Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 8, 2011 (edited) Ε ρε γλέντια νομίζω οτι πρέπει να ανοίξει και ενα ακόμα θρέντ με περί διατροφής του ανθρώπου λοιπόν καρποφάγοι οι κρεατοφάγοι;;; Θα ενδώσω στο αίτημα του φίλου μου Γιώργου. Πριν πουμε όμως οτιδήποτε δείτε το παρακάτω βίντεο. Προειδοποιώ οτι έχει σκληρές εικόνες και θέλει γερά νεύρα για να το δεις όλο ~ τώρα όσοι νιώσουν απάθεια μάλλον θα είναι πιο δύσκολο να δουν μερικά θεματάκια που πραγματεύονται μέσα στο ντοκυμαντερ. Δείτε το με την ησυχία σας και τα ξαναλέμε. http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470 Edited December 8, 2011 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted December 8, 2011 (edited) Άνθρωπος... Edited December 8, 2011 by itiotis Quote Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 8, 2011 (edited) χαίρομαι που το ανεβάσανε ΟΛΟ στο ΥοuTube κάνεις καλά και το βάζεις Χρήστο ... είναι προυπόθεση να το δει κάποιος όλο, για να κάνουμε την κουβέντα μας .... (είχαμε προσπαθήσει να το δείξουμε το φιλμ εδώ πιο παλιά, δύσκολα τότε, γιατί δεν υπήρχε στο YT υποτιτλισμένο....) http://www.snowclub.gr/forums/index.php?sh...pic=6781&hl Edited December 8, 2011 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 8, 2011 Που είναι το link του youtube? Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 8, 2011 Που είναι το link του youtube? το έχουνε αφαιρέσει από το ΥΤ λόγω copyright claim και το ανεβάσανε στο Google videos ... (η Google έχει στην ιδιοκτησία της το YT ...) http://www.youtube.com/watch?v=GhxKnys7Ryw Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted December 8, 2011 Ok, κατάλαβα. Απλά απόρησα επειδή το ανέφερες και δεν το είδα πουθενά! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 9, 2011 Μετά από αυτό το video μπαίνουν ως προς την κατανάλωση κρέατος ζητήματα ηθικά, ψυχολογικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, αλλά και το μεγάλο θέμα περί ασφάλειας τροφίμων. (Το θέμα ασφάλεια τροφίμων είναι πολύ μεγάλο και αφορά και την χορτοφαγία Χρήστο) Το video είναι άκρως αποκαλυπτικό και συγκλονιστικό. Δεν θα αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύω στην αρχή του μέτρου. Παραμένω περιστασιακός χορτοφάγος, κυρίως την σαρακοστή (όχι για θρησκευτικούς λόγους φυσικά) και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού δεν καταναλώνω καθόλου κρέας αλλά τρώω πολλά ψάρια και θαλασσινά. Στην καθημερινότητα μου φροντίζω όσο μπορώ να τρώω κρέας μια φορά ή δυο την βδομάδα. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 9, 2011 Φίλε μου wipika ποιος σου είπε οτι θέλω να σου αλλάξω τις διατροφικές σου συνήθειες , μπορεις να συνεχίζεις να τρως οτι θέλεις. Πάντως το βίντεο προτίστως δεν το έβαλα για να δουμε τις συνθηκες υγιεινής ενός σφαγείου ζώων ούτε για να θέσω προβληματικές της βιομηχανίας τροφίμων, αλλά για να θέσω ζήτημα για τα δικαιώματα των ζώων ~ Διακύρηξη Δικαιωμάτων 1978, Παρίσι. Οπως καταλαβαίνεται το ζήτημα ειναι ηθικής φύσεως, τα υπολοιπα έπονται. Οποτε ο καθένας ξεχωριστά κάνει το ερώτημα στον εαυτό του και λογοδοτεί μόνο σε αυτόν. Ποιο ερώτημα; Ε ξέρετε ποιο. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 9, 2011 Άρα το θέμα μας είναι τα δικαιώματα των ζώων και όχι η διατροφή χορτοφαγία ή κρεατοφαγία . Ok, την τελευταία φορά νομίζω που τα ζώα διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους ήταν στο βιβλίο του Όργουελ ‘‘ Η φάρμα των ζώων’’. Από και έπειτα δεν ήξερα ότι έκαναν Διακήρυξη Δικαιωμάτων 1978. Τα γουρούνια ήταν πάλι οι αρχηγοί τους ; Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 9, 2011 Με τον ίδιο τρόπο που διάβασες τον οργουελ , με το ίδιο τρόπο είδες και το παραπάνω βίντεο. Κατι σου διαφεύγει, πιθανών να πιστεύεις κιολας οτι εσύ δεν είσαι ζώο. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 9, 2011 Δεν θα αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες με αφορμή αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύω στην αρχή του μέτρου. Παραμένω περιστασιακός χορτοφάγος, κυρίως την σαρακοστή (όχι για θρησκευτικούς λόγους φυσικά) και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού δεν καταναλώνω καθόλου κρέας αλλά τρώω πολλά ψάρια και θαλασσινά. Στην καθημερινότητα μου φροντίζω όσο μπορώ να τρώω κρέας μια φορά ή δυο την βδομάδα. Λοιπον για να δουμε λίγο τώρα που έχω λίγο χρόνο. Λιγο.. Καταρχάς όπως σου είπα και πριν δεν θέλω να αλλάξω τις διατροφικές σου συνήθεις. Οχι οτι δεν θα με χαροποιούσε ΑΝ το έκανες. Δεύτερον , την αρχή του μέτρου μπορώ να την καταλάβω για ορισμένες εκφάνσεις της ζωής. ΔΕΝ μπορώ να την καταλάβω στην αφαίρεση ζωής. Μπορείς λιγο να μου πεις ΠΩΣ ένα ζώο που σφάζεται , δίποδο ή τετράποδο, πονάει με μέτρο; Αφαιρείται η ζωή του με ... μέτρο; Πες μου λίγο πως θα σου φαινότανε ΑΝ σου ελέγα οτι θέλω να βιάσω την γυναίκα σου αλλά με ...μέτρο. Τρίτον , ΔΕΝ καταλαβαίνω πως διαχωρίζεις το κρέας από τα ψάρια. Κλασική περίπτωση. λολ Οταν λέω στους φίλους μου οτι δεν τρώ κρέας , με ρωτάνε αμέσως - αμέσως : ΜΑ καλά ΟΥΤΕ ΨΑΡΙΑ; λολ ...τσ τσ τσ.. Τέταρτον ..εχμ,ναι σου ευχομαι καλή σαρακοστή και ας είσαι άθεος.. φυσικά! Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 9, 2011 Με τον ίδιο τρόπο που διάβασες τον οργουελ , με το ίδιο τρόπο είδες και το παραπάνω βίντεο. Κατι σου διαφεύγει, πιθανών να πιστεύεις κιολας οτι εσύ δεν είσαι ζώο. Ρε συ Χρήστο, και εγώ και εσύ ζώα είμαστε. To ξέρουμε αυτό, δεν χρειάζεται να αξιολογείς αν εγώ είμαι παραπάνω ή λιγότερο ζώο από εσένα. Ούτε χρειάζεται να αξιολογείς πόσο με άγγιξε το video ή το βιβλίο. Εγώ έκανα έναν αυθόρμητο συνειρμό με το βιβλίο. Οι συμβολισμοί στο βιβλίο του Οργουελ είναι αρκετοί και πολλές φορές διαφορετικοί για τον καθένα. Στο βιβλίο όμως τα ζώα διεκδίκησαν μόνα τους τα δικαιώματα τους με εκπροσώπους τα γουρούνια. Στην διακήρυξη του 1978 ποιο ζώο τα εκπροσώπησε; Αυτή είναι η ερώτηση μου. Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted December 9, 2011 Και τι προτείνεις να κάνουμε Χρήστο; να σταματήσουμε να τρώμε κρέας και ψάρια; πως το σκέφτεσαι το ολο θέμα; Και δεν μου λες οταν το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, το μικρό δεν πονάει; Στήν επόμενη διακύρηξη οι μαρίδες πως θα εκπροσωπηθούν; Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,774 Report post Posted December 9, 2011 Στήν επόμενη διακύρηξη οι μαρίδες πως θα εκπροσωπηθούν; Από τις αθερίνες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 9, 2011 (edited) Ρε συ Χρήστο, και εγώ και εσύ ζώα είμαστε. To ξέρουμε αυτό, δεν χρειάζεται να αξιολογείς αν εγώ είμαι παραπάνω ή λιγότερο ζώο από εσένα. Ούτε χρειάζεται να αξιολογείς πόσο με άγγιξε το video ή το βιβλίο. Εγώ έκανα έναν αυθόρμητο συνειρμό με το βιβλίο. Οι συμβολισμοί στο βιβλίο του Οργουελ είναι αρκετοί και πολλές φορές διαφορετικοί για τον καθένα. Στο βιβλίο όμως τα ζώα διεκδίκησαν μόνα τους τα δικαιώματα τους με εκπροσώπους τα γουρούνια. Στην διακήρυξη του 1978 ποιο ζώο τα εκπροσώπησε; Αυτή είναι η ερώτηση μου. Την αξιολόγηση αυτήν ΔΕΝ την κάνω εγώ αγαπημένε μου φίλε , εσύ την κάνεις την στιγμή που περιμένεις από ένα θηλαστικό να κάνει απεργία μέσα στην σταδίου για παράδειγμα. Εγώ μίλησα (οχι εγώ, θα δώσω μερικά παραδείγματα αυτών των ατόμων) για το δικαίωμα της ελευθερίας για ζωή, ανεξάρτητα από το δείκτη εuφυίας μας και αναξάρτητα από το είδος. Δείκτες σύγκρισης είναι η αίσθηση της ζωής, της ελευθερίας, του πόνου και της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Η εuφυία σαν παράγοντας αποτέλεσε κριτήριο για την αναπτυξη του ρατσισμού και του σεξισμού. Τώρα αποκαλύπτεται και για τον σπισισμό. Το βιβλίο του οργουελ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα των δικαιώματων , εξάλλου γράφτηκε ΠΡΙΝ την επισημη διακύρηξη των δικαιωμάτων το 1978. Στην εισαγωγή της παραβολής του ο οργουελ αρκετά γλαφυρά περιγράφει την συμβαίνει μέσα σε μια φάρμα για να καταδείξει αλληγορικά αυτό που συμβαίνει μέσα σε μια κοινωνία ανθρώπων. Η ταυτιση χαρακτήρων με τα ζώα της φάρμας εμπειπτει βέβαια στην εκδηλωση σπισισμού , αλλά ο σκοπός του συγραφέα ήταν να σατηρύσει το απολυταρχικό καθεστώς. (να σου θυμήσω πως πλην του δίποδου ανθρώπου , κανενα άλλο θηλαστικό δεν δρα φασιστικά επέναντι στα άλλα μέλη του είδους του. Ποιος είναι λοιπον πιο εφυιης..) Ποιοι μίλησαν λοιπον για τα δικαιώματα στον ρου της ιστορίας και πως οδηγηθήκαμε τελικά σαν δίποδα στην διακυρηξή τους το ΄78: Albert Einstein, Theodor Adorno, 'Mahatma Gandhi,Mark Twain,Leo Tolstoy, Franz Kafka, Πλούταρχος, Πυθαγόρας,Leonardo da Vinci, Ralph Emerson,Milan Kundera, Κάρολος Δαρβίνος,Emmanuel Kunt και πολλοί ακόμα... Μάλιστα πολλοί απο αυτούς ήσαν χορτοφάγοι και έχουν διατυπώσει τα σχετικά αποφθέγματα. Bernard Shaw , ο αξέχαστος Carl Sagan ...χαχα πόσοι ακόμα... Φαντάζομαι οτι η ευφυια όλων μας αθροισμένη δεν φτάνει για να καλύψει ενός από τους παραπάνω. Οχι οτι η ευφυια αποτελεί κριτήριο , αλλά για να αντιπαρέρθω στην θέση σου. Λολ και σκέψου οτι χωρίς αυτούς θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές.... Χαίρομαι βέβαια που από τον εμπαιγμό κάνουμε ένα βηματάκι πιο μπροστά που ακόυει στην βίαιη εναντίωση. Πρέπει να σου πω οτι και εγώ για 37 χρόνια ήμουνα στην θέση σου και πολλών αλλων εδω είμαι σίγουρος και γνωρίζω ποια είναι τα στάδια που πρέπει κάποιος να περάσει για να φτάσει σε αυτό της αποδοχής. Η εννοια φίλε μου και ευεργέτη του "switch" του μέτρου στην θανάτωση ζώων απο τον άνθρωπο είναι ένα τεράστιο λογικό αδιέξοδο. Λοιπον Γιώργο μου (mainalo) προς το παρόν το μόνο που έχω να σου προτείνω είναι οχι να κόψεις το κρέας ,ή να περιμένεις τις αθερίνες να ξεσηκωθούν (θα περιμένεις πολύ) αλλά απλά παρακολουθησε ήσυχα το θρεντ και μην λες τίποτα :P Εχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε με προσοχή τι έχει να πει Steven Best (καθηγητής πανεπιστημιακός ) για το κινημα της απλευθέρωσης των ζωων απέναντι στα άλλα κινηματα. Απολάυστε τον !!! YouTube Video -> Edited December 9, 2011 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted December 9, 2011 o Χρήστος (Fidelio) έχει ανακινήσει ένα θέμα βαθιά φιλοσοφικό και κυρίως ένα μείζον ζήτημα ηθικής ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 10, 2011 Είναι πολύ συμαντικό να μην νομίσει κανείς οτι αυτο το θρεντ ειναι κάποιο βήμα κυρήγματος. Είμαι νέος στο ζήτημα αυτό , μόλις 9 μήνες , και εφαρμόζω έναν νέο τροπο ζωής όχι με τυπολατρεία ή ξέρω γω τι μπορεί να νομίζει ο καθένας. Ο Γιώργος και ο Τρύφωνας είναι στενοί μου φίλοι γνωριζόμαστε προσωπικά και κάνουμε πλάκα μεταξύ μας πολλές φορές, μην πιστέψει κανένας οτι κάνουμε επιθετικό debate τύπου τηλεοπτικά παράθυρα... Το ζήτημα της "Απελευθέρωσης των Ζώων" το παρακολουθώ από τον περασμένο Μάρτιο και πρέπει να πω οτι υπάρχουν πολλές από τις δυσκολίες που περιγράφει ο Steven Best στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που προβαίνει σε ριζικές ή λιγότερο ριζικές αλλαγές. Από την άλλη μεριά , και πέρα από το ηθικό υποβαθρο του ζήτηματος, μερικές αλλαγές που έκανα όπως αυτές των διατροφικών μου συνηθειών μου έχουν αναδείξει καινουριες προοπτικές για την ύπαρξη , το χόμπι της μαγειρικής και της σχέσης μου με άλλους άνθρώπους. Οτι θέλετε να ρωτήσετε για την χορτοφαγία ή για θέματα δικαιώματων/κακοποιησης ΚΑΙ ξέρω να δώσω απαντήσεις , ευχαρίστως. Για την δε χορτοφαγία τεχνηκά το θέμα είναι πλήρως καλημένο , μπορώ να πω δε οτι τρέφομαι πολύ καλύτερα από ποτε. Η χορτοφαγία απο μόνη της είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο (και εύκολο , μην νομίζει κανείς για το αντίθετο) της διαιτολογίας που μάλλον χρειάζεται ένα νέο θρεντ που δεν θα πρέπει να ανακατέψουμε μέσα ζητήμα ηθικής γιατί θα γίνει..μπάχαλο. Οι δημοσιεύσεις λοιπον για το θέμα δίνουν και πέρνουν καθημερινά. Περι ηθικής λοιπον μεταξύ και των άλλων ειδών του πλανήτη κυκλοφορούν άπειρα πράγματα, για παράδειγμα σήμερα έπεσε στην αντιληψή μου το παρακάτω. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=47674 Διαβάστε να δείτε αν έχετε χρόνο και ενέργεια. Εχω πολλά ακόμα να ποστάρω... Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 10, 2011 (edited) Γέρο μου, δεν υπήρξε διάθεση εμπαιγμού στα σχόλια μου. Έξαλλου νόμιζα ότι θα βλέπαμε το θέμα διατροφολογικα. Ωστοσο το δουλευω μεσα μου και το ηθικο δίλλημα και ψαχνω απαντησεις. Όποτε η συζήτηση αφορά το ηθικό βάρος της ενέργειας της θανάτωσης ενός ζώου. Αυτό αφορά όλα τα ζώα ολους όμως, όλους τους οργανισμούς ετσι ; Από το βοδι στο σφαγείο εως το μερμιγκακι που παταει καποιος στο δρομο. Κάθε ηθική είναι ένα κομμάτι τυραννίας εναντίον της φύσης, καθώς και εναντίον της λογικής λεει ενας φιλοσοφος. Δεν ξερω, το ψαχνω... Ειναι ωρα για ΜΤΒ στο Μαίναλο με JT. Καλό ΣΚ Edited December 10, 2011 by Wipika Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 10, 2011 (edited) Δηλαδή βλέποντας το βίντεο στο πρώτο ποστ , το μυαλο σου πήγε στην διατροφολογία; και οχι στο προφανές ζήτημα; Παγιδεύτηκες φίλε μου , δεν το ανέβασα για πλάκα , χωρίς να σημαίνει οτι δεν την αποδέχομαι. Ο επαιγμός στην επιχειρηματολογία ξέρεις οτι είναι η αδυναμία μου ε, δεν με ενοχλεί μπορεί και να με διασκεδάζει όπου έχω απαντήσεις να δωσω. Οσον αφορά το βόδι , το μυρμηγκάκι και τον φιλόσοφο (το όνομα του οποίου είναι; ..??) , φτάνεις στα άκρα για να γυρήσεις πάλι πίσω στην αρχή! Τα ηθικά διλληματα θέλουν ρέγουλα και δεν χρειάζεται να πέρνεις αποφάσεις βιαστικά , μπορείς κάλλιστα να μην καταλήξεις και ποτέ σε κάτι. Το αφήνεις να πλανάτε και δεν τρέχει και τίποτα. Κυρίως η έννοια του σπισισμού αφορά την σχέση του ανθρώπου απέναντι στα άλλα είδη. Παρόλα αυτά αντισπισιμός ανάμεσα σε άλλα είδη έχει παρατηρηθεί ουκ ολιγες φορές: πχ YouTube Video -> Καλό ΣΚ πατριώτη ! Φιλιά και χεραιτισμούς σε όλους ! Edited December 10, 2011 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 10, 2011 Εδώ μια παρουσίαση ενός βιβλίου που προσφατα μεταφράστηκε και στα ελληνικά. Σύνοψη. Κυκλοφόρησε σε ελληνική μετάφραση το κλασσικό βιβλίο Η Απελευθέρωση των Ζώων του Πίτερ Σίνγκερ (Peter Singer) από τις εκδόσεις του Κέντρου «Αντιγόνη». Η Απελευθέρωση των Ζώων είναι διεθνές μπεστ σέλερ, το οποίο διαβάστηκε από μισό εκατομμύριο αναγνώστες, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, έχει επανεκδοθεί πολλές φορές και άσκησε τεράστια επιρροή στο κοινό. Η παρούσα ελληνική του μετάφραση αποτελεί την 22η γλώσσα στην οποία μεταφράζεται, με ειδικό πρόλογο του συγγραφέα. Ο συγγραφέας Πίτερ Σίνγκερ έχει την έδρα της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των Η.Π.Α. και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της ηθικής φιλοσοφίας. Εξετάζει με γλώσσα απλή το ζήτημα της κακομεταχείρισης των ζώων και αναπτύσσει μια θεωρία για την ηθική αντιμετώπισή τους από τον άνθρωπο. Όταν, μάλιστα, εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο το 1975, σόκαρε την κοινή γνώμη, καθώς αποκάλυψε τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα ζώα στις βιομηχανικές φάρμες. Επίσης, κατέδειξε το πόσο προβληματική είναι η λογική της χρήσης πειραματόζωων, που έχει ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τα μη ανθρώπινα ζώα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Η Απελευθέρωση των Ζώων έχει χαρακτηριστεί ως η «Βίβλος» της χορτοφαγίας και του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων, και έχει συμβάλει όσο κανένα άλλο βιβλίο στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος για την απελευθέρωση των ζώων και την αλλαγή των νομοθεσιών που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών ζώων και των πειραματόζωων. πηγη: http://ecology-salonika.org/2010/01/25/the...mal-liberation/ Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 11, 2011 (edited) Σε μας στην Ελλάδα , κινητοποιήσεις όπως η παρακάτω , είναι λιγο πολύ άγνωστα πράγματα. Το παρακάτω είναι ένα μονο δέγμα του μεγέθους της ευαισθητοποίησης που λαμβανει χώρα στην υπόλοιπη δυτική-κεντρική Ευρώπη. INTERNATIONAL ANIMAL RIGHTS DAY 2011 IN ROME 10/12/2011 - Terrazza del Pincio / piazzale Napoleone On saturday 10 December 2011 in commemoration for International Animal Rights Day, Animal Equality Italy carried out it\'s first protest with a visual demonstration to remember the billions of animals who die each year victims of speciesism. During over more than six hours the Pincio\'s square was covered with 100 crosses, each on of them was accompanied by a photo of an animal who had been exploited and/or killed in a farm, laboratory, slaughterhouse or other exploitation facilities. Activists distribuited leaflets and explained to the public that it is possible to save the lives of all these animals by choosing a vegan lifestyle. We want to thank all the volunteers involved in the organization for the International Animal Rights Day in Rome. Φωτογραφίες από την διμαρτυρία: http://www.flickr.com/photos/igualdadanima...57628370775035/ Edited December 11, 2011 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 13, 2011 (edited) Οσον αφορά το βόδι , το μυρμηγκάκι και τον φιλόσοφο (το όνομα του οποίου είναι; ..??) , φτάνεις στα άκρα για να γυρήσεις πάλι πίσω στην αρχή! Τα ηθικά διλληματα θέλουν ρέγουλα και δεν χρειάζεται να πέρνεις αποφάσεις βιαστικά , μπορείς κάλλιστα να μην καταλήξεις και ποτέ σε κάτι. Το αφήνεις να πλανάτε και δεν τρέχει και τίποτα. Ο Φρειδερίκος Νίτσε ο οποιος κατεληξε ότι: γίνεται κανείς ηθικός όχι επειδή είναι ηθικός. Η υποταγή σε μια ηθική είναι δουλική, ιδιοτελής ή απελπισμένη. Γι’ αυτό δεν έχει τίποτα ηθικό μέσα της. Προφανως το δικο σου διλλημα για τα ζώα αλλα και το δικό μου ειναι περισσοτερο διλλημα αισθητικής παρα ηθικό. Edited December 13, 2011 by Wipika Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 13, 2011 Ο δάσκαλος μιλούσε πολλές φορές για το προφανές που κρύβεται πίσω από την ηθική, είναι γνωστό ομως οτι όταν τα έλεγε αυτά δεν αναφερότανε παρά στην αισχύνη του δόγματος και δη του θρησκευτικού. Σημειολογίες λοιπον , το προφανές ΠΟΙΟ είναι εδώ; Βρίσκεσαι σε κατάσταση άρνησης , καλό σημάδι. Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted December 13, 2011 (edited) Α τι θυμήθηκα για τον δάσκαλο. ..Στο Τορίνο στις 3 Ιανουαρίου του 1889 ένας αμαξάς μαστίγωνε το άλογό του στη μέση του δρόμου. Ο Νίτσε, κλαίγοντας σπαρακτικά, αγκάλιασε το κεφάλι του αλόγου για να δώσει τέλος στη βίαιη σκηνή...Αμέσως μετά κατερρευσε. Edited December 13, 2011 by Fidelio Quote People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted December 13, 2011 Α τι θυμήθηκα για τον δάσκαλο. ..Στο Τορίνο στις 3 Ιανουαρίου του 1889 ένας αμαξάς μαστίγωνε το άλογό του στη μέση του δρόμου. Ο Νίτσε, κλαίγοντας σπαρακτικά, αγκάλιασε το κεφάλι του αλόγου για να δώσει τέλος στη βίαιη σκηνή...Αμέσως μετά κατερρευσε. Με πρόλαβες Quote www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites