Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
korargy

βοηθεια για επιλογη καταλληλης σανιδας

Recommended Posts

Γεια σας κανω sbrd τα τελευταια 5 χρονια κ ειμαι σχετικα μετριος λογο του περιορισμενου χρονου (περιπου 7-9 φορες το χρονο).

εχς ενα σανιδι nidecker blade 164 εδω κ τρια χρονια κ θελω να παω σε κατι καλυτερο. εδω κ καιρο μετα απο ψαξιμο εχω καταληξει σε 2 σανιδια το ενα ειναι το BURTON CUSTOM 163 W κ το αλλο NIDECKER MEGALITE 163 XL κ τα 2 καινουργια μοντελα της σεζον 10/11. απο τιμη δεν με ενοιαζει τοσο γιατι η διαφορα τους ειναι μικρη περιπου 500-550 ευρο το καθε σανιδι.

ειμαι 1.84 110 κιλα κ γενικα το εχω με τιν πορεια, με τισ στροφες κ με το φρενο. ειμαι απολυτα ευχαριστιμενος απο το σανιδι μου απλα ειναι πολυ βαρυ (σαν αρχαριος επελεξα βαρυ για να ειναι πιο στα8ερο κ λογο των κιλων μου) κ με κουραζει πολυ.

εχω μπει σε διλημα γιατι τα λεφτα ειναι ζορικα κ μαζι με δεστρες κ καινουργιες μποτες που θελω θα τσουξει λογικα πολυ, τουλαχιστον ας ειναι η επιλογη καλη.

υ.γ. απο οτι εχω διαβασει στο νετ to nidecker ειναι καλυτερο απο το burton στη συγκεκριμενη συγκριση ειναι πολυ πιο ελαφρυ κ ειναι κ πιο γρηγορο

υ.γ. δεν κανω freeride oyte park μονο σε πιστες κ αυτο οποτε προλαβαινω λογο δουλειας

ευχαριστω εκ των πρωτερων...!

snowboard.gif

δεν εχω αποψη για τα συγκεκριμενα απλα μου κανει εντυπωση που εχουν την ιδια τιμη δεδομενου οτι η nidecker θεωρειται entry level εταιρια ενω η burton premium.

οταν λες ελαφρυ οντως εννοεις το βαρος ή εννοεις την σκληροτητα?

δεν εχω αποψη για τα συγκεκριμενα απλα μου κανει εντυπωση που εχουν την ιδια τιμη δεδομενου οτι η nidecker θεωρειται entry level εταιρια ενω η burton premium.

οταν λες ελαφρυ οντως εννοεις το βαρος ή εννοεις την σκληροτητα?

κοιτα το σανιδι τις nidecker ειναι κατι σαν το vapor burton που αγγιζει το 1000ρικο

για αυτο εχς μπει σε διλημα κ τα συγκρινω τςρα το custom σιγουρα ειναι ενα πολυ καλο σανιδι απλα εχω κολλισει

ελαφρυ ειναι γιατι ειναι φτιαγμενο εξολοκληρου απο carbon k cevlar για μεγαλητερη ταχυτητα κ πιο ξεκουραστο για τον αναβατη

Edited by korargy

snowboard.gif

Καμιά άλλη άποψη γιατί ενδεχομένως πάω αύριο για αγορά;

Edited by Χρήστος Λάππας
μετατροπή στα Ελληνικά

snowboard.gif

Μην το σκέπτεσαι καθόλου. To συγκεκριμένο Nidecker δεν παίζεται και είναι πολύ πιο μπροστά από το custom. Αν σε ενδιαφέρει δες και το nidecker platinum για πιο επιθετική οδήγηση στις πίστες. Για αντίστοιχα σανίδια burton θα πληρώσεις 1,5-2 φορές περισσότερα. Kάνω 10 χρόνια περίπου, είχα burton και τώρα θα πάρω nidecker, μάλλον την platinum. Σκληρότερο σανίδι από megalight (είμαι και εγώ 1.75 και 110 κιλά). Η nidecker όπως και η burton έχουν entry level kai premium σανίδια, απλώς στη δεύτερη τα πληρώνεις ακριβότερα.

Μάγκες είμαι 1,78 , 78 κιλά μπότα 42 με καλύπτει σανίδι 156?

Αν μπορεις να κοιταξεις σε 157 ακομα καλυτερα αν κ απο οτι καταλαβα εισαι σχετικα καινουργιος οποτε δεν θα καταλαβεις κ πολλα ενα ποντο πανω-κατω

snowboard.gif

Μην το σκέπτεσαι καθόλου. To συγκεκριμένο Nidecker δεν παίζεται και είναι πολύ πιο μπροστά από το custom. Αν σε ενδιαφέρει δες και το nidecker platinum για πιο επιθετική οδήγηση στις πίστες. Για αντίστοιχα σανίδια burton θα πληρώσεις 1,5-2 φορές περισσότερα. Kάνω 10 χρόνια περίπου, είχα burton και τώρα θα πάρω nidecker, μάλλον την platinum. Σκληρότερο σανίδι από megalight (είμαι και εγώ 1.75 και 110 κιλά). Η nidecker όπως και η burton έχουν entry level kai premium σανίδια, απλώς στη δεύτερη τα πληρώνεις ακριβότερα.

οπως ακριβος τα λες φιλε μου τα σκεφτομαι κ εγω. καλο το ονομα αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο η ουσια για αυτο κ επελξα το νιντεκερ κ ανυπομονω να χιονισει για να σας πω παραπανω

snowboard.gif

Αν μπορεις να κοιταξεις σε 157 ακομα καλυτερα αν κ απο οτι καταλαβα εισαι σχετικα καινουργιος οποτε δεν θα καταλαβεις κ πολλα ενα ποντο πανω-κατω

Ευχαριστώ για την απάντηση πήρα ένα YES 156 εκατοστών τελικά :rolleyes:

καλησπερα σας!

θελω να παρω σανιδα ειμαι νεος στο αθλημα ξεκινησα περσι και τα πηγα πολυ καλα αν εξαιρεσεις της πρωτες τουμπες.

θελω να μαθω της διαφορες αναμεσα σε σκληρη μαλακη σανιδα δηλαδη χ1 χ2 χ3 βαθμο σκληροτητας επισης την διαφορα αναμεσα σε freestyle και freeride . εχω δει σανιδες Nidecker Axis - 2011 Nidecker Megalight - 2011 και απο burton την Burton

X8Fv 154.5 10/11 ειμαι 1.70 και 70 κιλα

ευχαριστω πολυ

τα πραγματα απλα και χοντρικα

freestyle = κολπακια, αλματακαι κλπ (κυριως snowpark που δεν εχουμε στην ελλαδα)

freeride = απατητο

οσο πιο μαλακο το σανιδια τοσο καλυτερα για freestyle

μεγαλο+σκληρο σανιδι ειναι καλυτερο για απατητο

Snow is on my D.N.A.