gvaf72 113 Report post Posted January 5, 2011 Τα καινούρια πέδηλα είναι σίγουρα καλύτερα. Κατά την γνώμη μου όμως πάρε μεταχειρισμενα πέδηλα,μην χώσεις τώρα τρελά λεφτά για καινουργιο πέδιλο το οποίο, εκ των πραγμάτων ,θα αλλάξεις λόγω της εξέλιξής σου σε 1 με 2 χρόνια. Έτσι ξεκίνησα κ εγώ,έλεγα ότι θα πάρω πέδιλο για το επίπεδό μου και θα το κρατήσω μια ζωή. Μαθαίνοντας όμως λίγο καλύτερο σκι από αυτό που περιγράφεις και δοκίμάζοντας άλλα πέδιλα για πιό πάνω επίπεδο απο τον αρχάριο κατάλαβα και την διαφορά. αναγκάστηκα λοιπόν μετά από 2 χρόνια να πουλήσω τα καινούρια μου πέδιλα ,που είχα χρυσοπληρώσει ,κοψοχρονία για να πάρω καινούργια για μέσο επίπεδο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted January 5, 2011 (edited) Μακη μου ,σου μεταφερω την πληροφορια οπως ακριβως την ακουσα 2 χρονια πριν αλλα και τη διαβασα προσφατα σε γερμανικο site . Το αποτελεσμα ειναι και εμπειρικο και εργαστηριακα επιβεβαιωμενο . Μετα τον αριθμο αυτο ,το πεδηλο δεν εχει νευρο ,ειναι dead , ειναι χαλβας οπως ειπε ο Πανος . Υποθετω οτι η ταλαντωση αντιστοιχει σε καθε στροφη και σε καταπονηση στην ευθεια σε πολυ μεγαλη ταχυτητα η σε σαμαρακια η bumps . Aυτες οι ταλαντωσεις θελουν καποια χρονια για να γινουν ,οπως και ενα ψιλιασμενο σκιερ που θα αισθανθει την ταλαιπωρια που εχει υποστει το ski . To ski και νεκρο μπορει να λειτουργησει ...δηλαδη η απωλεια του νευρου και της στρεπτικης ακαμψιας το μεταβαλλει σε ψιλο ROCKER αφου η χαλαρωση αυξανει το Camber kαι μειωνει το effective contact edge toy σκι ... Η αναφορα εγινε περισσοτερο για γνωσιακους και λιγοτερο για πρακτικους λογους ....κατι σαν την αχρηστη πληροφορια της εβδομαδας . Ας μη γινει της ΚΟΡΕΑΣ και για αυτο . Γι αυτο σου αφιερωνω 4 εξαιρετικα κορεατικα demo trailer , με απολυτη on piste τεχνικη . Ειναι αυστριακο copy καλυτερο απο το πρωτοτυπο.... YouTube Video -> YouTube Video -> YouTube Video -> YouTube Video -> σημειωση 1. ΚΙΜ λεγεται οτι δηποτε γενους αρσενικου στην κορεα . 2. ΚΙΜ δεν ειναι κορεατικο σοι σκιερ .... ....οπως μου εξηγησε κορεατης συναδελφος 3 εβδομαδες πριν στο Solden . Edited January 5, 2011 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 5, 2011 ... Η αναφορα εγινε περισσοτερο για γνωσιακους και λιγοτερο για πρακτικους λογους ....κατι σαν την αχρηστη πληροφορια της εβδομαδας . Ας μη γινει της ΚΟΡΕΑΣ και για αυτο . ... Ετσι!!!!... ...και οπως σου ειπα απο το τηλεφωνο, παρατα τους Κορεατες και κανε τον Κινεζο! :P Quote Share this post Link to post Share on other sites
perisZOULOU 0 Report post Posted January 5, 2011 Τα καινούρια πέδηλα είναι σίγουρα καλύτερα.Κατά την γνώμη μου όμως πάρε μεταχειρισμενα πέδηλα,μην χώσεις τώρα τρελά λεφτά για καινουργιο πέδιλο το οποίο, εκ των πραγμάτων ,θα αλλάξεις λόγω της εξέλιξής σου σε 1 με 2 χρόνια. Έτσι ξεκίνησα κ εγώ,έλεγα ότι θα πάρω πέδιλο για το επίπεδό μου και θα το κρατήσω μια ζωή. Μαθαίνοντας όμως λίγο καλύτερο σκι από αυτό που περιγράφεις και δοκίμάζοντας άλλα πέδιλα για πιό πάνω επίπεδο απο τον αρχάριο κατάλαβα και την διαφορά. αναγκάστηκα λοιπόν μετά από 2 χρόνια να πουλήσω τα καινούρια μου πέδιλα ,που είχα χρυσοπληρώσει ,κοψοχρονία για να πάρω καινούργια για μέσο επίπεδο. + 1000 Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted January 5, 2011 (edited) Ετσι!!!!... ...και οπως σου ειπα απο το τηλεφωνο, παρατα τους Κορεατες και κανε τον Κινεζο! :LOL: Οι Kινεζοι ειναι καλα παιδια ,μαθαινοντας την γλωσσα τους μπορεις να επικοινωνησεις με τους Ελληνες .... Η γραπτη και η προφορικη συνενοηση ειναι τελεια . Αντιστοιχο request , ειχαν και οι Κινεζοι . Πιστευουν οτι κανοντας τον Ελληνα και μιλωντας ελληνικα θα τα καταφερουν με τα δισεκατομυρια συμπατριωτων τους που εχουν να κουμανταρουν . Στο κινεζικο ιn λεξιλογιο το καλημερα - γεια σου λεγεται μιαου με την γνωστη γατησια προφορα . Πιανει σε ποικιλια καταστασεων ...Ποιος / ποια μπορει να κατηγορησει ενα ζωακι που του λεει καλημερα Συμπερασμα : σε ολα Γατες οι Κινεζοι . Διαπιστωσαν οτι η παγκοσμια κυριαρχια δεν συντελειται ουτε με το ΓΑΒ-ΓΑΒ ,ουτε με τσαχπινιες τυπου λυκε -λυκε εισαι εδω . Μiaou Makis ..... Edited January 5, 2011 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 5, 2011 聪明的汉语 Quote Share this post Link to post Share on other sites
peris 0 Report post Posted January 8, 2011 Τελικά τι έκανες με τα πέδηλα?? Σε ρωτάω γιατί είμαι κ εγώ στην ίδια φάση με εσένα και ακόμη μπερδεμένος είμαι.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 8, 2011 Με τέτοιο καιρό και τέτοια οικονομική δυσπραγία, το αναβάλλω συνεχώς, δεν έχω αποφασίσει... Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
peris 0 Report post Posted January 9, 2011 Μία από τα ίδια.. Πάντος αυτό που θα πάρω θα φροντίσω να το δοκιμάσω πρώτα. Quote Share this post Link to post Share on other sites