Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
JohNi

A re Elladara me ta paidia sou...

Recommended Posts

Molis gurisa apo ena katasthma eidwn outdoor sto Peristeri opou phga na parw gantia...Opote mpanizw kati wraia Burton me 60 euros...kai rwtaw ekptwsoula(me th logikh oti akoma h xionodromikh periodos einai makria)...Ela omws pou eixa eyxarista nea gia mena kai olous esas giati o pwlhths mou eipe oti h saizon ksekinaei se 2-3 bdomades kai gi'auto den mporei na kanei ekptwsh...Epishs isxyristhke oti epeidh sthn Eyrwph yparxoyn xionodromika pou leitoyrgoyn ayth th stigmh,to proion toy thewreitai entos saizon...A re Ellhnara...

Περνιεται για πολυ εξυπνος ο τυπος?? :evil::P

Φοβερη λογικη!—ΘΕΟΣ!! Και στο νοτιο ημισφαιριο κανουν κανονικα σκι το καλοκαιρι μας---τι σημαινει δλδ? Οτι τα snowsports στην Ελλάδα δεν ειναι ποτε off season!?? :roll: :?

Νομιζω πρεπει να παει το φορουμ να καρπαζωσει τετοιο λεβεγκουρα-πωλητη… :mrgreen: (οπως ο Benny Hill τον φαλακρο παππουλη-πατ πατ πατ πατ.. :lol::P )

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΑΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ S6 ΤΗΣ SUUNTO.

ΡΩΤΗΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΑ ΕΙΔΗ.

ΛΟΙΠΟΝ 440€ ΣΤΟ ΕΝΑ 365€ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ(ΑΣΠΡΟ).(ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΥΡΟ)

75€ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ http://www.progear.net ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ(ΜΑΥΡΟ) 320€ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ!!!!.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Που είσαι ρε κολλητέ?

MIA ZWH DISTIXWS H AGORA STHN ELLADA OSON AFORA STO SKI ETSI HTAN,PANTA PWS THA SOU FANE TA LEFTA

EGW EIXA ENA PROVLIMA ME TA PEDILA MOU EIXA SPASEI TO PLASTIKO POU POU KALIPTRI TO XILO POU EXEI TO PEDILO KAI PIGA SE ENA MAGAZI KAI MOU LEGAN OTI DEN FTIAXNETAI PREPEI NA PAREIS ALLA OTI THA FOUSKOSEI TO XILO KAI THA SOU ANIXOUN TA PEDILA KAI ENA SORO MALAKIES EIPA OMWS NA PARW KAI MIA DEFTERH GNOMH OPOU MOU EIPAN OTI EINAI PSILODISKOLO NA FTIAXTOUN ME EPAGELMATIKO KAI AKRWS AXIOPISTO TROPO ALLA DOKIMASE KAI DOKIMASA NA KANW AFTO POU MOU EIPAN KAI AKOMA TA PEDILA MOU EINAI SAN KAINOURIA :wink:

(OPWS EINAI FYSIKO DEN ANAFERW TA MAGAZIA STA OPOIA EXELIXTHIKAN AFTES OI ISTORIES GIA EVNOITOUS LOGOUS)

ANYWAY PANTA KAI MIA DEFETRH KAI TRITH GNOMH SE THEMATA POU DEN KATEXOUME 100% :evil:

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

Τασο, την ιδια ιστορια ακριβως ειχα και εγω πριν 3 μηνες οταν εψαχνα το καταδυτικο D3 της Suunto. Γνωστο-νέο καταστημα με ορειβατικα (σε πεζοδρομο :wink: ) της Αθήνας που εφερνε και τα καταδυτικα, το πουλουσε 340€, σε 2 αλλα στην αθηνα το βρηκα μεχρι 320€, γνωστη μου με μεγαλο καταδυτικο κεντρο στη Γλυφαδα το αφηνε 300€ και τελικά το πηρα απο αλλου με 190€!!!!! :!: :lol: Φανταστειτε λοιπον με τι περιθωρια κερδους δουλευουν μερικοι ταλιροφονιαδες (σκεψου οτι κατι εβγαλε και αυτος απο τον οποιο το πηρα!...ή τον κοροιδεψα τον καημενο :Pπου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!).

Μην μας κανει λοιπον εντυπωση που τα X-5, Range-Rover κτλ πανε συννεφο στα χ/κ. και αλλοι δυσκολευονται να πανε ενα 3ημερο διακοπες. :?

Κ. :evil:

Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική!

Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ.....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ......

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΠΑΝΤΕΛΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΒΟΥΝΟ, ΣΚΙ ΚΤΛ, ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΞΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΥΠΑΚΙ.....

ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΙ, ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣ..

ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ......

ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ :!: :!:

ΦΙΛΙΚΑ

ΣΠΥΡΟΣ :evil:

ΥΓ: ΚΑΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΤΥΠΑΚΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ......

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ..

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ S6 ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΝΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ON-LINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ KAI ME ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ O ΤΥΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΧΤΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ!!!!!!!

Που είσαι ρε κολλητέ?

φιλε snowwizard

οπως γραφεις στο ενα μαγαζι που ρωτησες ο υπαλληλος σου ειπε οτι το πεδιλο ειναι για πεταμα ΑΛΛΑ στο αλλο μαγαζι σου προτειναν καποιο τροπο για να το επισκευασεις.

Δεν ειναι λοιπον σωστο να λες οτι ολλα τα μαγαζια κοιτανε πως θα σου φανε τα χρηματα και μονο. Επισης δεν σκεφτηκες οτι ο υπαλληλος στο πρωτο καταστημα πιθανον να μην εχει τις γνωσεις για να σε βοηθησει μεχρι το επιπεδο που ζητησες. Λαθος του φυσικα που δεν σου ειπε οτι δεν ξερει αλλα ας μην θαβουμε τοσο πολυ τα ελληνικα μαγαζια για τις τιμες που εχουν.

Αν εχεις παει στο Chamonix η και σε καποιο αλλο μεγαλο ορειβατικο-χιονοδρομικο κεντρο της ευρωπης θα εχεις δει οτι και εκει στα καταναλωτικα ειδη (πχ ρουχισμος) οι τιμες ειναι παραπλησιες με την Ελλαδα η και ακριβοτερες (Zermatt , Saas Fee) και αν τα ειδη που θελεις δεν ειναι σε προσφορα η λεξη εκπτωση ειναι αγνωστη στους πωλητες.

Για τα πολυ εξιδικευμενα προιοντα λογικο ειναι να εχουν μεγαλυτερες τιμες στην Ελλαδα απο την Ιταλια η την Γαλλια γιατι οταν ενα ελληνικο καταστημα κανει παραγγελια πχ 20 τεμαχια και το Longoni για παραδειγμα στην Ιταλια 200 δεν νομιζω οτι το εργοστασιο θα δωσει ιδια τιμη και στα δυο.

Αγορασα πριν δυο χρονια μια ελβετικη δεστρα (frischi) απο τον κλαουδατο σε τιμη καλυτερη απο αυτη που ειχα δει στο Zermatt.

Ας μην θαβουμε ολους οσους εχουν μαγαζια στην Ελλαδα.Και εδω υπαρχουν καλοι και κακοι οπως σε ολο τον κοσμο.

Guest

PRWTON O TYPOS POU MOU PROTINE NA TA PETAXW DEN HTAN ASXETOS TO KATEXEI KAI KALA MALISTA TO ATHLIMA

KAI DEFTERON DEN TOUS VAZW OLOS TO IDIO KAZANI SIGOURA YPARXOUN KAI KALOI KAI KAKOI GI AFTO KAI TONISA OTI PEDIA PARTE KAI ALLES GNOMES SE THEMATA POU DEN TA POLY KATEXETE

TO THEMA EINAI OTI YPARXOUN 'EPAGELMATIES' H 'YPALILOI' OI OPOIOI SINIDITA THELOUN NA STA ARPAXOUN OPWS EPISIS YPARXOUN KAI YPALILOI OI OPOIOI EINAI ADAEIS KAI GI AFTO KATA LATHOS THA SE PARAPLANISOUN

GI AFTO YPOSTIRIZW OTI PREPEI NA ORGANOTHOUME O KATHE ENAS EKEI POU PREPEI KAI AN DEN XEREI AFTO POU KANEI AS TO MATHEI GIA NA TO KANEI KALYTERA

OSON AFORA TO EXWTERIKO STO SAVOIE THS GALLIES KAI STO INTERSPORT TOU SAINT MAURICE H STA MAGAZIA TOU LES ARCS 1800 OI ANTRWPOI XEROUN TI KANOUN

FILIKOTATA :wink:

(PALI XEHASA NA KANW LOG IN :oops: )

PRWTON O TYPOS POU MOU PROTINE NA TA PETAXW DEN HTAN ASXETOS TO KATEXEI KAI KALA MALISTA TO ATHLIMA

KAI DEFTERON DEN TOUS VAZW OLOS TO IDIO KAZANI SIGOURA YPARXOUN KAI KALOI KAI KAKOI GI AFTO KAI TONISA OTI PEDIA PARTE KAI ALLES GNOMES SE THEMATA POU DEN TA POLY KATEXETE.EAN TOUS EVAZA OLOUS STO IDIO KAZANI DE THA ELEGA OTI KAPOIOS SWSTOS POU EIPE ENA TROPO NA FTIAXW TA PEDILA MOU XWRIS NA MOU PAREI LEFTA :wink:

TO THEMA EINAI OTI YPARXOUN 'EPAGELMATIES' H 'YPALILOI' OI OPOIOI SINIDITA THELOUN NA STA ARPAXOUN OPWS EPISIS YPARXOUN KAI YPALILOI OI OPOIOI EINAI ADAEIS KAI GI AFTO KATA LATHOS THA SE PARAPLANISOUN

GI AFTO YPOSTIRIZW OTI PREPEI NA ORGANOTHOUME O KATHE ENAS EKEI POU PREPEI KAI AN DEN XEREI AFTO POU KANEI AS TO MATHEI GIA NA TO KANEI KALYTERA

OSON AFORA TO EXWTERIKO STO SAVOIE THS GALLIES KAI STO INTERSPORT TOU SAINT MAURICE H STA MAGAZIA TOU LES ARCS 1800 OI ANTRWPOI XEROUN TI KANOUN

FILIKOTATA :evil:

Κλείνω τα μάτια

μα τα τύμπανα βαράνε ακόμα,

τώρα θα παίξουν στον δικό μου ρυθμό,

είναι οι διάβολοι

που μέσα μου χoρεύουν

και με σπρώχνουν να σου πω,

πως πάντα θα είμαι εδώ...

IPB Image

IPB Image

Παιδια αν θέλετε να ακουσετε και τη δική μου γνώμη, θα πρέπει να σας πω οτι καλό θα ήταν είμαστε πιο επιφυλακτικοι στις διατυπώσεις μας και στην κριτική μας οσον αφορά τις επιχειρήσεις.Θα πρέπει να συμφωνήσω με το φίλο loretan του οποίου τα λόγια μάλιστα θα έλεγα οτι θυμίζουν επιχειρηματια και γνώστη.

Προσωπικά, οπως οι περισσότεροι ισως θα ξέρετε, διατηρω εμπορικο κατάστημα και γνωρίζω πολύ καλα τα περιθώρια και ποσοστα κέρδους.Δεν είναι τα πράγματα ακριβώς οπως περιγράφονται σε αυτό το thread.Καταρχήν Κωστη για να αναφερθώ στο δικό σου παράδειγμα,οπως μας παραξενεύει μια υπεβολικά υψηλή τιμή,το ιδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με μια υπερβολικά χαμηλή τιμή.Θεωρώ λοιπόν οτι ο ανθρωπος που σου πούλησε αυτο το προιον δε κέρδισε απολύτως τίποτα και απλά αναγκάστηκε να το δώσει τόσο, για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει.Η πραγματική του αξία υποψιαζόμαι οτι είναι του καταστήματος στη Γλυφάδα συνδυάζοντας κέρδος για την επιχείρηση και για τον πελάτη.Ασφαλώς σαν καταναλωτες μας ενδιαφέρει η τσέπη μας και οχι η βιωσημότητα των επιχειρήσεων.Κατανοητό.Αλλα η "επαγγελματική ασθένεια" κάποιων επαγγελματιών δε κάνει τους άλλους "πανακριβους" και αισχροκερδείς.

Τέλος και για να μην το παίζω και εξυπνος και χωρίς να θέλω να παρουσιάζω τους καταστηματάρχες σαν φουκαράδες, δυο πράγματα :

1.Οπως πολύ ορθα ειπώθηκε, η Ελλαδα σαν αγορά για τις εταιρειες τουλάχιστο που μιλάμε, αποτελεί μη υπολογίσιμη δύναμη.Οι πωλήσεις για παράδειγμα της Αtomic των σκι σε όλη τη χώρα, για εναν χρόνο,ισως είναι ακομη και οι πωλήσεις δυο μεγάλων καταστήματων στην

Ευρώπη στο ιδιο χρονικό διαστημα....(αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό..)

2.Οσον αφορά τα επώνυμα και εξειδικευμένα προίοντα να γνωρίζετε οτι ο πιο κερδισμένος απο θέμα χρημάτων κλπ είναι η ιδια η εταιρεία που τα παράγει, στη συνέχεια ο καταναλωτης που τα ψωνίζει και τελευταίο το σημείο πώλησης που τα διαθέτει.Εκτος και αν έχει τρελές πωλήσεις (αν έχετε δει οχι πολλά ,αλλα τουλάχιστο αρκετά καταστήματα τέτοιου εξοπλισμου να έχουν τρελή κίνηση να μου το πείτε...)

Τέλος τις ανοησίες του τύπου περί "χιονοδρομικών στην Ευρώπη που λειτουργούν το καλοκαίρι" δε θα τις σχολιάσω....

Αυτά, οτι διαφωνίες τις συζητάμε....... :shock:

With great mountains, comes great skiing!

2.Οσον αφορά τα επώνυμα και εξειδικευμένα προίοντα να γνωρίζετε οτι ο πιο κερδισμένος απο θέμα χρημάτων κλπ είναι η ιδια η εταιρεία που τα παράγει, στη συνέχεια ο καταναλωτης που τα ψωνίζει και τελευταίο το σημείο πώλησης που τα διαθέτει.Εκτος και αν έχει τρελές πωλήσεις (αν έχετε δει οχι πολλά ,αλλα τουλάχιστο αρκετά καταστήματα τέτοιου εξοπλισμου να έχουν τρελή κίνηση να μου το πείτε...)

Γρηγόρη στα υπόλοιπα σημεία συμφωνώ μαζί σου απόλυτα εκτός από αυτό όπου θα εκφράσω απορία και όχι διαφωνία:

Πως είναι δυνατόν ο καταναλωτής να είναι κερδισμένος πριν τον άμεσο πωλητη. Γιατί αν έβαζες σε σειρά εταιρία παραγωγώς>κατάστημα πώλησης>καταναλωτής οκ. Αλλιώς δεν γίνεται.

Ο καταναλωτής δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος (ακόμα και να του το χαρίσεις, ίσως θέλει να τον πληρώσεις και από πάνω). (σε πραγματική βάση)

Με απόλυτα οικονομικούς όρους ο καταναλωτής θα ήταν ευχαριστημένος αν πλήρωνε το αγαθό σύμφωνα με το κόστος παραγωγής (χωρίς ενδιάμεσους αλλά και χωρίς κέρδη για την επιχείρηση)

Βέβαια στις περιπτώσεις αυτές δεν τίθεται θέμα οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας

IPB Image

John Nikolaou σε ποιό μαγαζί στο Περιστέρι πήγες;Για πες μου να ξέρω (έστω και με p.m)

Dustyxws aisxrokerdia yparxei,bebaia allou mikroterh kai allou megalyterh...

As poume ekei poy phga shmera kai phra gantia se timh mikroterh toy ekswterikoy kai malistase kainoyrio montelo,persi th sanida pou ekswteriko ekane 450 thn edine 730...opote einai mallon thema kalhs thelhshs...kai malista o typos fetos exei se ola times ekswterikoy,se boards,boots,se ola...Bravo toy!!!

Twra epeidh agorazw thn kainoyria moy maska,goystarw th Wisdom ths Oakley.

To Blue-Tomato pou einai apo ta pio gnwsta on line stores thn dinei 179 euros,Ellada nomizw panw apo 200 euros.Ena filaraki tha moy th ferei ayrio me 90-100 eyros...Katalabainete ti perithwria kerdoys yparxoyn...

Γιάννη, η περίπτωση την ακριβών μασκών στην Ελλάδα είναι άλλο καπέλο. Η αντιπροσωπεία της oakley έχει ένα καθορισμένο [πολύ μεγάλο] ποσοστό κέρδους για τα προϊόντα της. Οι καλές μάσκες όμως που πωλούνται κάθε χρόνο είναι πραγματικά πολύ, πολύ λίγες και σε αυτές υπάρχει η candybar λογική: οι γνωστοί μας καταστηματάρχες τις δίνουν με τιμές ελάχιστα μεγαλύτερες της αποθήκης για την διατήρηση καλών φιλικών ή πελατειακών σχέσεων... κέρδη δεν μένουν από αυτά τα προϊόντα ούτως ή άλλως.

Άλλωστε σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια πόσοι είναι διατεθιμένοι να δώσουν 200 ευρώ για μάσκα; μόνο αυτοί που είναι διατεθιμένοι να δώσουν 300 ευρώ για γυαλιά ηλιού... που είναι ε-λ-ά-χ-ι-σ-τ-ο-ι. Και τι συμφέρει πιο πολύ? να τους τα πάρεις μία φορά ή να τους κάνεις καλούς πελάτες σου στα προϊόντα που πουλάνε περισσότερο? [γυαλιά οράσεως-ηλίου] :wink:

vae victis

φιλε john nikolaoy επειδη την εχω και εγω την wisdom την πηρα 150 ευρο

με iridium φακο, υπαρχει και με 100 ευρο η persimmon και υπαρχουν και κατι αλλη φακοι στα 125 ευρο.δεν ειναι ολες οι μασκες ιδιες!!!παντως σε μαγαζι στην θεσσαλονικη στο huskys την iridium την εχουν με εκπτωση 145 ευρο

....

Twra epeidh agorazw thn kainoyria moy maska,goystarw th Wisdom ths Oakley.

WELCOME TO THE CLUB... 80

To Blue-Tomato pou einai apo ta pio gnwsta on line stores thn dinei 179 euros,Ellada nomizw panw apo 200 euros.Ena filaraki tha moy th ferei ayrio me 90-100 eyros...Katalabainete ti perithwria kerdoys yparxoyn...

Λοιπον εγω την μασκουλα μου περσυ την αγορασα 120­ με φακους Iridium και με δοσεις και σε μαγαζι με οπτικα στο κεντρο της Aθηνας (αν θες διαβασε και το αναλογο πρεσινο post του forum http://www.snowclub.gr/modules.php?name=Fo...er=asc&start=15)

Tελικα και η Eλλαδιτσα μας μπορει να ειναι πιιο φθηνη... αρκει να ψαξουμε αρκετα!!! :wink:

εεε, μα τις σας έγραψα πιο πάνω... όλοι τις παίρνουμε πιο φθηνά... 80 :evil: [εγώ την πήρα 125]. Πληροφοριακά η μάσκα κοστίζει στην αποθήκη ~70 ευρώ. Ένας γνωστός μου, φίλος του ιδικτήτη της αποθήκης την πήρε τόσο... beat him!!

vae victis

Γρηγόρη στα υπόλοιπα σημεία συμφωνώ μαζί σου απόλυτα εκτός από αυτό όπου θα εκφράσω απορία και όχι διαφωνία:

Πως είναι δυνατόν ο καταναλωτής να είναι κερδισμένος πριν τον άμεσο πωλητη. Γιατί αν έβαζες σε σειρά εταιρία παραγωγώς>κατάστημα πώλησης>καταναλωτής οκ. Αλλιώς δεν γίνεται.

Ο καταναλωτής δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος (ακόμα και να του το χαρίσεις, ίσως θέλει να τον πληρώσεις και από πάνω). (σε πραγματική βάση)

Με απόλυτα οικονομικούς όρους ο καταναλωτής θα ήταν ευχαριστημένος αν πλήρωνε το αγαθό σύμφωνα με το κόστος παραγωγής (χωρίς ενδιάμεσους αλλά και χωρίς κέρδη για την επιχείρηση)

Βέβαια στις περιπτώσεις αυτές δεν τίθεται θέμα οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

Πάνο περίμενα κάποιος να μου κάνει αυτη την ερώτηση.Λοιπον οι λόγοι είναι 2 και είναι αρκετά απλοί.

1.Το επώνυμο προιόν πουλάει απο μόνο του και είναι περιζήτητο (στο βαθμό

που το καθένα είναι).Αποτέλεσμα ? Η εταιρεία θα αντιμετωπίσει το κατάστημα με τον τσαμπουκά με ο,τι αυτό συνεπάγεται.Ενδεικτικά :Θα θέσει κυριολεκτικά δυσβάσταχτους όρους αποπληρωμής των εμπορευμάτων,ενδεχομένως να μη προστατεύσει απ΄τον αθέμιτο ανταγωνισμό,σε κάποιες περιπτώσεις θα επιβάλλει προώθηση κι άλλων προιόντων της γκάμας της που δεν είναι τόσο εμπορικά κ.α

2.Ο κύριος όγκος της δουλειας θα πέσει μέσα στις εκπτώσεις (Ιανουάριος,Φεβρουάριος κλπ) και πολλές φορές εκτος σαιζόν (Απρίλιος-Οκτώβριος), που σημαίνει οτι μιλάμε για προιόντα βρισκόμενα διαρκώς σε καθεστώς εκπτώσεων.Αρα λοιπόν ο καταναλωτής αν έχει την υπομονή να περιμένει ή και να ψαχτει, εστω και αργά, θα πάρει αυτό που θέλει "σκοτωμένο".

Τέλος, και αποτελεί κανόνα αυτό, η αγορά θέλει ψάξιμο και τα μάτια μας να είναι ανοικτα γιατί κίνδυνοι σαν αυτους που περιγράφηκαν ηδη, πάντα υπάρχουν.Απλά καλά είναι αντιλαμβανόμαστε πότε αγοράσαμε κάτι σε καλή τιμή και πότε σκοτωμένο.Εχει διαφορά.

Γρηγόρη συμφωνώ με την ανάλυση βρε ψυχή & εγώ έχω αγοράσει αρκετά πράγματα για το σκι σε "πεθαμένες" τιμές σε τέλος season. Απλά με αυστηρούς οικονομικούς όρους (sic) το κατάστημα πάντα θα είναι πιο κερδισμένο από το πελάτη. Με κριτήρια ψιλο "κοινωνικά" & cost-benefit, ναι οι σκοτωμένες τιμές βολεύουν εμάς περισσότερο και όχι τα καταστήματα.

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

IPB Image

Γ Με κριτήρια ψιλο "κοινωνικά" & cost-benefit, ναι οι σκοτωμένες τιμές βολεύουν εμάς περισσότερο και όχι τα καταστήματα.

Ακόμα και οι σκοτωμένες τιμές βολεύουν τα καταστήματα.Προκειμένου να τους μείνουν τα εμπορεύματα στις αποθήκες και να χάσουν το 70% της εμπορικής αξίας τους την επόμενη χρονιά (ιδίως για εμπορεύματα που αντικαθίστανται) προτιμούν να μειώοσουν την τιμή πώλησης κατά 50-60%.Χώρια το κόστος αποθήκευσης που έχουν οι εταιρείες.Στη σύγχρονη οικονομία όλα μετρούνται σε χρηματικές μονάδες.

Πάνο, αν μπουμε στη διαδικασία να μιλάμε με "αυστηρά οικονομικούς όρους",θα πάει μακριά η βαλίτσα και μπορει να καταλήξουμε και στο συμπέρασμα οτι το 1/3 των επιχειρήσεων σήμερα στη χώρα δε θα πρεπε να υπάρχουν. :?

Sp, ετσι που θέτεις το θέμα με αναγκάζεις να πω αυτό που λέει κι ο λαος : "απ'τη χασούρα να βγει κέρδος? ".Το χάσιμο παραμένει χάσιμο λοιπόν.Οσον αφορά το 50 % της μείωσης της τιμης (δε λεω για το 60 %) είναι κατα πολύ κατω απ΄το κόστος κτήσης του προίοντος, το οποιο μάλιστα αυξάνεται (κόστος) αν προσθέσει κανείς λειτουργικά έξοδα κλπ.

Πάντως επιβεβαιώνεις αυτο που είπα.Αν εγω φέτος έπαιρνα τα C 8 που πήρα περυσι το Δεκέμβριο 50 % ή 60% :D ή εστω και 30 % φτηνότερα, θα αισθανόμουν ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ κερδισμένος ενω ο SKI BILL μάλλον ζημιωμένος.Βλέπεις,επι της ουσίας,ο,τι έκανα με τα σκι πέρυσι που ήταν φετινά,θα έκανα και φέτος που θα 'ταν περσινα.(...σας μπέρδεψα λιγο...? :roll: )

:D

Spider πόσους εμπόρους ξέρεις να κρατούν εμπόρευμα στις αποθήκες τους;Και ιδίως εμπόρευμα που θα αντικατασταθεί;Εγώ κανέναν.Τα πέδιλα δεν είναι πολυθρόνα ή σιφινιέρα!Αν βγει καινούριο δεν το πουλας...Αν όμως κάποιος έχει προμηθευτεί πολλά πέδιλα προκειμένου να χάσει όλη την επένδυση του προτιμά να χάσει μικρότερο ποσοστό.Η πώληση με ζημιά δεν είναι πάντα κακή.Μπορεί να περιορίσεις τη ζημία...

Με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι "αν το κατάστημα πουλήσει πράγματα & στην περίπτωσή μας πέδιλα κάτω του κόστους αγοράς τους, αποδεχόμενο ένα ποσοστό <χασούρας> προκειμένου να περιορίσει εκτενέστερη ζημιά, τότε κερδισμένος είναι ο αγοραστής των σκι (σαφέστατα)".

Περιορισμός ζημιάς=ζημιά ούτως ή άλλως

cost of having a last years product (ski)= benefit of NOT having a last years product (ski) για τα καταστήματα πάντα

Φιλικά

Ο Κάφρος του Φόρουμ

Παναγιώτης

IPB Image

Κάτω του κόστους αγοράς δεν πουλάει κανείς.Κάτω του συνολικού κόστους (και των λειτουργικών δαπανών σταθμισμένων στο συγκεκριμένο αγαθό) μπορεί να πουλήσει.Την αγορά και ένα μικρό μέρος των λειτουργικών δαπανών θα την βγάλει.