μπάς και αλλάξει κάτι στην κωλοχώρα που ζω Παρνασσός Σκι 10 βασικά ερωτήματα. Γιατί ένας γονιός με 2 παιδία να θέλει ?72 για να κάνει ski στον Παρνασσό μία ημέρα όταν: 1. Δεν έχει γίνει καμία βελτίωση στον δρόμο. Ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις ( ας πούμε μόνο ασφάλειας). Από το 1976 ?.. 2. Έχει διανοηθεί κανείς αν Την Κυριακή 14/2/2010 στις 12¨30 χρειαζόταν να ανέβει το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ασθενοφόρο να παραλάβει ασθενή και να κατέβει από το χιονοδρομικό μέχρι το Λιβάδι ( όχι στην Αράχωβα ) σε ποια στροφή θα πέθαινε ο ασθενής ????? Ξεκίνησα από fterόλακκa στις 10¨15 και έφτασα στο Λιβάδι στις 13¨20. Γιατί? Γιατί η τοπική αστυνομία σταμάταγε το ρεύμα κατάβασης για να εκτρέψει τους ανεγκέφαλους που ήθελαν να ανέβουν στο χιονοδρομικό για καφέ. Δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό 1 χλμ πριν την στροφή? 3. Δεν μου λέει κανείς γιατί στο σαλέ ο μικρός καφές εσπρέσο έχει ? 4,5 . κανείς ?. Κανείς . 4. Δεν έχω δει ποτέ τον δρόμο ανοικτό χωρίς να χρειαστούν αλυσίδες . Δεν μπορεί ο λειτουργός του ΧΚΠ να προμηθεύεται αλάτι για τους δρόμους . 5. Τα λεωφορεία γιατί ανεβαίνουν πάντα χωρίς αλυσίδες και κόβουν την κίνηση μέχρι να τοποθετήσουν αλυσίδες?. 6. Η τροχαία γιατί δεν παίρνει πινακίδες σε όσους δεν φορούν αλυσίδες και παρακωλύουν την κυκλοφορία? . 7. Όταν υπάρχει κίνηση γιατί δεν βάζουν έναν υπάλληλο στην στροφή από την ευθεία στο Λιβάδι , να εκδίδει τις κάρτες των lifts και να ανεβαίνουν μόνο αυτοί που κάνουν σκι ? 8. Τα ΚΑΠΗ γιατί κάνουν εκδρομή, στο χιονοδρομικό τα Σαββατοκύριακα? 9. Υπάρχει φορέας πρόληψης όλων των παραπάνω? Η τοπική αρχή τι κάνει ? 10. Γαμώτο μου πότε θα γίνουμε άνθρωποι? 1.Σωστο! 2.χαχα..τωρα μου θυμιζεις πως γυρισα τραυματισμενος περυσι απο Φτερολακκα..ας ειναι καλα η Αμφικλεια! 3.Σωστό again! Στο Νεο Μουσείο της Ακρόπολης έχει 1.5.......αν δεν τους βάλει καποιος χέρι δουλεια δεν γινεται..το μποϊκοταζ ειναι μια λύση! 4.Εδω θα διαφωνήσω..Πρέπει να καταλάβουμε πως το αλάτι στους δρόμους στα βουνα μας μεσα σε εθνικό δρυμό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, υπάρχουν αλλες λύσεις αλυσίδες,χιονολάστιχα,αμμος (??).. 5Πάρα πολυ σωστό, και ενας απο τους λόγους που σταμάτησα να ανεβαινω με λεωφορειο για σκι..ειμαι υπέρ τις άποψεις επι τόπου αφαιρεση πινακίδων.δεν φταινε μονο οι οδηγοι, ευθύνη εχουν και αυτοι που είναι απο πάνω τους και τους ασκουν πιεσεις κτλ (βλεπε Κλαουδάτος) 6.το γράφω και απο πάνω, συμφωνω μακαρι να γινει καποτε! θα προσφέρω το καταβίδι! 7.Καταρχας το χιονοδρομικο κέντρο Παρνασσου όπως και καθε χιονοδρομικο κέντρο απευθύνεται και σε ανθρώπους που δεν κανουν σκι-snowboard αρα δεν μπορεις να το κάνεις αυτό..Γονδολα απο Λιβάδι η πιο σοβαρη λύση! Τα μόνα αυτοκινητα που θα έπρεπε να κινουνται στον Εθνικο Δρυμό ειναι αυτα του Δασαρχειου (και των αλλων αρχών), και του ΧΚΠ.. 8.Γιατι να μην κανουν; 9.δεν ξερω/δεν απαντω οι πιο ειδικοι παρακαλω αν θελουν να βοηθησουν 10.μεγάλη ερώτηση..ειμαι μικρος για να σου απαντήσω ομως.. Φιλικά Al_Foutzin Quote Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites