porfirio 1,476 Report post Posted June 21, 2014 Το βγάλαμε το μεροκάματο και σήμερα !!!!:-):-):-) θα ήθελα βέβαια λιγο παραπάνω, αλλά ο Αίολος δεν μου έκανε το χατήρι !! Αύριο παμε για υπερωρίες:-):-):-) δινει 24-25 knots:-):-):-):-) Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 21, 2014 (edited) Είπαμε Σπύρο λιώσε DAY 8: Η μέρα της απόλαυσης. Γενικά κάντε στους φίλους σας μαθήματα σκι και χαμογελάτε στα βουνά, ποτέ δεν ξέρετε πότε 2300 μέτρα χαμηλότερα θα σας χαμογελάσουν και θα ξέρουν κάτι να σας κάνουν αυτοί μάθημα. Σκάκι, πλέξιμο, windsurf.... Εδώ και 27 χρόνια πάντα έλεγα να κοιτάμε το απέναντι βουνό και όχι κάτω όπως κάναμε σκι, ποτέ δεν είχα καταλάβει γιατί. Έτσι μου το είχαν πει, έτσι το έκανα, έτσι το έλεγα. Μετά από 7 φορές σερφ που κοίταζα τα πόδια μου σήμερα μετά από συμβουλές και youtube είχα πει θα κοιτάω μόνο εκεί που πάω στον ορίζοντα. Ξαφνικά έχεις ισσοροπία. Μαγικό. Δε με νοιάζει πια το κύμα και 9/10 τακ βγαίνουν χωρίς πλουτς ακόμα και με αρκετό κύμα. Πολλά από αυτά και με μια κίνηση (προσπαθώ τουλάχιστον). Ανάβυσσο πάλι, 160lt, 6.25 πανί σπηλιάδες που και που αρκετά καλές, πάλι Μελέτης διδάσκαλος, με εναλλαγές από παλιό φίλο από το σχολείο, άκυρο σκιερ στη μέση της θάλασσας και που και που τον κανονικό δάσκαλο. Γατζωμένος και σε ότι καλή ριπή έβλεπα γκαζωμένος κρεμασμένος πίσω με λυγισμένα πόδια κάτι ανάμεσα σε έτοιμο για πλανάρισμα και ωραία βόλτα. Είχα μια βάφτιση να πάω αλλά που να βγεις από το νερό δυωράκι σε δυο δόσεις και ήθελα κι άλλο, ίσα ίσα πρόλαβα τα τελειώματα. Βέβαια τώρα που τα γράφω έχουμε 12 σημεία του κορμιού που πονάνε και εμφανίζονται και άλλα όσο περνάει η νύχτα. Το youtube και οι συμβουλές αρχίζουν και πιάνουν τόπο όμως και γενικά όλα σούπερ, ατέλειωτη ευχαρίστηση. Έφαγα δυο καλές μπροστινές και δυο καλές πίσω με το γάντζο στα γκάζια λυγισμένος, το κόλπο το έμαθα πάντα χέρι στη μάτσα και γενικά πάντα χέρι στο στιβαρό αντικείμενο που κατευθύνεται προς κεφάλι σου. Πήγα και μέχρι την άλλη άκρη της Αναβύσσου στην ταβέρνα (ουζάκι δεν ήπια) πάνω από τη μαυρίλα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι δεν υπάρχουν μοχθηρά ζωντανά θαλάσσια κήτη μέσα στο νερό εκεί και επέστρεψα πάλι πάνω από τη μαυρίλα με τα πιθανά μοχθηρά θαλάσσια κήτη για ωραίες βολτούλες εκεί έξω στην άμμο, να ακούμε και τη μουσικούλα και σε κάθε περίπτωση αν τα κήτη θέλουν να φάνε κάποιον να είναι άλλοι πιο μέσα από μένα. Εσείς οι καλοί, υπομονή θα σας βάλει αέρα, έπρεπε να μάθουμε και εμείς με λίγο αέρα Μελέτη thanks Edited June 21, 2014 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 22, 2014 Μπράβο ΜΙΚ.... το να κοιτας εκει που θες να πας κι οχι κάτω ειναι χρυσος κανονας που ισχυει και για το γουινσερφ. Ειναι φοβερο.... αμέσως το σωμα παίρνει τη σωστη σταση. Πηγες και ταβέρνα εε;; Το κυματακι ειναι δυσκολο για τους αρχαριους γιατι σου χαλαει την ισορροπια αλλα ειναι καλό σχολείο. Και εμαθες και τον χρυσο κανονα, ποτε δεν αφηνουμε τη μάτσα ακομα και οταν πεφτουμε. Ειδικά οταν θα εχει πολυ αέρα και θα πλανάρεις (ναι θα το πετυχεις και αυτο) υπαρχει το ενδεχομενο να φας καταπέλτες (ολοι το παθαινουμε ρωτα και τον Μελέτη ....Βασικά ρωτα το σκάφος του Μελέτη ) Ακομα και τότε ΔΕΝ θα αφήσεις ποτέ τη μάτσα. ΠΟΤΕ. Θα πας παρέα με το πανι (το πολυ πολυ να περάεις από μέσα). Εχουν σπάσει πλευρά έτσι.... Το καρουμπαλο στο κεφάλι ειναι πτέσμα. Ενα μικρο κολπο για να μειωσεις το κακό του καταπέλτη ειναι εκεινη την ωρα να ανοιξεις το πισω χέρι.... Τουλάχιστον θα καρφωθεις στο νερό κι οχι στο σκάφος. Εισαι σε πολυ καλο δρομο... τα πας καλά. Κανε οσο περισσοτερο μπορείς. Time on the water!!! Α και ενα καλό παιχνιδι που μπορείς να κανεις για μαθημα ειναι να διορθψσεις την πορεία σου. Θα ξεκινάς απο το Αλφα σημείο της παραλίας θα πηγαινεις καπου απέναντι θα κανεις το τακ σου και θα προσπαθεις να επιστρέφει πίσω στο ίδιο σημειο που ξεκίνησες. Τιπ: γερά ορτσα. Θα σε βοηθησει πολυ αργότερα που θα πλανάρεις για να μη σε μαζεύουμε απο τον φάρο ή απο τον αγιο Νικόλαο. προσπάθησε να σημαδέυεις το λιμάνι. Περιμένω νεότερα σου. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 22, 2014 Α και επισης να σου πω τον κανονα ασφαλείας. Δεν θελω να σε τρομαξω αλλα καλυτερα να ξέρεις απο τωρα τι να κανεις παρα να τα μαθεις in the hard way. Oταν πέσεις στο νερο γατζομενος (ειδικά αν πεσεις προς τα πισω και σε καπακωσει το πανι) το πρωτο πραμμα που θα κανεις ειναι να ξεγατζωθεις. Αν σε καπακωσει το πανι με το ενα χερι ξεγατζωνεσαι και με το αλλο χερι ψαχνεις να βρεις το αλμπουρο για να βγεις απο εκείνη τη πλευρα του πανιου και να παρεις "αερα". Ειναι πιο συντομα να βγεις απο κει παρα απο το ακρόματσο. Ειναι συνηθισμένο φαινομενο να απορποσανατολίζεσαι κάτω απο το νερό, και στο νερό κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Μετα οταν βγεις μετρας τα κομμάτια σου Αν θυμηθω κατι αλλο θα σου πω. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 22, 2014 στο ίδιο σημειο που ξεκίνησες. Τιπ: γερά ορτσα. Άστα ιντερνετικά μαθήματα για τεχνική και έλα εδώ, τσάμπα γράφεις δεν θέλω να σου ουράζω τα δάχτυλα, αυτό το μάθαμε δεύτερη μέρα δες κυνήγι σημαδούρας... Το δεύτερο post σου είναι λίγο χρήσιμο βέβαια thanks Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 22, 2014 Δε μου κουράζεις τα δαχτυλα.... Σε 19 μέρες λέμε. Αντε να φυγει αυτη η βδομάδα και θα μετράω 10 Φυλα τους 25 κομβους για μέναααααα Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 22, 2014 Με ένα και μόνο πλανάρισμα σου αλλάζει τη ζωή. Δε θες τίποτα αλλο. Σα να έχεις ενα σφουγγαράκι και να στα σβηνει όλα. Και παντα βγαίνεις έξω με το χαμόγελο ευτυχίας. Ειναι σαν να κατεβαίνεις συνέχεια απατητες πούδρες. Αυτη την αίσθηση έχεις. A ρε Άφρο το έψαχνα κάτι θυμόμουν οτι είχε γράψει και είχα πει "λες?" Πάντως για πτήση πήγα σήμερα ξεκούραστα και με αφάλεια Όλγα ο αχινός σου στέλνει χαιρετίσματα από το πόδι μου Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted June 22, 2014 (edited) όταν έχει κύμα, μην αμελείτε να φτιάχνετε έτσι το πανί σας ώστε να του δίνετε περισσότερο βάθος ... (μ' αυτόν τον τρόπο μετακινείται προς την πλώρη το άνυσμα της δύναμης του αέρα που εφαρμόζεται πάνω στο πανί και έτσι το σκάφος αποκτά παραπάνω δύναμη για να ξεπερνάει τα κύματα ...) Edited June 22, 2014 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
leonidastria 4,307 Report post Posted June 22, 2014 (edited) Εξαρταται αν εχει μεινει μονο το κυμα ,τοτε θελεις γενικως κοιλια στο πανι ,αν εχει κυμα με αερα μαζι θελεις τις κοιλιες μπροστα Edited June 22, 2014 by leonidastria Quote Κράτιστον κτημάτων ευβουλία. Σοφοκλής Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted June 23, 2014 μπραβο Μιχαλη για το σερφ! στο βουνο λες σε ολους ΠΑΡΤΕ ΔΑΣΚΑΛΟ, στη θαλασσα γιατι δεν το εφαρμοζεις? θα ανεβεις επιπεδο πολυ πιο γρηγορα και με ασφαλεια 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 23, 2014 (edited) Και τις πρώτες 5 φορές μάθημα έκανα. Μετά ο δάσκαλος μου έλεγε μπες και να γράψω ώρεςκαι ότι έβλεπε το διόρθωνε. Από την άλλη ποτέ Ανάβυσσο δεν έχω μείνει χωρίς κάποιον να δίνει συμβουλές όλο το snowclub εκεί είναι. Την 7η όπως έκανε ο Ιάσωνας μου έλεγε και εμένα (και ο δάσκαλος και ο Ιάσωνας ως δια μαγείας). Γενικά συνέχεια μάθημα κάνω. Μόνο Σκίστερ δε μου μιλάει και δεν καταδέχεται αλλά θα βάλει Βοριαδάκι να το διορθώσουμε... Αλήθεια με αυτό πάμε σήμερα για σερφ Σχοινιά ή πρέπει να περιμένω να κλείσει?. Να βάλω γαντάκι, γαζούλα κάτι? Πωπω τι άθλημα είναι αυτό, τόσα σπορ έχω κάνει πρώτη φορά σακατεύομαι τόσο Edited June 23, 2014 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted June 23, 2014 Πέρσι, δοκιμάζοντας τη τύχη μου με το σπόρ - άδοξα , με βοήθεια φίλου κι όχι δασκάλου και με εξοπλισμό ακατάλληλο για πρωτάρη - βγαίνοντας μετά από καμμια ώρα είχα από μια τέτοια σε ΚΑΘΕ ΦΑΛΑΓΓΑ , ΚΑΘΕ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ. Ο πόνος επί μια βδομάδα ήταν χειρότερος από τον ώμο μου... 1 Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted June 23, 2014 όταν έχει κύμα, μην αμελείτε να φτιάχνετε έτσι το πανί σας ώστε να του δίνετε περισσότερο βάθος ... (μ' αυτόν τον τρόπο μετακινείται προς την πλώρη το άνυσμα της δύναμης του αέρα που εφαρμόζεται πάνω στο πανί και έτσι το σκάφος αποκτά παραπάνω δύναμη για να ξεπερνάει τα κύματα ...) Πολύ γενικό και αόριστο όλο αυτό.....θέλει κουβέντα που γίνεται μόνο στη παραλία και κάτω από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.Σίγουρα πάντως δεν είναι σταθερα όπως το θέτεις. Είναι on-shore,είναι side,έχει σπηλιάδα,ρεύμα,αντί για πολλά βαθυκά και πολύ χαλαρό outhall μήπως θέλει μεγαλύτερο πανί τριμαρισμένο σωστά ώστε να δουλεύει καλύτερα?Τι στυλ σερφ κάνω?μένω στα κύματα στον αφρό και στα πλυντήρια για ride,κάνω freeride πέρα -δώθε,θέλω δυνατό πανι για jump,είμαι δυνατός σερφερ?βαρύς?έχω την τεχνική του πλαναρίσματος εύκολα ή περιμένω πότε ο αέρας θα με τραβήξει?Ειδικά με τις καινούργιες τεχνολογιές και παραμέτρους(βλέπε τετραμπάνελα,τριμπανελα.τρίφινα .τετράφινα.....)όλα είναι σχετικά και έχουν άμεση σχέση με το στυλ του καθενός. Γενικά το ξαναλέμε......καλώς ήλθατε στο ατελείωτο ταξίδι της εξέλιξης του windsurfing. Υπομονή,επιμονή,εμπειρία,τα βασικά βήματα και ψυχραιμία έιναι τα κλειδιά για να μείνει κάποιος σε αυτόν το τρόπο ζωής!! Τα λέμε παραλία ......αφού πρώτα επιτέλους φυσήξει!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted June 23, 2014 Και τις πρώτες 5 φορές μάθημα έκανα. Μετά ο δάσκαλος μου έλεγε μπες και να γράψω ώρεςκαι ότι έβλεπε το διόρθωνε. Από την άλλη ποτέ Ανάβυσσο δεν έχω μείνει χωρίς κάποιον να δίνει συμβουλές όλο το snowclub εκεί είναι. Την 7η όπως έκανε ο Ιάσωνας μου έλεγε και εμένα (και ο δάσκαλος και ο Ιάσωνας ως δια μαγείας). Γενικά συνέχεια μάθημα κάνω. Μόνο Σκίστερ δε μου μιλάει και δεν καταδέχεται αλλά θα βάλει Βοριαδάκι να το διορθώσουμε... Αλήθεια με αυτό πάμε σήμερα για σερφ Σχοινιά ή πρέπει να περιμένω να κλείσει?. Να βάλω γαντάκι, γαζούλα κάτι? Πωπω τι άθλημα είναι αυτό, τόσα σπορ έχω κάνει πρώτη φορά σακατεύομαι τόσο Το γαντάκι θα σε βοηθησει να μην χάσεις το σημερινό σου μάθημα,μη το παρακάνεις όμως για να μη βαθύνει η πληγη.Άστην να κλέσει,πιο χαλαρά στη μάτσα, μάθε το γάτζο και τα χέρια σιγά σιγά θα σκληρυνουν και δε θα έχεις πρόβλημα μελοντικά.Αν σηκώνεις πανί με σχοινάκι μη το ξανακάνεις,(beach start -water start)μάθε τη μπότζα σύντομα τώρα που είσαι και σε πολλά λίτρα να έχεις την κίνηση αριστερίνεμη και δεξίνεμη...... βάλε PULVO στο χέρι!! καλή συνέχεια!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted June 23, 2014 Πέρσι, δοκιμάζοντας τη τύχη μου με το σπόρ - άδοξα , με βοήθεια φίλου κι όχι δασκάλου και με εξοπλισμό ακατάλληλο για πρωτάρη - βγαίνοντας μετά από καμμια ώρα είχα από μια τέτοια σε ΚΑΘΕ ΦΑΛΑΓΓΑ , ΚΑΘΕ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ. Ο πόνος επί μια βδομάδα ήταν χειρότερος από τον ώμο μου... Μια απο τα ιδια και σε μενα. Δυστυχως μου δωσανε λαθος εξοπλισμο (ουτε 120lt), ουτε σχοινι για να σηκωνω το αλμπουρο, δασκαλος-γνωστος-αυτοδιδακτος-ο θεος να τον κανει ανθρωπο, ο χωρος που γινονταν τα μαθηματα εντελως ακαταλληλος και αλλα πολλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 23, 2014 O δάσκαλος (ο σωστος κι οχι αυτος που επεσε ο αξενέρωτος )θα σου πει τα βασικα και θα σου διορθωσει λάθη. απο κει και πέρα ολα ειναι στο χέρι του μαθητη, στις ωρες που θα γράψει στο νερό και στις συζητήσεις που θα έχει με τους αλλους γνώστες του σπορ στην παραλία. Ο ΜΙΚ κανει τα σωστά βήματα.... ρωτα ρωτα ρωτα και δοκιμασε δοκιμασε δοκίμασε. Μηχάλη εχω πει πολλά για το σπορ κατα καιρούς... σε λίγο θα με θυμηθεις ακόμα περισσότερο. Οταν μαθεις να μπαινεις στους ανω των 18 κομβων και μαθεις να πλανάρεις (γατζο δεστρες και φουλ γκάζια) οταν δεις την αδρεναλίνη να ανεβαίνει και γίνεις junky τοτε θα βρεθεις σε πολυ δυσκολη θεση για το τι αθλημα θα κανεις, παραπεντε ή σερφακι; Αλλα μαλλον θα κρατησεις για τα 2-3 μποφορ το παραπεντε και για τα >4 το σερφάκι. Οι φουσκάλες θα σκληρύνουν και σε λίγο θα γίνουν κάλοι, Θα αποκτήσεις χέρι μπετατζή και θα λες το βγαλα το μεροκάματο και σήμερα. Δες το χέρι του μελέτη σε μια φωτο... το δικό μου γινεται χειρότερο... υπάρχουν μέρες που απλά δε μπορώ να βγαλω τον εξοπλισμό έξω απο το νερο. Και τώρα μετα απο 1 χρονο απουσίας θα πέσει πολύ κλάμα. Δωσε πονο που λένε... Οπως σου ειπε ο piopi μαθε beachstar και οταν βγαλει αέρα θυσίασε τη μια μέρα στο να μαθεις waterstart. Θα πιεις πολύ νερο στην αρχή θα δοκιμαστουν οι αντοχές σου αλλά θα σε βοηθησει πολυ το waterstart. εκοψες το κάπνισμα απο οτι είδα οποτε και αυτο θα σε βοηθησει στο να μαθεις waterstart. Ναι μη γελάς.... εγω εμαθα το waterstart οταν το έκοψα. Εδινα μαχη στο νερό για να φερω το πανι εκει που έπρεπε, κουραζόμουν και τα παράταγα. Εκοψα το τσιγαρο αυξηθηκαν οι αντοχες μου, ενα καλο μάθημα με εναν φίλο να μου δειξει το κολπο και τσουπ.... αυτο ηταν. Εμαθα το waterstart αλλά συνεχίζω να σηκωνω σχοινάκι χαχαχα.... Απο τεμπελιά το κάνω γιατι βαριέμαι... Αν κατσει το πανι οπως το θελω κανω waterstart αλλιως σηκωνω με το σχοινι και φευγω.... Ειπαμε ειμαι ανυπομονη και τεμπέλα. Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 23, 2014 Μια απο τα ιδια και σε μενα. Δυστυχως μου δωσανε λαθος εξοπλισμο (ουτε 120lt), ουτε σχοινι για να σηκωνω το αλμπουρο, δασκαλος-γνωστος-αυτοδιδακτος-ο θεος να τον κανει ανθρωπο, ο χωρος που γινονταν τα μαθηματα εντελως ακαταλληλος και αλλα πολλα. Διαβασα καλά; Δεν ειχε σχοινι το πανι;;;; Και πως σου ειπε να το σηκώνεις δηλαδή;;;; Με μπισκοτάκι; Αυτο ειναι απο τα άγραφα.... Δυστυχως ειναι σε οποιον πέσεις. Ενας καλος δασκαλος θα σε κανει να αγαπησεις το σπορ, ενας κακός δασκαλος να το μισήσεις. Ειναι κρίμα.... Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted June 23, 2014 Αυτό ισχύει σε πάρα πολλά αθλήματα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 23, 2014 (edited) Ρε έχει μισήσει κόσμος το σκι από μένα... Σου είπα μη κουράζεσαι. Το ρίξαμε στο waterstart σήμερα. Βοηθάει πολύ να έχεις περάσειι 400 ώρες με πανι 10+ τετραγωνικά σε μαλακό χιονάκι προσπαθώντας να σηκωθείς. Θέλω δουλίτσα ακόμα αλλά μέχρι να μπει ο Αύγουστος... Παραπέντε. Χμμμμμ. Το παραπέντε έχει πολλά που μπορώ να κάνω σε μια μέρα. Να πάω για το ρεκόρ με πολύ επικίνδυνο καταμεσήμερο, να πετάξω αετό μια ώρα στήσε ξεστήσε αλλά πετάει με 140χλμ σαίτα, να πάω με σχεδόν λαδιά στις 5 με σίγουρο τρίωρο στα 2000μ, να πετάξω πιο μετά λαδιά με φίλους διθέσιο ή να μιλάμε από τον ασύρματο ωρίτσα ή απλά να βλέπω βουνά και ανθρώπους να πετάνε. Πάντως σίγουρα μιλάς και είσαι πιο πολύ με τον δίπλα σου. Ο κύριος λόγος που σας αρέσει το πλανάρισμα είναι ότι πετάτε πάνω απο το νερό σε μια ισσοροπία δυνάμεων. Στο σκι πλανάρεις και πετάς πάνω από το χιόνι από τη πρώτη μέρα και πετάς απλά κατηφορικά. Συμφωνώ απόλυτα πετάμε όπως μας κατέβει στο κεφάλι. Χαμηλά ψηλά μια ζωή. Το ερώτημα σας είναι την ξανθιά ή τη μελαχρινή σήμερα? Edited June 23, 2014 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 23, 2014 Ξερεις να χειριζεσαι τον αέρα και αυτο θα σε βοηθήσει... Ειχε αερα σημερα για waterstart? Ή μηπως εννοεις beachstart? Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted June 23, 2014 (edited) Θα δεις...είχε ιδανικό για προπόνηση. Edited June 23, 2014 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
satiros 3 Report post Posted June 23, 2014 Δεν έρχεστε στο windsurfing.gr να σας λυθούν και οι απορίες? Βλέπω τρομερό κοινό για το windsurfing..και είναι λογικό αφού είναι απόλυτο άθλημα, με αδρεναλίνη και (ευτυχώς) 10 μήνες το χρόνο συνθήκες για να λιώνεις..Καλούς αέρηδες να έχουμε Quote WARNING: Windsurfing may easily cause a lifetime addiction that can affect your performance at work, the way you interact with people and the ability to contribute to society. Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted June 23, 2014 (edited) Διαβασα καλά; Δεν ειχε σχοινι το πανι;;;; Και πως σου ειπε να το σηκώνεις δηλαδή;;;; Με μπισκοτάκι; Αυτο ειναι απο τα άγραφα.... Δυστυχως ειναι σε οποιον πέσεις. Ενας καλος δασκαλος θα σε κανει να αγαπησεις το σπορ, ενας κακός δασκαλος να το μισήσεις. Ειναι κρίμα.... Αφροδιτη με βαλανε σε σετακι που σηκωνεις το πανι με τον αερα (που εκει θες πολυ αερα)!!! Με λίγα λογια για εμπειρους... Φαντασου τωρα τι σαβουρα ετρωγα και σε παραρια με βοτσαλα.. Φυσικα εγω με ενα αλλο παληκαρι που πρωτοξεκινησαμε καταραστηκαμε την ωρα και τη στιγμη. Και μεσα σε ολα αυτα να πλυνεις τον εξοπλισμο... μετα αφησε τον να στεγνωσει κλπ κλπ. Πηγαμε 5 φορες ολες και ολες και δε καταφεραμε να κανουμε ουτε ενα μετρο... υ.γ. Μιχαλιο συγχαρητηρια!!!!!! Edited June 23, 2014 by Δεν Ξενερωνω Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted June 23, 2014 (edited) Ο τυπος ειναι για γερές κλωτσιές!!! Μην το καταδικάσετε απο τώρα επειδή πεσατε σε κακό δάσκαλο. Ξαναδοκιμάστε σε μια σωστή σχολή με σωστό εξοπλισμο.... και θα δειτε οτι θα πατε περισσότερο απο ενα μετρο! Θα σας πω μια ιστορία. Οταν πρωτο δοκίμασα το γουινσερφ ήμουν 10 χρονών. Διακοπές στο Ναυπλιο με γονεις και στην παραλία καθε απόγευμα εβλεπα τους σερφίστες να διασκεδάζουν. Ήθελα να δοκιμάσω κι εγώ δυστιχως. Τη σχολή την είχαν γερμανοί, με σανιδες του '80 κατι θηρία κι ενα τριγωνικό πανί- καμία σχεση με αυτα που εχουμε τώρα. Οι παλιοί γνωρίζουν. Μου δειξαν σε μια σανιδα σιμουλειτορ που ειχαν στη παραλία το πως σηκώνουν το πανί και με ρίξαν στο νερό. Βεβαια παρέα ειχα μια βαρκα με τους εκπαιδευτές να πίνουν μπύρες κι εγω να τσαλαβουτάω στο νερό σε κάθε προσπάθεια να σηκωσω το πανί. Τα είχα πάρει στο κρανίο. Και τότε ο γερμαναρας γελώντας μου είπε "Α μην ανησυχείς μετά απο 5 μέρες θα καταφέρεις να σηκώσεις το πανί, οπότε μην εκνευρίζεσαι" και δώστου τα γέλια.... Είπαν τη μαγική λέξη... 5 μέρες ήταν οι μέρες που κλείσαμε τα μαθήματα κι εγω απο ότι λενε δε θα σηκώσω πανί; Εκει και αν τα πήρα... και πείσμωσα. Λεω του φουστη δε με ξέρουν καλα. Οι γερμανοί είχαν ξαπλώσει στη βάρκα και συνεχίζαν το ποτο και να λένε τα δικά τους, κι εγώ είχα καταφέρει να σηκωσω το πανι και να προχωράω μπροστα. Και τους λέω, ωραία τώρα που το σήκωσα τι κάνω;;; Τρελάθηκαν οι μπυροκοιλάδες βαζουν μπρος τη μηχανή παρατανε τις μπυρες και αρχίζουν και με κυνηγάνε. Η πορεία ήταν παράλληλα με τη παραλία και μου είπαν να πηγαίνω μεχρι ενα σημείο, να ριχνω το πανι μετα στο νερο να γυριζω την σανίδα και να πηγαίνω εχως το άλλο σημείο. Το τακ θα μου το μάθαιναν την επόμενη μέρα μαζι με τους πιο προχωρημένους. Εγω την είχα καταβρεί δεν ήθελα να τελειώσει το μάθημα. Μέχρι και στο διάδρομο εκκίνησης (ειχαν φτιαξει διαδρομο με σημαδουρες για να μπαινουν απο κει τα σερφ και να μην ενοχλουν τους λουωμενους) το εστριψα και βγήκα στη παραλία σαν επαγκελματίας!!! Ο διευθηντής της σχολής να μη πιστεύει τη μάνα μου πως είναι η πρώτη μου φορά. Δε μπορούσε να το χωνέψει. Δε μπορεί θα το εχει μάθει κρυφά από σας. Βρε χριστιανέ μου, που να παει το δεκάχρονο μόνο του; (τοτε ιντερνετ δεν υπήρχε κι όλας οπότε ουτε το μάθε το μονος σου επαιζε). Τα απογεύματα κατέβαινα και χάζευα τους pro να πλανάρουν σαν τρελοι και αφηνιασμένοι κι έλεγα κάποτε θα το κανω κι εγώ αχ!!! Δυστυχως καλοι χρυσοι οι γονείς μου αλλά οσο και να τους παρακάλαγα και να τους εκλιπαρούσα δε με πηγαν ξανα για σερφ. Τότε μονο η σχολή του Σχοινιά υπήρχε και οι δικοί μου ουτε ζωγραφιστό δε θέλανε τον Σχοινιά. Οταν θα πάρεις δίπλωμα αυτοκινήτου θα πηγαίνεις μόνη σου όποτε θες και όπου θες. Επρεπε να κάνω 8 χρόνια υπομονή. Και μου έμεινε καημός απο τότε. Εβλεπα αυτοκίνητα φορτωμενα με σανιδες κι εγω ελεγα σερφφφφ. Μέτραγα τα χρόνια για το πόσο μου μενουν ως τα 18... Τα 18 ήρθανε, το διπλωμα το πήρα αλλά εφυγα για σπουδές... και όταν γύρισα δουλειά δεν είχα ακόμα με χαρτζιλίκι ήμουν, λεφτά δεν είχα... Ο καημό καημός ομως. Αλλά κάπως το είχα ξαχάσει τον καημό μου με τα χρόνια. Κι ενα καλοκαίρι του 2005 νομίζω εκανα μπανιο στη παραλία στο Λαγονησι (ακτη Κακλαμανάκη τη λένε) και ξαφνικά βλεπω γουινσερφάδες να πλανάρουν. Μόνο που δεν με πήραν τα κλάματα. Τους κοιταζα σα ξελιγωμένη. Ο εξπλισμός είχε αλλάξει απο τότε που εκανα, τωρα είχαν και ωραία χρωματάκια. Εκει ειπα δεν πάει άλλο, θα ψάξω να βρω σανίδα εστω μεταχειρισμένη. Διπλωμα και αυτοκινητο να τα μεταφέρω είχα πια των γονιων μου. Ιντερνετ το 2005 υπήρχε αλλά δυστυχως δεν είχα ανακαλύψει το windsurfing.gr. Θα με γλιτωνε απο μια αχρηστη αγορά και απο πολλά βάσανα. Ποιον να ρωτησω ποιον να ρωτησω.... ειπα να ρωτησω στα μαγαζια που πουλάνε, αυτοι ξέρουν. ΧΑΧΑ.... εδω γελάνε. Τους ειπα οτι θελω να μαθω γουινσερφ και να αγοράσω εξοπλισμό φθηνο και μεταχειρισμενο για αρχή. Μετά βλέπουμε. Αφου με ρωτησε υψος και κιλά (μονο αναλογιες μεσης στηθους και γοφων δε μου ζητησε) μου ειπε το εξης τραγικό. Μια σανίδα 100 λιτρων χρειάζεσαι και ενα 4,5 πανί. !!! Στο πανι έπεσε μέσα, στα λιτρα... ουδέν σχόλιο. Βρηκα λοιπον μια σανίδα 100 λιτρα φθηνή και χάρηκα.... αλλά ελα που ήταν old school μακρια και στενή. Την βλέπω που και που να κυκλοφορεί Αναβυσσο και βγάζω φλύκταινες. Βρηκα και πανι και αλμπουρο και με χαρά παω παραλια Αναβυσσο να θυμηθώ τα παλιά. Νομιζα η αδαής οτι οσο ευκολα μου ήρθαν στα 10 μου τόσο εύκολα θα μου ερχόνουσαν στα 29 μου. Γελάστε ελευθερα. Ούτε βήμα. Ουτε να σταθω πανω δε μπορουσα. Κλάμα και απογοητευση (και σωματικός πόνος). Ευτυχως δεν ειχε πολυ κόσμο δεν εγινα πολύ ρεζίλι. Μου ερχόταν να παρω τη σανίδα και να τη ριξω στα σκουπίδια. Πάω στο κλαμπ και γνωρισα το αφεντικό και του είπα τον πόνο μου. Ναι μου λέει σε βλέπαμε που το πάλευες (το ρεζιλι δεν το πολυγλίτωσα) μην απογοητεύεσαι, ελα κανε μερικά μαθήματα με τον Φωντα (τον τότε δάσκαλο της σχολής) να μαθεις σε μεγάλη σανίδα και μετα θα το παλέψεις με τη δική σου, αν και θα σου συνιστούσα να πάρεις μια πιο σύγχρονη σανίδα απο αυτη που έχεις. Θα ταλαιπωρηθείς άδικα. Ενα μάθημα εκανα με τον Φωντα,φοβερός και κουλ τύπος. Βρεθηκαμε κοντοχωριανοί. Ικαριώτης και αυτός. Ενα μαθημα σε 180 λιτρα σανίδα και ξαναθυμήθηκα τα παλιά. Τακ και μποτζα με τη μια. Αλλο μάθημα δεν πήρα, δεν με έπαιρνε. Ο Φωντας με συμπάθησε και τις επόμενες μέρες είχα τσάμπα οδηγίες χρήσεως. Δεν μπορούσα να αγοράσω άλλη σανίδα, επρεπε να μείνω με αυτη που είχα. Δεν ειχα μπικικινι... Καταφερα να σταθω πανω της και να πηγαίνω εστω ευθεία και να γυρίζω, αλλα τακ και μποτζα με την καμία. Ψεματα μια φορά μου βγηκε το τακ αλλά κατα λάθος. Αυτο ηταν το πρώτο επίπονο καλοκαίρι που είχα περάσει....Το μονο που ειχα καταφέρει ήταν να σηκωνω πανι και να πηγαίνω ευθεία 100μ. Αλλά δεν το διασκέδαζα καθόλου. Αλλος μπορεί και να τα ειχε παρατήσει. Αλλά είπαμε εχω πείσμα. Το επόμενο καλοκαίρι πηρα μια 120 λιτρα σανίδα κι εκεί τα έμαθα όλα. Κι από τότε ξεκίνησε 'ενας έρωτας μεγάλοςςςς. Edited June 23, 2014 by afrodite 3 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted June 24, 2014 (edited) mik οι καλοι ειναι χαρακτηριστικο σε οτιδηποτε κανεις πρωτη φορα πχ σκαλισε πατατα η το κηπο της μαμας θα δεις καλο τριμαρρισμενο πανι εχει το καλο αν εισαι γατζωμενος να κρεμεσαι και αυτο να ζυγιζει τελεια και ετσι δεν χρειαζεται να σφιγγεις τη ματσα λες και πας να σου φυγει ....και να πλενεις τα πιατα με AVA κανει τα χερια ποιο μαλακα οι αχινοι νομισα οτι ειχαν χαθει απο τοτε που τους μαζεψε η Ολγα Edited June 24, 2014 by kostasbmw 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites