madskier 2,767 Report post Posted July 2, 2012 (edited) Με αφορμή αυτό,θα έλεγα να κάναμε μια λίστα με προορισμούς καλοκαιρινούς για εμάς τους "βουνίσιους". Κάνω την αρχή με το πάντα τέλειο Περτούλι-δροσιά κάτω από τα έλατα και ενδεχομένως ποδηλατάκι τις πολύ πρωινές ώρες ή κατά το απόγευμα. μετά από το edit(επεξεργασία) και μερικές φωτό στη διαδρομή από χωριό Πύρρα προς Ελάτη(πολύ μεγάλη διαδρομή-για γερά πόδια αλλά με ανταμοιβή ατελείωτα τοπία) πάνω από τα Λιβάδια Περτουλίου και στα Λιβάδια κοντά στα χωριά του Ασπροποτάμου(εε,εντάξει κάναμε και μια βόλτα στα πέριξ) η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού κοντά στην Κρανιά και το ουράνιο τόξο μετά τη βροχούλα σημειωτέον ότι το πιο αργά που έχω επισκεφτεί την περιοχή είναι μέσα Ιουνίου. Edited July 2, 2012 by madskier 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted July 2, 2012 Μέτσοβο Quote Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,187 Report post Posted July 2, 2012 Μέτσοβο συμφωνω ! οπως και νυμφαιο !! Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted July 2, 2012 Συμφωνώ! Πολύ όμορφα και τα 2! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted July 2, 2012 Αντε να βλέπουμε και φωτογραφίες. Ερώτηση:Εχει κανείς επισκεφτεί τις πηγές Αχέροντα και την περιοχή στα πέριξ...? Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από εδώ και λέγαμε να το συνδυάσουμε με ποδηλατικό 3-4μερο. 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted July 2, 2012 εγω θα ειμαι μια βδομαδα στη Βαλια Καλντα τον Ιούλιο και αλλη μια στον Σμολικα τον Αυγουστο. το 2ο ειναι κοντα στο χωριο μου και θα τα συνδυάσω, ειμαι σίγουρη ότι το trekking στα ελληνικά βουνα δεν εχει τιποτα να ζηλέψει από Αλπεις 2 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted July 2, 2012 Πηγές Αχέροντα έχω επισκεφτεί, πολύ όμορφο μέρος με ακόμη πιό όμορφες πέστροφες για lunch!!! Το rafting στο ποτάμι basic καθώς το καλοκαίρι ειδικά τα νερά είναι λίγα σχετικά και η δυσκολία πολύ χαμηλή... Οι παραλίες της Πάργας όλα τα λεφτά! Είμαι από αυτούς που αγαπούν το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα - αν όχι περισσότερο - περιττό να σημειώσω... 1 Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted July 2, 2012 Όλα καλά, αλλά σαν το Πήλιο δεν υπάρχει. 24 Μαγικά χωριά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να σε αποζημιώσουν. Πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία, μαγικές παραλίες και άφθονο τσίπουρο και το βράδυ, ύπνο με λεπτή κουβερτούλα στη δροσιά!!!! Hot spots: 1. Πεζοπορία από Χάνια προς Κισσο και μετά βουτιά στον Αϊ Γιάννη. 2. Πεζοπορία με το φως της αυγουστιάκης πανσελήνου από Τσαγκαράδα προς Μούρεσι και νυκτερινό μπάνιο στην αποκόσμη και ενεργειακή Νταμούχαρη 3. Μπριζόλα στο "μπαλκόνι" στο χωριό Πουρί με θέα όλο το Αιγαίο 4. Συναυλίες μέσα σε αυλές σπιτιών και μέσα στο δάσος στο Μουσικό Χωρίο, στον Άγιο Λαυρέντιο (music-village.gr) 5. Κατάδυση στο Τρίκερι 6. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς. Όποιος πάντως επιθυμεί πληροφορίες για το Πήλιο, ας στείλει pm και ό,τι θέλει εδώ είμαστε!!!!!! 5 Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,187 Report post Posted July 2, 2012 μεσα !! ολοι πηλιο , μιση διαδρομη για ολους , ατομο δικο μας εκει για τα κονε οπως δωματια και για τα υπολοιπα καλη παρεα και διαθεση ..φυυυ!! φυ!! φυγαμεε!! Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted July 2, 2012 χμ...Schwarzwald.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted July 3, 2012 Και το πηλιο ειναι απιστευτο ειδικα οι παραλιες "Παπα νερο" και "πλακες" αλλά και οι Αγ.Σαραντα, οπου μπορεις να κανεις ελευθερο καμπιγκ, γενικοτερα ειναι μουρλια....καταγωμαι απο κει οποτε οτι θελει καποιος μπορω να βοηθησω(εκτος του Prezident ) Για τον Αχεροντα λογω οτι καταγετε το αλλο μου μισο απο Πρεβεζα καθε καλοκαιρι ειμαστε εκει, μπορω να το προτεινω ανεπιφυλακτα, ειναι super ειδικα αν εχει καυσωνα τοτε ο Αχεροντας ειναι μονοδρομος, Μπορεις να κανεις ραφτιγκ, ιππασια και πολλα αλλα "παιχνιδια" και για μπανακι πηγαινετε στην παραλια Βραχος/Λουτσα οπου την θεωρω μια απο τις καλυτεροτερες με παρα πολυ καλες υποδομες....επισης δεν την προτεινω στον..... διοτι βαραει πολλα εγκεφαλικα.... Οποιος θελει βοηθεια (αλλά οχι ολοι ) για εκει ας με παρει τηλ., μετα χαρας να βοηθησω οσο περναει απο το χερι μου. Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted July 3, 2012 Βασικά θα ήθελα να συνδυάσω το ποδήλατο σε εκείνη την περιοχή -ράφτινγκ δε με συγκινεί ,ιππασία όμως δεν ξέρω -διάβασα ότι υπάρχει δραστηριότητα. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted July 3, 2012 Όλα καλά, αλλά σαν το Πήλιο δεν υπάρχει. 24 Μαγικά χωριά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να σε αποζημιώσουν. Πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία, μαγικές παραλίες και άφθονο τσίπουρο και το βράδυ, ύπνο με λεπτή κουβερτούλα στη δροσιά!!!! Hot spots: 1. Πεζοπορία από Χάνια προς Κισσο και μετά βουτιά στον Αϊ Γιάννη. 2. Πεζοπορία με το φως της αυγουστιάκης πανσελήνου από Τσαγκαράδα προς Μούρεσι και νυκτερινό μπάνιο στην αποκόσμη και ενεργειακή Νταμούχαρη 3. Μπριζόλα στο "μπαλκόνι" στο χωριό Πουρί με θέα όλο το Αιγαίο 4. Συναυλίες μέσα σε αυλές σπιτιών και μέσα στο δάσος στο Μουσικό Χωρίο, στον Άγιο Λαυρέντιο (music-village.gr) 5. Κατάδυση στο Τρίκερι 6. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς. Όποιος πάντως επιθυμεί πληροφορίες για το Πήλιο, ας στείλει pm και ό,τι θέλει εδώ είμαστε!!!!!! Καλά μας τα λες για το Πήλιο, με τα πιάτα όμως στο Euro μας τα χάλασες!!! Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted July 3, 2012 Και το πηλιο ειναι απιστευτο ειδικα οι παραλιες "Παπα νερο" και "πλακες" αλλά και οι Αγ.Σαραντα, οπου μπορεις να κανεις ελευθερο καμπιγκ, γενικοτερα ειναι μουρλια....καταγωμαι απο κει οποτε οτι θελει καποιος μπορω να βοηθησω(εκτος του Prezident ) Για τον Αχεροντα λογω οτι καταγετε το αλλο μου μισο απο Πρεβεζα καθε καλοκαιρι ειμαστε εκει, μπορω να το προτεινω ανεπιφυλακτα, ειναι super ειδικα αν εχει καυσωνα τοτε ο Αχεροντας ειναι μονοδρομος, Μπορεις να κανεις ραφτιγκ, ιππασια και πολλα αλλα "παιχνιδια" και για μπανακι πηγαινετε στην παραλια Βραχος/Λουτσα οπου την θεωρω μια απο τις καλυτεροτερες με παρα πολυ καλες υποδομες....επισης δεν την προτεινω στον..... διοτι βαραει πολλα εγκεφαλικα.... Οποιος θελει βοηθεια (αλλά οχι ολοι ) για εκει ας με παρει τηλ., μετα χαρας να βοηθησω οσο περναει απο το χερι μου. για πρεβεζα οντως συμφωνω.... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted July 3, 2012 ράφτινγκ δε με συγκινεί ,ιππασία όμως δεν ξέρω -διάβασα ότι υπάρχει δραστηριότητα. Λίγα πράγματα. Στον Βόλο είναι καλύτερα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted July 3, 2012 Πιάτα μπορεί να πλύνει όποιος θέλει στο εξοχικό μου στο Πήλιο!!!!!!!! Όντως ΠαπαΝερό ( η δικιά μου παραλία χα χα), Αγ Σαράντα και Πλάκα είναι μαγικά μέρη και με πολύ δροσιά για καλοκαίρι. Ιππασία έχει σε πολλα μέρη στο Πήλιο, όπως φυσικά και μέρη για πολύ περπάτημα! Μία μαγική διαδρομή είναι: 1η Μέρα: Άγιος Ιωάννης - Κισσός - Χάνια - Πορταριά 2η Μέρα Πορταριά - Δράκια - Άγιος Λαυρέντης- Αγιος Βλάσσης - Άγιος Γιώργης - Βυζίτσα - Πινακάτες - Μηλιέςρ 3η Μέρα: Μηλιές - Τσαγκαράραδα - Νταμούχαρη - Άγιος Ιωάννης Σύνολο: 120 χιλιόμετρα όλο από μονοπάτι, εκτός από το τμήμα Βυζίτσα - Μηλιές. Tips: Στο τμήμα Άγιος Λαυρέντης - Άγιος Βλάσσης μπάνιο σε ποτάμι παγωμένο από τα χίονια από τα Χάνια, Φαγητό σε Χάνι Ζήση το πρω΄το Μεσημέρι στα Χάνια και φοβερος στο χορτάρι με τη δροσιά. Μπάνιο στη μαγική Νταμούχαρη, όπου έχουν γυριστέι και σκηνές από το ΜαμαΜία!!!!! Quote carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted July 3, 2012 αν εννοεις καλοκαιρινους προορισμους στην ελλαδα οπου και να πας ορεινα κομματια υπαρχουν ατελειωτα αν εννοεις και εξωτερικο προτεινω βανκουβερ μιας και υπαρχουν προσφορες με 550 επιστροφη Quote Share this post Link to post Share on other sites
snowpar 613 Report post Posted August 3, 2012 Κασπενήσι Δροσιά, πανέμορφα τοπία και πολλές δραστηριότητες και επιλογές Γκιώνα-Βαρδούσια Απόλαυση της φύσης Μέτσοβο-Βάλια Κάλντα Top Μαίναλο-Βυτίνα Κάνεις και rafting αν θέλεις Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted August 3, 2012 Ανω Σουβάλα........( Πολύδροσο) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted August 3, 2012 Καστοριά! Υπέροχη πόλη με συγκλονιστικό δρόμο για ποδηλατάδα δίπλα στην λίμνη. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 3, 2012 Καστοριά! Υπέροχη πόλη......όταν δέν κυκλοφορεί ο makistop... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted August 3, 2012 Που χάθηκε ο νέος; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,214 Report post Posted August 4, 2012 ...στή λίμνη. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tzimiz 7 Report post Posted August 7, 2012 στο Σελι 15αυγουστο απ προπαραμονη αλλα κι νωριτερα γινετε χαμος. οσοι πηγαν ξερουν, οσοι δεν πηγαν ευκαιρια, μεγαλα γλεντια, παρτυ σε σαλε, χιονοδρομικα, στο χωριο, αλεο που λεμε, ελατε και θα περασετε τελεια.... αυτα... καλα να περνατε οπου κιαν πατε... Quote μύθων τε ρητήρ ήθων τε πρηκτήρ Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted August 7, 2012 σκι κανουμε; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites