Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Αφού το έκανα που το έκανα, είπα να παραθέσω την εμπειρία μου.

Βρέθηκα για λίγες μέρες στο Ντουμπάι (αλλιώς θα ήμουν στην ημερίδα)και ως χιονοστερημένος σε κατάθλιψη διατελών ,δεν θα το έχανα με τίποτα <_<

Λίγο πολύ θα έχετε υπ όψη περί τίνος πρόκειται.

Έχει λοιπόν 2 πίστες περίπου 400 μ η κάθε μια (μία πρασινο-μπλέ και μία μπλε-κόκκινη) και μία αρχαρίων με κυλιόμενο διάδρομο.Διαθέτει επίσης σχολή, snowpark (κουλούρες, έλκηθρα ,τσουλήθρες κτλ)και άλματα και μπάρες δίπλα στις πίστες, σαλέ με μπαλκόνι και σόμπες!! μπροστά στις πίστες.

Ο κεντρικός αναβατήρας είναι τετραπλό καρεκλάκι (με ταχύτητα Βάκχου :rolleyes: ) το οποίο πρέπει να προμηθεύτηκαν από κάποια απόσυρση,αφού δεν δείχνει καινούργιο.Υπάρχει και ένας μονοθέσιος συρόμενος στη δυσκολότερη πίστα ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας.

Η θερμοκρασία διατηρείται στους -1 με -2 βαθμούς και φυσικά δεν υπάρχει άνεμος ,αλλά επειδή όλοι εισέρχονται στον χώρο προετοιμασίας με τα κοντομάνικα :lol: και ο εξοπλισμός ένδυσης δεν είναι και ο ιδανικότερος,σχετικά γρήγορα αρχίζεις να αισθάνεσαι το κρύο.Ένα ισοθερμικό και ένα ζευγάρι κάλτσες απαιτείται. Μην ξεχάσετε τα γάντια.Υπάρχουν καταστήματα με όλα τα σχετικά είδη αλλά είναι πολύ ακριβά.

Εντύπωση μου έκανε η πάρα πολύ καλή ποιότητα του χιονιού.

Οι κατεβασιές είναι της μίας ανάσας στην κυριολεξία(δεν περιμένει κανείς και τίποτα περισσότερο)αφού κατεβαίνεις σε 8-10''.

Είδα πάντως αρκετούς πολύ καλούς σκιέρ να δοκιμάζουν (πολλοί Ρώσοι).

Η τιμή της κάρτας για 2 ώρες (μετράει από την διέλευση στο τουρνικέ) είναι περίπου 37€ και περιλαμβάνει σκι, μπότες, μπατόν,παντελόνι -μπουφάν και ένα ζευγάρι κάλτσες της πλάκας.Για λόκερ για τα πράγματά σας υπολογίστε περίπου 6 €.

Αν βρεθεί κανείς προς τα εκεί αξίζει να δοκιμάσει.Σημασία έχει ότι πατήσαμε χιόνι(έστω τεχνητό) και τσουλήσαμε .Καλή συνέχεια.

post-53-1291819542_thumb.jpg

post-53-1291819417_thumb.jpg

post-53-1291819713_thumb.jpg

post-53-1291819752_thumb.jpg

post-53-1291819486_thumb.jpg

post-53-1291819808_thumb.jpg

Ά , μετά το σκί μπορείτε να πάτε για ...

post-53-1291820057_thumb.jpg sandboarding ,δεν το χω αλλά που θα μου πάει...

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Γυρνοντας απο Μαυρικιο και αφου ειχα λιωσει στον ηλιο και στην ξαπλα για 7 ημερες στην συνεχεια του ταξιδιου θα μενομε για 3 μερες Dubai.Αφου γυρισαμε τα αξιοθεατα επισκευτηκαμε και καποια mall και σε καποιο απο αυτα ηταν και το περιβοητο χιονοδρομικο (ταχα) .Να σας πω την αληθεια δεν μπηκα καν στον κοπο να ρωτησω ουτε απο που ειναι η εισοδος.Απο τις μεγαλες τζαμαριες που ειχε, ειδα ακριβως οτι περιεγραψες μια κατηφορουλα.Ηταν πολυ Fake ετσι τουλαχιστον μου φανηκε εμενα. Προσωπικη μου αποψη παντα. Οσα δεν φτανει η αλεπου......

101277.jpg

Αν είχες γυναίκα μαζί ,είναι δυνατό να πας για σκι ,ενώ έχει mall δίπλα?Το κόλπο είναι να πείσεις τη γυναίκα ότι αν σε αφήσει να κάνεις μερικές κατεβασιές θα της πάρεις ένα ωραίο δώρο από τα καταστήματα,οπότε την αφήνεις να χαζεύει στο mall και εσύ απολαμβάνεις την κατηφόρα :rolleyes:

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Θα σας χάλαγε δηλαδή να είχαμε ένα τέτοιο στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη και να μπορούμε να κάνουμε όλο το χρόνο (έστω και υποτυπώδες) σκι/σνόουμπορντ και επιπλέον να ήταν ένας εύκολος τρόπος να έχουν όλοι οι άσχετοι με το σπορ μια πρώτη επαφή? Είναι πολλοί που ποτέ δεν θα έμπαιναν στον κόπο να πάνε σε κάποιο χιονοδρομικό όμως αν το έχειςσ μες την πόλη το δοκιμάζει πιο εύκολα ο άλλος και στη συνέχεια αν του αρέσει μπορεί να μεταπηδήσει στο χιονοδρομικό.

εδω δεν φτιαχνουν τα κανονικα χιονοδρομικα θα σου φτιαξουν τεχνητο στην πολη?? :rolleyes:

DALTONS POW ROBBERY.....

Θα σας χάλαγε δηλαδή να είχαμε ένα τέτοιο στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη και να μπορούμε να κάνουμε όλο το χρόνο (έστω και υποτυπώδες) σκι/σνόουμπορντ και επιπλέον να ήταν ένας εύκολος τρόπος να έχουν όλοι οι άσχετοι με το σπορ μια πρώτη επαφή? Είναι πολλοί που ποτέ δεν θα έμπαιναν στον κόπο να πάνε σε κάποιο χιονοδρομικό όμως αν το έχειςσ μες την πόλη το δοκιμάζει πιο εύκολα ο άλλος και στη συνέχεια αν του αρέσει μπορεί να μεταπηδήσει στο χιονοδρομικό.

Κοιτα να δεις, εαν λεω εαν ειχαμε ενα τετοιο στα ποδια μας δηλ., μεσα στην Αθηνα τοτε θεωρω βεβαιο οτι οι δικηγοροι θα ειχαν αυξημενη δουλεια λογω τον ατελειωτων διαζηγιων, αρκετες εταιρειες θα πηγαινανε για φαλημεντο, ολα τα ταμεια θα ειχαν ουρες απο "αρρωστους που θα θελαν αδειες γιατρου, χωρια που θα υπηρχαν και τα ΜΑΤ απο εξω για να κανονιζουν την σειρα που θα μπαινει ο καθενας μεσα στο κεντρο, που σημαινει οτι......... :)

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Θα σας χάλαγε δηλαδή να είχαμε ένα τέτοιο στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη

Θα με χάλαγε, διότι δεν θα βγαίνει οικονομικά.

Αν έβγαινε οικονομικά, δεν θα το προτιμούσα ως πελάτης, διότι όταν έχεις 4 μήνες γεμάτους σκι δίπλα σου (2 ώρες δρόμο), δεν θα το προτιμούσα. Τους υπόλοιπους μήνες, αν ήθελα, θα πήγαινε σε κάποιον παγετώνα της Ευρώπης.

Όμως είμαι της άποψης, το κάθε πράγμα στον καιρό του. Όπως δεν με ενδιαφέρει να τρώω ντομάτες όλον τον χρόνο, έτσι και το σκι γίνεται τον χειμώνα. Μου φαίνεται μεγάλη σπατάλη (για να μην πω τίποτα άλλο), να έχει έξω 30-40 βαθμούς, να έχεις τόσες παραλίες κοντά σου και να "θέλεις" να σπαταλάς τόση ενέργεια για να έχεις αρνητικές θερμοκρασίες εκεί για νά διατηρείς τεχνητό χιόνι. Δεν φτιάχνουν κανένα νοσοκομείο καλύτερα; Ή αλλιώς, πιστεύω ότι επενδύσεις αναλόγων ποσών, θα είναι αποδοτικότερες με άλλο αντικείμενο και θα είναι και χρησιμότερες παράλληλα.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

με 37ευρω τις δυο ώρες βρε Στάθη? μονο στο dubai θα μπορουσε να γινει ενα τέτοιο ... :unsure:

Οταν παω με το καλο (το εχω ταξει στην γυναικα.... :unsure: ) θα το δοκιμασω σιγουρα......

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Εγώ λέω να αφήσουνε τα χιόνια.. και να αρχίσουν να ρίχνουν άμμο στα χιονοδρομικά μας, μπας και τσουλάμε συχνότερα..

Andreas Triantafyllou

εμενα για να ειμαι ειλικρινης δεν θα με χαλαγε καθολου....ετσι κανα απογευματακι μετα την δουλεια να πας σε ενα τετοιο για κανα 2ωρο.

τωρα βεβαια τα 37 ευρω οκ....στην ελλαδα δεν θελω να ξερω ποσο θα ζητουσαν.

Snow is on my D.N.A.