dimperts 0 Report post Posted October 26, 2011 (edited) Γειά σας. Όπως θα είδατε είναι το πρώτο ποστ που κάνω και ελπίζω να με βοηθήστε στην αγορά του σωστού εξοπλισμού. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπότες και πέδιλα του σκι. Είμαι αρχάριος (έχω κάνει 2-3 μαθήματα) αλλά ειλικρινά με έχει συνεπάρει το άθλημα. Θέλω να αγοράσω εξοπλισμό δικό μου, ποιοτικό, ώστε να μην είμαι συνέχεια με τα νοικιάρικα. Με ενδιαφέρει η ποιότητα και θέλω να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και όταν θα γίνω λίγο πιο έμπειρος. Δηλαδή μην είναι τελείως εκπαιδευτικά και όταν μάθω να τρέχω για άλλα. Θεωρώ ότι οι μπότες πρέπει να είναι καλές, γιατί αυτές θα μείνουν. Το ύψος μου είναι 1.76 βαρος 86 κιλά και της γυναίκας μου (θέλει και αυτή 80 ) 1.60 και βάρος 52 κιλά. Διάβασα για flex, radius και φάρδος της μέσης. Περιμένω τη βοήθειά σας για να μην την πατήσω. Ευχαριστώ Edited October 26, 2011 by dimperts Quote Share this post Link to post Share on other sites
dimperts 0 Report post Posted October 27, 2011 Ούτε ένας ??? :unsure: Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted October 27, 2011 Καλησπερα φιλε μου. Αν πας στην πρωτη σελιδα θα δεις οτι διαφημιζονται αρκετοι συνεργατες του συλλογου οπου μπορεις να απευθυνθεις και να ενημερωθεις για τους εξοπλισμους που σε ενδιαφερουν και το μονο σιγουρο ειναι οτι θα σου προτεινουν τον σωστο!! Τωρα για καποιες πληροφοριες που χρειαζεσε και διαδικτιακα λιγο υπομονη και θα αρχιζουν σιγα σιγα να ξεπεταγωνται ολα τα σαλιγκαρια.... Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
mammut 126 Report post Posted October 27, 2011 για μπότα σου προτείνω να πάρεις αυτή που σου κάθετε καλύτερα στο πόδι το ποιο πιθανό είναι να την πάρεις μεγάλη και μετά από 2 χρόνια να πάρεις άλλη ,για σκι μια από τα ίδια μέσου επίπεδου εύκολο λογικά θα το κρατήσεις 3 χρόνια ανάλογα και με την πρόοδο σου ( αν θες πάρε με τηλέφωνο να σου πω skishop 2106106881) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted October 27, 2011 (edited) Kαλώς ήρθες Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα και θα σου πρότεινα να περάσεις ατελείωτες ώρες να δοκιμάζεις την μπότα που θα σου κάτσει άριστα στο πόδι και αν χρειαστεί να δώσει λίγο παραπάνω χρήματα για μπότες. Flex όσο πιο κοντά στο 70 μπορείς αλλά δεν αποκλείετε μια μπότα με 90 να σου κάτσει άριστα και αυτή να είναι η ιδανική για σένα. Για πέδιλα η συμβουλή μου είναι μαλακά με ακτίνα 14-16 και όσο πιο φτηνά βρεις ακόμα και μεταχειρισμένα. Φάρδος μέσης είναι λίγο πιο γενικό αν και δεν θα ανέβαινα πάνω από 74 μιας και χωρίς να είναι απόλυτο πέδιλο με φτυάρια μεγάλα και μικρή ακτίνα θα δεν είναι για την τρίτη μέρα σκι. Θα έλεγα προς το 66 να κοιτάς. Edited October 27, 2011 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted October 28, 2011 Εγω θα σου προτεινα να αγορασεις μονο μποτες..... να κανεις μαθηματα και οταν θα εχεις ξεπερασει καπως το επιπεδο του αρχαριου να κοιταξεις και για πεδιλα........ γνωμη μου.... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted October 28, 2011 Γειά σας. Όπως θα είδατε είναι το πρώτο ποστ που κάνω και ελπίζω να με βοηθήστε στην αγορά του σωστού εξοπλισμού. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μπότες και πέδιλα του σκι. Είμαι αρχάριος (έχω κάνει 2-3 μαθήματα) αλλά ειλικρινά με έχει συνεπάρει το άθλημα. Θέλω να αγοράσω εξοπλισμό δικό μου, ποιοτικό, ώστε να μην είμαι συνέχεια με τα νοικιάρικα. Με ενδιαφέρει η ποιότητα και θέλω να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και όταν θα γίνω λίγο πιο έμπειρος. Δηλαδή μην είναι τελείως εκπαιδευτικά και όταν μάθω να τρέχω για άλλα. Θεωρώ ότι οι μπότες πρέπει να είναι καλές, γιατί αυτές θα μείνουν. Το ύψος μου είναι 1.76 βαρος 86 κιλά και της γυναίκας μου (θέλει και αυτή :P ) 1.60 και βάρος 52 κιλά. Διάβασα για flex, radius και φάρδος της μέσης. Περιμένω τη βοήθειά σας για να μην την πατήσω. Ευχαριστώ Στη θέση σου,θα έμενα στα νοικιάρικα για όλη σχεδόν τη σαιζόν(αφού έχεις κάνει μόνο 2-3 φορές).Πού ξέρεις;...μπορεί να μή σ΄αρέσει τελικά και να θελήσεις ν΄αλλάξεις στρατόπεδο .Πέρα από την πλάκα,εντόπισε έναν εξοπλισμό νοικιάρικο που να σου ταιριάζει και κράτα επαφή με το μαγαζί,ωστε να παίρνεις συνέχεια το ίδιο,οπότε θα είναι σαν δικό σου και προς το τέλος της σαιζού,παίρνεις δικό σου,ανάλογα με το επίπεδό σου!...Αυτά!!! Quote Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
dimperts 0 Report post Posted October 30, 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλους σας. Όμως δεν σκοπεύω να συνεχίσω με νοικιάρικα πέδιλα και μπότες. Είμαι της άποψης να ξεκινά κανείς κάποιο άθλημα με καινούργιο εξοπλισμό, παρά με δανεικά και νοικιάρικα. Φανταστείτε να ξεκινά κανείς τέννις με δανεική ρακέτα και νοικιάρικα παπούτσια. Αύτό που θα ήθελά να παρακαλέσω είναι αν μπορεί κάποιος να μου πεί κάποιο μπούσουλα για να διαλέξω πέδιλα και μπότες. Κατάστημα θα βρω, αυτό που δεν ξέρω είναι τα κριτήρια για επιλογή μπότας, το μέγεθος, τη σκληρότητα. Θα το εκτιμούσα αν κάποιος παλαιότερος και πιο έμπειρος έφτιαχνε ένα ποστάκι για τα κριτήρια της μπότας και του πέδιλου για αρχάριους. Καί πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted October 30, 2011 Για ψαξε λιγο καλυτερα στο φορουμ. Ολο και κατι θα βρεις Quote Share this post Link to post Share on other sites