Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Αρχές Μαρτίου λέμε με την γυναίκα μου να πάμε ένα 5ήμερο Αυστρία.

Πιο πολύ κλίνουμε πρός Zell am see λόγω καλύτερης τιμής και λόγω του Kaprun που είναι δίπλα αλλά έχω ακούσει καλά λόγια και για Kitzbuhel.

Εσείς τί λέτε?? Οποιαδήποτε εμπειρία και πρόταση ευπρόσδεκτη!

Untitled.gif

Και τα δυο σαν χωρια ειναι πολυ ωραια

Ισως καλυτερα Zell am see λογω παγετωνα που εχει διπλα...

βασικα οπου και να πας μια χαρα θα ειναι.

Snow is on my D.N.A.

Τι τον θελετε τον παγετωνα αρχες Μαρτιου; Καλος ο (εναλλακτικος) παγετωνας αν υπαρχει ρισκο να μην εχει χιονι το κυριως χιονοδρομικο...

Το Kitzbuhel εχει πιθανον περισσοτερα χιλιομετρα με κανονια, απ' ο,τι το Zell εχει συνολικα. Οποτε, εκτος εαν περιμενετε τροπικες θερμοκρασιες, ο παραγων παγετωνας δεν παιζει ρολο.

Προσωπικα εχω παει και στα τρια (Kitzbuhel, Kaprun & Zell) σαν ομορφια προτιμω το Zell... Σαν μεγεθος ΧΚ προτιμω το Kitz. Αλλα, πανεμορφα ΧΚ στη γειτονια, εχουν και τα δυο.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Αν ειναι μικρη η οικονομικη διαφορα (που δεν το νομιζω) εγω θα σου προτεινα το kitzbuhel. Οχι οτι τα αλλα υστερουν σε καμια περιπτωση απλα εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο τα 3 και σαν χιονοδρομικο αλλα και σαν μερος.

Διαφορετικα καντο οπως το ειχαμε κανει εμεις, μεινε Zell am See και γυρνα να τα δεις ολα!!!!!

Παντως μην σε απασχολει ιδιαιτερα ειναι πολυ κοντα μεταξι τους....

ΑΚΑ as JEEP!!!

Ο Εξορκισμος ΠΕΤΥΧΕ , το avatar αλλαξε, παμε για αλλα ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

α και το Kaprun εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε, αλλα αυτα ειναι γουστα.

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

βασικα οπου και να πας μια χαρα θα ειναι.

Εδώ Μαίναλο πάμε και είναι μια χαρά στην Αυστρία δεν θα είναι?? :P :P

Τι τον θελετε τον παγετωνα αρχες Μαρτιου; Καλος ο (εναλλακτικος) παγετωνας αν υπαρχει ρισκο να μην εχει χιονι το κυριως χιονοδρομικο...

Το Kitzbuhel εχει πιθανον περισσοτερα χιλιομετρα με κανονια, απ' ο,τι το Zell εχει συνολικα. Οποτε, εκτος εαν περιμενετε τροπικες θερμοκρασιες, ο παραγων παγετωνας δεν παιζει ρολο.

Προσωπικα εχω παει και στα τρια (Kitzbuhel, Kaprun & Zell) σαν ομορφια προτιμω το Zell... Σαν μεγεθος ΧΚ προτιμω το Kitz. Αλλα, πανεμορφα ΧΚ στη γειτονια, εχουν και τα δυο.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Λογικά δε νομίζω να υπάρχει θέμα χιονιού αλλά σκέφτομαι οτι καλό είναι να υπάρχει ο παγετώνας δίπλα καλού-κακού.

'Οσον αφορά το μέγεθος δεν με απασχολεί γιατί είμαι σίγουρος πως σαν πρώτη φορά που βγαίνω σε χιονοδρομικό εξωτερικού θα με καλύψει οποιοδήποτε.

Αν ειναι μικρη η οικονομικη διαφορα (που δεν το νομιζω) εγω θα σου προτεινα το kitzbuhel. Οχι οτι τα αλλα υστερουν σε καμια περιπτωση απλα εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο τα 3 και σαν χιονοδρομικο αλλα και σαν μερος.

Διαφορετικα καντο οπως το ειχαμε κανει εμεις, μεινε Zell am See και γυρνα να τα δεις ολα!!!!!

Παντως μην σε απασχολει ιδιαιτερα ειναι πολυ κοντα μεταξι τους....

Η διαφορά είναι γύρω στα 300 ευρώ(150 το άτομο).

Το να τα δούμε όλα απλά δεν παίζει γιατί θα έχουμε μόνο 3 μέρες καθαρές για ski-snowboard.

Untitled.gif

150 ευρω το ατομο δεν ειναι λιγα. ειναι σχεδον η καρτα λιφτ για 4 μερες...

Snow is on my D.N.A.

150 euro για τοσες λιγες μερες ειναι ΠΟΛΛΑ!!! Δεν το συζητω γιατι δεν εχει νοημα φυσικα στο φθηνοτερο θα πας. Αλλα αν εχεις αμαξι πηγαινε μια μερα στο KITZBUHEL αζιξει να το δεις,εγω ειχα παει για 7 ημερες και στεναχωρηθηκα που το ανακαλυψα μονο την τελευταια ημερα και δεν ειχα χρονο να ξαναπαω.

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

εννοεις πολλα για την καρτα λιφτ ή για την διαφορα;;

εγω πιστευω καλυτερα Kaprun & Zell

για 3-4 μερες εινια σουπερ. 2 μερες κανεις στο Zell μια μερα (αν θες) πας παγετωνα και εισαι τελεια.

ασε που πιστευω οτι με το κρυο που εχει, θα εχει παγωσει και η λιμνη και η θεα απο τα ψηλα με την λιμνη παγωμενη ειναι σουπερ....

Snow is on my D.N.A.

Οχι για την καρτα αλλα στο να τα δωσει για να παει Kitz.

Το kitzbuhel ο λογος που ειναι πιο ακριβο (περα οτι ειναι πιο μεγαλο) ειναι οτι ειναι και καλα το χλιδατο χ.κ της περιοχης και πανε οι πιο famous. Αλλα για 3 ημερες δεν εχει νοημα να τα δωσεις!!!

Και εγω ψηφιζω Zell και κανε μια βολτα στην παγωμενη λιμνη. και οταν θα ακουσεις θορυβους απο κατω μην πανικοβληθεις ετσι κανει δεν θα σπασει ο παγος :P :P :P Εμεις ασπρισαμε απο τον φοβο μας παντως :P :P :) :)

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Ο κύβος ερρίφθη! Τελικά θα πάμε Zell.

Εχθές έκλεισα αεροπορικά με Lufthansa, αυτοκίνητο και δωμάτιο γιατί το έψαξα και είδα οτι οι προσφορές που μου είχε κάνει το ταξιδιωτικό γραφείο δεν ήταν τελικά τόσο καλές όσο νόμιζα.

Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μέρα σκι στο Zell μια στο Kaprun και την τρίτη ή στο Kitzbuhel ή στο Saalbach. Θέλουμε να πάμε και μια βόλτα Sazburg, να δω τι θα πρωτοπρολάβουμε σε 5 μέρεςlol.giflol.giflol.gif

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Untitled.gif

Προσωπικη αποψη παντα αλλα απο σειρα προτιμησης εγω ειμαι

1.Kitz

2.Zell

3.Kaprun (περισσοτερο για την θεα και το υψομετρο που ειναι εντυπωσιακα και αξιζει πραγματικα,ειδικα αμα σας κανει καλη μερα παρα για το Χ.Κ)

4.Saalbach

Και καπου ενδιαμεσα μια βολτα στο Σαλζμπουργκ.

Μια χαρα θα τα προλαβετε ολα!!!!Ειναι ωραιο ταξιδι....

ΑΚΑ as JEEP!!!

Φιλικά όπως πάντα

Βασίλης....

Προσωπικη μου αποψη:

το Kitz ειναι καλυτερο σαν ΧΚ αλλα αν θες να κανεις σκι, ισως δεν εχει νοημα να πας μια μερα...αν θες να πας να κανεις λιγο σκι + βολτα στο Kitz τοτε οκ.

Οπως ειπα πιστευω οτι Zell - Kaprun ειναι αρκετα για 3-4 μερες.

Αν θες να πας να κανεις μια μερα σκι σε πολυ μεγαλο πεδιο με σουπερ λιφτ, ωραιες πιστες και πολυ apres ski τοτε πηγαινε Saalbach

για προορισμο γενικα καλυτερα --> σκι + βολτα στο Kitz

για μια μερα σουπερ σκι (αν βολευει ο καιρος) τοτε καλυτερα Saalbach

αλλα αυτα ειανι υποκειμενικα...ειναι και θεμα ποσο καλος εισια κλπ

Παντως Σαλζμπουργκ να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

εγω ειαμι ερωτ/νος με το Ινσμπρουκ, αλλα το Σαλζμπουργκ ειναι ισως το ομορφοτερο στην Αυστρια...(κατα την αποψη μου καλυτερο απο Βιεννη)

Snow is on my D.N.A.

το Kitz ειναι καλυτερο σαν ΧΚ αλλα αν θες να κανεις σκι, ισως δεν εχει νοημα να πας μια μερα...αν θες να πας να κανεις λιγο σκι + βολτα στο Kitz τοτε οκ.

Εξαρτάται πως θα του κάτσει η μέρα!

Μέχρι πριν 1 μήνα, όταν με ρωτούσες "ποια είναι η καλύτερη ski day της ζωής σου;" απαντούσα χωρίς δισταγμό "η 1 και μοναδική πουδρομέρα που πετύχαμε στο Kitzbuhel το 2008".

Φέτος βέβαια ήρθαν οι 70 πόντοι του Deux Alpes και εκθρόνισαν αυτή την μέρα από τα όνειρα μου:

325120_10150660572971654_518906653_11262442_284511670_o.jpg

Αν είχαμε φωτογραφίες από τότε πάντως, κάπως έτσι θα ήταν...

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

η μονη πιθανοτητα να ξαναδω τα ΧΚ της Αυστριας εινια οταν μεταναστευσουμε προς τα εκει

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Και τα 2 θα σου φανούν πολύ καλά. Αν δεν έχετε πάρα πολλές χιονοδρομικές απαιτήσεις (πχ να κάνετε σκι όλη την ημέρα και να καταπίνετε πολλά χιλιόμετρα), δεν θα έδινα σοβαρό προβάδισμα σε κάποιο από τα δύο. Θα σου έλεγα, να πας και στα δύο, στο ένα φέτος, στο άλλο του χρόνου.

Το Kitz, σίγουρα δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Όμως θα μείνεις 4 μόνο ημέρες και πιθανώς θα μείνουν ανεκμετάλλευτες, άρα καλύτερα να σου μείνουν τα 150€.

Συνολικά, θα προτιμούσα το ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ του Kitz, όχι όμως και την διαμονή εκεί. Καλύτερη πρόσβαση στο ΧΚ έχεις από το Kirchberg, ή περισσότερο από το Jochberg, που είναι και πιο κοντά στο Pass Thurn που κατά την γνώμη μου έχει τις καλύτερες πίστες της περιοχής. Στα μέρη αυτά θα βρεις και φτηνότερη διαμονή.

Όσο για τον καιρό, σίγουρα δεν έχεις να ανησυχείς για το χιόνι, έχει αρκετά μέτρα. Απλά λόγω εποχής φοβάμαι τις υψηλές θερμοκρασίες, λογικά όμως δεν θα είναι μεγάλο το υποψήφιο πρόβλημα. Και τα 2 είναι χαμηλά άρα μόνο τότε θα ήταν λύση ο παγετώνας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα τον απέφευγα ακόμα και για βόλτα για την εποχή που θα πας.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Αφού μας αξίωσε ο Θεός και κατορθώσαμε να ξαναπάμε μεγάλη η δόξα του smile.png

Μικρή γεύση από schmitten γιατί οι photos είναι πάρα πολλές!!!

f26a423e.jpg

39adaeaf.jpg

d014d251.jpg

8bcd93e1.jpg

206b98aa.jpg

be67fe3c.jpg

365997ea.jpg

0edacd9f.jpg

8c526f3a.jpg

e50093d1.jpg

4d0f5b44.jpg

b4fb8e16.jpg

μετά απο 4 μέρες υπέροχο σκι, άρχισε χιονόπτωση για περίπου 40 ώρες με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σχεδόν κανένα lift για μια μερα

που είναι η κούνια....οεο....

49e2c1ab.jpg

5b809020.jpg

5f4bc6f5.jpg

9073bf3d.jpg

και στην επιστροφή λίγο από Flachau και Ski Amade, δεν είχα την camera στις πίστες.....next time

98b8bd12.jpg

89206b83.jpg

3a60039b.jpg

54436127.jpg

b98da286.jpg

c023cfc9.jpg

• Like 2