ex_hustler 18 Report post Posted March 18, 2011 Γεια σας, μετά από 2 μαθήματα snowboard και 5 φορές νοικιάρικα συνολικά αποφάσισα -ξέρω ότι βιάστηκα...- να πάρω δικό μου εξοπλισμό. Πάνω στον ενθουσιασμό ακολούθησα γενικά συμβουλές για μήκος και στυλ χρήσης και τελικά κατέληξα με ένα Free Style Fanatic Fear σανίδι 159cm της σεζόν 2004-2005. Αφήστε το ασχολίαστο αυτό όπως και τη τιμή που το πήρα από το μαγαζί... Πήγα όλο χαρά στο βουνό για να ανακαλύψω ότι δε μπορούσα σχεδόν να στρίψω και όλο έτρωγα τα μούτρα μου. Ένα επόμενο μάθημα με το δάσκαλο μου βελτίωσε πολύ τη τεχνική για το βάρος στο πόδι και οι σαβούρδες μειωθήκαν. Αυτό που μου επισήμανε ο δάσκαλος είναι ότι το σανίδι είναι Free Style και είναι υπερβολικά μαλακό για τα κιλά μου. Όντως γαρ 105+ κιλάκια ξεφεύγω πολύ από τις προδιαγραφές του σανιδιού που γράφει κάτι για 60-κιλά.... Στο ακόλουθο link φαίνονται τα χαρακτηριστικά του. Είναι το μοντέλο Fear. http://www.wslc.co.jp/snow/fanatic/04_05/index_products.htm Το κακό έγινε και είμαι βαρύς καθώς φαίνεται για το σανίδι. Τι με συμβουλεύετε να κάνω (εκτός από δίαιτα) και πόσο θα επηρεάσει την εξέλιξη μου? Θα ταλαιπωρηθώ πολύ να μάθω καλύτερα? Μέχρι στιγμής έχω μάθει να στρίβω καλά κάνοντας μικρά σλάλομ με μικρές ταχύτητα. Και σε μικρές κλίσεις. Γιώργος Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 18, 2011 χμ....το προβλημα δεν ειναι τοσο οτι ειναι μαλακο, οσο οτι ειναι μαλακο για τα κιλα σου...εχει διαφορα. αν ησουν πχ 85 κιλα, το οτι εινα μαλακο θα σε βοηθουσε πολυ να αποσβαινονται τα λαθη σου. αλλα εισαι 105 κιλα (οπως λες) οποτε ειναι πολυ πολυ μαλακο για τα κιλα σου. βεβαια αυτο σημαινει οτι θες πιο πολυ προσπαθεια να στριψεις, στο απατητο ουτε κουβεντα βεβαια κλπ.... αλλα και παλι δεν ξερω εαν φταιει το flex του σανιδιου και οχι οτι απλα εισαι αρχαριος. Παλεψε το με αυτο προς το παρον, προσπαθησε να μειωσεις και το βαρος σου (με ενα σμπαρο...δυο τρυγονια) και βλεποντας και κανοντας. εδω ειμαστε και τα ξαναλεμε Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Stelaras 0 Report post Posted March 21, 2011 Σκέψου ότι και κάθε σανίδι συμπεριφέρεται διαφορετικά.. Λογικό είναι μέχρι να το μάθεις, μιας και έχεις συνηθίσει σε νοικιάρικα, να ζοριστείς λίγο. Λίγο και το ότι τώρα ξεκίνησες. Τώρα, από εδώ και πέρα...βλέποντας και πράττοντας.. Quote Powder to the people! Share this post Link to post Share on other sites
Nikolinos_ 0 Report post Posted March 21, 2011 στις επόμενες 2 φορές που θα κάνεις, θα απαντήσεις μόνος σου στο ερώτημα αν όντως το σανίδι είναι κατάλληλο για σένα ή όχι. Quote Second is the first looser ; ) 1) You are on the internet 2) You are visiting Snowclub.gr forums 3) You are reading my signature 5) You didn't noticed that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling Share this post Link to post Share on other sites
deathlok 12 Report post Posted March 22, 2011 Πως πέφτεις? Εννοω σε ποια κίνηση Quote Share this post Link to post Share on other sites
ex_hustler 18 Report post Posted March 23, 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έπεφτα κυρίως όταν έκανα μια στροφή με κλίση πχ δεξιά, είχα πάρει σωστά τη κλίση αλλά αλλάζοντας κατεύθυνση για να στρίψω εναλλάξ αριστερά ένιωθα ότι μάγκωνε το πίσω μέρος της σανίδας και έχανα την ισορροπία. Στη σύνδεση των δυο στροφών δηλαδή. Τελικά το δεύτερο μάθημα ήταν και παραήταν απαραίτητο γιατί μου επισήμανε τι λάθος έκανα και το βελτίωσα αρκετά. Δεν έβαζα το βάρος στο μπροστινό πόδι και απλά έδινα ώθηση στο πίσω να στρίψει χωρίς να έχω καθόλου σωστό έλεγχο. Αυτό που μου έλεγε ο δάσκαλος είναι ότι με μια σκληρότερη σανίδα δε θα χρειαζόταν να κάνω τόσο έντονη προσπάθεια για να στρίψω αποτελεσματικά και θα "άκουγε" καλύτερα η σανίδα στις αλλαγές του βάρους και της πίεσης ενώ σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ ελαστική και κάνει πολλές στρεβλώσεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted March 24, 2011 και απο την αλλη η πιο σκληρη με το λιγο λαθος θα σε φιλοδωρουσε με μια ωραια τουμπιτσα... καθε τι εχει + και - Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites