Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
vashar

K2 Sidestash Vs Salomon Shogun

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες στο forum.

Θα ήθελα την βοήθεια σας προκειμένου να αποφασίσω για αγορά σκι εκτός πίστας.

Βρίσκομαι μεταξύ του K2 Sidestash και του Salomon Shogun. Έχω βρεί και τα 2 μοντέλα ελαφρώς μεταχειρισμένα. Το πρώτο από μέλος του forum σε 1.88 με τις marker duke και το δεύτερο (Shogun) σε 191 σαν demo (μοντέλο 12-13) με τις καινούργιες δέστρες guardian της Salomon. Η τιμή είναι παραπλήσια και σίγουρα δεν με απασχολεί το θέμα παλιού - νέου μοντέλου.

Ασχολούμαι με το σκί περίπου 15 χρόνια (πρακτικά 10 καθώς είχα σταματήσει ενδιάμεσα για μια 5ετία) και το επίπεδο μου, τουλάχιστον εντός πίστας θεωρώ ότι είναι μέσο προς προχωρημένο και το στύλ μου αρκετά επιθετικό με έμφαση στην ταχύτητα. Έχω ύψος 1.89 και 87 κιλά (μαζί με μπότες και ρουχισμό προφανώς ξεπερνάω τα 90).

Τα πέδιλα μου είναι τα Salomon 24Hours σε 1.70 (καθαρά για εντός πίστας) και ένα παλιότερο ζευγάρι Salomon Scrambler 8 1.75 με τα οποία έχω δοκιμάσει λίγα πράγματα εκτός. Πρακτικά η εμπειρία μου εκτός πίστας είναι ελάχιστη ώς μηδενική αλλά έχω αποφασίσει να ασχοληθώ πιο ενεργά από την επόμενη σεζόν.

Ποιά είναι η άποψη σας σχετικά με τις επιλογές που έχω? Πιστεύεται ότι το ύψος τους είναι σωστό για εμένα δεδομένου ότι πρακτικά θα είναι το πρώτο μου σκι για εκτός πίστας και δεδομένης της ελάχιστης εμπειρίας μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα, θα σου απαντήσουν οι γκουρού του φόρουμ για τέτοια θέματα, απλά σαν μία γενική αρχή, μιά και τα δύο σκι που κοιτάς είναι μεταχειρισμένα, μήπως θα μπορούσες να τα δοκιμάσεις στο βουνό να δεις ποιό σου ταιριάζει καλύτερα; μένουν ακόμη μερούλες στον Παρνασσό και έχει ακόμη αρκετό εκτός - ακόμη κι αν κλείσει η Φτερόλακα - κάτω από τα καρεκλάκια κλπ.

Επίσης, προσωπικά μιλώντας, θεωρώ ότι τα σκι που είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα από έναν, ενδεχομένως, είναι λιγότερο "ταλαιπωρημένα" από τα σκι που είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα από πολλούς...

Σε χαρακτηριστικά και κριτικές τα σκι που αναφέρεις είναι παρόμοια (όπως προφανώς έχεις δει). Έχε υπόψη σου ότι τα K2 είναι λίγο μακρύτερα από ότι δίνουν τα εκατοστά γιατί τα μετρούν διαφορετικά, δηλ όταν λένε 1.88 είναι κάτι σαν 1.93 - 1.95...κάτι τέτοιο έχω καταλάβει.

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να δοκιμάσω κανένα από τα 2 ζευγάρια (το ένα βρίσκεται Βόρεια Ελλάδα και το άλλο στα χέρια ενός φίλου στην Γαλλία)!

Θεωρώ πάντως (από αυτά που μου έχουν πεί) ότι και τα 2 είναι πρακτικά σε άριστη κατάσταση (φορεμένα 4-5 φορές και μόνο σε πούδρες) οπότε το θέμα του μεταχειρισμένου δεν με προβληματίζει.

Περισσότερο "κολλάω" στα ύψη (πρακτικά αρχάριος στο off piste)!

Για το ύψος σου αναγκαστικά θα πας σε τέτοιες διαστάσεις!

Γενικά, για εκτός πίστας πας σε +5 - +10 εκ πάνω από το ύψος σου (τουλάχιστον αυτό συμβουλεύουν οι πιό έμπειροι).

Άλλωστε δεν παίρνεις πέδιλα για μία σεζόν. Αν ξέρεις καλό σκι στην πίστα, θα βρεις τα πατήματά σου και θα συνηθίσεις και στο εκτός γρήγορα.

Ελπίζω να δει το ποστ σου κάποιος πιό έμπειρος και που να έχει δοκιμάσει έστω ένα από τα δύο πέδιλα για να σου πει κάτι πιό συγκεκριμένο.

Καλή αγορά εύχομαι σε κάθε περίπτωση

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

το side stash είναι σιγουρα σε πολύ καλη κατάσταση, είναι το πεδιλο που πουλαει ο Πετρος(aeras) και για να το λεει, ετσι θα είναι.

μόλις αγόρασα και εγω ένα Κ2 (το Gotback) και γενικώς εχω ενθουσιαστεί με αυτό

εάν μετραει η γνώμη μου θα ελεγα να παρεις τα Κ2 (ακομα και πιστερ στον Παρνασσό μου ελεγε το Σαββατο ότι τα συγκεκριμένα θα είναι η επομενη αγορα του)

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον!

θα πρέπει να αποφασίσω μέχρι την Τετάρτη οπότε και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα! :yes

Τελικά ούτε Sidestash ούτε Shogun!

Salomon Rocker2 108 ή 115 και ο θεός βοηθός!

καλοφορετα

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Να σε ρωτήσω ρε φίλε μιας και εχεις τα salomon rocker 2 επειδη σκέφτομαι να αγορασω καινουριο πέδιλο ειμαι ανα μεσα σε armada jj και salomon rocker 2. Τι λένε τα salomon γενικά σαν συμπεριφορά κυτιως εκτος πιστας αλλα και πιστα...γιατι δεν εχω βρει κανενα σχολιο..αν μπορεις δωσε μια μικρη βοηθεια....