Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Spy

Windsurfing, KiteSurfing & Ιστιοπλοΐα

Recommended Posts

Για έναν αρχάριο που δεν έχει ξανακάνει windsurf, τι πανί - σανίδα χρειάζεται αν πούμε για αγορά μεταχειρισμένου εξοπλισμού? 75 κιλά, 1,76 ύψος αν χρειάζονται αυτά τα στοιχεία... Θα γίνουν και μαθήματα με δάσκαλο κτλ για αρχή.

Ξεκίνησες;

ναι μαρία έκανα χθες μια απόπειρα με εξοπλισμο φιλου και ενθουσιάστηκα...[emoji14]

Στάλθηκε από το κινητό μου...

• Like 1

1162895.jpg

εισαι στα ιδια κυβικα με μενα 75κιλα 1.80

τωρα πια μια σανιδα ειναι αρκετη να σε καλυψει για μεγαλυτερο ευρος καιρικων συνθηκων αλλα και για να μαθεις

τα 100 λιτρα ειναι ιδανικα το εχω δοκιμασει για αερα απο 3 μεχρι 5 που ειναι σταστικα και ο αερας της περιοχης μου

και με πανι οχι πανω απο 6.5....γιαυτο μη βιαστεις και θα βρεις πολλες ευκαιριες αγορας και οταν βρεις κατι ρωτα γιατι μερικες δεν αξιζουν τα χρηματα τους ....

ναι μαρία έκανα χθες μια απόπειρα με εξοπλισμο φιλου και ενθουσιάστηκα...[emoji14]

Σουπερρρρρ. Καλή αρχή λοιπόν. Εννοείται ώρα για μάθημα για να το ευχαριστηθείς... όπως το σκι.

Γνώμη μου μη πάρεις εξοπλισμό μέχρι να μάθεις, ασε που πρεπει να τον κουβαλας κιολας.... Παιζουν κ πακετα εξοπλισμού ή/και μαθημάτων. Και μετα βεβαια ευκαιριες για αγορά,όπως γράφει κ ο φίλος θέλει ηρεμία κ ψάξιμο.

Edited by marakidiet
  • Like 1

εισαι στα ιδια κυβικα με μενα 75κιλα 1.80

τωρα πια μια σανιδα ειναι αρκετη να σε καλυψει για μεγαλυτερο ευρος καιρικων συνθηκων αλλα και για να μαθεις

τα 100 λιτρα ειναι ιδανικα το εχω δοκιμασει για αερα απο 3 μεχρι 5 που ειναι σταστικα και ο αερας της περιοχης μου

και με πανι οχι πανω απο 6.5....γιαυτο μη βιαστεις και θα βρεις πολλες ευκαιριες αγορας και οταν βρεις κατι ρωτα γιατι μερικες δεν αξιζουν τα χρηματα τους ....

καλά, πανί πάνω από 4 δεν ξέρω γω πότε θα δω.....(αλλα κυβικα είμαι βεβαια...)

Νομίζω ότι για να φτάσει κανείς σε τέτοια λίτρα πρέπει να πάει σταδιακά, ή ετσι λένε....

ΥΓ μάλλον θέλει αλλαγή η "υπογραφή" σου....επιστροφή στη "μαγευτική" λούτσα το καλοκαίρι ήρθε...

Edited by marakidiet
  • Like 1

Κυριάκο για αρκετό καιρό θα έλεγα να μείνεις σε πολλά λίτρα σανίδα. Όποτε δοκίμαζα να κατεβάσω μέγεθος τσάμπα η ταλαιπωρία και πήγαινε χαμένη η μέρα. Μια μέρα όμως φαινόταν ότι την είχα την 200 και πήγα 170 κλπ κλπ. Σιγά σιγά θα σου βγει

Τα 100 που λέει ο Κώστας μου μοιάζουν εξωφρενικά λίγα αν ξεκινάς τώρα

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τη μεγαλη σανιδα θα την κρατησεις μεχρι να μαθεις τακ μποτζα να μπαινεις γατζο και waterstart. Οταν θα αρχισεις να πλαναρεις και εισαι ετοιμος να μπεις δεστρες τοτε θα εισαι ετοιμος να μειωσεις λιτρα και να τα 100λιτρα ειναι εφικτα. Πανι 4τμ ειναι πολυ μικρο για ολα αυτα χαχαα.... θες τουλαχιστον ενα 5αρι ή 5.5... μη κοιτας μονο τη σανιδα υπαρχει και το πανι.... παρε ενα μεγαλυτερο και θα δεις πως δεν ειναι τρομακτικο

• Like 1

My Life In Oslo-Norway:

http://oslomylove.blogspot.gr

βρε παιδες 100 λιτρα με 5.5 πανι μια χαρα για να μαθεις(δεν ειναι μωρο)...ενταξει δεν ειναι πολλα για να κανεις βολτες και να πινεις φραπε ...το πολυ να βρει ενα 130

μην ξεχναμε οτι αν δεν πιεις νερο δεν μαθαινεις

να μου πειτε οτι ενα σωσιβιο γιλεκο αξιζει την αγορα ναι και γω οταν εχει πολυ αερα το βαζω

βρε παιδες 100 λιτρα με 5.5 πανι μια χαρα για να μαθεις(δεν ειναι μωρο)...ενταξει δεν ειναι πολλα για να κανεις βολτες και να πινεις φραπε ...το πολυ να βρει ενα 130

Κώστα συγνώμη αλλά όλοι οι μαθητές που τσάμπα μίσησαν το σερφ έκαναν αυτό προτείνεις ακριβώς όπως την προτείνεις

Τσάμπα ταλαιπωρία με 100 απλά θα πονάς χωρίς λόγο την ίδια ώρα που ο άλλος με 170 θα απολαμβάνει και θα μαθαίνει

Όλοι έλεγαν ότι η μεγάλη πατάτα γίνεται επειδή αγοράζεις μικρή σανίδα την 1η-10η μέρα (ή ο καλός φίλος που σε μαθαίνει έχει μόνο μικρές) και τσάμπα δεν μαθαίνεις και νομίζεις ότι είναι δύσκολο το σερφ

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Έχω κάνει 6 μαθήματα και καμιά 20ώρες πρακτική (ξεκινήσαμε Σεπτέμβρη και το ξαναπιάσαμε το προηγούμενο ΣΚ) κάνω με 180 άντε 160 λίτρα και 3,5 πανί.Δεν πιστεύω ότι τα παίρνω και εύκολα,αλλά αν έκανα με λιγότερα λίτρα θα βρισκόμουνα συνέχεια μέσα στο νερό και δεν θα είχα χρόνο ,γιατί έτσι είναι στην αρχή,σκέφτεσαι την φορά του ανέμου αν θα κάνω τακ, μπότζα κλπ.Εκτός και αν βέβαια υπάρχει χάρισμα,που εγώ σίγουρα δεν έχω αλλά το παλεύω.Και για αγορά

πιστεύω πως είναι πάρα πολύ νωρίς.

• Like 2

Το χαρισμα που εννοεις αν εννοεις αυτο σε σχεση με την ιστιοπλοια, γιατι και το σερφ ιστιοπλοια ειναι ,ειναι πολυ σπανιο χαρακτηριστικο .Ολα τα υπολοιπα μαθαινονται και οσο πιο πολυ ασχοληθεις τοσο πιο ¨ευαισθητος¨ θα γινεις με τις αλλαγες του καιρου και ειδικα με τις μικρες αλλαγες...πατηματα ,σεκοντα .Αυτα βεβαια θα σου χρειαστουν αν αρχισεις σιγα σιγα να εμπλεκεσαι με αγωνες.Εγω δεν ξερω κανεναν που να ειπε θα ασχοληθω με το σερφ και να μην εμαθε ή να μην το διασκεδασε απο την αρχη μεχρι οποιο επιπεδο εξελιχθηκε. :yes

• Like 4

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Κώστα συγνώμη αλλά όλοι οι μαθητές που τσάμπα μίσησαν το σερφ έκαναν αυτό προτείνεις ακριβώς όπως την προτείνεις

Τσάμπα ταλαιπωρία με 100 απλά θα πονάς χωρίς λόγο την ίδια ώρα που ο άλλος με 170 θα απολαμβάνει και θα μαθαίνει

Όλοι έλεγαν ότι η μεγάλη πατάτα γίνεται επειδή αγοράζεις μικρή σανίδα την 1η-10η μέρα (ή ο καλός φίλος που σε μαθαίνει έχει μόνο μικρές) και τσάμπα δεν μαθαίνεις και νομίζεις ότι είναι δύσκολο το σερφ

Συμφωνω με τον ΜΙΚ.... 100αρα σανιδα οχι τωρα. Δεν μαθαινεις με 100΄λιτρα.... το μονο που θα καταφαιρει να μαθει ειναι να πεφτει θεαματικα.... αντε και να ισορροπει στην ευθεια... κατα τα αλλα ταλαιπωρια. Και μετα θα το μισησει... το σερφ οπως το σκι θελει χρονο στο νερο (οχι μεσα στο νερο φυσικα).... οσες πιο πολλες ωρες γραψεις τοσο πιο καλα μαθαινεις.

• Like 2

My Life In Oslo-Norway:

ειμαι λιγο σκληρος λολ

ειχα παρει σανιδα 130 και το ειδα ταλαιπωρια μολις πηρα μια Φ2 110 σωθηκα γιατι ειναι η σανιδα γιανα μαθεις

παιζει μεγαλο ρολο να βρεις σανιδα που να σε σπρωχνει να μαθεις

αν ομως δεν εχεις καλη σχεση με το νερο παρε 160 μην ξεχναμε οτι αν δεν πεσεις δε μαθαινεις ..ειναι κανονας και το καλο ειναι οτι πεφτεις δε πονας οπως στο σκι η σανιδα

• Like 1

κωστα δεν ξερω αν μιλας για παλιας τεχνολογιας σανιδες. πλεον οι δασκαλες ειναι 180, 200 αλλα ισως να κανω και λαθος. εκανα με 145 και 4.5 πανι και πηγαινα πορεια αλλα με δυσκολία με πλαγιο οφσορ 2-3 bf. Έμαθα τα βασικα για τριμαρισμα, να στεκομαι, τις θεσεις, να ορτσαρω και να ποδιζω. Θεωρητικα μαθαμε μποντσα και τακ με τα ποδια αλλα δεν μπορεσα να τα εφαρμοσω. τα ειχα μελετησει και απο πριν βιντεο κ ιντερνετ. εντάξει εγώ ειμαι κ λιγο ανισορροπος μαλλον γιαυτο δυσκολευτηκα αλλά η ικανοποιηση ερχοταν όταν γεμιζε το πανι και ελεγες ωρε που παμε :D

Σημαντικό έίναι να εχεις καποιον απο διπλα με βοηθησε πολυ ο θωμάς σε αυτό και ο εξοπλισμός του που για πρωτη φορα σε στυλ δοκιμης να δεις αν σου αρεσει ειναι αρκετο. και μετα κανεις μαθηματα κτλ αν δεν ειχα αυτο θα επρεπε απο την αρχη να παω σε σχολη. επισης μετα απο τοσες ωρες καηκα χωρις να το καταλαβω αρα αυτο που λεγαμε για νεοπρεν ή δεν ξερω τι αλλο για προστασια, ειναι μαστ.

• Like 2

1162895.jpg

Nα ξέρεις πως οι μεγαλες σανιδες ειναι για να μαθεις τα βασικα. Ειναι πιο δυσκινητες σε σχεση με τις μικρες που ειναι πιο μανουβριδικες *υπαρχει τετοια λεξη? Πχ στο τακ πρεπει να ριξεις το πανι στα ορτσα και να περιμενεις να στριψει η σανιδα για να περασεις απο την αλλη πλευρα. Αλλα δεν θα πεσεις τοσο ευκολα. Ενω στη μικρη σανιδα βοηθας και με τα ποδια. Βεβαια η μεταβαση στην αλλη πλευρα γινεται πιο γρηγορα.... με συνεπια αν εισαι ανισορροπος να πεσεις στο νερο.... Αλλα ολα αυτα τα μαθαινεις στην πορια. Μαθαινεις τα πατηματα της.

Θα σου πω τη δικη μου εμπειρια .... Εκανα το γνωστο λαθος για πρωτο μου σανιδι να παρω μια 100λιτρη σανιδα.... μη ρωτας το πως και γιατι εκανα αυτο το λαθος. Αλλα οταν εισαι αρχαριος και δεν εχεις τη σωστη ενημερωση οτι σου πουλησουν το παιρνεις... τοτε δεν υπηρχε και το γουινσερφικο φορουμ για να ψαχτω περισσοτερο. Το πρωτο καλοκαιρι λοιπον μονο νερο επινα.... τιποτα αλλο.... το περασα μεσα στο νερο. Το μονο που ειχα καταφερει και αυτο απο πεισμα ήταν να σηκωνω πανι χωρις να πεφτω και να πηγαινω 100 μετρα και πισω. Για τακ ουτε συζητηση.... τακ μπλουμ. Μεχρι που πηρα μεγαλυτερη σανιδα 120 λιτρα για δασκαλα.... κι εκει της ηπια το αιμα. Εμαθα τα παντα, τακ μποτζα γατζο beachstart και να πλαναρω αλλα με το ενα ποδι στη δεστρα. Το πισω δεν εμπαινε... Ειχα φαγωθει να μαθω να μπαινω στις δεστρες αλλα του κάκου.... με τιποτα. Και φυσικα ολοι μου φωναζαν γιατι δεν μπαινεις στις δεστρες.... ολα τα κολπα μου ειπαν να κανω αλλα τιποτα.... λες και το ποδι μου δεν μπορουσε να βρει την πισω δεστρα. Και ηρθες ο καιρος να αλλαξω σανιδι να παρω μικροτερο γιατι εμπαινα πια και στα 4 και στα 5 μποφορ και η μεγαλη σανιδα με εβγαζε πια οβερ.

Τη θυμαμαι εκεινη την ημερα χαρακτηριστηκα. Το νεο μου σανιδι jp 102 λιτρα ακομα το εχω.... το φαιρνω στην παραλια και ειχε 5 μποφορ Νοτια στην Αναβυσσο... Αυτο σημαινει κυμα. Κι εγω με μικρο πια σανιδι... Που πας μου λενε χωρις να εχεις μαθει να μπαινεις δεστρες;;; Ελα ντε τους λεω.... Κυμα και πλαναρισμα μονο με το ενα ποδι στη δεστρα σιγουρη συνταγη για καταπελτη. Αλλα ηθελα τοσο πολυ να κανω που ουτε που τα σκεφτηκα. Η πρωτη βολτα ηταν αναγνωρηστικη χωρις δεστρες, μονο γατζο.... ωραια λεω μπορω και ισορροπω. Στη δευτερη βολτα λεω ας βαλω το ενα ποδι στη μπροστινη δεστρα να δουμε μπαινει; Οπα πηρε φοραααααα.... και στα μισα της βολτας εβαλα το πισω με τη μια κι εκει καταλαβα τι σημαινει πλαναρισμα.... Απο την τρομαρα μου γιατι η ταχυτητα που ανεπτυξα μου φανηκε τρομερη για τα δεδομενα μου, τα εριξα ολα κατω και φωναζα απο τη χαρα μου και απο την τρομαρα μου. Ξανα ανεβηκα και ξαναμπηκα δεστρες και αυτη τη φορα πλαναρισα σε ολο το μηκος της διαδρομης. Ειχα κατουρηθει απο τη χαρα μου. Και απο την αισθηση του πλαναρισματος (κατι το οποιο δεν περιγραφεται και ευχομαι να το νιωσετε συντομα). Οταν μετα απο ωρες βγηκα εξω ολη η παραλια που ηξερε τον καημο μου με τις δεστρες και ειχε λαβει μερος στην εκμαθηση της Αφροδιτης να βαζει τα ποδια στις δεστρες χωρις αποτελεσμα μου ειπε "τελικα εσυ επρεπε να αλλαξεις σανιδα για να μαθεις να μπαινεις δεστρες; Αλλο και τουτο". Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.

Επισης να σας διευκρινησω πως αυτο που κανετε τωρα που απλα πατε γρηγορα με το σανιδι με τη φορα του ανεμου δεν λεγεται πλαναρισμα. Εχουμε δωσει (κακως) αυτον τον ορισμο ως μπουσουλα. Το αυτοκινητο τρεχει το σανιδι του γουινσερφ τι κανει τρεχει?Οχι πλαναρει. Αλλα το σωστο πλαναρισμα για το οποι μιλαω εγω γινεται οταν εισαι γατζωμενος και τα ποδια στις δεστρες οπου η σανιδα ξεκολλαει απο το νερο και πλαναρει. Αυτο ειναι αλλα θα το μαθετε πολυ αργοτερα και οταν το μαθετε θα κατουρηθειτε κι εσεις απο τη χαρα σας.... και οταν το μαθετε δυστυχως δεν υπαρχει επιστροφη. Εγω σας προειδοποιησα παντως.

• Like 3

My Life In Oslo-Norway:

ετσι ειναι αλλα παιζει ρολο και η παραλια που πας πχ Ν ΚΙο Ναυπλιο ειναι ρηχα και να πεσεις δε σε ενδιαφερει ανεβαινεις φευγεις..Ναξο λαγκουνα τα ιδια εκει εμαθα τα ποιο πολλα γιατι ηταν περιπου

1 μετρο μερο παντου ιδανικο για αυτους που μαθαινουν

ενα μυστικο Αφροδιτη για τα ποδια να μπουν στις δεστρες χωρις να χασεις τον ελεγχο ειναι να εισαι στο κρεμαστικο και να προσπαθεις να κατσεις λιγο (ριχνοντας βαρος στο κρεμαστικο)

και μετα το πισω ποδι μπαινει ανετα....στα JP συνηθως με το που μπαινει το πισω ποδι απογειωνεται

Θελω να πιστευω πως τη συμβουλη τη δινεις για τους αλλους..... γιατι η ιστορια που ανεφερα ητα πριν περιπου 8 χρονια.... απο τοτε το θεμα δεστρας εχει ξεπεραστει... μπαινω και σε σλαλομοσανιδες πια. Μη σου πω οτι κανω και waterstart με τα ποδια στις δεστρες.... ριψοκινδυνο αλλα το κανω οποτε τυχει

Edited by afrodite

My Life In Oslo-Norway:

εννοειται Αφροδιτη

στο Λουτρακι που παω τωρα εχει τεοιο κυματισμο και αερα που κανεις waterstart οπως ναναι σερνομενος κρεμαμενος με το ενα ποδι με τα δυο με οτι προλαβαινεις.....

xaxaxa... μου εχει τυχει και αυτο.... τυχερουλιδες.... εγω θα περιμενω το καλοκαιρι και θα παρακαλαω να φυσαει τον Ιουλιο.... αχ

My Life In Oslo-Norway:

Γεια και πάλι. Κυριάκο πως πάει; σερφαραμε;

Έχει πάει κανείς σας στο κέρος στη Λήμνο;

Το σκεφτόμαστε για μεσα-τέλη Ιούλη. Απλά αναρωτιόμαστε αν η "συμβίωση" γουιντσερφαδων και καιτάδων είναι οκ για εμάς που ειμαστε στην αρχή. Η αλήθεια είναι ότι στη Laguna στην Νάξο, και στο αλμπατρος που έχουμε κάνει ως τώρα δεν εχει καιτ, οπότε δεν μπορώ να το φανταστώ.....

ειχα παει πριν 4-5? χρονια οταν πρωτοανοιξε...πολυ ωραια παραλια και πολυ ωραιο νησι...value for money...στο κερος τωρα δεν πολυκαθομασταν μιας και ηταν ολοι πολυ σνομπ (δεν καναμε σερφ) ελληνες ολοι και μιλουσαν μεταξι τους αγγλικα τετοια φαση...στο τελος ομως ολα καλα...παραλιαρες η λιμνος, τρομερες παραλιες!!! τρομερο φαγητο και πολυ καλο κρασι...!!!!στο καμπινγκ μεναμε τσαμπα μιας και δεν ειχε βγαλει ακομα αδεια...ψαξε κανα δωματιο στο κοντοπουλι μιας και απο σκια δεν παλευει και πολυ δεν εχει τιποτα...ελευθερο παιζει σε ολο το νησι ειναι πολυ φιλοξενοι στηνεις οπου θες...σε μερικες παραλιες μας παρακαλουσαν να μεινουμε εκει!!!εχει παραλιαρες το ειπα???να μην χασετε με τιποτα φαγητο στον αγιο χαραλαμπο μαζι με ηλιοβασιλεμα....!!!!φαγηταρες η λιμνος το ειπα???? αν θυμηθω τιποτ αλλο θα ξαναγραψω....ρωτα κ εσυ οτι θες.....στο κερος ειχε αερα παντα...παντα ομως!!!27 μερες μειναμε

• Like 2

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

δεν μπορεσα ακομα μαρια. μεσα στον ιουλιο με βλεπω

1162895.jpg

αλλά έβαλα τις σχάρες και είμαι σχεδόν έτοιμος για 2-3 μαθήματα κ μετά πάω να πάρω τη σανίδα του βαγγέλη :)

• Like 1

1162895.jpg

Καλημέρα Μαράκι,

Επισκεφθήκαμε το Κέρος τον αύγουστο του '14. Ήθελα να σου πω ότι δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας για τα kite γιατί α) υπάρχει ειδικός διάδρομος προσγείωσης κ απογείωσης κ β) τα μαθήματα του kite γίνονται σε ξεχωριστό κομμάτι θάλλασας κ πάντα δίπλα σε κάθε μαθητή υπάρχει έμπειρος δάσκαλος.

Οι έμπειροι kiters δεν είναι αποτελούν λόγο ανησυχίας ακριβώς γι αυτόν το λόγο. Θα σηκώσουν τον αετό τους κ θα φύγουν μέσα.

Άμα έχεις κάποια άλλη απορία θα χαρώ να σ απαντήσω!

Υγ. Κυριάκο οι σχάρες δεν κάνουν τον σερφερ! Πάνε για μάθημα!!

Edited by Ginny
  • Like 2