Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Το St.Moritz διαθέτει πρακτικά 4 ανεξάρτητες περιοχές για σκι. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η "Corviglia", που ξεκινάει από το St. Moritz και το συνδέει χιονοδρομικά με τη γειτονική πόλη Celerina. Πανέμορφη περιοχή, διαθέτει τα πάντα, υπερτιμημένα όμως. Ωραίες πίστες, πολύ καλή θέα, αρκετός κόσμος, σαν να βρίσκεσαι Ιταλία, ακριβά αυτοκίνητα, ατσαλάκωτοι σκιερ φορούν την τελευταία ακριβότερη μόδα που υπάρχει, σκυλάκια καλοζωισμένα ντυμένα με μοντελάκια, άφθονες γούνες......

Σίγουρα αξίζει τον κόπο, θέλει όμως λίγη προσπάθεια να ξεχωρίζεις το δήθεν.

201101021508STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021459bSTMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021440STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021431STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021430STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021429bSTMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021429aSTMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021425STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

201101021409STMORITZCORVIGLIAcorr.jpg

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

oντως...αλλα οι τιμες δρουν απαγορευτικα προς το παρον....πολλες φορες το εψαξα αλλα...

Snow is on my D.N.A.

...θέλει όμως λίγη προσπάθεια να ξεχωρίζεις το δήθεν.

...

Και γιατι να μας ενδιαφερει; :blink:

Χαμενος κοπος! :P

Φυσικά συγκριτικά με το τι προσφέρει και σε σχέση με τις ελληνικές τιμές δικαιολογείτε η διαφορά.

Συν του ότι στην Ελβετία τα πάντα είναι υπερτιμημένα για τους Έλληνες λόγω διαφοράς εισοδημάτων...

η αληθεια ειανι οτι μου ζητησανε 180 ευρω με πρωινο σε ενα ξενοδοχειο κοντα στην Βασιλιτσα (!!!!!)

με 68 Χ 2 = 140 περιπου, βρηκα την βραδια με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ στο Stuben διπλα στο St.Anton....τι να λαμε δηλαδη....

με 180 την βραδια παω και St.Moritz ΑΝΕΤΑ

Snow is on my D.N.A.

Στην Ελλάδα είμαστε καβαλημένοι, οπότε είμαστε εκτός συναγωνισμού.

Κρίνοντας μόνο από τις πίστες και τις χιονοδρομικές συνθήκες, αν είχα 1 ημέρα και έπρεπε να επιλέξω μόνο με χιονοδρομικά κριτήρια, ανεξαρτήτως κόστους κάρτας, κλπ, θα επέλεγα το διπλανό Livigno σίγουρα.

Φέτος, συγκρίνοντας με ανάλογες συνθήκες τις πίστες, στο Livigno (που είναι κοντά, με ανάλογα υψόμετρα, άρα πιο εύκολα συγκρίσιμο) ήταν και πάλι αρκετά καλύτερα. Συνήθως η Ελβετία είναι υπερτιμημένη και γι'αυτό συνήθως αποτελεί λιγότερο "αθλητικό" χιονοδρομικό προορισμό. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες το φράγκο έχει ανεβεί πολύ σε σχέση με το ευρώ, κάνοντας αρκετά ακριβότερες τις τιμές (μου έτυχε το εξής "εξωφρενικό" στο Ελβετικό Samnaun: πήγα να πληρώσω τις κάρτες σκι με πιστωτική κάρτα και μου απάντησαν να τις πληρώσω με Ευρώ μετρητά για να πάρω ισοτιμία 1,55 (όσο ήταν η ισοτιμία όταν καταρτίστηκε ο τιμοκατάλογος), αλλιώς με την πίστωτική θα χρεωθώ με την τρέχουσα ισοτιμία, δηλαδή γύρω στο 1,21). Οι ατελείωτες βιτρίνες του St. Moritz χωρίς τιμές (το κόστος εκεί δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για την πραγματοποίηση αγορών), τα ατελείωτα γουναρικά που κυκλοφορόυν με κατόχους ώριμους με νεανική συντροφιά, τα αρώματα που σε πιάνουν από απόσταση και η φράπα μάγουλο σε περασμένη ηλικία, ο οδηγός που οδηγεί την Rolls μου για να με οδηγήσει στο προσωπικό μου jet στο αεροδρόμιο και πολλά ακόμα, μαρτυρούν ότι αυτοί που επιλέγουν St. Moritz, δεν έχουν το σκι ως πρώτη προτεραιότητα.

Φυσικά και είναι καλό το St. Moritz, φυσικά και αξίζει τον κόπο και θα ξαναπάω (αν είμαστε καλά μέχρι τότε), αλλά δεν θα το προτιμούσα αποκλειστικά ως χιονοδρομικό προορισμό.

Edited by mil

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

ξερεις ομως...απο την αλλη ειναι καλο οτι αυτοί που επιλέγουν St. Moritz, δεν έχουν το σκι ως πρώτη προτεραιότητα.

γιατι ναι μεν ειναι πχ 100% πληροτητα το χωριο, αλλα στις πιστες ο κοσμος ειναι πολυ λιγος γιατι ολοι αραζουν για καφε και μοστρα.

Snow is on my D.N.A.

St Moritz πήγα Κυριακή 2 Ιανουαρίου, ημέρα που επέστρεφε ο εκεί κόσμος από διακοπές και ερχόταν η επόμενη φουρνιά. Από το αεροδρόμιο του StMoritz δεν σταμάτησαν να απογειώνονται αεροπλανάκια (ΙΧ). Πετύχαμε φυσικά και αρκετή λιμουζίνα. Υπήρχε και μεγάλη οδική κίνηση, δηλαδή υπήρχαν όλες οι συνθήκες που εκτιμώ ότι συντελούν σε λιγότερο κόσμο στις πίστες. Παρ'όλα αυτά, σε όλες τις χιονοδρομικές πίστες υπήρχε αρκετός κόσμος, ακόμα και ουρές. Δύο ημέρες μετά στο Livigno, δεν περιμέναμε ούτε λεπτό ουρά και ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στο ότι οι πίστες εκεί ήταν αεροδρόμια με χαλί, μέχρι και τις 17.00 που σταματήσαμε το σκι, σε αντίθεση με το St Moritz. Πρόσεξε, δεν λέω ότι δεν ήταν καλά. Ήταν σούπερ. Εξαρτάται όμως με τι το συγκρίνω. Όταν είμαι εκεί, το συγκρίνω με το διπλανό του και τις εναλλακτικές που έχω εκεί.

Edited by mil

Μια ερωτηση προς τους "ειδικους" της περιοχης (turms, mil) αλλα και όποιον άλλο γνωρίζει. Είναι εφικτή μονοήμερη εκδρομή απο Ischgl για St.Moritz (οχι απαραίτητα σκι).Πληροφορίες για απόσταση κατάσταση δρόμου ευπρόσδεκτες.Ευχαριστώ

Edited by tresaq

Απέχει 3 ώρες οδικώς, τουλάχιστον (εξαρτάται από καιρό και κίνηση). Ο δρόμος δεν σε τρομάζει, έχει και κάποια δύσκολα σημεία. Θεωρητικά, μία αυθημερόν εκδρομή που απέχει 3 ώρες, είναι εφικτή.

Όμως υποβάλλω ένσταση. Στο Ischgl, έχεις πάει για σκι. Άρα ο σκοπός σου είναι το σκι. Το να χάσεις 1 ημέρα σκι (και ειδικά σκι στο Ischgl), για βόλτα στο οπουδήποτε αλλού, είναι σενάριο που για εμένα μου φαίνεται εκτός λογικής.

Κάποιος που δεν κάνει σκι, θα μπορούσε να δοκιμάσει και το νυχτερινό έλκυθρο, εύκολο και διασκεδαστικό. Έχει 3 την εβδομάδα, άρα δεν θα πλήξει τόσο πολύ κάποιος που δεν κάνει σκι. Ωραία βόλτα για κάποιον που δεν κάνει σκι είναι να πάει οδικώς Samnaun που απέχει 1 ώρα, ή Lech, που απέχει 1,5 ώρα. Προορισμοί που ταιριάζουν και σε σκιερ, αφού ο μη χιονοδρόμος θα κάνει την βόλτα του, ο χιονοδρόμος το σκι του, το πήγαινε έλα θα είναι κοινό, η απογευματινή βόλτα στο χωριό επίσης κοινή.

Οι ατελείωτες βιτρίνες του St. Moritz χωρίς τιμές (το κόστος εκεί δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας για την πραγματοποίηση αγορών), τα ατελείωτα γουναρικά που κυκλοφορόυν με κατόχους ώριμους με νεανική συντροφιά, τα αρώματα που σε πιάνουν από απόσταση και η φράπα μάγουλο σε περασμένη ηλικία, ο οδηγός που οδηγεί την Rolls μου για να με οδηγήσει στο προσωπικό μου jet στο αεροδρόμιο και πολλά ακόμα, μαρτυρούν ότι αυτοί που επιλέγουν St. Moritz, δεν έχουν το σκι ως πρώτη προτεραιότητα
Οι βιτρίνες ανεβαίνοντας τη Via Serlas μέχρι και το Kulm απευθύνονται σε άλλους. Yπάρχουν όμως και καταστήματα μέσα στο St Moritz, αλλά και γύρω από αυτό, που οι τιμές είναι πολύ ενδιαφέρουσες για όλα τα βαλάντια. Αρκεί να ξέρει/ψάξει κάποιος. Το Samedan (αεροδρόμιο) είναι πολύ κοντά και έχει ενδιαφέροντα πολυκαταστήματα. Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η νέα αγορά στο St.Moritz-Bad απέναντι από το παγοδρόμιο. Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει χονοδρομικά είδη μπορεί να σταματήσει ανεβαίνοντας από Milano στην Chiavenna και να κάνει την έρευνά του. Αλλιώς από την άλλη πλευρά...Livigno.

Δεν είναι όλοι πάμπλουτοι, καλοντυμένοι και δήθεν πάντως. Μία βόλτα το απόγευμα μετά τις 16:00 στην κεντρική πλατεία (στο Stefani) αλλά και στον σιδηροδρομικό σταθμό αρκεί για να το διαπιστώσουμε. Άλλωστε έχει αλλάξει η συνταγή του κόσμου. Οι ''περίεργοι'' Ελβετοί πάνε σε μέρη που δεν μπαίνουν εύκολα οι ''ξένοι''. Στη Suvreta για παράδειγμα, δεν μπαίνουν όλοι ελεύθερα/εύκολα.

Αλέξη είσαι παλιοχαρακτήρας τελικά. Εγώ δεν έχω μπεί ποτέ στα χωράφια σου... οι δύο Rolls είναι του Palace και εκτελούνται μεταφορές από και πρός το αεροδρόμιο.

Κρίνοντας μόνο από τις πίστες και τις χιονοδρομικές συνθήκες, αν είχα 1 ημέρα και έπρεπε να επιλέξω μόνο με χιονοδρομικά κριτήρια, ανεξαρτήτως κόστους κάρτας, κλπ, θα επέλεγα το διπλανό Livigno σίγουρα.

Φυσικά και είναι καλό το St. Moritz, φυσικά και αξίζει τον κόπο και θα ξαναπάω (αν είμαστε καλά μέχρι τότε), αλλά δεν θα το προτιμούσα αποκλειστικά ως χιονοδρομικό προορισμό

Συμφωνούμε ως προς τον χιονοδρομικό προορισμό, αλλά δεν θα ξαναπάς στο St.Moritz...

Ενδιαφέρον επίσης έχουν και τα μικρά χ/κ σε κάθε χωριό της περιοχής μέχρι και το Zernez.

Οι βιτρίνες ανεβαίνοντας τη Via Serlas μέχρι και το Kulm απευθύνονται σε άλλους. Yπάρχουν όμως και καταστήματα μέσα στο St Moritz, αλλά και γύρω από αυτό, που οι τιμές είναι πολύ ενδιαφέρουσες ................... Αλλιώς από την άλλη πλευρά...Livigno.

Σίγουρα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις αν θέλεις να ψωνίσεις. Η αναφορά μου δεν ήταν προσπάθεια προώθησης συγκεκριμένου τρόπου κατανάλωσης.

Δεν είναι όλοι πάμπλουτοι, καλοντυμένοι και δήθεν πάντως. ..................δεν μπαίνουν όλοι ελεύθερα/εύκολα.

Προφανώς, αλλά δεν συνάντησα και πολλά φτωχαδάκια... Τέλος πάντων, αυτό το σημαντικό κοινό που προσελκύεται από την περιοχή, δεν επιλέγει με χιονοδρομικά κριτήρια.

Αλέξη είσαι παλιοχαρακτήρας τελικά.

Συμφωνείς και εσύ με τους πολλούς...

Εγώ δεν έχω μπεί ποτέ στα χωράφια σου... οι δύο Rolls είναι του Palace και εκτελούνται μεταφορές από και πρός το αεροδρόμιο.

Στα χωράφια με Rolls; Δεν την έχω πάρει ακόμα σε τρακτέρ. Και η 3η Rolls που είδα αλλουνού είναι;

Συμφωνούμε ως προς τον χιονοδρομικό προορισμό, αλλά δεν θα ξαναπάς στο St.Moritz...

Ενδιαφέρον επίσης έχουν και τα μικρά χ/κ σε κάθε χωριό της περιοχής μέχρι και το Zernez.

Εγώ πάντως θα ξαναπάω. Άσε να πάρω πρώτα την Rolls από το συνεργείο, θέλει τακάκια, φουντάκια για τους καθρέφτες, ζάντες και χιονολάστιχα.

Αγαπητοι συνφορουμιτες......

Για εφετος θα κλεισω για εξωτερικο ST. MORITZ...... (ΜΗΝ ταξετε σε παιδι και σε Γυναικα!!!!! δεν λεει η παροιμια???? Ε να τις ΑΚΟΛΟΥΘΑΤΕ :P )

Εκανα μια πρωτη ερευνα αγορας για διαμονη (Αρχες Ιανουαριου) και ενιωσα ενα χερι Βαθια στην τσεπη μου!!!!! Πανακριβα!!!!!

Μηπως εχει να συστησει καποιος μια οικονομικη λυση γιατι με βλεπω να πουλαω το νεφρο μου.... :P

Επίσης αντε και τα δωσαμε ..... αξιζει???? θα ευχαριστηθουμε σκι???? Σε συγκριση με το KITZBUHEL που πηγαμε περισυ????

Ευχαριστω!!!!

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

εκανα μια μερα σκι στο St. Moritz τον Δεκέμβριο που μας περασε αλλα μεναμε στο Livigno στην Ιταλια και απήγαμε οδικός//1 ωρα απόσταση.

αξιζει να κανεις σκι στην περιοχη..ελπιζω να μην εχει το κρύο που ειχε περσι (-10C ) κατω στο χωριο, στις δε πιστες ξύριζε από παντου

η πολη απλα δεν υπαρχει, είναι πανέμορφη. από τιμες καταλυμάτων δεν ξερω που κυμαίνονται αλλα πολύ ακριβότερα από το Kitz δεν θα είναι..ψαξε απο νωρίς διαμερισμα, εστω και στα περίχωρα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Μηπως εχει να συστησει καποιος μια οικονομικη λυση γιατι με βλεπω να πουλαω το νεφρο μου.... :P

Επίσης αντε και τα δωσαμε ..... αξιζει????

Κοίτα στην ιστοσελίδα st.moritz.ch.

Έχει όλα τα καταλύματα. Σε ενδιαφέρει να βρείς κάτι στο St. Moritz-Bad, για δύο λόγους.

1) είναι πιο φθηνά από το St.Moritz-Dorf (εδώ είναι το κέντρο του χωριού)

2) είναι δίπλα στην καμπίνα που ανεβαίνει Corviglia και Piz Nair.

Ωραία είναι και σε όλα τα γύρω χωριά, από Maloja μέχρι Diavolezza και Zuoz.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κουζίνα. Συμφέρει να τρώτε στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς το super market είναι πιό φθηνό από Ελλάδα.

Ότι χρειαστείς ρώτα...

Αγαπητοι συνφορουμιτες......

Για εφετος θα κλεισω για εξωτερικο ST. MORITZ...... (ΜΗΝ ταξετε σε παιδι και σε Γυναικα!!!!! δεν λεει η παροιμια???? Ε να τις ΑΚΟΛΟΥΘΑΤΕ :P )

Εκανα μια πρωτη ερευνα αγορας για διαμονη (Αρχες Ιανουαριου) και ενιωσα ενα χερι Βαθια στην τσεπη μου!!!!! Πανακριβα!!!!!

Επίσης αντε και τα δωσαμε ..... αξιζει???? θα ευχαριστηθουμε σκι???? Σε συγκριση με το KITZBUHEL που πηγαμε περισυ????

Ευχαριστω!!!!

Δες και στην Celerina για διαμονή. Ο πιο ειδικός είναι ο Αλέξης πάντως.

Αρχές Ιανουαρίου θα είναι πολύ ακριβά, καλύτερα μετά τις 10 Ιανουαρίου.

Σίγουρα το St. Moritz είναι όμορφο, πολυτελές, κλπ, κλπ, με πολύ καλό σκι, όχι όμως και για το καλύτερο σκι (έστω και σε λεπτομέρειες). Ή πιο σωστά θα το έθετα ότι δεν έχει τόσο καλό value for money. Ειδικά τώρα που το ελβετικό νόμισμα έχει πάρει την ανηφόρα και τα πάντα θα είναι πολύ ακριβότερα.

Αποκλειστικά σαν σκι, εγώ θα προτιμούσα (έστω και στα σημεία) το "κοντινό" Livigno ή το Samnaun. Αν θα ήμουν στην περιοχή και θα πήγαινα κάθε μέρα σε άλλο μέρος, στο St. Moritz θα πήγαινα ΣΙΓΟΥΡΑ, αφού όμως θα είχα πάει στα γειτονικά του.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 + 3 ανεξάρτητες περιοχές για σκι και η μεταφορά από εκεί που θα κάθεσαι προς την αφετηρία των λιφτ θα γίνεται είτε οδικώς (ΙΧ ή λεωφορείο) είτε με τρένο. Το Kitzbuhel (για την σύγκριση με πέρσι) το θεωρώ ένα πάρα πολύ καλό χιονοδρομικό που μπορεί να κάνεις το σκι της ζωής σου, χαμηλού υψομέτρου όμως που αν δεν το έχει ευνοήσει ο καιρός μπορεί να σου δώσει πολύ λίγα πράγματα και να φύγεις ακόμα και δυσαρεστημένος, κάτι που δεν θα συμβεί ΠΟΤΕ με το St. Moritz, δεν θα συμβεί όμως και ποτέ και με τα όμορα του Livigno, Scuol, Samnaun,.... που έχουν επίσης καλά υψόμετρα και εκεί πιο πολύ θα φοβάσαι το κρύο, παρά την έλειψη χιονιού.

Edited by mil

St. Moritz θα ηθελα πολυ να παω...αλλα αν δεν πεσει το Ελ.Φραγκο το ξεχναμε....

καμια αυστρια φετος και αυτο με το ζορι για κανα 5μερο

Snow is on my D.N.A.

Κοίτα στην ιστοσελίδα st.moritz.ch.

Έχει όλα τα καταλύματα. Σε ενδιαφέρει να βρείς κάτι στο St. Moritz-Bad, για δύο λόγους.

1) είναι πιο φθηνά από το St.Moritz-Dorf (εδώ είναι το κέντρο του χωριού)

2) είναι δίπλα στην καμπίνα που ανεβαίνει Corviglia και Piz Nair.

Ωραία είναι και σε όλα τα γύρω χωριά, από Maloja μέχρι Diavolezza και Zuoz.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κουζίνα. Συμφέρει να τρώτε στο σπίτι. Έτσι κι αλλιώς το super market είναι πιό φθηνό από Ελλάδα.

Ότι χρειαστείς ρώτα...

Όταν πήγα στο St Moritz έμενα στο club Med, το οποίο έιναι στο Bad. Πράγματι βολεύει το μέρος και είναι και πολύ βολικό ειδικά αν κάνεις σκι στο Corvatch, αφού η πίστα επιστροφής καταλήγει 100 μέτρα από το ξενοδοχείο. Το κόστος είναι περίπου 900 Ευρώ το άτομο, οπότε μαζί με αεροπορικά και μεταφορά πάμε περίπου στα 1200. Όμως ακριβώς δίπλα είχε πολλά διαμερίσματα για 2-4 άτομα, τα οποία κόστιζαν 700 Ευρώ για μία βδομάδα. Το πλεονέκτημα του club med είναι ότι μέσα στην τιμή που γράφω περιλαμβάνονται οι κάρτες, πρωινό, μεσημεριανό (στις πίστες), βραδυνό και το μάθημα σε γκρουπ για όλη τη βδομάδα, καθώς και οι μετακινήσεις με πούλμαν σε όλα τα χιονοδρομικά της περιοχής.

Σημείωση: ο μάγειρας στο club Med είναι Έλληνας, και θα σας βολέψει με το φαγητό, γιατί γενικά δεν τρωγόταν τίποτα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Για ξενοδοχειο οι τιμες για 6 βραδια ...... το φθηνοτερο ειναι στα 1000 ευρω.... :lol:

Δεν ειχα δει στο site οτι ειχε και για Appts!!!! Βρήκα για 1 εβδομαδα (9/1-16/1) με 500 ευρω στο St. Moritz Bad. Δεν το εχω κλεισει ακομα γιατι πρεπει να λαβουμε υποψη μας και αλλα δεδομενα αλλα η τιμη ειναι μια χαρα!!!!

Το appartment ειναι για 4 ατομα...... μηπως ενδιαφερεται κανεις αλλος για Sharing εκεινη την περιοδο η αντε μια εβδομαδα μετα???? :rolleyes:

Επισης: ΠΩΣ ειναι πιο οικονομικα για να φτασεις στο St Moritz ????????? :huh:

Edited by kaps

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

ΠΩΣ ειναι πιο οικονομικα για να φτασεις στο St Moritz ?????????
Θέλει ψάξιμο. Αεροπορικώς για δύο άτομα μπορεί να βολεύει καλύτερα, αλλά για τέσσερα θέλει ψάξιμο, τουλάχιστον το οικονομικό σκέλος. Σημαντική διαφορά επίσης είναι ο χρόνος, όπου εκεί κερδίζει το αεροπλάνο.

Από Μιλάνο το St.Moritz απέχει -άνετα- 2,5 ώρες (καθαρά είναι ένα 2ωρο).

Από Ancona θέλουμε περίπου 6,5 ώρες χωρίς μεγάλη στάση ενδιάμεσα.

Επίσης άμα ακούς τον Mil, είσαι άξιος της μοίρας σου... παλιοχαρακτήρας... τί περιμένεις ;

Θέλει ψάξιμο. Αεροπορικώς για δύο άτομα μπορεί να βολεύει καλύτερα, αλλά για τέσσερα θέλει ψάξιμο, τουλάχιστον το οικονομικό σκέλος. Σημαντική διαφορά επίσης είναι ο χρόνος, όπου εκεί κερδίζει το αεροπλάνο.

Από Μιλάνο το St.Moritz απέχει -άνετα- 2,5 ώρες (καθαρά είναι ένα 2ωρο).

Από Ancona θέλουμε περίπου 6,5 ώρες χωρίς μεγάλη στάση ενδιάμεσα.

Επίσης άμα ακούς τον Mil, είσαι άξιος της μοίρας σου... παλιοχαρακτήρας... τί περιμένεις ;

Αεροπορικως για Μιλανο βρισκω πηγαινε-ελα 120 ευρω το ατομο με Aegean....... απο το Μιλανο κ μετα ειναι το θεμα...... Με τραινο μου βγαζει διαρκεια 5 ωρες και οτι πρεπει να αλλαξεις 3 φορες τρενο..... :huh: Να ενοικιασουμε αμαξι μαλλον δεν συμφερει........ Αλλη λυση να προτεινει κανεις .......???? :rolleyes:

Θεωρητικά αν βρεις φτηνά αεροπορικά για Μιλάνο, μετά πρέπει να νοικιάσεις αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο. Μειονέκτημα είναι ότι δεν δίνουν χιονολάστιχα, που λόγω υψομέτρου έχουν αρκετές πιθανότητες να σου φανούν χρήσιμα. Όμως οικονομικώς, για 2 άτομα, μάλλον είναι η φτηνότερη και πιο προσιτή λύση. Για 4 άτομα, αν μπορούν να μοιραστούν καμπίνα στο καράβι, λογικά τα καράβι θα βγει φτηνότερο, όμως θα έχεις τουλάχιστον 6,5 ώρες οδήγησης (χωρίς να λαμβάνεις υπ'όψιν το μποτιλιάρισμα στο Μιλάνο). Αν αναγκαστείς από τις άβολες ώρες πτήσεων στο Μιλάνο να διανυκτερεύσεις και Μιλάνο, τότε στην χρονική σύγκριση καραβιού-αεροπλάνου πιθανώς να μην χάνεις χρόνο λόγω του καραβιού.

Προσοχή ότι τα χιονολάστιχα είναι υποχρεωτικά στην Ελβετία. Σίγουρος τρόπος να βάλεις χιονολάστιχα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο είναι η ενοικίαση του από Ζυρίχη (η πιο ακριβή επιλογή) ή το Μόναχο (4,5 ώρες οδήγησης).

Δεν ειχα δει στο site οτι ειχε και για Appts!!!! Βρήκα για 1 εβδομαδα (9/1-16/1) με 500 ευρω στο St. Moritz Bad. Δεν το εχω κλεισει ακομα γιατι πρεπει να λαβουμε υποψη μας και αλλα δεδομενα αλλα η τιμη ειναι μια χαρα!!!!

Ρώτα την επιβάρυνση για να έχεις και πρωινό. Συνήθως αξίζει τον κόπο. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις (τοπικοί φόροι, καθάρισμα εξόδου, ότι η τιμή αναφέρεται στο δωμάτιο και όχι στο άτομο...). Γνωστοί που νοίκιασαν διαμέρισμα στην Γαλλία, έπρεπε να πληρώσουν για σεντόνια αφού δεν πήραν τα δικά τους.... ούτε χαρτί τουαλέτας δεν είχαν.

Δες και το INN LODGE στη Celerina (η οποία είναι δίπλα στο S.Moritz και έχει πρόσβαση στο ίδιο χιονοδρομικό πεδίο)

Ενδεικτικά, το πακέτο "7 νύχτες με πρωϊνό σε δίκλινο δωμάτιο + 7 μέρες πάσο (Upper Engadin) + free μετακινήσεις με τα τοπικά ΜΜΜ" = 818CHF ή 691.47€

Οι δε τιμές ξεκινάνε από τα 503CHF = 425€ για τα προηγούμενα στοιχεία, με διαμονή σε δωμάτιο τύπου ορειβατικού καταφυγίου.

Ως Upper Engadin νοείται η ευρύτερη περιοχή με διάφορα ενδιαφέροντα χιονοδρομικά.

Edited by alexk