Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
hunter123

Δεκέμβριος 2012

Recommended Posts

Στη Βόρεια Ελλάδα πάμε για 18 ώρες φαινομένων με ευνοημένα φυσικά Βασιλίτσα και νετά Σέλι 3-5 Ελατοχώρι που κάνα 25ποντο θα το δουν. Πισοδέρι Καιμάκ και Φαλα΄κρό κάτι λιγότερο.....

Δώσε και στο στο Βέρμιο κάτι παραπάνω γιατί αλλιώς δεν βλέπω φως....

Το καλό που βλέπω για Βασιλίτσα, είναι ότι θα το ρίξει χωρίς αέρα, άρα θα το κολλήσει....

• Like 1

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Μάλιστα.Να δώσουμε λιγο παραπάνω στο Βέρμιο λοιπόν και ένα ανεμοθώρακα στη Βασιλίτσα γιατί αν δεν έχει αέρα εμένα να με...

θα φανε καλά Ημαθεία Νάουσα

Μόλις μίλησα με Καλάβρυτα κράτησε ποιότητα οπότε δε μπιπ οι δουλειες πάμε για σκι αύριο σούπερ θα είναι.Πάμε να πτήσουμε αυτό το χιόνι γιατί άνοιξη θα το ξαναδούμε

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εννοείς ότι θα έχει αέρα στην Βασιλίτσα?

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Ε δε θα έχει στη κορφή του διπλού μια 40-50άρα το Σάββατο?

• Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Και με τα απογευματινά δεδομένα δεν έχει αλλάξει κάτι. Πάμε για γερά θαψίματα Νότια Ελλάδα και κάτι λιγότερο όσο πάμε πιο Βόρεια και Φαλακρό.

Αύριο θα είναι οκ ίσως από το μεσημέρι και μετά αρχίσουν οι ομίχλες θα μπαίνει το χαμηλό. Είναι καλή ευκαιρία να παρατηρήσουμε πως θα έχουμε πρώτα ψηλή νέφωση και μετά θα μπει το θερμό μέτωπο.

Για το Σάββατο βασικά θα ρίχνει και όσο πιο Νότια θα έχουμε και πιο πολύ αέρα. Σε χιονοδρομικά με δέντρα ίσως είναι ανθρώπινα πχ 3-5 τέτοιες μέρες κάνεις σκι.

Τώρα επειδή είναι ακόμα Πέμπτη και είναι δύσκολο να πεις που θα έχει ομίχλη και που όχι ας έχετε stand by την Κυριακή μήπως και είναι Η powder day. Στην Βόρεια Ελλάδα μάλλον θα είναι. Νότια Ελλάδα και πάλι τον άερα θα έχει τουλάχιστον ισχυρούς και σήμερα της δίνω λίγο πάνω από 50% να έχει ακόμα λιακάδες για κάποιες ώρες.

Την Δευτέρα Βόρεια Ελλάδα μοιάζει Η μέρα, Νότια Ελλάδα είναι σε καιρό σύσφιξης και το χαμηλό είναι ακτές Λιβύης δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη από σήμερα. Δημήτρη we need your help.

Από Τρίτη υπερμέρες σκι.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Καλησπέρα παίδες και χρόνια πολλά σε όλους!!!! Για όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια post μου τον τελευταίο μήνα μετράω αντίστροφα τις μέρες για την πρώτη μου κατεβασιά φέτος. Ε λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση κοντεύει να μηδενίσει σε 12 ώρες περίπου από τώρα. Ε ναι λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αύριο θα κάνω για πρώτη φορά φέτος σκι, για πρώτη φορά με δικό μου εξοπλισμό!!!!! Η οποιαδήποτε πληροφορία για την αυριανή μέρα στο Βελούχι μόνο καλό θα μου κάνει καθώς η χαρά και ο ενθουσιασμός θα καταλάβετε ότι είναι κάπως δύσκολο να κρυφτεί. Απ'ότι έχω καταλάβει είναι ΑΝΕΒΑ με περίπτωση ομίχλης μετά τις 12:00-13:00?

• Like 1

“You are not your job, you're not how much money you have in the bank. You are not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You are not your fucking khakis. You are all singing, all dancing crap of the world.”

Καλησπέρα παίδες και χρόνια πολλά σε όλους!!!! Για όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια post μου τον τελευταίο μήνα μετράω αντίστροφα τις μέρες για την πρώτη μου κατεβασιά φέτος. Ε λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση κοντεύει να μηδενίσει σε 12 ώρες περίπου από τώρα. Ε ναι λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Αύριο θα κάνω για πρώτη φορά φέτος σκι, για πρώτη φορά με δικό μου εξοπλισμό!!!!! Η οποιαδήποτε πληροφορία για την αυριανή μέρα στο Βελούχι μόνο καλό θα μου κάνει καθώς η χαρά και ο ενθουσιασμός θα καταλάβετε ότι είναι κάπως δύσκολο να κρυφτεί. Απ'ότι έχω καταλάβει είναι ΑΝΕΒΑ με περίπτωση ομίχλης μετά τις 12:00-13:00?

Μη κανεις το λάθος κ βάλεις νέα πέδιλα στο Βελουχι γιατι θα κλαις.....

Υπάρχουν πολλές πέτρες

Σορρυ για το off topic

• Like 1

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά,

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Άνεμοι στο Ιόνιο και το κεντρικό/βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο ΝΑ Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 29-12-2012

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας (πρόγνωση περιφέρειας Μακεδονίας), της Θράκης (πρόγνωση περιφέρειας Θράκης), της βορειοδυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (>900μ). Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν στην Θεσσαλία (πρόγνωση περιφέρειας Θεσσαλίας) και την κεντρική Στερεά (πρόγνωση ορεινής Ναυπακτίας) και θα χιονίσει και σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι στο Ιόνιο και το κεντρικό/βόρειο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί (πρόγνωση ΒΑ Αιγαίου), στο ΝΑ Αιγαίο από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια (θερμοκρασιακό μετεώγραμμα Καρπενησίου).

Κυριακή 30-12-2012

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Αργά το μεσημέρι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο με βροχές κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες στην Μαγνησία (πρόγνωση Πηλίου), την Βοιωτία, την Αττική, την Εύβοια (πρόγνωση Εύβοιας), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες (πρόγνωση Κυκλάδων), τα Δωδεκάνησα και την βόρεια Κρήτη με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Αττικοβοιωτία και την Εύβοια θα είναι έντονα (πρόγνωση Θήβας). Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις μετά το απόγευμα στα ορεινά με υψόμετρο >1000μ το Σάββατο (φωτορεαλιστική πρόγνωση Πάρνηθας). Παρόμοιες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν και την Κυριακή με τα φαινόμενα πάντως να εξασθενούν μετά το μεσημέρι και να περιορίζονται στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στην κορυφή του Χορτιάτη. Βελτίωση του καιρού την Κυριακή. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ έως μέτριους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Ερχόμενη βδομάδα:

Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την νότια νησιωτική χώρα και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι την Παρασκευή όπου αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Πηγή: YouWeather.com

Υ.Γ.Σε λίγο ανεβαίνει και η πρόγνωση των Χ.Κ. στο γνωστό τοπικ.

Edited by Kabman
  • Like 1

www.YouWeather.com

Dimi σωστά. Ελπίζω να το χάρηκες. Capten καλό είναι να γράφουμε και εδώ για πέτρες κλπ και νομίζω ότι ο στόχος όλων μας είναι σε ένα thread να μπορείς να καταλάβεις και ποιότητα χιονιού κλπ κλπ.

Σωστά τα περιγράφει ο Δημήτρης και επειδή οι πιέσεις είναι αφόρητες για Βόρεια Ελλάδα μοιάζει Η μέρα η Κυριακή και όλες οι επόμενες θα είναι μια χαρά.

Καταρχάς νομίζω ότι πάμε για σούπερ θάψιμο με μισό μέτρο ΠαρνασσοΚαλάβρυτα και Πήλιο.

Για τη Νότια και Πήλιο ειλικρινά το να προβλέψεις αν θα έχει ομίχλη την Κυριακή και τη Δευτέρα είναι οριακό. Με τα σημερινά στοιχεία ΠαρνασσοΚαλάβρυτα δεν θα ανέβαινα και θα περίμενα την Τρίτη αλλά μπορεί αύριο να φανεί άνοιγμα στον καιρό. Επίσης Κυριακή θα φυσάει. Είναι καιρός σύσφιξης ουσιοαστικά ψυχρό μέτωπο με χιονοκαταιγίδες που θα ανοίγει και θα κλείνει ο καιρός με κάποια δύωρα πιο κλειστός οπότε μπορεί ακόμα και την Κυριακή να έχουμε ανοίγματα.

Την Δευτέρα θα έλεγα πάντως να μην κανονίσετε τίποτα μιας και μπορεί να έχει σπάσει το χαμηλό κάπως.

Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη πολύ καλές συνθήκες για σκι παντού.

Μια από αυτές θα είναι η υπερμέρα πάντως ελπίζω να τη πιάσουμε για powder party.

Οι πρώτες μέρες του Γενάρη και τουλάχιστον μέχρι τις 10 του μήνα θα κυλήσουν με κανονικές θερμοκρασίες και θερμοκρασίες ιδανικές για και που θα επιτρέπουν χιόνια στα χιονοδρομικά μας. Από την Παρασκευή 4 του μήνα όπως λέει και ο Δημήτρης περνάμε σε νέες σοβαρές κακοκαιρίες για άφθονα χιόνια στα χιονοδρομικά μας.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη τις θερμοκρασίες απο το snow forecast μπορούμε να τις λαμβάνουμε υπόψιν μας; Γιατί αν είναι σωστές θα ρίξουμε πολύ κλάμα στο Μαίναλο αύριο το πρωί .

9-2-05020.jpg

Είσαι οριακά αλλά το πιο πιθανό είναι να σου αρέσει πάρα πολύ η εικόνα του ΄ΜΑινάλου τη Δευτέρα το πρωί.

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εγω παντως βλεπω super duper day την Πρωτοχρονια........ :rolleyes:

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Πρωτοχρονιά είναι σιγουράκι, το θέμα είναι ότι κάτι περίεργοι πουδρομανείς εδώ μέσα θέλουν μόλις βγει ο ήλιος να είναι εκεί να το φάνε. Και αυτό μπορεί να είναι ακόμα και αύριο στην Νότια Ελλάδα.

Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο στα ΧΚΠ και ΧΚΚ που έχουν ανοιχτά Ηρακλή και Άρτεμι με τέτοιες συνθήκες. Ειλικρινά αν δεν τους τα θάψει και παγώσει το βράδυ με κάνουν να το σκέφτομαι πάρα πολύ να ανέβω αύριο μας και η λογική λέει ότι με τέτοιο καιρό θα είναι κλειστά. Αν είναι ανοιχτή η Άρτεμις αύριο λογικά το σκι που θα γίνει δεν θα υπάρχει. ΑΝ...

Βέβαια η κακοκαιρία τώρα θα μπει ουσιαστικά και ο αέρας θα ανέβει και θα αρχίσει να ρίχνει πατσαβούρια τις επόμενες ώρες όπως γυρνάει σε συνεσφιγμένο μέτωπο με γερές χιονοκαταιγίδες.

Θα γράψω και το βράδυ μιας και ΑΝ... στην Άρτεμι θα είναι πολύ ωραία. Βέβαια και 50+ πιθανότητες για φουλ ομίχλη και αέρα πολύ θα έχει

Για Βόρεια Ελλάδα αύριο είναι Η υπερμέρα ανεβείτε να φάτε την πούδρα.

Δευτέρα εξασθενούν κάπως οι άνεμοι και στην Βόρεια Ελλάδα είναι σούπερ, ενώ στην Νότια έχουν 40-60 να έχουμε κολλημένα σύννεφα στα βουνά με ομίχλη ή ακόμα και λιακάδα πάνω από τα σύννεφα. Θα το δούμε και άυριο αλλά είναι κρίμα το 12 να σε αποχαιρετήσει με τον hellbent να σε χαιρετάει από τη λιακάδα στην webcam της Στύγας. Ουσιαστικά είναι οι ώρες που το χαμηλό ξεβαθαίνει και μια τρίωρη καθυστέρηση μπορεί να βγάλει παντού ομίχλες ενώ μια πιο γρήγορη μετατόπιση μπορεί να την βγάλει λιακάδα από το πρωί.

Τεταρτη καλή μέρα ανεβείτε παντού. Μετά έχουμε δύο διακριτά σενάρια στην εξέλιξη του καιρού και είναι πιθανό να έχουμε νέα διαταραχή που να μπει από την Πέμπτη. Θα ξέρουμε το απόγευμα ή αύριο.

Συνεσφιγμένο μέτωπο έξω από το παράθυρο σας live τώρα.

ENJOY THE SHOW

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Εννοειται πως ανεβαινεις. Πιο πανω ο Μιχαλης ειπε για τους βορειους απο Δευτερα και για τους Νοτιους απο Τριτη. Καλη διασκεδαση και Καλη Πρωτοχρονια

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Για Τρίτη δεν είπες κάτι. Με ψήνει πρωτοχρονιά σε άδειο πρωινό ΧΚΚ

"Πρωτοχρονιά είναι σιγουράκι," πρώτο πρώτο το έγραψα. Σίγουρα θα είμαστε επάνω Τρίτη, το θέμα είναι μήπως αξίζει αύριο ή Δευτέρα.

Εννοειται πως ανεβαινεις. Πιο πανω ο Μιχαλης ειπε για τους βορειους απο Δευτερα και για τους Νοτιους απο Τριτη. Καλη διασκεδαση και Καλη Πρωτοχρονια

Βόρειους από αύριο "Η υπερμέρα¨. ΄Ισως έχει ομίχλη το πρωί αλλά θα σπάσει όπωσδήποτε ανεβείτε.

Το Πήλιο πάει με τους Νότιους... αν μπορέσουν να το ξεθάψουν....

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

MΙΚ κατ'αρχας πολυ ωραιες οι ενημερωσεις σου, keep it up!

Για Βελουχι τι βλεπεις για Κυριακη-Δευτερα?

Στο snow-forecast δειχνει light snow τις πρωινες ωρες αλλα ηλιο με συννεφια το μεσημερι.

Τριτη,Τεταρτη και Πεμπτη θα ειναι παραδεισος αλλα αναρωτιεμαι αν αξιζει να ανεβω Κυριακη και Δευτερα..

Edited by Antony112

Για ΧΚΚ, ΧΚΠ, ΧΚΚΑΡΠ τα παρακάτω. Οι Βόρειοι κινδυνέυουν μόνο από κολλημένα σύννεφα το πρωί για ομίχλη και πάλι δεν είναι μέρα να κάτσεις σπίτι.

Και εγώ ακριβώς το ίδιο αναρωτιέμαι φίλε. Ειλικρινά είναι πολύ ρίσκο για αύριο. Βασικά θα φυσάει πολύ έως πάρα πολύ και είναι και το θέμα τι λιφτ θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα χκ του Νότου. Νομίζω λίγα. Από ομίχλη πάνω από 60% να έχει.

Για τη Δευτέρα βασικά κόβει σχετικά ο αέρας και η ομίχλη είναι λίγο κάτω από 40% αλλά μπορεί να αλλάξει.

Για το Καρπενήσι μέχρι πέρσι θα σου έλεγα κάτσε σπίτι, αλλά φέτος η αλήθεια είναι ότι το ανοίγουν όσο μπορούν. Για να δούμε και αύριο...

Ρίσκο θέλει η ζωή και η πούδρα όσοι τολμηροί ας ανέβουν, απλά αύριο θα φυσάει πολύ και φοβάμαι τα λιφτ.

Θα μου πεις "μας φώτισες"...αν μπορεί ο Δημήτρης να προσθέσει...

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ευχαριστω, οπως το βλεπω εγω μαλλον θα "καψω" την αυριανη μερα και θα ανεβω πανω Δευτερα διστακτικα να δουμε τι παιζει!

Eγω λεω να ανεβω γιατι η πουδρα τρωγεται φρεσκια

και αν ανοιξη η αγκυρα δευτερα δεν θα υραρχει τιποτα :whistling:

• Like 3

Μικάλη και εγω λεω να ανεβω να φάω την φρεσκια πουδρα του Μαινάλου. Ωστόσο η πιθανοτητα να ανοιξει κανονικα αυριο ειναι μικρη οποτε μηλαμε για Δευτερα. Φοβαμαι ομως την χαμηλη νεφωση που δινει την Δευτερα to you weather με ποσοστα ανω των 60% στα 1500. Στο ίδιο κλιμα παιζει και το gfs απο το windguru. Πως μεταφραζονται αυτες οι τιμές κατα την αποψη σου σε ορατοτητα δεδομενου του οτι θα επικρατουν ασθενεις ανεμοι.

Eγω λεω να ανεβω γιατι η πουδρα τρωγεται φρεσκια

και αν ανοιξη η αγκυρα δευτερα δεν θα υραρχει τιποτα :whistling:

εγώ γιατί ήμουν σίγουρος πως ο κώστας αυτό θα έγραφε ?

Edited by Jokey
  • Like 2