Olga 6,796 Report post Posted March 6, 2013 εάν αποδεδειχθεί κράχτης ο Πανος θα τον καλούμε κάθε τέταρτη Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 6, 2013 (edited) Πολύ καλή κίνηση από τον κ. Δρίβα! Δεν ξέρω τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις (δηλαδή σε αντίστοιχες συναντήσεις), αλλά μήπως είναι καλό να κρατηθούν κάποιου είδους πρακτικά, και για όσους δεν έρθουν σήμερα αλλά και για δημοσίευση/future reference; Edit: Προσωπικά θα είμαι παρών! Edited March 6, 2013 by wraith 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pefto_kai_Matheno 111 Report post Posted March 6, 2013 Και μόνο που μας τιμά με την παρουσία του πρέπει να πάμε όλοι .. 3 Quote Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε... Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 6, 2013 ααααακριβως! Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted March 6, 2013 σημερα θα εχουμε τη χαρα να εχουμε μαζι μας στη συνάντηση στο Φλοκαφε τον κ. Παναγιωτη Δριβα, δ/ντη του ΧΚ Παρνασσου με τον οποιο θα κανουμε μια εκτεταμένη κουβεντα γύρω από τα θεματα του χιονοδρομικου μας. οι 3 ενότητες στις οποίες θα κινηθεί η σημερινή συζήτηση είναι: - ενημέρωση για τα έργα εκσυγχρονισμού που γινονται στο ΧΚΠ - παράπονα πελατών για τις τιμές του ΧΚΠ - snowclub & ΧΚΠ: πως μπορουμε να εδραιώσουμε μια συνεργασία με οφέλη και για τις δυο πλευρές σας περιμενουμε ολους σημερα στις 21,00 το βραδυ, είναι μια πολύ καλη ευκαιρια να γνωρισετε από κοντα και να συζητήσετε με τον εκπρόσωπο του ΧΚΠ όλα οσα σας προβληματίζουν, ταλαιπωρούν η αντιθέτως τα βρίσκετε σύμφωνα, στην λειτουργία του Παρνασσού γενικότερα eimai makria δυστηχως . ..!! αν και θα ηθελα πολλη να γνωρίζω και απο κοντα τον κ,δριβα ,ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ετσι να τον ρωτι=σω διαφορές αποριες που εχω , διοτι αλλιώς ειναι ο δριβας στο χιον κε ,παρν και αλλιώς ειναι ο δριβας του φλο καφε !! 1 Quote ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 7, 2013 αλλιώς ειναι ο δριβας στο χιον κε ,παρν και αλλιώς ειναι ο δριβας του φλο καφε !! δεν θα το ελεγα! ιδιος ανθρωπος με την ιδια συμπεριφορα (τουλαχιστον απεναντι στο συλλογό μας) Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 7, 2013 κανενας paparazzi δεν υπήρχε στη συνάντηση?/ Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 7, 2013 εγω τραβηξα κανα 2 φωτο, θα τις βαλω το απογευμα. η Βιβη εβγαλε αρκετες 2 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 7, 2013 δελτίο τυπου για τι είπαμε με το Δρίβα-κάτι ζουμερό??παρασκηνιακό???? 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 7, 2013 (edited) Θα απαγορευτεί το snowboard στον Παρνασσό. Και για να αστειευτούμε ο Παρνασσός του χρόνου (Θεού κεφάροντας) θα είναι απίστευτα μαμάτο χιονοδρομικό, ενώ σε 2 χρόνια (πάντα Θεού...) θα είναι ακόμα πιο απίστευτα μαμάτο χιονοδρομικό. Edited March 7, 2013 by ΜΙΚ Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 7, 2013 έφτασα αργά ... μετά τις 22:00 λόγω σεμιναρίου (που κανονικά μας αφήνει στις 9:30... αλλά ... ειδικά για χθες... ) η απίστευτη κούρασή μου είχε σαν αποτέλεσμα κουνημένενες φωτό τις οποίες θα παραθέσω παρόλα αυτά... η συγκεκριμένη είναι του Άρη πάντως! σε καλό κλίμα μου φάνηκε η συνάντηση (αν και προς το τέλος της) βέβαια κάτι άκουσα ... να ζητάνε συγνώμη απ' τον κύριο Δρίβα άρα ίσως να του την έπεσαν και όλοι μαζί ... ένας αυτός - πολλοί εμείς το γεγονός όμως, ότι ο Διευθυντής ενός Χιονοδρομικού έρχεται και συζητάει μαζί μας μόνο ως πολύ θετικό θα το χαρακτηρίσω! και ο χώρος καλός ήταν! νομίζω καλά θα είναι εκεί 7 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 7, 2013 στην παραπάνω φωτό προσέξτε τον snowboard-ά που χώνεται θα το πω: κλασσική νοοτροπία snowboard-ά επόμενη φωτό: η έκφραση του Σάκη τα λέει όλα!!! δεν άκουγα τι έλεγε στον κύριο Δρίβα... αλλά σίγουρα έχει τα δίκια του ο Σάκης!!! 4 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 7, 2013 ο ΜΙΚάλης παράλληλα παρακολουθεί και τον αγώνα εδώ: ο γραμματέας ατάραχος! δεν ανησυχεί... του χρόνου αν υπάρχει Ελλάδα ... και δεν έχουμε φύγει όλοι στο εξωτερικό θα απολαμβάνουμε τά νέα μηχανήματα του ΧΚ Παρνασσού (λέω εγώ τώρα... τον πόνο μου) τα σχόλια είναι δικά μου και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν την άποψη του Συλλόγου, που λογικά θα βγάλει ανακοίνωση... 4 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted March 7, 2013 στην παραπάνω φωτό προσέξτε τον snowboard-ά που χώνεται θα το πω: κλασσική νοοτροπία snowboard-ά επόμενη φωτό: η έκφραση του Σάκη τα λέει όλα!!! δεν άκουγα τι έλεγε στον κύριο Δρίβα... αλλά σίγουρα έχει τα δίκια του ο Σάκης!!! Και η πρόεδρος απολαμβάνει το διάλογο, ενώ ΜΙΚ σφυρίζει αδιάφορα :D 2 Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 7, 2013 για πειτε καποιος τι ελεχθει....... για οσους δεν μπορεσαν να παρεβρεθουν....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 7, 2013 Ρε, ακόμα δεν τα φόρεσες και άλλαξες την υπογραφή;! Θα γράψω σε λίγο εγώ 2-3 πράγματα! 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
afrodite 894 Report post Posted March 7, 2013 Α τον αγώνα έβλεπε; Κι εγω νομιζα πως χάζευε το ντεκορ. Μεταξυ μας τώρα, δε μου άρεσε το φλοκαφε. Πολυ κρύο ρε παιδί μου... Δεν εννοω οτι κρυώναμε... αλλά σαν ατμόσφαιρα σαν.... τεσπα... Το αλλο μου αρεσε καλυτερα παντως. Κριμα 1 Quote My Life In Oslo-Norway: http://oslomylove.blogspot.gr Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 7, 2013 εμένα, αντίθετα, μου άρεσε πολύ! αλλά μπήκα και το βρήκα γεμάτο απ' όλους εσάς οπότε αλλάζει... βρήκα !!!στην κυριολεξία... :D ακόμα δεν έχω μελαγχολήσει που φεύγεις... το 'χω πάρει πολύ θετικά 1 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 7, 2013 (edited) Λοιπόν παίρνω την πρωτοβουλία να κάνω ένα ρεζουμέ από την χθεσινή συζήτηση που είχαμε με τον κ. Δρίβα, τον οποίο για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσουμε! Καθώς τον γνωρίζω για πρώτη φορά από κοντά, θέλω να ξεκινήσω από το πόσο φιλικός και συζητήσιμος είναι αλλά και το πόσο ήρεμα μας απαντούσε την ώρα που τον βομβαρδίζαμε κυριολεκτικά με ερωτήσεις, ενίοτε και "επιθετικές" (με την καλή έννοια). Στο δια ταύτα τώρα, αυτά που μας είπε ο κ. Δρίβας έχουν συνοπτικά ως εξής: Έργα εκσυγχρονισμού: Η Α φάση του έργου έχει πάρει έγκριση από το ΥΠΕΚΑ και απομένει το τυπικό, δηλαδή να καθαρογραφεί. Όλες οι υπόλοιπες άδειες κτλ (πχ. Πολεοδομία) είναι έτοιμες. Η Doppelmayr στην προσφορά της εγγυάται ότι αν πάρει το ΟΚ μέχρι τέλος Μαρτίου, οι νέοι αναβατήρες θα είναι έτοιμοι τέλος Νοεμβρίου. Η Α φάση περιλαμβάνει την αντικατάσταση της Αφροδίτης (αυγά) και του Βάκχου, με έναν ενιαίο, με ενδιάμεσο σταθμό στο 1950. Ως τον ενδιάμεσο σταθμό θα πηγαίνουν μόνο τηλεκαμπίνες 8 ατόμων και από τον ενδιάμεσο και επάνω τηλεκαμπίνες και καρεκλάκια 6 ατόμων με αναλογία 1 τηλεκαμπίνα/3 καρεκλάκια με ταχύτητα 5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (ενδεικτικά και για να καταλάβετε αντιστοιχία το τετραπλό έχει μέγιστη 4m/sec και ο τωρινός Βάκχος περίπου 2m/sec). Επίσης θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές ουρές και οι χιονοδρόμοι θα έχουν την επιλογή ποιο θα επιλέξουν. Επίσης θα γίνει αντικατάσταση του Δία, προσθήκη συρόμενου στη Σαχάρα και κατάργηση του συρόμενου Τηλέμαχος. Οι καινούργιοι αναβατήρες θα έχουν ειδικό σύστημα προστασίας από εκτροχιασμό λόγω αέρα, οπότε, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Δρίβας, θα λειτουργούν στα πραγματικά όρια ασφαλείας τους και όχι κατ' εκτίμηση. Ο τερματικός σταθμός θα είναι αριστερά της εκκλησίας στην κορυφή και ακριβώς από πίσω θα διαμορφωθεί πίστα αρχαρίων (baby), η οποία συγκριτικά με την τωρινή στο 1950 θα έχει μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, μεγαλύτερη ποσότητα και καλύτερη ποιότητα χιονιού και θα είναι και αρκετά προστατευμένη από τον αέρα (από Γεροντόβραχο και Τουμπόραχη). Η τωρινή baby πίστα θα παραμείνει επίσης ενεργή για όποιον το προτιμάει. Από το 1750 θα ξηλωθεί το τσίγκινο κτήριο που γινότανε η επιβίβαση και θα παραμείνει το τσιμεντένιο. Η επιβίβαση θα γίνεται εξωτερικά και ο στόχος είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου να γίνεται κατά 80% εξωτερικά. Ο ενδιάμεσος σταθμός θα γίνει εκεί που βρίσκεται ο τερματικός της Αφροδίτης, όπου και το κτήριο θα κατεδαφιστεί. Οι ενοικιάσεις εξοπλισμού θα παραμείνουν στο 1950, ως έχουν. Θα γίνει ανασχεδιασμός των πιστών σε εκείνη την πλαγιά, αλλά δεν μας δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Τα παλαιά λιφτ που θα ξηλωθούν είτε θα πάνε για scrap (παλιοσίδερα) είτε ως ανταλλακτικά για τα εναπομείναντα συρόμενα (Οδυσσέα κτλ). Υπήρξε η πρόταση το συρόμενο Τηλέμαχος να μπει στη θέση του παλιού Μεδεών στη Φτερόλακα. Η Β Φάση του έργου περιλαμβάνει την αντικατάσταση των αναβατήρων Ηνίοχος (6) και Ερμής (Συνδετικό) με ένα ενιαίο με ενδιάμεση στάση (αν κατάλαβα καλά) εκεί που είναι ο τωρινός τερματικός του 6. Η φιλοσοφία θα είναι ίδια με του αναβατήρα της Α Φάσης, δηλαδή αποσυμπλεκόμενος με παράλληλη λειτουργία τηλεκαμπίνας και καρέκλας. Επίσης θα υπάρξει αντικατάσταση του αναβατήρα Ήρα (7). Ο διαγωνισμός της Β Φάσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Τεχνητό χιόνι δεν προβλέπεται προς το παρόν. Όταν ολοκληρωθούν οι ανεμογεννήτριες και ο ταμιευτήρας νερού θα ξανατεθεί στο τραπέζι. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του Αθηναϊκού, το ιδιοκτησιακό του και πως μπορούν τα 2 χιονοδρομικά να ενοποιηθούν. Η εφικτή λύση είναι να παραχωρηθεί ο Αθηναϊκός από τον ΑΟΦΣ στην ΕΤΑ. Περιβάλλον/Οικολογία Ο κ. Δρίβας μας τόνισε ότι το βουνό όποια αλλοίωση είχε δεχτεί, έχει δεχτεί. Κοινώς δεν απαιτούνται νέες παρεμβάσεις (δρόμοι, χωματουργικά) παρά μόνο οι γούβες για τις νέες κολόνες των αναβατήρων. Οι περιβαλλοντικές άδειες γι' αυτό το έργο αφορούσαν μόνο αντικατάσταση υπαρχόντων αναβατήρων και όχι προσθήκη νέων. Υπήρξε θέμα με τις εγκαταστάσεις μεταλικών πασσάλων για τη σηματοδότηση των πιστών αλλά και για την οριοθέτηση ασφαλείας στο τέρμα της Σαχάρας (Ασκητόρεμα). Βρέθηκε φόρμουλα με χρήση λιγότερων μόνιμων και περισσότερων φορητών πλαστικών, που όμως απαιτεί περισσότερες εργατοώρες. Το υπάρχον Π.Δ. για τον Εθνικό Δρυμό de facto απαγορεύει την επέκταση του χιονοδρομικού. Υπάρχει ακόμα διαβούλευση. Ο Φορέας διαχείρισης του Ε.Δ. Παρνασσού είναι θετικός. Για το θέμα σύνδεσης του χιονοδρομικού με Αράχωβα/Λιβάδι/Αμφίκλεια κτλ με τηλεκαμπίνα για να ελαχιστοποιηθεί η πρόσβαση αυτοκινήτων μέσω του Εθνικού Δρυμού, η πρόταση των Αυστριακών συμβούλων ήταν πως το έργο είναι ανέφικτο και πως μπορεί να σχεδιαστεί ένα σύστημα τοπικών ski bus, ανα λχ μισή ώρα και από διάφορες περιοχές πέριξ του χιονοδρομικού. Τιμολογιακή πολιτική Δεν υπήρξε σαφής απάντηση (εκτός και αν δεν το πρόσεξα), αλλά όπως απαντήθηκε συμπέρανα ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα κάτω. Το εισιτήριο ήδη επιδοτείται από την ΕΤΑ κατά 8 ευρώ και είναι το πιο φθηνό (σε σχέση με αυτά που προσφέρει) στην Ελλάδα. Θα υπάρξει πιθανόν κάποιος εξορθολογισμός κάποιον εκπτώσεων, όπως των κατοίκων όμορων νομών. Προσωπικά έθεσα το θέμα της ετήσιας κάρτας, που θεωρώ ότι είναι ακριβή, αλλά απ' ότι κατάλαβα δεν θα υπάρξει και εκεί αλλαγή καθώς το σύστημα με τις μονάδες καλύπτει τις διάφορες κατηγορίες "πιστών" χιονοδρόμων. Αυτά θυμάμαι, χωρίς να έχω κρατήσει κάποιες σημειώσεις. Αν συζητήθηκε κάτι άλλο και το ξέχασα, αν έκανα κάποιο λάθος κτλ παρακαλώ να με διορθώσετε. Edited March 7, 2013 by wraith 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 7, 2013 καλά τα είπες Άρη, 3 παρατηρήσεις εχω - τα έργα είναι εκσυγχρονισμού – αντικατάστασης αναβατήρων οχι αναπαλαιωσης - νομιζω οτι η καμπίνα θα ειναι 8 ατόμων και οχι 12. μπορει να κανω και λάθος - όσων αφορά την τιμολογιακή πολιτική εγω δεν συμπέρανα ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν θα αλλάξει προς τα πάνω 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted March 7, 2013 και δυστυχώς κυκλοφορεί ότι θ' αλλάξει προς τα πάνω η τιμή της καθημερινής :( από 15 στα 20 ευρώ... ελπίζω να είναι 100% ράδιο αρβύλα 2 Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
Δεν Ξενερώνω! 4,748 Report post Posted March 7, 2013 Ρε, ακόμα δεν τα φόρεσες και άλλαξες την υπογραφή;! Αρη οχι μονο αυτο αλλα τα εχει και πιο κοντα!!!! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted March 7, 2013 (edited) Άρη, γα τη β φάση εγώ κατάλαβα, ότι τα τρία λιφτ Ερμής- Ηνίοχος- Ήρα θα είναι ανεξάρτητα και ο Ερμής ΜΟΝΟ τηλεκαμπίνα. Όσα αναφέρονται στα παραπάνω ποστς ,προκύπτουν σαν συμπεράσματα μιας φιλικής συζήτησης και δεν αποτελούν επίσημες θέσεις . Edited March 7, 2013 by ChristosZ 1 Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 7, 2013 (edited) - τα έργα είναι εκσυγχρονισμού – αντικατάστασης αναβατήρων οχι αναπαλαιωσης - νομιζω οτι η καμπίνα θα ειναι 8 ατόμων και οχι 12. μπορει να κανω και λάθος Έχεις δίκιο. Το έψαξα και είναι έτσι. Διορθώθηκαν και τα 2. - όσων αφορά την τιμολογιακή πολιτική εγω δεν συμπέρανα ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν θα αλλάξει προς τα πάνω Δεν δόθηκε πάντως σαφής απάντηση. Πραγματικά έγραψα το προσωπικό μου συμπέρασμα. Άρη, γα τη β φάση εγώ κατάλαβα, ότι τα τρία λιφτ Ερμής- Ηνίοχος- Ήρα θα είναι ανεξάρτητα και ο Ερμής ΜΟΝΟ τηλεκαμπίνα. Για την Ήρα (7) μας είπε νομίζω ότι θα είναι μόνο τηλεκαμπίνα. Για το σύστημα Ηνίοχος (6)-Ερμής (Συνδετικό) δεν θυμάμαι περισσότερα από αυτά που έγραψα. Εdit: Από την επίσημη παρουσίαση (presentation) του έργου βρήκα αυτό: Αντικατάσταση και αναβάθμιση αναβατήρων Ερμή - Ηνιόχου σε συνεργαζόμενους αποσυμπλεκόμενους μικτής σύνθεσης (γόνδολα 8 ατόμων, καρέκλα 4 ατόμων). Αναβάθμιση Ήρας αποσυμπλεκόμενο αναβατήρα (γόνδολα 8 ατόμων). Όσα αναφέρονται στα παραπάνω ποστς ,προκύπτουν σαν συμπεράσματα μιας φιλικής συζήτησης και δεν αποτελούν επίσημες θέσεις . Εννοείται αυτό! Edited March 7, 2013 by wraith 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 7, 2013 Αρη οχι μονο αυτο αλλα τα εχει και πιο κοντα!!!! Εντωμεταξύ από τη στιγμή που του ήρθανε έχει γράψει όλα κι όλα 2 post και έχει εξαφανιστεί. Κάποιος μου φαίνεται τα χαϊδολογάει και τα κοιτάζει όλη μέρα και το βράδυ τα έχει στο προσκέφαλό του... http://youtu.be/Iz-8CSa9xj8 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites