THANOSJ3 72 Report post Posted October 22, 2012 Snow Blades - Οδηγός Γιατί snow blades; Είναι εύκολα στη μεταφορά. Εύκολη στροφή. Μικρό βάρος. Ιδανικά για κόλπα! Εύκολο carving. Βελτιώνουν την ισσοροπία σας. Τι μπότες φοράω; Τα blades είναι φτιαγμένα για μπότες του σκι και μάλιστα, μπορούν πάρα πολύ εύκολα, χωρίς εργαλεία να προσαρμοσθούν σε μπότα κάθε μεγέθους. Τί μήκος να διαλέξω (ενήλικος); Το μήκος εξαρτάται από το στύλ του σκιέρ και όχι από το ύψος του όπως τα σκι. Αν τα spins, τα κόλπα και τα halfpipes σας αρέσουν, επιλέξτε κοντύτερα. Αν το carving, η ταχύτητα και το μεγαλύτερης ακτίνας slalom σας αρέσει, μακρύτερα. Σε τί μήκη υπάρχουν τα snow blades ενηλίκων; Τα blades ενηλίκων ποικίλουν από 75 έως 99 εκατοστά. To Πλάτος των snow blades πως τα επηρρεάζει; Τα φαρδύτερα snow blades είναι καλύτερα για μαλακό χιόνι. στενότερα, επιτυγχάνουν ακόμα μικρότερη στροφή. Το γνωρίζω μετά απο σχετική αναζήτηση στο φορουμ οτι υπάρχουν αλλα 2 ισως και παραπάνω θέματα για τα ενλόγω αλλα είναι ολίγον παλιά..του 06-08 οπότε είπα να γίνει κατι καινούργιο και ποιο ολοκληρωμένο Πιστεύω θα είναι χρήσιμο και θα λύσει πολλές απορίες σε άτομα που ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν τι και πώς με το συγκεκριμένο είδος σκι Υ.Γ : Ευχαριστώ τον γοογλη για τις πληροφορίες άνωθι που σύλλεξα... Θάνος 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted October 25, 2012 Παλαιότερες αναφορές για snowblades στο φορουμ μας έχουν γίνει εδώ(2006) και εδώ(2008). Καλύτερα να τα έχουμε όλα μαζί συγκεντρωμένα....! 2 Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Dio 1 Report post Posted January 23, 2013 Καλημέρα Θα ήθελα μια μικρή βοηθεια σχετικά με τιν επιλογη πέδιλων ειμαι αρχάριος στο αθλημα.... Δοκίμασα πριν λιγο καιρο Snowblades (salomon 99cm) κ επαθα πλακα, ομως δεν μου φάνηκαν πολυ σταθερά σε ταχυτητες κ σε απάτητο κουράζουν παρα πολυ... Δοκίμασα επίσης κανονικα πέδιλα σκι 1,6m κ ενιωθα σαν να μου μπαζωσαν τα πόδια στο τσιμεντο, δεν μπορω να πώ οτι ευχαριστίθηκα. Τα Mini ski 1,20εκ με τα κανονικα σκι 1,20εκ εχουν καμια διαφορά η απλα αλλαζει μονο το ονομα???? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 24, 2013 Προφανώς και δεν μπορεί να έχουν την σταθερότητα των σκι, το μήκος δίνει κράτημα, αλλά και πλευστότητα στο απάτητο. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να έχεις ουσιαστική εξέλιξη με τα snowblades. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Ίσως θα έπρεπε να επιμείνεις λίγο περισσότερο με τα σκι, ή ίσως και με σανίδα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Dio 1 Report post Posted January 24, 2013 Τελικα θα παω για κανονικα σκι βρήκα μια πολυ καλη προσφορα... Ειμαι 1,78 κ 72κιλα πιστευεις ειναι εντάξει για μενα πεδιλα 163 η 165 εκ ?? Οσο για σανιδα, κάνω τα τελευταια 3 χρονια, όμως μ ενθουσιασε η αισθηση του πεδιλου στα ποδια... :yes Νομιζω μου ταιριάζει περισσότερο το σκι 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,406 Report post Posted January 24, 2013 1,65 είναι πιο σωστό. Ότι και να πάρεις, μην δώσεις πολλά χρήματα τώρα για πέδιλα. Είσαι στο στάδιο που χρειάζεσαι κάτι φτηνό να σε βοηθήσει να εξελιχτείς, που όμως εκ των πραγμάτων θα ξεπεράσεις γρήγορα. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
michael2580 64 Report post Posted January 24, 2013 και ειχα την απορια και ελεγα τι ειναι αυτα τα μικρα πεδιρε ρε γμτ. :thumbup: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dio 1 Report post Posted February 15, 2013 Καλημερα τελικα δεν πήρα ακομα δικα μου πεδιλα δοκιμάζω διαφορετικα καθε φορα που ανεβαίνω (η αλήθεια ειναι πως δεν μπορω να καταλάβω μεγάλη διαφορα).Λογο του οτι η κοπέλα μου ειναι καθηγητρια σκι εχώ την δυνατοτητα για αρκετες ωρες πριβε μαθημα.. Εχετε μηπως να μου προτεινετε καποιο πεδιλο ?? το επιπεδο μου ειναι intermidiate. ps σας ευχαριστω ολους για τισ απαντησεις... :thumbup: Quote Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted February 15, 2013 Καλημερα τελικα δεν πήρα ακομα δικα μου πεδιλα δοκιμάζω διαφορετικα καθε φορα που ανεβαίνω (η αλήθεια ειναι πως δεν μπορω να καταλάβω μεγάλη διαφορα).Λογο του οτι η κοπέλα μου ειναι καθηγητρια σκι εχώ την δυνατοτητα για αρκετες ωρες πριβε μαθημα.. Εχετε μηπως να μου προτεινετε καποιο πεδιλο ?? το επιπεδο μου ειναι intermidiate. ps σας ευχαριστω ολους για τισ απαντησεις... :thumbup: Παρε ρε φιλε μου κανενα πεδιλο της προκοπης, αστα αυτα τα blades ειναι λες και μπηκαν στο πλυσιμο ενα πραγμα 2 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
Dio 1 Report post Posted March 12, 2013 Τελικα πήρα μεταχειρισμένα πεδιλα. Rossignol open 90 1.62 me tyrolia δέστρες σε πολυ καλη κατάσταση... τωρα το μονο που παρακαλάω ειναι να μην λιώσουν νωρισ τα χιονια!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites