Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
GiannizZ

Συμβουλες Για Εξοπλισμό Snowboard!

Recommended Posts

Καλησπερα και απο μενα. :yes Ξεκινησα περυσι μαζι με τον ξαδερφο μου Snowboard και εχουμε παει συνολικα την περιοδο 11-12 10 φορες σε Καλαβρυτα,Παρνασσο και Βελουχι! Απο εξοπλισμο εχουμε τα παντα εκτος απο σανιδι, μποτες και δεστρες που τα αφησαμε στο τελος για να τα ψαξουμε περισσοτερο.. Το πολυ ψαξιμο ομως μας εχει μπερδεψει.Αν και ευκολα καταληξαμε στην Burton για σανιδι μας μπερδευουν οι κατηγοριες αρχηκα (ROCKER,FLYING V, CAMPER) που αν και καταλαβαινουμε τι παιζει με την καθε μια δεν ξερουμε τι διαφορες θα εχουν στην πραξη..Ψαχνουμε για ενα σανιδι που να κατεβαινει κανονικα μια πιστα αλλα περισσοτερο μας ενδιαφερει να μαθουμε freestyle και λιγο οφ πιστ!

απο χαρακτηριστηκα ειμαστε 1.71 -> 70kg και λογω νουμερου παπουτσιων δεν χρειαζομαστε Wide σανιδι 1.81 -> 75kg

Edited by GiannizZ

να ξεκινησω απο τις κατηγοριες/τυπο σανιδιων..

εχουμε τα κλασικα camber που οταν τα κοιταζεις απο το πλαϊ ειναι ετσι

traditional.jpg

τα rocker ή reverse camber

rocker.jpg

και τα flying v που συνδιαζουν χαρακτηριστικα και απο τους δυο τυπους σανιδιων

320.Burton-CustomFlyingV-2011-Snowboard-08.jpg

τα rocker ειναι ευκολα σανιδια και ειναι οτι πρεπει για freestyle και εκτος πιστας που θελετε. ειναι πιο παιχνιδιαρικα απο τα camber, τα flying v και ολους τους υπολοιπους ''συνδιασμους'' που εχουν βγαλει ποτε δεν τους συμπαθησα,καθαρα δικια μου γνωμη! μπορει αλλος να πει οτι τα flying v πχ ειναι τα καλυτερα...οτι βολευει τον καθενα μας!

σχετικα με σανιδα/μποτες/δεστρες δεν αγοραζουμε οτι να'ναι. υπαρχουν μαλακά υπαρχουν και σκληρα τα οποια τα μετραμε με το λεγομενο flex απο το 1 εως 10,οσο πιο μικρο νουμερο τοσο πιο μαλακό,οσο πιο μεγαλο νουμερο τοσο πιο σκληρο. ΠΡΕΠΕΙ τα νουμερα απο σανιδα/μποτες/δεστρες να ειναι κοντα το ενα στο αλλο και να μην υπαρχουν διαφορές του τυπου πχ σανιδα 4,μποτα 8 δεστρα 6...δεν θα δεσει το γλυκο! επισης,με σκληρα ''προϊοντα'' θα κουραζεσαι,με ''μαλακά'' θα εισαι πιο ξεκουραστος κι αυτο φαινεται στο τελος της ημερας!

στην περιπτωση σας και με βαση αυτα που θελετε να κανετε στο βουνο πιστευω οτι ενα σετακι γυρω στο 4-5 flex θα ειναι οτι πρεπει.

μηκος σανιδας για τον 1.71 και 70 κιλα ειναι το 1.53-1.54

μηκος σανιδας για τον 1.81 και 75 κιλα ειναι το 1.54-1.55

και μην ξεχναμε το πιο βασικο...BURTON και ξερο ψωμι!

• Like 1

DSC007301-2.jpg77_NORTHOFHEAVEN-DAVEDOWNING.gif

Hessex υπερλευκαντικο!για λευκότερα λευκά!

http://instagram.com/liapos

Σε ευχαριστουμε πολυ για τις συμβουλες σου!Σκεφτομαστε για αυτα πως σου φαινονται?

1)http://eur.burton.co...gid=mens-boards

2)http://eur.burton.co...gid=mens-boards

3)http://eur.burton.com/mens-joystick-snowboard/276070,default,pd.html?dwvar_276070_variationColor=276070000150

και απο δεστρα εδω.. http://eur.burton.co...d=mens-bindings

περιμενω συμβουλες σου και παλι σε ευχαριστω!

Edited by GiannizZ

Πανέμορφες οι νέες κίτρινες Cartel...!!!

Εγώ πήρα τις περσινές σε πρασινάκι και περιμένω να τις δοκιμάσω...!!!

και μην ξεχναμε το πιο βασικο...BURTON και ξερο ψωμι!

ασε ρε Liapo με την BURTON

επειδη την πατησες εσυ προσπαθεις να πεισεις τον κοσμο οτι εινια καλη εταιρεια

(χαχαχαχα)

Snow is on my D.N.A.

GiannizZ και οι τρεις σανιδες ειναι καλες,δεν υπαρχει σανιδα που δεν μπορεις να τσουλησεις...

πιο συγκεκριμενα,

η Restricted Parkitect ειναι τυπου camber,εχει αλλο ''πατημα'' σε σχεση με τις τυπου rocker που ειναι πιο ευκολες στα παντα. επιμενω,βρειτε καποια rocker σανιδα,θα ανεβειτε επιπεδο πιο ευκολα και γρηγορα!

η Super Hero ειναι μεν rocker αλλα τα χαρακτηριστικα του σανιδιου ειναι τετοια που μπορειτε να παρετε μικροτερη σε μηκος σανιδα. πχ το μηκος που εχεις τωρα ειναι ας πουμε 1.53, με την Super Hero μπορεις να ''πεσεις'' στο 1.45 αλλά δεν σας χρειαζεται τωρα στην αρχη ενα τοσο κοντο σανιδι!

η Joystick πλησιαζει πιο πολυ αυτα που θελετε απο τις αλλες δυο αλλά,η θεση σου πανω στην σανιδα ειναι ελαφρα προς τα πισω. δεν ειναι κακο αυτο,απλα εμενα μου αρεσει να βρισκομαι ακριβως στην μεση της σανιδας,δηλαδη, η αποσταση απο την μπροστινη δεστρα μεχρι την μυτη της σανιδας,να ειναι ιδια με την αποσταση της πισω δεστρας μεχρι την ουρα. οπως ειπα και πριν,δεν το εχει αυτο η Joystick, δεν ειναι κακο,εμενα δεν μου αρεσει! επισης, μου αρεσει η μυτη με την ουρα να εχουν την ιδια σκληροτητα,η Joystick στην ουρα ειναι λιγο πιο σκληρη!

οι σανιδες που προτεινω ειναι:

http://eur.burton.co...gid=mens-boards

http://eur.burton.co...gid=mens-boards

την whammy bar την εχω και με εχει βολεψει σε οτι κι αν θελω να κανω στο βουνο,η blunt ειναι σχεδον το ιδιο με την whammy,μικρες διαφορες,ανετα θα την αγοραζα για την ιδια χρηση στο βουνο.

γενικοτερα και οι δυο ειναι σανιδες που θα πας παντου στο βουνο,απο τις πιστες σε απατητες πουδρες και φυσικα παρκο!δεν υστερουν σε κανεναν τομεα!

Turms ασε ρε τα παιδια που μπηκαν στον σωστο δρομο απο την αρχη,μην τους λες τετοια!

Edited by liapos

Σε ευχαριστούμε πολυ για τις συμβουλές..Τα έχω καταλάβει όλα απλα έχω μια απορία...Αν πάρουμε την Superhero στα μέτρα μας θα μας δυσκολέψει σε κάτι η θα είναι ίδια με μια κανονική rocker?καθώς επίσης και αν θα έδενε καλα με mission δεστρες που έχουν 6αρι flex..

με βαση το βαρος πιο πολυ σας προτεινα να παρετε σανιδες 1.53-1.54 και 1.54-1.55. ειναι ενα καλο μηκος για σας που εισαστε στην αρχη και πρεπει να μαθετε πολλα πραγματα χωρις να σας κανει την ζωη δυσκολη μια πιο μεγαλη σανιδα που παιρνουν συνηθως οι αρχαριοι! να το πω και αλλιως, με μια πιο μεγαλη σανιδα θα κανετε πιο ''γλυκες'' κινησεις,θα μαθετε να στριβετε και να φρεναρετε πιο ομαλα. με μια μικροτερη σανιδα ολες οι κινησεις σας θα ειναι πιο αποτομες/κοφτες! η μεση λυση ειναι αυτη που σας λεω,συνδιαζει ευκολια στο στριψιμο/φρεναρισμα με αρκετο πατημα για να πατε και σε αλλα τερεν!

τωρα για την super hero,καθε σανιδα εχει ενα ορισμενο οριο στα κιλα του καθε αναβατη. στην σελιδα που εχει την σανιδα πατα διπλα απο το Selected Size εκει που λεει sizing guide και στην επομενη σελιδα που ανοιγει κατω απο το men πατα στο select board και επελεξε την super hero. εκει,στο weight range θα δειτε ποια σανιδα ειναι στα κιλα σας κι αυτη ειναι στα μετρα σας! δεν μπορειτε πχ να παρετε την 1.51 γιατι ειναι πανω απο το οριο κιλων σας κι ετσι δεν θα καταλαβετε ολα αυτα που μπορει να σας δωσει η σανιδα. το 1.45 και το 1.48 ειναι για σας ΑΛΛΑ ειναι πολυ μικρες για αρχαριο!

τελος για τις δεστρες, καλες οι mission αλλα δεν θα δεσουν με την σανιδα,ειναι αρκετα σκληρες. εγω με βαση την super hero θα επαιρνα τις Restricted Bootlegger που ειναι μαλακές δεστρες.

το ξαναγραφω μπας και διαβαζει και κανας αλλος,ΜΗΝ επιλεγετε σανιδες/μποτες/δεστρες με βαση το σχεδιο/χρωμα που εχει! στις πιστες και στις πλαγιες,δεν θα φαινεται ουτε το σχεδιο ουτε το χρωμα καθως ολα ειναι καλυμενα ειτε απο το χιονι (σανιδα) ειτε απο το παντελονι (δεστρες/μποτες).

να κανετε τις επιλογες σας συμφωνα με αυτο που σας ταιριαζει σαν αναβατη και με βαση αυτο που θελετε να κανετε στο βουνο!

εγω επειδη πηρα ομορφες δεστρες παω με σορτσακι στο βουνο...να φαινονται και λιγο....εμ τι...

(καλο ε;;;)

Υ.Γ. καλα που εισαι και εσυ στο φορουμ και τα λες αυτα...γιατι εγω σιγα μην κατσω να ψαξω τετοιες λεπτομερειες.

Υ.Γ. 2 λες για Twc Std 159 + Outpost ή για Prime 158 + Strike??? στα 239 ειναι και τα δυο...

Snow is on my D.N.A.

εγω επειδη πηρα ομορφες δεστρες παω με σορτσακι στο βουνο...να φαινονται και λιγο....εμ τι...

(καλο ε;; ;)

τοσο καλο που θα ηθελα να σε δω οταν θα ανεβει λιγο η θερμοκρασια με καμια λιακαδα,θα βγαλεις το σορτσακι και θα κυκλοφορεις καπως ετσι...

post-4579-0-06782400-1346537373_thumb.jpeg

μονο ΠΡΟΣΕΧΕ μην σου πεσει κανα γαντι...

Υ.Γ. καλα που εισαι και εσυ στο φορουμ και τα λες αυτα...γιατι εγω σιγα μην κατσω να ψαξω τετοιες λεπτομερειες.

οι λεπτομερειες ειναι που κανουν την διαφορα και την αισθηση και την χαρα και στο τελος το χαμογελο colgate!

Υ.Γ. 2 λες για Twc Std 159 + Outpost ή για Prime 158 + Strike??? στα 239 ειναι και τα δυο...

αν ειναι στα 239 και τα δυο,τοτε παρε και τα δυο μαζι! :ΡΡΡ

twc std ftw! αλλά! directional (μπλιαχ) οι outpost (δεν ειναι ασχημες) μου θυμιζουν πολυ τις freestyle... ΠΑΡΕ ΡΕ ΣΥ ΚΑΝΑ TWIN TIP ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΒΟΥΡΕΣ!!!

το αλλο ποιο ειναι; Nitro Prime,Volkl Prime ή Nidecker Prime; οι Raiden δεν μου αρεσουν αλλα δεν μου πεφτει λογος...

(καλο ε;; ;)

Είσαι γνωστός επιδειξίας ανα το πανελλήνιο...!!!

Κι εκεί που πάω λίγο να διαφωνήσω με τον liapo, τσουππππ προτείνει 2 σανίδια και μου τα ανατρέπει όλα. Θα αναρωτιέσαι μικρό 77 της Στύγας... Διότι πολύ απλά έχω Whammy Bar & Blunt.... :popo:

Edited by vamvax

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

τοσο καλο που θα ηθελα να σε δω οταν θα ανεβει λιγο η θερμοκρασια με καμια λιακαδα,θα βγαλεις το σορτσακι και θα κυκλοφορεις καπως ετσι...

post-4579-0-06782400-1346537373_thumb.jpeg

μονο ΠΡΟΣΕΧΕ μην σου πεσει κανα γαντι...

οι λεπτομερειες ειναι που κανουν την διαφορα και την αισθηση και την χαρα και στο τελος το χαμογελο colgate!

αν ειναι στα 239 και τα δυο,τοτε παρε και τα δυο μαζι! :ΡΡΡ

twc std ftw! αλλά! directional (μπλιαχ) οι outpost (δεν ειναι ασχημες) μου θυμιζουν πολυ τις freestyle... ΠΑΡΕ ΡΕ ΣΥ ΚΑΝΑ TWIN TIP ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΒΟΥΡΕΣ!!!

το αλλο ποιο ειναι; Nitro Prime,Volkl Prime ή Nidecker Prime; οι Raiden δεν μου αρεσουν αλλα δεν μου πεφτει λογος...

Nitro Prime

οι δεστρες ειναι πακετο οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορω να διαλεξω αλλες.

δεν με ενοχλει ιδιατερα το directional

μεγαλωσαμε πια για κολπακια και σβουρες. Ασε που οταν χαλαει ο καιρος, ποναει το σπασμενο χερι και μου θυμιζει διαφορα...που να τα ξαναπερασεις αυτα τωρα...

Snow is on my D.N.A.

Κι εκεί που πάω λίγο να διαφωνήσω με τον liapo, τσουππππ προτείνει 2 σανίδια και μου τα ανατρέπει όλα. Θα αναρωτιέσαι μικρό 77 της Στύγας... Διότι πολύ απλά έχω Whammy Bar & Blunt.... :popo:

το οτι και τα δυο ειναι παρκοσανιδα δεν σημαινει οτι ειναι μονο για το παρκο!με το whammy γυρναω σε ολο το βουνο χωρις να υστερει το σανιδι πουθενα!

και τα δυο ειναι μαλακά και ειναι οτι πρεπει για καποιον που ξεκιναει τωρα. δεν χρειαζεται να δωσει περισσοτερα λεφτα για να παρει καποιο αλλο ακριβοτερο σανιδι και να μην τον βολεψει κι ολας! καθαρα γνωμη μου παιδες, οποιος θελει εννοειται μπορει να προτινει καποιο αλλο σανιδι!

το μικρο και αθωο 77 της Στυγας :lol: :lol: :lol:

Nitro Prime

οι δεστρες ειναι πακετο οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορω να διαλεξω αλλες.

δεν με ενοχλει ιδιατερα το directional

μεγαλωσαμε πια για κολπακια και σβουρες. Ασε που οταν χαλαει ο καιρος, ποναει το σπασμενο χερι και μου θυμιζει διαφορα...που να τα ξαναπερασεις αυτα τωρα...

παρε το twc, θα σου πω με pm γιατι και ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησεις μαζι μου!

το snowboard δεν κοιταζει ηλικιες! παντα υπαρχει κατι να κανεις στο βουνο! το θεμα ειναι εσυ πως νιωθεις!

πριν απο 2 χρονια εφαγα μια σαβουρα απο βλακεια μου και χτυπησα στο χερι ψηλα, ουτε εσπασε, ουτε βγηκε ο ωμος,κατι μελανιες μονο και πονος που κραταει μεχρι και σημερα (ευτυχως μικρος πονος) δεν το εβαλα κατω,συνεχισα και πηγαινα στο βουνο,βεβαια δεν εκανα ολα αυτα που ηθελα,οτι μπορουσα οτι μου εβγαινε! ακομα και στο σερφ εκανα ''κουπι'' με το ενα χερι και μου ηταν δυσκολο να σηκωθω...οποτε για το χερι να σου πω οτι ευτυχως ο καλος ο θεουλης σου εδωσε αλλο ενα...παρε και κανα voltaren χαπι πριν το session και ορμα φατους ολους!

στην τελικη μαθαινεις σερφ που ειναι λιγο δυσκολο να χτυπησεις (οχι οτι δεν χτυπας,δεν τσακιζεσαι ομως οπως στο snowboard που με ενα καλο χτυπημα χανεις σεζον)

σερφ???? μπλα πλεον ουτε κατα διαννοια....

snowboard και αγιος ο θεος.

ΥΓ voltaren μην παιρνεις και πολλα...θα σου ------ το στομαχι...

Snow is on my D.N.A.

στην αρχη εβαζα κρεμα βολταρεν μεχρι που μετα απο λιγες μερες το δερμα στο σημειο που εβαζα την κρεμα ειχε γινει πιο αγριο!!! χαπια βολταρεν επαιρνα μονο οταν θα πηγαινα πχ για σερφ οπου εκει θα το κουραζα το χερι,δεν επαιρνα συνεχεια ρε συ!

ασχετο αλλα η βολταρεν ειναι λιγο μουφα...δεν κανει δουλεια...Roiplon...πολυ πιο αποτελεσματικη

Snow is on my D.N.A.