Turms 2,693 Report post Posted February 7, 2012 μπορει καποιοι να με πουνε ανθελληνα ή οτι παντου ετσι ειναι κλπ (αν και εγω δεν νομιζω...) αλλα επειδη καποιοι "γνωστοι" μου θεωρουν οτι "ελα μωρε σιγα..." ετσι ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες στο parking στο εμπορικο στο Cosmos εδω εξω απο την Θεσνικη ειχανε φτιαξει θεσεις για αναπηρους και θεσεις για εγκυους-ηλικιωμενους-γυναικες με καροτσια κλπ Φυσικα αυτες οι θεσεις ηταν πιο φαρδιες κλπ κλπ οπως πιστευω προβλεπεται, και φυσικα κοντα στνη εισοδο του εμπορικου Απο την αρχη στις θεσεις παρκαρε οποιος ν ναι....μην ξεχναμε οτι οι θεσεις εινια φαρδιες (οπως δεν γρατζουνας το "μωρο" σου) και διπλα στην μια απο τις πολλες εισοδους (οποτε δεν περπατας και πολυ) ειδαν και αποειδαν οι ανθρωποι του εμπορικου (ισως κανανε παραπονα και οι ΑΜΕΑ) και τελικα βαλανε αλυσιδα με κλεδι. Και επρεπε να πας στο γραφειο να παρεις κλειδι αφου επιδειξεις την αναπηρικη ταυτοτητα ουτως ωστε να μπορεις να παρκαρεις στην θεση για ΑΜΕΑ. Λες και για εναν με αναπηρικο καροτσακι ειναι ευκολο να σταματησεις, να κατεβεις, να ξεκλειδωσεις την αλυσιδα, να μπεις παλι στο αμαξι, να παρκαρεις, να ξαναβγεις κλπ κλπ ΦΥΣΙΚΑ ομως ο συγχρονος ελληνας βρηκε παλι την λυση. Αφου δεν μπορουν να παρκαρουν μεσα στις θεσεις αυτες, παρκαρουν απο εξω. Καθετα στις θεσεις, λες και εινα πεζοδρομιο. Οποτε κανενα προβλημα. Ο συγχρονος νεοελληνας παρκαρει το "μωρο" του παλι εκει. Θα μου πει κανεις, και που ξερεις οτι δεν ειναι οχηματα ανθρωπων με αναπηρια ολα αυτα;;;;; Ε γιατι ετσι απο περιεργεια εκανα μια βολτα και ειδα. Αναπηρικες πινακιδες, ή αναπηρικο σημα δεν ειχε ΚΑΝΕΝΑ... και φυσικα στις θεσεις για εγκυους-ηλικιωμενους-γυναικες με παιδικα καροτσια, αν κατσει καποιος και παρατηρησει ζητημα ο ενας στους 10 που παρκαρουν εκει να ανηκει σε αυτην την κατηγορια. Στο φιναλε ομως "δεν γ---ται"...."εγω φταιω που ο αλλος ειναι αναπηρος;; ας μην γενιοταν ετσι" ή "εγω φταιω που η αλλη με το μωρο θελει να ερθει στο εμπορικο;" ...."ας κατσει σπιτι να πλυνει κανα πιατο"...."δεν θα παρκαρω εγω στις αλλες θεσεις να μου γδαρει κανας την πορτα μπες-βγες"...."ουτε θα παρκαρω στην αλλη ακρη...σιγα μην περπαταμε κιολας" Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 7, 2012 Και να ηταν μονο αυτο....... δυστυχως αυτη η χωρα και η νοοτροπια ορισμενων ΖΩΩΝ που την κατοικουν με αηδιαζει καθε μερα κ περισσοτερο........ Και μην περιμενετε να αλλαξει κατι. Αυτη η νοοτροπια υπαρχει στο DNA..... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,215 Report post Posted February 7, 2012 Αναπηρικές πινακίδες δεν δίδονται πλέον. Κυκλοφορούν μόνο οι παλιές των αναπήρων πολέμου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 7, 2012 Ευτυχως δεν ειναι παντου ετσι και αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως οι ιδιοι ανθρωποι συμπεριφερονται ετσι στον τοπο τους,ενω στο εξωτερικο(οπου σε καποιες πολεις η σημανση και οι νομοι τηρουνται) συμπεριφερονται ομορφα και δεοντολογικα.Και σε τελικη αναλυση,δε θεωρω οτι πρεπει να σκεφτομαστε "μη φαμε προστιμο" για κατι που θα επρεπε να εχουμε μαθει να το κανουμε σωστα απο μονοι μας.Να πηγαζει μεσα απο την ψυχη μας ,να το εχουμε βιωμα μας. Οσοι απο εμας εχουν βρεθει, για λιγο ή μεγαλο διαστημα,λογω τραυματισμου στη θεση ενος κινητικα αναπηρου θα εχουν βιωσει τη δυσκολια μετακινησης μεσα στα μεγαλα αστικα κεντρα.Και ευθυνη εχει και η πολιτεια αλλα και εμεις "οι εχοντες" που δυσκολευουμε τη ζωη ολων μας. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted February 7, 2012 Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καπνίζουν στο chalet, που κλείνουν τη μία λωρίδα της Σέκερη το πρωί για να πιούν καφέ, που κλείνουν ράμπες, που πατάνε τα σκι σου για να περάσουν στο lift, που οδηγούν στη ΛΕΑ, που, που, που.... Θυμάμαι μία Παρασκευή βράδυ, έκανα παρατήρηση στο parking του metro στην Κατεχάκη σε νέα και σύγχρονα παιδιά που πάρκαραν στις θέσεις αναπήρων, για να εισπράξω την απάντηση: "Σιγά μη θέλει να βγει το βράδυ έξοδο ο ανάπηρος"! 3 Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 7, 2012 Το ειχα γραψει και παλαιοτερα ,οταν λογω τραυματισμου στο σκι εμεινα 2 μηνες με πατεριτσες..στην περιοδο παραμονης μου στο σπιτι, ηρθαν στο μυαλο μου εικονες απο την τοτε προσφατη μου επισκεψη στην Αγγλια(συγκεκριμενα στο Bristol).Διαπιστωσα οτι υπηρχαν πολλες μητερες που εβγαιναν βολτα με τα παιδια τους,τα οποια ειχαν κινητικο ή διανοητικο προβλημα-σε καροτσακια,απολυτα φυσικα,με παραχωρηση προτεραιοτητας απο τους οδηγους σε διαβασεις και μη,με ραμπες,με..με..Καθομουν και συνεκρινα τη διαφορα νοοτροπιας και μεσα στο στενο οικογενειακο κυκλο,οπου κυριως παλαιοτερα το παιδι με ειδικες αναγκες θεωρειτο μιασμα αλλα και τη διαφορα στην αντιμετωπιση της πολιτειας.Δεν εχουμε μαθει να αγκαλιαζουμε το ατομο με ειδικες αναγκες και να το εντασσουμε εμεις πρωτοι στην εξοδο μας,στη διασκεδαση μας-ολα λοιπον συνοψιζονται σε αυτην τη φραση "σιγα μη βγει για εξοδο ο αναπηρος".......κι ομως δυστυχως λογω του ευθραστου του ανθρωπινου σωματος,ειμαστε ολοι εν δυναμει αναπηροι. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted February 7, 2012 Ποσο, πραγματικα, δικιο εχετε στα γραφομενα σας . Δυστυχως ο Ελληνας καταλαβαινει μονο με βουρδουλα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 7, 2012 Ολοι οι λαοί. Απλά, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η μη συμόρφωση με τους νόμους τιμωρείται καθώς κατάφεραν να έχουν αστυνομικές δυνάμεις που σε γενικές γραμμές εφαρμόζουν τους νόμους. Πηγαίντε να καπνίσετε στην Κωνσταντινούπολη σε κλειστό δημόσιο χώρο και ελάτε να μου πείτε αν θα το ξανακάνετε. Τράβα να παρκάρεις σε πεζοδρόμιο στο κεντρο του Λονδίνου και πες μου αν θα το ξαναρολμήσεις μετά την ταλαιπωρία με τις δαγκάνες. Εδώ οι παραβάτες αντιμετωπίζονται με αδιαφορία καθώς αυτοί που είναι ταγμένοι να εφαρμόζουν τον νόμο πολλές φορές κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Επίσης, για κάποιο λόγο δείχνουμε μεγαλύτερη συμπάθεια στον παραβάτη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (μου έχει πει αστυνομικός "μα που να το βάλει;" όταν κάλεσα το 100 για παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο. Μπορείτε να μαντέψετε τι του απάντησα) παρά στους πεζούς, τις μητέρες με τα καροτσάκια, στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, σε όσους δεν μπορούν -ή δεν κάνει-να ανεχθούν τον καπνό από τα τσιγάρα. Ίσως όμως δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Η Ελλάδα που έχουμε είναι η Ελλάδα που θέλει η πλειοψηφία των κατοίκων της και ας φωνάζουν για τις παρανομίες των άλλων. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 7, 2012 Για την περίπτωση που αναφέρει ο Turms, υπάρχει λύση.... Του γεμίζεις το αυτοκίνητο με τα υπέροχα γαιδουράκια.... ....και αν έχει παρκάρει και σε θέση αναπήρων του βάζεις και το παρακάτω μπας και το σκεφτεί λίγο καλύτερα την επόμενη φορά. Αν και εδώ που τα λέμε, από το πακέτο που θα φάει μέχρι να τα ξεκολλήσει....σίγουρα την επόμενη θα το σκεφτεί πολύ καλύτερα το που θα παρκάρει. (όπου να'ναι θα τυπώσω αντίστοιχο αυτοκόλλητο και θα το κολλάω στην πλάτη όσων μας πατάνε τα πέδιλα στα lift... ) Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted February 10, 2012 Ολοι οι λαοί. Απλά, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, η μη συμόρφωση με τους νόμους τιμωρείται καθώς κατάφεραν να έχουν αστυνομικές δυνάμεις που σε γενικές γραμμές εφαρμόζουν τους νόμους. Πηγαίντε να καπνίσετε στην Κωνσταντινούπολη σε κλειστό δημόσιο χώρο και ελάτε να μου πείτε αν θα το ξανακάνετε. Τράβα να παρκάρεις σε πεζοδρόμιο στο κεντρο του Λονδίνου και πες μου αν θα το ξαναρολμήσεις μετά την ταλαιπωρία με τις δαγκάνες. Αρα Για να αποκτήσουν όλοι την νοοτροπία, στην αρχή τουλάχιστον, χρειάζεται ο βούρδουλας.. Δεν το λέω αυτό για να διαφωνήσω μαζί σου Χρήστο αλλά να συμφωνήσω 100% και να το επιβεβαιώσω με την εξης παρατήρηση που έχω κάνει Σε κεντρικό σημείο της Πάτρας έξω από γραφεία γνωστής ναυτηλιακής εταιρείας σε γωνία έχουν τοποθετηθεί κολονάκια για να μην παρκάρουν εκεί όσο και στην απέναντι γωνία μιας και είναι πολυσύχναστο σημείο , διάβαση πεζών και στροφή λεωφορείων. Έχω δει άπειρα αυτοκίνητα με γερμανικές , αυστριακές, γαλλικές , ιταλικές κτλ πινακίδες να παρκάρουν πάνω, απ΄έξω, δίπλα στα κολονάκια για να πάνε να πάρουν τα εισητήρια τους. :angry: Στον ίδιο δρόμο 50 μέτρα ποιό πίσω έξω από τα γραφεία της ανταγωνίστριας εταιρείας ,εκεί διπλοπαρκάρουν ακόμα και νταλίκες Οπότε έχουν μάθει και οι ξένοι την νοοτροποία μας και κάνουν τα ίδια Ή όπως έλεγε και μια παλία παροιμία ΄΄Έμαθαν ότι γ@&^%$στε και πλάκωσαν και οι γύφτοι΄΄ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted February 10, 2012 (edited) Αναποδογύρισαν διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο Μέχρι τώρα οι οδηγοί που παρκάριζαν και εμπόδιζαν την κυκλοφορία, είτε παρατούσαν τα αυτοκίνητά τους κλείνοντας διαβάσεις πεζών είτε τα άκουγαν, είτε έφευγαν με ένα αυτοκόλλητο «Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω» αν γλίτωναν την κλήση ή την αφαίρεση πινακίδων από την τροχαία. Σήμερα είχαμε απ΄ότι φαίνεται και το πρώτο αναποδογύρισμα αυτοκινήτου στην Αθήνα, στα Εξάρχεια συγκεκριμένα, το οποίο είχε διπλοπαρκάρει ο ιδιοκτήτης του, εμποδίζοντας φυσικά την κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αναποδογυρισμένου Audi που βλέπετε στις φωτογραφίες, το διπλο-πάρκαρε στη συμβολή των οδών Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη. Λίγη ώρα μετά, λεωφορείο με προορισμό την πλατεία Κάνιγγος, πέρασε από το σημείο και αναγκαστικά σταμάτησε, αφού δεν χωρούσε να περάσει. Ο οδηγός του λεωφορείου κορνάρισε αρκετές φορές, αλλά ο οδηγός του Audi ήταν άφαντος. Έτσι, κάποιοι αποφάσισαν να αναποδογυρίσουν το αυτοκίνητο, για να περάσει το λεωφορείο και τα άλλα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν. Edited February 10, 2012 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted February 11, 2012 μπραβο! Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 11, 2012 Αναποδογύρισαν διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο Πολύ παλιό περιστατικό αυτό. Το είχε ποστάρει ο monsieur Lappas... Αναρωτιέμαι, άραγε ο οδηγός του Α3 ξαναέκανε παρόμοια βλακεία ή έβαλε μυαλό.... Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites