kiwi 0 Report post Posted November 12, 2010 Καλησπερα και απο μενα λεγομαι Αποστολος και ειμαι 26 εχω κανει λίγες φορες σανιδι και φετος φελω να κανω οσο ποιο πολυ γινεται γιαυτο και αποφασισα να αγορασω ρουχισμο πρωτα και με το καλο του χρονου ισως παρω και σανιδι δεστρα. , διαβασα αρκετά αρθρα αλλα θα ήθελα μια ακομη συμβουλη για να ολοκληρωσο τις αγορές μου μεχρι τώρα εχω αγοράσει Μποτες Burton invator Καλτσες snowboard παντελόνι Sessions Achilles Pant Jacket 686 Mannual Antic 2009 η απορια μου εστιαζεται στο τι ακομη θα πρεπει να αγορασω για να συνδιασω με το μπουφαν μου το οποιο ειναι αρκετά λεπτο χωρις επενδυση χοντρη απο μέσα , θα ηθελα να μου προτινεται ισοθερμικα και τι μπλουζακι fleece 100αρι πχ κτλ και πως να φορεθουν γιατι ειμαι λιγο κρυουλιαρης πχ πανω απο το ισοθερμικο με ενα fleece 100 lower alpine και το jacket πιστευετε θα ειμαι καλυμενος? τοσο λεπτα ειναι ολα τα jacket μηπως εκανα βλακεια που αγορασα χωρις επενδυση? ευχαριστω συγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 12, 2010 Kαλησπέρα Απόστολε και καλώς όρισες στο φόρουμ του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας. Γενικά μιλώντας υπάρχουν δύο είδη προσέγγισης στα χιονοδρομικά ρούχα: χοντρό μπουφάν σε συνδυασμό με ισοθερμικό (ή και φλις σε εξτριμ περιπτώσεις) Ή ντύσιμο σε layers που βάζεις και βγάζεις ανάλογα με τις συνθήκες. Αν το μπουφάν σου είναι τεχνικό μη σε ανησυχεί που είναι λεπτό. Το συγκεκριμένο δεν ξέρω τι προδιαγραφές έχει. Ισοθερμικό καλό θα φοράς πάντα. Λογικά με το φλις που αναφέρεις θα είσαι υπερκαλυμμένος. Αν φορώντας όλα αυτά συνεχίζεις να κρυώνεις κάτι δεν πάει καλά με το μπουφάν. Σχετικά με τα ισοθερμικά μια από τις καλύτερες μάρκες είναι η X-Bionic. Πολλά παιδιά εδώ τα έχουν δοκιμάσει και όλα έχουν μείνει ενθουσιασμένα. Ο,τι και να διαλέξεις να προσέξεις να εχει καλή εφαρμογή πάνω σου και να διαβάσεις τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Οσον αφορά στα μπουφάν γενικά δεν είναι όλα λεπτά. Υπάρχουν και χοντρά. Αν είσαι κρυουλιάρης όπως λες ίσως θα ήταν καλύτερο να παρεις με επένδυση. Αν όμως είναι μεμβράνη με τα κατάλληλα layers από μέσα δε θα έχεις πρόβλημα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 12, 2010 Οι επιλογες σου ειναι επωνυμες και αξιοπιστες . Οι εταιρειες snowboardwear και beachwear εστιαζουν σε προιοντα μεσης ποιοτητας ,προσιτης τιμης και ευκολης αντικαταστασης { μοδα -νεαρες ηλικιες κοινου} Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,400 Report post Posted November 12, 2010 Το οποίο σαν ιδέα έχει αρχίσει να μου αρέσει και εμένα. Σχετικά φθηνά ρούχα που αλλάζουν το αργότερο κάθε 2 χρόνια. Δεν τα βαριέσαι, δεν προλαβαίνουν να χάσουν τις ιδιότητες τους (στεγανότητα κλπ) και είσαι πάντα μέσα στην μόδα. Η εποχή που έσκαγα €500 και €600 για ένα μπουφάν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 13, 2010 ...Η εποχή που έσκαγα €500 και €600 για ένα μπουφάν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 500€-600€ για πολλα πραγματα εχουν παρελθει ανεπιστρεπτι... Εδω σαν μηνιατικο παει να περελθει ανεπιστρεπτι... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted November 13, 2010 Καλησπερα και απο μενα λεγομαι Αποστολος και ειμαι 26 εχω κανει λίγες φορες σανιδι και φετος φελω να κανω οσο ποιο πολυ γινεται γιαυτο και αποφασισα να αγορασω ρουχισμο πρωτα και με το καλο του χρονου ισως παρω και σανιδι δεστρα. , διαβασα αρκετά αρθρα αλλα θα ήθελα μια ακομη συμβουλη για να ολοκληρωσο τις αγορές μου μεχρι τώρα εχω αγοράσει Μποτες Burton invator Καλτσες snowboard παντελόνι Sessions Achilles Pant Jacket 686 Mannual Antic 2009 η απορια μου εστιαζεται στο τι ακομη θα πρεπει να αγορασω για να συνδιασω με το μπουφαν μου το οποιο ειναι αρκετά λεπτο χωρις επενδυση χοντρη απο μέσα , θα ηθελα να μου προτινεται ισοθερμικα και τι μπλουζακι fleece 100αρι πχ κτλ και πως να φορεθουν γιατι ειμαι λιγο κρυουλιαρης πχ πανω απο το ισοθερμικο με ενα fleece 100 lower alpine και το jacket πιστευετε θα ειμαι καλυμενος? τοσο λεπτα ειναι ολα τα jacket μηπως εκανα βλακεια που αγορασα χωρις επενδυση? ευχαριστω συγνωμη για τις πολλες ερωτήσεις. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα αντί να δώσεις για ισοθερμικό να βάζεις φανελάκι + φούτερ + μπουφάν. Εγώ τουλάχιστον δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Βέβαια τα μπουφάν που έχω είναι extra επενδυμένο άρα μπορεί να είμαι και λάθος. Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 13, 2010 Εγώ πάντως θα σου πρότεινα αντί να δώσεις για ισοθερμικό να βάζεις φανελάκι + φούτερ + μπουφάν. Εγώ τουλάχιστον δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Βέβαια τα μπουφάν που έχω είναι extra επενδυμένο άρα μπορεί να είμαι και λάθος. ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ Το φανελάκι εγκλωβίζει τον ιδρώτα πάνω στο κορμί. Το ισοθερμικό διοχετεύει τον ιδρώτα στην εξωτερική του πλευρά, διατηρώντας το σώμα ζεστό. Είναι από τα σοβαρότερα και τεχνικότερα ρούχα που πρέπει να επιλέξει κανείς. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted November 13, 2010 ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ Το φανελάκι εγκλωβίζει τον ιδρώτα πάνω στο κορμί. Το ισοθερμικό διοχετεύει τον ιδρώτα στην εξωτερική του πλευρά, διατηρώντας το σώμα ζεστό. Είναι από τα σοβαρότερα και τεχνικότερα ρούχα που πρέπει να επιλέξει κανείς. ναι ? εγώ πάντως κανένα μα κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισα με το φανελάκι Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted November 13, 2010 Συμφωνω με pies.Μεγα λαθος το φανελάκι. Ισοθερμικο και μάλιτα κατάσαρκα. Απο πάνω ενα φλις και ένα μπουφαν. Κι επειδη κανεις σανλιδι δωσε και βαση στο παντελόνι να ειναι αρκετα αδιαβροχο και ζεστο για τις ωρες που καθεσε στο χιόνι. Και φυσικά θα χρειαστεις και ισοθερμικό κολαν για μεσα απο το παντελόνι. Περσι στους Δολομιτες με -20 βαθμους που είχε έτσι τη βγάλαμε. Αν και ολοι μας καταληξαμε να αγοραζουμε και ισοθερμικα γάντια Και το βραδυ που ολα ήταν παγωμένα πάλι χρησιμοποιουσα τα ισοθερμικά για τη βολτα στην πόλη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted November 13, 2010 Συμφωνω με pies.Μεγα λαθος το φανελάκι. Ισοθερμικο και μάλιτα κατάσαρκα. Απο πάνω ενα φλις και ένα μπουφαν. Κι επειδη κανεις σανλιδι δωσε και βαση στο παντελόνι να ειναι αρκετα αδιαβροχο και ζεστο για τις ωρες που καθεσε στο χιόνι. Και φυσικά θα χρειαστεις και ισοθερμικό κολαν για μεσα απο το παντελόνι. Περσι στους Δολομιτες με -20 βαθμους που είχε έτσι τη βγάλαμε. Αν και ολοι μας καταληξαμε να αγοραζουμε και ισοθερμικα γάντιαΚαι το βραδυ που ολα ήταν παγωμένα πάλι χρησιμοποιουσα τα ισοθερμικά για τη βολτα στην πόλη. είμαι πολύ σκληρός τελικά εγώ ισοθερμικό δεν έχω φορέσει ποτέ. βέβαια μπουφάν + παντελόνι κτλ είναι τούμπανα, ίσως γιαυτό Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted November 13, 2010 (edited) Αναμεσα στο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ και το ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ υπαρχει χωρος για επιλογες . Οι εταιρειες προσφερουν γκαμα προιοντων με κριτηριο τις καιρικες συνθηκες (θερμοκρασια)και υφανσεις που ειναι ανεκτες στον χρηστη (υφη,βαρος,ελαστικοτητα,θερμοτητα). Η ποιοτητα και η επεξεργασια της φυσικης ινας ( βαμβακι , μαλλι , μεταξι ) και της συνθετικης (πολυπροπυλενιο-lykra-....) εξασφαλιζουν μονωση,στεγανοτητα και διαπνοη . Το κακο συνθετικο δημιουργει σοβαρο προβλημα οσμης και συγκεντρωσης βακτηριδιων ιδιαιτερα σε επιμαχες περιοχες . Οι γυναικες πρεπει να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικες . Αντιστοιχα ισχυουν και για τις φυσικες ινες που εχουν κλιμακα ποιοτητων αλλα και χημικης επεξεργασιας .Φυσικο δεν σημαινει αθωο .... Εγκυκλοπαιδικα ... Η φυσικη ινα merino φαινεται οτι θα ειναι το μελλον με την απαραιτητη προυποθεση οτι η επεξεργασια ,το ραψιμο και η βαφη θα εχουν λογικο κοστος . Επωνυμο προιον, με διεθνη σηματα τυποποιησης , λεπτομερη καταγραφη των πρωτων υλων και το ποσοστο συνθεσης στο υφασμα εγγυωνται ασφαλη και λειτουργικη επιλογη . Edited November 13, 2010 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
arcas 1 Report post Posted November 13, 2010 (edited) ναι ? εγώ πάντως κανένα μα κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισα με το φανελάκι Το ζητούμενο είναι να φοράς όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα για να έχεις μεγαλύτερη άνεση κινήσεων. Στα Ελληνικά βουνά όπου οι θερμοκρασίες είναι λογικές, με το ισοθερμικό δε χρειάζεται να φορέσεις ούτε μπλούζα. Βάζεις από πάνω το μπουφάν και είσαι άρχοντας. Ούτε ζεσταίνεσαι, ούτε κρυώνεις. Εκτος από το X-Bionic που πρότεινε η pies, πολύ καλό είναι και το mammut. Απίστευτα καλή ποιότητα και αποτελεσματικό. Edited November 13, 2010 by arcas Quote Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted November 13, 2010 το mammut μηπως ειναι λιγο ακριβο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fomin 0 Report post Posted November 13, 2010 ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ Το φανελάκι εγκλωβίζει τον ιδρώτα πάνω στο κορμί. Το ισοθερμικό διοχετεύει τον ιδρώτα στην εξωτερική του πλευρά, διατηρώντας το σώμα ζεστό. Είναι από τα σοβαρότερα και τεχνικότερα ρούχα που πρέπει να επιλέξει κανείς. Συμφωνώ απόλυτα! ισοθερμικό+fleece+μπουφάν αν κρυώνεις πολύ ισοθερμικό+μπουφάν για τις πιο ζεστές μέρες πρέπει όμως να είναι όλα τεχνικά γιατί ο ιδρώτας που διοχετεύτεται από το ισοθεμικό πρέπει να διοχεύτεται και από το fleece και από το μπουφάν,αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.Είναι όλα αλυσίδα.Αν σπάσει κάτι σπάνε όλα.Ισοθερμικό και fleece να είναι κολλητά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 13, 2010 Συμφωνώ απόλυτα! ισοθερμικό+fleece+μπουφάν αν κρυώνεις πολύ ισοθερμικό+μπουφάν για τις πιο ζεστές μέρες πρέπει όμως να είναι όλα τεχνικά γιατί ο ιδρώτας που διοχετεύτεται από το ισοθεμικό πρέπει να διοχεύτεται και από το fleece και από το μπουφάν,αλλιώς δεν κάνεις τίποτα.Είναι όλα αλυσίδα.Αν σπάσει κάτι σπάνε όλα.Ισοθερμικό και fleece να είναι κολλητά. Φλις κολλητο?Πως γινεται αυτο? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest afrodite Report post Posted November 13, 2010 Eννοει εφαρμοστο... το σωστο νουμερο κι οχι μεγαλυτερο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,400 Report post Posted November 13, 2010 Φλις κολλητο?Πως γινεται αυτο? Το παίρνεις 3 νούμερα πιο μικρό! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kotsos007 0 Report post Posted November 14, 2010 Το παίρνεις 3 νούμερα πιο μικρό! Κοιλια εξω,μανικια σχεδον μεχρι τους αγκωνες σαν τον σταθη ψαλτη θα ειμαι Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiwi 0 Report post Posted November 14, 2010 ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις θελω να ρωτησω κατι ακομη τι τυπου fleece προτινεται εχω βρει σαν μπλουζα κανονικη αλλα και σαν ζακετα και ποσο χοντρη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted November 14, 2010 To fleece θα το διαλέξεις σύμφωνα με τις επιθυμίες σου και το πόσο κρυώνεις. Αν είναι ζακέτα μπαινει και βγαινει ευκολοτερα. Εγώ που είμαι και κοριτσάκι αν φορέσω fleece 100αρι με εσωθερμικό και με το μπουφάν μου θα λιώσω στον ιδρώτα. Αν όμως συχνά κρυώνεις κι έχεις λεπτό μπουφάν πάρε ένα πιο χοντρό φλις. Συνηθίζεται σιγά σιγά να αγοράζουμε μια μικρή ποικιλία ρούχων και να επιλέγουμε τι θα φορέσουμε ανάλογα με τον καιρό. Αν έχεις μόνο ένα φλις χοντρό τις ζεστές μέρες δε θα μπορείς να το φορέσεις. Οπως και αν εχεις ένα λεπτό μπορεί να κρυώνεις τις κρύες μέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted November 16, 2010 Κάποτε, πριν χρόνια, φόραγα κι εγώ τον κλασσικό συνδιασμό κοντομάνικο-φουτεράκι-μπουφάν. Σαν συνδιασμός για να μην κρυώνεις είναι μια χαρά. ΟΜΩΣ έχει ένα μειονέκτημα. ΑΝ ιδρώνεις πάρα πολύ, το νερό μέσα σου εκγλωβίζεται κάπου ανάμεσα σε δέρμα-κοντομάνικο-φούτερ. Το αποτέλεσμα? Κρύωμα αφού επιστρέψεις σπίτι. Το μυστικό είναι ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΕΓΝΟΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ, ούτε να κρυώνεις ούτε να ιδρώνεις. Και αυτό το πετυχαίνεις μόνο με σωστό ρουχισμό. Κάποτε είχα ένα παντελόνι με εσωτερική επένδυση. Μου άρεσε γιατί δεν έπρεπε να φοράω τίποτα άλλο απο μέσα. Την άνοιξη όμως ίδρωνα με αυτό. Το άλλαξα με σκέτες μεμβράνες και από τότε βρήκα την υγεία μου. Τα φοράω ΠΑΝΤΑ με ισοθερμικό, ακόμα κι όταν έχει ζέστη. Γιατί? Αν φόραγα το παντελόνι σκέτο, το δυχτάκι που έχει απο μέσα θα κολλούσε στο δέρμα μου με αποτέλεσμα να ιδρώνω χωρίς να ζεσταίνομαι. Αντίθετα με το ισωθερμικό ούτε ιδρώνω ούτε ζεσταίνομαι. ΜΟΝΟ όταν νιώσω λίγο ζέστη στα μπούτια μου, ανοίγω τον πλαινό εξαερισμό. Το ίδιο κάνω και με το πάνω ντύσιμο. Ανοίγω τον εξαερισμό και κομπλέ. Στα λιφτ, κλειστός εξαερισμός, στην κατάβαση ανοιχτός. Quote JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted November 19, 2010 αφού λέτε που λέτε για ρουχισμό...το ισοθερμικό κολάν το φοράτε με εσώρουχο ή σαν του ποδηλάτες κατάσαρκα; (δεν θέλω ντροπές) Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted November 19, 2010 αφού λέτε που λέτε για ρουχισμό...το ισοθερμικό κολάν το φοράτε με εσώρουχο ή σαν του ποδηλάτες κατάσαρκα; (δεν θέλω ντροπές) Εγω το φοραω Μονο οταν κανει Πολυ κρυο και φυσικα Χωρις . Βεβαια αν τρομαξεις αντικριζοντας καμια πιστα ..ε υπαρχει προβλημα Για κρυο : Ισοθερμικο πανω κατω, σαλοπετα, φλιζακι πανω + μπουφαν Για νορμαλ συνθηκες: Σαλοπετα, ισοθερμικο πανω + μπουφαν Ολος ο ρουχισμός μου είναι επώνυμος, εκτος καποια φλιζακια που τα εχω για πολυ προχειρα. 80 Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted November 20, 2010 Και το πουλοβερ με απο μεσα ζιβαγκο ειναι μια λυση Quote Share this post Link to post Share on other sites
kiwi 0 Report post Posted November 28, 2010 εγω θελω να συνδιασω ισοθερμικο - φλις μπλουζακι - ζακετα -μπουφαν πιστευετε οτι θα ειναι πολυ βαρυ ντυσιμο για μπουφαν χωρις επενδυση ? Quote Share this post Link to post Share on other sites