panchristo 6,271 Report post Posted January 1, 2011 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Βρίσκομαι εν όψει του ακόλουθου διλήμματος: Σκέφτομαι να αγοράσω το πρώτο μου ζευγάρι πέδιλα (μεταχειρισμένα) και είμαι μεταξύ των: Atomic Metron 9 (171) & Rossignol Zenith Z3.0 (170) Το επίπεδό μου είναι φέρελπις αρχάριος, (1, - 90-95Kg) και πλησιάζω με πολύ ενθουσιασμό τον μέσο. Μέχρι στιγμής καταφέρνω μπλε πίστες εύκολα, και νομίζω ότι έχω και το παράλληλο. Γνώμες? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 1, 2011 παρε το Ζ 3 και δουλεψε θα σε βοηθησει πολυ! Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 1, 2011 Το μήκος και των δύο είναι ΟΚ για τα δεδομένα μου, ή μήπως είναι λίγο μεγάλα? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 1, 2011 και το βαρος σου που το βαζεις?? μια χαρα ειναι αν ειναι σε καλη κατασταση παρτο το μετρον ειναι μια σκαλα πανω απο το 3αρι αστο καλυτερα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 1, 2011 και το βαρος σου που το βαζεις?? :D μια χαρα ειναι αν ειναι σε καλη κατασταση παρτο το μετρον ειναι μια σκαλα πανω απο το 3αρι αστο καλυτερα - δε το 'ξερα, θενξ! Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kosttis 166 Report post Posted January 4, 2011 Εγώ στα metron έχω φτιάξει ανδριάντα!!! Ειδικός δεν είμαι... Να` ναι καλά ο admin μας..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 4, 2011 Εγώ στα metron έχω φτιάξει ανδριάντα!!! Ειδικός δεν είμαι...Να` ναι καλά ο admin μας..... Οι κακες γλωσσες λενε οτι με τα Metron 9 ΕΙΜΑΙ ανδριαντας... :LOL: Ευτυχης κατοχος Metron 9 σε 165 (164?) ενα πεδιλο για ολες τις εποχες και τα περισσοτερα γουστα. Εχοντας δει αρχαριο να ΚΑΡΒΑΡΕΙ σε δυο μερες με Ζ3, για αρχαριο που θελει να προχωρησει γρηγορα θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα τα Ζ3. Αμα τα ξεπερασεις... εδω ειμαστε! Για το βαρος σου, εγω θα ελεγα να μην ανησυχεις... ειμαι 1,79/115 κιλα και το 165 ειναι ιδανικο για μενα. Εχω τα Fischer RX8 165 (πιο πολυ πεδιλο απ'ο,τι επρεπε...) αλλα μπορω να τα παω αξιοπρεπως και μ'αρεσουν. Ο γιος μου εχει τα RX8 της επομενης χρονιας σε 170 (η Fischer ελεγε οτι δεν εχουν αλλαγες) τα οποια ουτε εμενα αρεσουν... ουτε του γιου μου... οσο μας αρεσουν τα δικα μου! Και ο μειραξ ειναι 1,82, 90 κιλα και πρωην αθλητης χιονοδρομος... Φιλικα ΜακηςΜ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 4, 2011 παρε αυτό που εχεις βρει πιο φθηνά απο τα δύο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 4, 2011 Οι κακες γλωσσες λενε οτι με τα Metron 9 ΕΙΜΑΙ ανδριαντας... :LOL: Ευτυχης κατοχος Metron 9 σε 165 (164?) ενα πεδιλο για ολες τις εποχες και τα περισσοτερα γουστα. Εχοντας δει αρχαριο να ΚΑΡΒΑΡΕΙ σε δυο μερες με Ζ3, για αρχαριο που θελει να προχωρησει γρηγορα θα συνιστουσα ανεπιφυλακτα τα Ζ3. Αμα τα ξεπερασεις... εδω ειμαστε! Για το βαρος σου, εγω θα ελεγα να μην ανησυχεις... ειμαι 1,79/115 κιλα και το 165 ειναι ιδανικο για μενα. Εχω τα Fischer RX8 165 (πιο πολυ πεδιλο απ'ο,τι επρεπε...) αλλα μπορω να τα παω αξιοπρεπως και μ'αρεσουν. Ο γιος μου εχει τα RX8 της επομενης χρονιας σε 170 (η Fischer ελεγε οτι δεν εχουν αλλαγες) τα οποια ουτε εμενα αρεσουν... ουτε του γιου μου... οσο μας αρεσουν τα δικα μου! Και ο μειραξ ειναι 1,82, 90 κιλα και πρωην αθλητης χιονοδρομος... Φιλικα ΜακηςΜ Μάκη και Kosttis ευχαριστώ για την απάντησή σας. Φαντάζομαι ότι το 170 στα Metron 9 θα μου πέσει πολύ για το ύψος/ικανότητές μου? Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 4, 2011 οχι, ειναι μια χαρα και τα δυο. παρε το πιο φθηνό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 4, 2011 (edited) Όπως υποδεικνύει κι ο περίφημος Νόμος του Μέρφυ , το δίλημμα συνήθως περιπλέκεται πάνω που πάει κάποιος να αποφασίσει. Έτσι, σαν νέο δεδομένο έχουμε: Rossignol Zenith Z1 170cm στα 130€.... Κανείς υπέρ ? Υ.Γ. Να προσθέσω ότι τα προηγούμενα είναι στα 150€ (+service) και 180-200€ για Metron 9 και Z3 αντίστοιχα Edited January 4, 2011 by panchristo Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted January 4, 2011 Όπως υποδεικνύει κι ο περίφημος Νόμος του Μέρφυ , το δίλημμα συνήθως περιπλέκεται πάνω που πάει κάποιος να αποφασίσει.Έτσι, σαν νέο δεδομένο έχουμε: Rossignol Zenith Z1 170cm στα 130€.... Κανείς υπέρ ? Υ.Γ. Να προσθέσω ότι τα προηγούμενα είναι στα 150€ (+service) και 180-200€ για Metron 9 και Z3 αντίστοιχα ΟΧΙ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 4, 2011 ΟΧΙ δις. για τα κυβικά σου το Ζ1 ειναι χαλβάς... μέσα στη χρονια θα θέλεις να αγοράσεις άλλο. ειπαμε το πιο φθηνο/σε καλη κατασταση απο τα δυο... Quote Share this post Link to post Share on other sites
gvaf72 113 Report post Posted January 4, 2011 ΟΧΙ δις. για τα κυβικά σου το Ζ1 ειναι χαλβάς... μέσα στη χρονια θα θέλεις να αγοράσεις άλλο. ειπαμε το πιο φθηνο/σε καλη κατασταση απο τα δυο... OXI τρίς. Τα Ζ1 είχα ,τα άλλαξα μετά απο 2 χρόνια,είναι μεγάλο σχολείο,αλλά είμαι και 72 κιλά. Την γνώμη μου για το Ζ3 την ξέρεις.Με κλειστα μάτια. Τα Μετρον δεν τα ξέρω ,αλλα αν είναι ενα κλίκ πιο πάνω από τα Ζ3 σκεψου το.Σκέψου το επίπεδο που είσαι και 'οχι αυτό που θα ήθελες να είσαι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted January 4, 2011 (edited) Όπως υποδεικνύει κι ο περίφημος Νόμος του Μέρφυ , το δίλημμα συνήθως περιπλέκεται πάνω που πάει κάποιος να αποφασίσει.Έτσι, σαν νέο δεδομένο έχουμε: Rossignol Zenith Z1 170cm στα 130€.... Κανείς υπέρ ? Υ.Γ. Να προσθέσω ότι τα προηγούμενα είναι στα 150€ (+service) και 180-200€ για Metron 9 και Z3 αντίστοιχα H χρονολογια κατασκευης και ο χρονος και ο τροπος*** της χρησης διαμορφωνουν την αξιολογηση και την τιμη αγορας ενος μεταχειρισμενου πεδηλου. Με αυτα τα λεφτα αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ αξιολογα πεδηλα συλλογης 2009 και συλλογης 2010 απο πολλα και σημαντικα brand . Sοrry , αδυνατω να εντοπισω την χιονοδρομικη και αγοραστικη ευκαιρια . Μια βολτα σε καταστηματα(και υπαρχουν πολλα) θα σε πεισει για το ποσες πραγματικα καλες ευκαιριες για νεο εξοπλισμο υπαρχουν . *** για την κατασταση του πυρηνα ποιος ευθυνεται ? εχεις εγγυηση οτι δεν ειναι ραγισμενος/σπασμενος ? η ταλαιπωρια που φαινεται -συνηθως-οπτικα και ο ελεγχος με την καμψη του ski για να διαπιστωθει η ελαστικοτητα του δεν αρκουν .... Edited January 4, 2011 by snowhow Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 4, 2011 Τα metron 9 δεν τα ξέρω προσωπικά, αλλά είχα τα metron 11 B5 connected επί 4 χρόνια και με βοήθησαν αρκετά. Εκεί που δεν πήγαιναν μια (στο 1,64 που τα είχα εγώ) ήταν ο πάγος, ήταν πραγματικά απαράδεκτα. Ελπίζω να μην είναι έτσι και τα 9άρια. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
peterakos 0 Report post Posted January 4, 2011 Rossignol ασυζητητί είναι μαλακά σκι και για το επίπεδο σου Quote Share this post Link to post Share on other sites
JiKL 36 Report post Posted January 4, 2011 Εχω τα metron 9 σε 164 (μιας και ειμαι σχετικα ελαφρυς 75kg) και ηταν το πρωτο πεδιλο μου και το αποφασισα μετα απο παροτρυνσεις που δεχτηκα απο εδω μεσα... με λιγη νεανικη επιμονη και φυσικη κατασταση καταφερα να μην με πολυδυσκολεψει και να βελτιωθω μαζι του... Θα το προτεινα πολυ ευκολα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted January 5, 2011 H χρονολογια κατασκευης και ο χρονος και ο τροπος*** της χρησης διαμορφωνουν την αξιολογηση και την τιμη αγορας ενος μεταχειρισμενου πεδηλου. Με αυτα τα λεφτα αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ αξιολογα πεδηλα συλλογης 2009 και συλλογης 2010 απο πολλα και σημαντικα brand . Sοrry , αδυνατω να εντοπισω την χιονοδρομικη και αγοραστικη ευκαιρια . Μια βολτα σε καταστηματα(και υπαρχουν πολλα) θα σε πεισει για το ποσες πραγματικα καλες ευκαιριες για νεο εξοπλισμο υπαρχουν . *** για την κατασταση του πυρηνα ποιος ευθυνεται ? εχεις εγγυηση οτι δεν ειναι ραγισμενος/σπασμενος ? η ταλαιπωρια που φαινεται -συνηθως-οπτικα και ο ελεγχος με την καμψη του ski για να διαπιστωθει η ελαστικοτητα του δεν αρκουν .... +1000 για παράδειγμα, το z1 που θέλεις (2010) υπάρχει καινούριο λίγο πάνω από τα 200 και κατά τη γνώμη μου σίγουρα αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για κάτι καινούριο είναι αυτό που λέμε η φτήνεια τρώει τον παρά γενικά ψαξου καλά - μην βιαστείς (εγώ την ψάχνω από αρχές Δεκέμβρη και μόλις χτες έκλεισα τα δικά μου - καινούρια) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted January 5, 2011 Και ποια πεδιλα πηρες Γιωργο? Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
snowhow 1,451 Report post Posted January 5, 2011 Συμφωνα με τη επιβεβαιωμενη γνωση και εμπειρια πολλων ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ αναφορικα με το οφελιμο διαστημα χρησης ενος ski εχει εργαστηριακα τεκμηριωθει οτι ο xρονος αξιοπιστης συμπεριφορας ενος ski συμπληρωνεται στις 20.000-25.000 ταλαντωσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
jorge_ver 261 Report post Posted January 5, 2011 Και ποια πεδιλα πηρες Γιωργο? τα έχω παραγγείλει μόλις τα πάρω στα χέρια μου θα ενημερώσω (στο σχετικό νήμα) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gavis 1,078 Report post Posted January 5, 2011 Συμφωνα με τη επιβεβαιωμενη γνωση και εμπειρια πολλων ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ αναφορικα με το οφελιμο διαστημα χρησης ενος ski εχει εργαστηριακα τεκμηριωθει οτι ο xρονος αξιοπιστης συμπεριφορας ενος ski συμπληρωνεται στις 20.000-25.000 ταλαντωσεις Που εισαι Prezident? Quote o τρελος του χωριου...... Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 5, 2011 Συμφωνα με τη επιβεβαιωμενη γνωση και εμπειρια πολλων ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ αναφορικα με το οφελιμο διαστημα χρησης ενος ski εχει εργαστηριακα τεκμηριωθει οτι ο xρονος αξιοπιστης συμπεριφορας ενος ski συμπληρωνεται στις 20.000-25.000 ταλαντωσεις Θανο, γιατι μας τα κανεις αυτα; Σ'αυτο το φορουμ μπορουμε να εκφερουμε γνωμες μονο σε θεματα που ειμαστε ειδικοι... συγκοινωνιακα, ιατρικα, νομικα, οικονομικα, κοινωνικοπολιτικα! Γιατι μας μπλεκεις με θεματα, δομικης μηχανικης, κοπωσεως υλικων και αξιοπιστιας; Στο συγκεκριμενο, μας δινεις το 1/3 της πληροφοριας, και, το μονο που μπορει να εξαχθει, ειναι λανθασμενο αποτελεσμα. Εργαστηριακα, ενα σκι μπορει να ειναι αξιοπιστο απο μιση (η και λιγοτερο) ταλαντωση μεχρι 10 εκατομμυρια ταλαντωσεις (και υπαρχει λογος για το τελευταιο νουμερο...). Απο μονη της η πληροφορια δεν λεει τιποτα. Αν θες περισσοτερες πληροφοριες, να κατσω να γραψω 4-5 σεντονια ο ασχετος... Αν μη τι αλλο, θα βλαστημησετε την ωρα και τη στιγμη... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 5, 2011 προ 15ετίας ειχα βρει σουπερ ευκαιρία ενα καινουριο αγωνιστικό σκι στην Αθήνα πριν φτασω στο ταμείο ο καλος φίλος και πωλητης καλή του ώρα μου ειπε οτι το ενα σκι εχει σπασμένο πυρήνα... σ'ιγουρα καποιος άλλος θα το αγόρασε... στο σκιτεστ στον Οδυσσέα προπερσι καινουριο ζευγάρι rossignol εσπασε στα δυο, το φορουσε δασκαλος του Πάππου. ρωτήστε και τον Aera ποσα σκι εχει σπασει απο συγκεκριμένο σκι ,οχι λογο πέτρας αλλα λόγο πιέσης σε συγκεκριμένο μοντέλο αγωνιστικού σκι. Τα σκληρά υλικά στη χιονοδρομία ειναι αναλώσιμα και ετσι πρεπει να τους συμπεριφερόμαστε. cost/value πανω απ'ολα. ΣΑΦΩΣ και δεν αξίζει να δώσεις 200κατι ψιλά για ενα καινουριο Ζ1 ενω μπορεις να παρεις με λιγοτερα ενα σκι που ειναι μεταχειρισμένο μεν αλλά στο επιπεδό σου δε. Το σκι σου το κρατάς οσο σου προσφέρει σε επιπεδο τεχνικής και ευχαρίστησης και αυτο δεν προσμετράται με ταλαντώσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites