interedp 2 Report post Posted February 22, 2012 Επιθυμώ να ακολουθήσω την περιφερειακή του Παρνασσού από τα Κελάρια μέχρι και την Φτερόλακα. Θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω: α) Εάν έχει ικανοποιητική σήμανση για κάποιον που κάνει πρώτη φορά την συγκεκριμένη διαδρομή. Φαίνεται εύκολα η διαδρομή ή μπορεί κάποιος να χαθεί ? β) Ποιο χιονοδρομικό επίπεδο απαιτείται από κάποιον για να την κατέβει. Προσωπικά μπορώ να κατέβω μέχρι και την πίστα του Περικλή και τίποτα πιο πάνω από αυτό. γ) Που καταλήγει στην Φτερόλακα. Επειδή έχω ακούσει ότι η Φτερόλακα έχει περισσότερο απαιτητικές πίστες από τα Κελάρια θέλω να ξέρω ποια διαδρομή είναι πιο εύκολη για να πάρω το lift πάλι για τα Κελάρια. Υ.Γ Επειδή περισσότερο με ενδιαφέρει να δω την διαδρομή παρά να κάνω σκι σε αυτήν ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να βγάλω τα σκι και να κατέβω μέχρι και το Ασκητόρεμα χαμηλά να το δω πως είναι. Είναι άραγε εφικτό ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted February 22, 2012 Αυτές τις μέρες η περιφερειακή είναι απάτητη για λόγους ασφαλείας, οπότε το ξεχνάς. Διαφορετικά προετοιμάσου για πάρα πολύ κουπί. Ακριβώς επειδή είναι απάτητη, δεν θα απέρριπτα την περίπτωση να χαθεί κάποιος που δεν την έχει ξανακάνει. Έχουν περάσει βέβαια πάρα πολλοί σκιερ και φαίνονται τα ίχνη τους, αλλά και πάλι δεν θα το επιχειρούσα αν η ορατότητα δεν είναι πολύ καλή. Όταν είναι πατημένη, στο μεγαλύτερο κομμάτι της είναι ένας δρόμος με μικρή έως μηδενική κλίση, αλλά υπάρχει και ένα σημείο κόκκινο που μπορεί να δυσκολέψει έναν μέτριο χιονοδρόμο. Καταλήγει στην κορυφή του Baby της Φτερόλακας, μια πίστα με μικρότερη κλίση από του Περικλή. Τόσο μικρή, που για να φτάσεις στην αφετηρία της 6 θα πρέπει να σπρώξεις, εκτός και αν κάνεις καλό σους από την κορυφή. Για το Ασκητόρεμα απλά δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα φας μεγάλη ταλαιπωρία περπατώντας μέσα στο χιόνι, στην χειρότερη θα είσαι κάτω από ένα δρόμο που δεν περνάμε ΠΟΤΕ και κοντά σε επικίνδυνα πρανή. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted February 23, 2012 Επιθυμώ να ακολουθήσω την περιφερειακή του Παρνασσού από τα Κελάρια μέχρι και την Φτερόλακα. Θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω: Υ.Γ Επειδή περισσότερο με ενδιαφέρει να δω την διαδρομή παρά να κάνω σκι σε αυτήν ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να βγάλω τα σκι και να κατέβω μέχρι και το Ασκητόρεμα χαμηλά να το δω πως είναι. Είναι άραγε εφικτό ? Τι έγινε τελικά δεν μας είπες. Πήγες στα Μαύρα Λιθάρια να τα κατέβεις με τις φώκιες και τα κραμπόν στα σκι; http://www.snowclub....ndpost&p=231951 Μία - μία τις καλές ιδέες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted February 24, 2012 ... αλλά υπάρχει και ένα σημείο κόκκινο που μπορεί να δυσκολέψει έναν μέτριο χιονοδρόμο... Εμ δεν ήξερα, δε ρώταγα κιόλας. Εμένα όντως με δυσκόλεψε μια φορά που ήταν λίγο παγωμένη και πιάστηκαν οι απαγωγοί μου στο V (Στροφές δε μου βγαίναν με τίποτα). Tουλάχιστον τώρα που άκουσα για μια αντικειμενική δυσκολία νιώθω λιγότερο ξεφτίλας. Quote "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites