Maximus 8 Report post Posted September 23, 2004 Με αφορμή ένα πολύ σωστό μήνυμα του Makalu θα σας πω μια εμπειρία μου που συνέβη το 1997 τον Φεβρουάριο στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Ήμουν τότε δάσκαλος Ski στη σχολή του Κλαουδάτου. Όλοι οι δάσκαλοι τότε φορούσαμε φυσικά Rossignol Dualtec του Αλμπέρτο Τομπα (για όσους τον θυμούνται) ή Salomon Prolink. Τα κορυφαία ίσως σκι της εποχής εκείνης. Κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαμε να έχουμε τα καλύτερα Ski για να είμαστε οι καλύτεροι. Τρέχαμε , τεστάραμε , συγκρίναμε κτλ κτλ Ένα πρωί εμφανίσθηκε ένας γερο-Ελβετός πέρασε από τις ενοικιάσεις σκι , φόρεσε μια μπότα τις κακιάς ώρας και νοίκιασε ένα σκι του κώλου και ανέβηκε. Δεν έχω δει ποτέ μου πάλι ζωντανά τέτοιον σκιέρ….. απίστευτος. Εντός – εκτός πίστας με σκι νοικιάρικα του κώλου εντελώς….ζωγράφιζε…. Ντραπήκαμε όλοι τότε γι αυτά που φοράγαμε και γι αυτό που δηλώναμε… Την ιστορία αυτή σας την έγραψα για να σας υπενθυμίσω ότι ο σκιέρ κάνει το σκι και όχι το Ski τον Skier. Μην τρελαίνεστε με μοντέλα εταιρίες και συγκρίσεις. Ούτε καν με τα κλασικά % εντός και 20% εκτός και τα λοιπά. Αν είχατε δει εκείνον τον γέρο θα καταλαβαίνατε ότι όλα είναι σχετικά. Αυτό που συμβαίνει είναι ένα κλασσικό όπλο των εταιριών να πορώνουν τους πελάτες τους και να τους πείθουν ότι χρειάζονται κάτι το οποίο στην πραγματικότητα τους είναι άχρηστο ή too much. Ίσως να μην με συμφέρουν και τόσο αυτά που λέω αλλά ακόμη και στον σύλλογο μας έχω διαπιστώσει ένα τέτοιο πνεύμα. Μην μπαίνετε σε αυτό το παιχνίδι φίλοι μου. Αγαπήστε το άθλημα και όχι όλα τα παρελκόμενα. Δώστε έμφαση στην τεχνική .Στα βουνά , στην μαγεία που σας προσφέρουν. Αν πραγματικά χρειάζεστε καινούριο εξοπλισμό να τον αγοράσετε. Αν πραγματικά χρειάζεστε… Φυσικά η γνώση και η ανάλυση σε μοντέλα δεν κάνει κακό. Ιδικά τώρα που ακόμα είναι νωρίς και δεν έχουμε ακόμα χιόνι είναι ένας καλός λόγος για να χαιρόμαστε. Δεν θέλω να σας γειώνω αλλά ίσως τα 25 χρόνια που κλείνω φέτος σαν σκιέρ και το γεγονός ότι είμαι ο ίδιος επαγγελματίας σε αυτό τον χώρο μου δίνει το δικαίωμα να λέω δυο λέξεις παραπάνω. Πχ θα χαρώ πολύ εκτός από αναλύσεις μοντέλων να διοργανώσουμε ένα 2ήμερο σεμινάριο τεχνικής σκι σε κάποιο βουνό μόλις χιονίσει. Εγώ διαθέτω τον εαυτό μου και τις γνώσεις μου στον σύλλογο αν είναι για καθημερινή. Περιμένω γνώμες… Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted September 23, 2004 Σπανιο πραγμα να ακους τέτοια λογια απο εναν ανθρωπο που ασχολείται χρονια επαγγελματικα με το χώρο... Εγω δεν θα σε παρεξηγουσα αν προσπαθουσες να πουλησεις κανενα μοντελακι παραπανω, αντιθετα θα το εβλεπα πολυ φυσιολογικο... Τι ευχάριστη εκπληξη και η προσφορα για το 2ημερο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vassilis 0 Report post Posted September 23, 2004 file maximus simfono apolita mazi soy kai stin protasi ayti poy ekanes mesa me xilia giati itan kati poy skopeya na to zitoysa mesa apo to forum :oops: eytixos me ebgales apo tin diskoli thesi aloste opos moy eixe pei kai o mak o skopos aytoy toy silogoy einai na boithaei se ola ta epipeda toys latreis tis xionodromias kai parolo poy ego mpika arga se ayti tin prospatheia apo osa exo dei mexri stigmis to petixenei poli kala ena megalo eyxaristo apo emena se olous filika vasilis Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 23, 2004 Μπράβο βρε Bill ζωγράφισες πάλι. Standard είναι το γεγονός πως τα μυαλά μας πέρνουν αέρα με τα καινούρια μοντέλα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως οι περισσότεροι εδώ μέσα κατανοούν την ανάγκη που υπάρχει για βελτίωση της τεχνικής. Όσο για την προσφορά για το 2ήμερο την έχεις επαναλάβει και σε συνάντηση του συλλόγου οπότε να είσαι σίγουρος πως όσοι από εμάς (και του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου) μπορέσουμε, θα σου έρθουμε για το 2ήμερο σεμινάριο μεσοβδόμαδα. Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Υ.Γ. Και δεν έχω ξεχάσει πως σου έχουμε υποσχεθεί τα μεσημεριανά κοψίδια Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
makalu 10 Report post Posted September 23, 2004 Αν πραγματικά χρειάζεστε καινούριο εξοπλισμό να τον αγοράσετε. Αν πραγματικά χρειάζεστε… ..ας αναλογιστουμε οτι τις παραπανω δηλωσεις τις κανει εμπορος ειδων χιονοδρομιας!! (ποσο λοιπον διαφορετικοι ειναι καποιοι –λιγοι δυστυχως :? - εμποροι απο τους αλλους που συζητουσαμε εχθες ) Που να δειτε τη γνησιοτητα και ειλικρινεια του ανθρωπου αυτου, ειτε στο μαγαζί του πουλωντας εξοπλισμο, ειτε στο παϊδομάγαζο στο γειτονικο χωριο των Καλαβρυτων… :wink: K. Quote Καλώς..συνεχίστε αυτήν την τακτική! Κανέναν όμως δε θυμούνται για τις κρυφές του σκέψεις-απόψεις..ΜΙΛΑΤΕ και ΠΡΑΤΤΕΤΕ!!! Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted September 23, 2004 MILAEI TO ATOMO POU EXEI PEDILA GIA SANIDES STO KREBATI TOY Quote Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 23, 2004 Αν πραγματικά χρειάζεστε καινούριο εξοπλισμό να τον αγοράσετε. Αν πραγματικά χρειάζεστε… Που να δειτε τη γνησιοτητα και ειλικρινεια του ανθρωπου αυτου, ειτε στο μαγαζί του πουλωντας εξοπλισμο, ειτε στο παϊδομάγαζο στο γειτονικο χωριο των Καλαβρυτων… :wink: K. Έτσι Έτσι πες τα Χρυσόστομε :wink: Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted September 23, 2004 metero linuxas είσαι; Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted September 23, 2004 Είναι γνωστό ότι τα αρνητικά λόγια και ιδίως το "μην"χρησιμοποιείται κατα κόρον απο τις διευθύνσεις marketing για την προώθηση των πωλήσεων... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 23, 2004 Που να δειτε τη γνησιοτητα και ειλικρινεια του ανθρωπου αυτου, ειτε στο μαγαζί του πουλωντας εξοπλισμο, ειτε στο παϊδομάγαζο στο γειτονικο χωριο των Καλαβρυτων… :wink: K. Είναι γνωστό ότι τα αρνητικά λόγια και ιδίως το "μην"χρησιμοποιείται κατα κόρον απο τις διευθύνσεις marketing για την προώθηση των πωλήσεων... Στάθη γιατί νομίζεις ότι ο Κωστής έγραψε για γνησιότητα και ειλικρίνεια? Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έχουν γνωρίσει τον Βασίλη μιλούν με τα Καλύτερα λόγια για ένα παιδί με Χρυσή Καρδιά ο οποίος κυριολεκτικά σκίζεται για να σε βοηθήσει σαν άνθρωπος (και ποτέ σαν έμπορος). Ενώ θα μπορούσε να μας έχει όλους πελάτες λέγοντας άλλα (τα οποία θα τα "χάφταμε" αμάσητα γιατί είναι και γνώστης του αντικειμένου το παληκάρι) προτρέπει τους πάντες να είναι cool και να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα. Όσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά καταλαβαίνουν τι λέω. Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Υ.Γ. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στο Bill δίνουν αρκετά από τα μέλη μας τα πέδιλά τους για το καλοκαιρινό service (μέλη οι οποίοι είναι επίσης γνώστες) Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted September 23, 2004 Είναι γνωστό ότι τα αρνητικά λόγια και ιδίως το "μην"χρησιμοποιείται κατα κόρον απο τις διευθύνσεις marketing για την προώθηση των πωλήσεων... SP γνωρίζεις πολλά και πρέπει να πεθάνεις...αααχχχ δεν επρεπε να στείλεις αυτό το post. Εισαι τόσο νέος.Τώρα με αναγκάζεις να στείλω "τα παιδιά" στο Περιστέρι να καθαρίσουν. Οχι τίποτε άλλο αλλά το αγαπημένο μου χρώμα δεν είναι το κόκκινο αλλά το λευκό του χιονιού. :wink: Ο Νονός του Ski Maximus Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted September 23, 2004 Δεν κρίνω κανέναν αν είναι καλός άνθρωπος ή κακός αν δεν το γνωρίζω πολύ καλά.Ενδείξεις μπορώ να έχω αλλά ποτέ δε μετατρέπονται σε απόψεις ελαφρά τη καρδία.Ούτε αν είναι καλός ή κακός επαγγελματίας θα τον κρίνω αφού δεν έχω πάει ποτέ στην επιχείρηση του.Αλλά μια απάντηση σε ένα p.m την περιμένω περίπου πέντε (5) μήνες ...... Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
Maximus 8 Report post Posted September 23, 2004 Δεν κρίνω κανέναν αν είναι καλός άνθρωπος ή κακός αν δεν το γνωρίζω πολύ καλά.Ενδείξεις μπορώ να έχω αλλά ποτέ δε μετατρέπονται σε απόψεις ελαφρά τη καρδία.Ούτε αν είναι καλός ή κακός επαγγελματίας θα τον κρίνω αφού δεν έχω πάει ποτέ στην επιχείρηση του.Αλλά μια απάντηση σε ένα p.m την περιμένω περίπου πέντε (5) μήνες ...... Εγώ φίλε όταν δεν γνωρίζω κάποιον καλά δεν χρησιμοποιω τελιτσες μιλώντας γι αυτόν. Ξέρεις για μένα είναι καλύτερο να με κατηγορήσεις για κάτι ευθαίως ακόμα και να με βρίσεις. (ειλικρινά δεν θα απαντήσω, γιατί είναι αρχή μου) Αλλά οι 3 τελιτσες σημαίνουν υπονοούμενα και εφόσον δεν έχουν κάποια βάση με ενοχλούν και δεν θέλω να μένουν λάθος εντυπώσεις . Θα χαρώ να βρεθούμε από κοντα να πιούμε έναν καφέ μαζί και να γνωριστούμε επι τις ευκαιρίας. Σου στελνω με mail κινητό μου. Είμαι σχεδόν κάθε εβδομάδα Περιστέρι. Φιλικά Βασίλης Quote "Να δεις τι σού χω για μετά..." Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted September 23, 2004 Τα αποσιωπιτικά δε σημαίνουν κάτι αρνητικό.Αν τα εκλάβατε ως αρνητικό σχόλιο,δε θα προσπαθήσω να σας μεταπείσω. ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ "SP" Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
zox 746 Report post Posted September 23, 2004 Ναι ρε παιδιά να καταφέρουμε να κάνουμε ένα δίμερο σχολείο για σκι,για δυό μερούλες έστω,όλοι μας θα βγούμε κερδισμένοι. I need lessons........ Quote 16 βαθμοί....μπρρρ κρυώνω!!!! Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted September 23, 2004 Kai kana snowboard lesson paidia,symfairei pio poly to syllogo gia neo aima!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
proteusdiver 0 Report post Posted September 23, 2004 Kai kana snowboard lesson paidia YES!!! YES!!! YES!!! 80 Quote R.I.P θα είσαι πάντα μαζί μας! Share this post Link to post Share on other sites
xrisa 5 Report post Posted September 24, 2004 ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΙΑ :?: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ.. ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΘΕΛΩ... ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΑΠΗ (SKI) ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ SNBD Quote ζητήται πούδρα κατάλληλη για βιασμό πληροφορίες μόνο με pm Share this post Link to post Share on other sites
JohNi 21 Report post Posted September 24, 2004 oloi kryboun ena mikro snowboarder mesa toys... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted September 24, 2004 oloi kryboun ena mikro snowboarder mesa toys... Ψέμματα, Ψέμματα... Εγώ κρύβω το Χίτλερ & ο Αλέξης τον Froyd Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 24, 2004 Γμτ. Λάθος και εγώ. Παρατηρώ όμως ότι δεν μπορώ να σβήσω το κείμενό μου ως επισκέπτης παρόλο που εγώ το έγραψα :roll: Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
Aris 0 Report post Posted September 24, 2004 Δε πειραζει ..... ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Quote http://thermi.meteothes.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 24, 2004 Δε πειραζει ..... ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Quis qustodiet ipsos qustodes Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites
proteusdiver 0 Report post Posted September 24, 2004 Επειδή το παραθέτει συνεχώς το Λατινικό ο Πάνος, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, σημαίνει: «Ποιός θα μας φυλάει από τους φύλακες». Παράλληλα όμως να καταθέσω τη δική μου σοφία: Υπάρχουν ΟΡΙΑ για τη συμπεριφορά κάθε ατόμου και αυτά τα όρια σταματούν εκεί που αρχίζουν τα όρια των υπολοίπων... Οπότε καλή και άγια η έλλειψη λογοκρισίας, αλλά ΟΧΙ και η ασυδοσία... Η αντίρρησή μου στο σβύσιμο των post σε ένα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ forum δεν ισχύει για να μπορεί να λέει ο καθένας ότι κουτουράδα του κατέβει στο κεφάλι, αλλά για να μπορούν οι ΑΛΛΟΙ να δουν τι κουτουράδες έχει ο συγκεκριμένος στο κεφάλι του Η ελευθερία (του λόγου, κ.λ.π.) είναι μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ παρεξηγημένη έννοια, και οπωσδήποτε δεν σημαίνει ασυδοσία (αλλά να μην επαναλαμβάνομαι). Στην Ελλαδίτσα μας συνηθίζουμε να «μπερδεύουμε» τις έννοιες ιδίως όταν αυτό βολεύει «την πάρτη» μας... ΑΛΛΟ πράγμα είναι η «δημοκρατική διαδικασία» και ΑΛΛΟ απολύτως το «μπάχαλο». Και το έχουμε ψιλοκάνει εδω μέσα μπάχαλο παιδάκια... Quote R.I.P θα είσαι πάντα μαζί μας! Share this post Link to post Share on other sites
PaniosBanios 5 Report post Posted September 25, 2004 «Ποιός θα μας φυλάει από τους φύλακες». Ποιός θα φυλάει τους φύλακες (αλλά το νόημα είναι το ίδιο :wink: Υπάρχουν ΟΡΙΑ για τη συμπεριφορά κάθε ατόμου και αυτά τα όρια σταματούν εκεί που αρχίζουν τα όρια των υπολοίπων... Οπότε καλή και άγια η έλλειψη λογοκρισίας, αλλά ΟΧΙ και η ασυδοσία... Η αντίρρησή μου στο σβύσιμο των post σε ένα ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ forum δεν ισχύει για να μπορεί να λέει ο καθένας ότι κουτουράδα του κατέβει στο κεφάλι, αλλά για να μπορούν οι ΑΛΛΟΙ να δουν τι κουτουράδες έχει ο συγκεκριμένος στο κεφάλι του Η ελευθερία (του λόγου, κ.λ.π.) είναι μια ΑΠΟΛΥΤΩΣ παρεξηγημένη έννοια, και οπωσδήποτε δεν σημαίνει ασυδοσία (αλλά να μην επαναλαμβάνομαι). Στην Ελλαδίτσα μας συνηθίζουμε να «μπερδεύουμε» τις έννοιες ιδίως όταν αυτό βολεύει «την πάρτη» μας... ΑΛΛΟ πράγμα είναι η «δημοκρατική διαδικασία» και ΑΛΛΟ απολύτως το «μπάχαλο». Σε αυτά ως γενικές έννοιες συμφωνώ Και το έχουμε ψιλοκάνει εδω μέσα μπάχαλο παιδάκια... & εδώ διαφωνώ (κατά καιρούς ναι, γενικά όχι) Φιλικά Ο Κάφρος του Φόρουμ Παναγιώτης Quote Χαιρετισμούς από τη χώρα της γραφειοκρατίας Share this post Link to post Share on other sites