Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

Πιστευω σε περιοδο αιχμης δεν θα βρισκεις να παρκαρεις εκει. Επισης, αν πας με το λεωφορειακι του ξενοδοχειου μεχρι τη γονδολα, δεν χρεωνεσαι τιποτα, ουτε ανησυχεις για το αυτοκινητο. Υπαρχουν και λεωφορεια, που σε ανεβαζουν απο τη βαση στην κορυφη της γονδολας, δωρεαν, οπως μας ειπανε. Τέλος, ο καθαρός χρόνος μεσα στη γόνδολα, όταν ανεβήκαμε εμείς, ήταν περίπου 25'.

Ισχύει όντως.

καλημερα παιδια!!!

μετα απο 4 χρονια λεω να ξαναπαω με ενα φιλο στο μπανσκο.το θεμα ειναι οτι μπορει αρχες μαρτη.εχω βρει διαφορα ξενοδοχεια στο booking.com . να υποθεσω οτι οσο πιο κοντα στις γονδολες τοσο καλυτερα?ή απλα να κοιταξω αν εχει δωρεαν λεωφορειακι το ξενοδοχειο να μας μεταφερει στις γονδολες?μερικα λενε οτι εχουν δωρεαν μεταφορα στα λιφτ στην σελιδα του booking.com δεν ξερω ομως αν ισχυει...λογικα θα κατσουμε 5-7 βραδια σιγουρα οχι κατω απο 5.λεμε να παμε με το αμαξι του φιλου μου που εχει και υγραεριο.απο τιμες σε φαγητο ή βενζινη τι λεει το μπανσκο?ρωταω γιατι μετα απο 4 χρονια δεν νομιζω να εχει σχεση με αυτο που θυμαμαι εγω.επισης το πασο για το χιονοδρομικο τι τιμη εχει?λογικα θα παρουμε αυτα που ειναι για μερικες μερες μηπως βγει πιο φθηνα.

το πιο μεγαλο ερωτηματικο το βαζω στην εποχη που μπορουμε να παμε,τι γνωμη εχετε για αρχες μαρτη (2-9 μαλλον).υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει χιονι ή να ειναι ελαχιστες πιστες ανοικτες?

οποιαδηποτε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη!!!

IPB Image

καλημερα παιδια!!!

μετα απο 4 χρονια λεω να ξαναπαω με ενα φιλο στο μπανσκο.το θεμα ειναι οτι μπορει αρχες μαρτη.εχω βρει διαφορα ξενοδοχεια στο booking.com . να υποθεσω οτι οσο πιο κοντα στις γονδολες τοσο καλυτερα?ή απλα να κοιταξω αν εχει δωρεαν λεωφορειακι το ξενοδοχειο να μας μεταφερει στις γονδολες?μερικα λενε οτι εχουν δωρεαν μεταφορα στα λιφτ στην σελιδα του booking.com δεν ξερω ομως αν ισχυει...λογικα θα κατσουμε 5-7 βραδια σιγουρα οχι κατω απο 5.λεμε να παμε με το αμαξι του φιλου μου που εχει και υγραεριο.απο τιμες σε φαγητο ή βενζινη τι λεει το μπανσκο?ρωταω γιατι μετα απο 4 χρονια δεν νομιζω να εχει σχεση με αυτο που θυμαμαι εγω.επισης το πασο για το χιονοδρομικο τι τιμη εχει?λογικα θα παρουμε αυτα που ειναι για μερικες μερες μηπως βγει πιο φθηνα.

το πιο μεγαλο ερωτηματικο το βαζω στην εποχη που μπορουμε να παμε,τι γνωμη εχετε για αρχες μαρτη (2-9 μαλλον).υπαρχει πιθανοτητα να μην εχει χιονι ή να ειναι ελαχιστες πιστες ανοικτες?

οποιαδηποτε γνωμη ειναι ευπροσδεκτη!!!

Αφου δε θα έχεις πρόβλημα με μεταφορικό τότε μείνε και λίγο μακρύτερα απο γονδολες για να βρεις καλύτερες τιμές στη διαμονή.τα περισσότερα αν όχι όλα όλα τα ξένοδοχεια ,έχουν λεωφορειακι για τη μεταφορά πρός και απο την γονδολα.η τιμή της βενζίνης είναι Πολυ χαμηλότερη απ΄οτι στην Ελλάδα και επίσης υπάρχουν πολλά πρατήρια με υγραεριο που επίσης είναι φθηνότερο απ΄οτι εδώ.οι τιμές που θυμάσαι δεν υπάρχουν στο Bansko αλλα σίγουρα ακόμα τρως καλύτερα(γνώμη μου) και φθηνότερα απο πολλά μέρη δικα μας.η τιμη της κάρτας είναι ίδια με τότε που είχες ξαναπαει (περίπου 27 ευρω) αλλα δε γνωρίζω να σου πω πόσο μπορεί να έχει μια κάρτα για 5-7 ημέρες που θέλεις να πας εσύ και σίγουρα θα είναι φθηνότερη.χιονι αποκλειστεί να μην υπάρχει μιας και οι γείτονες έχουν κανόνια σχεδόν σε όλο το βουνό και φροντίζουν να υπάρχει παντού αρκετό χιόνι.....

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Γενικα, για την εποχη που πηγαινεις φυσιολογικα δε θα εχεις προβλημα με συνοστισμο στις γονδολες οποτε τα λεωφορειακια των μεγαλων ξενοδοχειων θα σε βολεψουν μια χαρα, διαφορετικα θα σου ελεγα να μεινεις πολυ κοντα ωστε να εισαι εκει νωρις για να μην εχεις μεγαλες αναμονες.

Η καρτα ειναι στα 50 Λεβ, περιπου 27 ευρω οπως ειπε ο καπτεν, αλλα βγαζοντας 5ημερη εχεις μια μικρη εκπτωση, ομως κυριως εχεις το πλεονεκτημα οτι περνας παντα χωρις αναμονη στις γονδολες.

Αν το κυριο για σενα σχετικα με το φαγητο ειναι το κοστος και δε σε ενδιαφερει να δοκιμαζεις, η καλυτερη λυση θα ηταν να τρως στο ξενοδοχειο, απο προσωπικη εμειρια να σου πω οτι στο royal towers πληρωσαμε 6 ευρω ο ενηλικας και 3 ευρω ευρω το παιδι για τον αξιοπρεπεστατο μπουφε.

Για ριξε μια ματια κι εδω, προσωπικα βρηκα την καλυτερη τιμη γι αυτο που εψαχνα

http://www.visitbg.net/gr/

η τιμή της βενζίνης είναι Πολυ χαμηλότερη απ΄οτι στην Ελλάδα και επίσης υπάρχουν πολλά πρατήρια με υγραεριο που επίσης είναι φθηνότερο απ΄οτι εδώ.

θα είμαι στο Bansko από 18 έως 22 Ιανουαρίου.

Επειδή θα πάω οδικώς και θα φτάσω θεσσαλονίκη μετά τις 22 00 το βράδυ, που μπορώ εκεί (εννοώ κοντά στην Εθνική οδό για να μην χρειαστεί να κάνω μεγάλη παράκαμψη!!) να γεμίσω με υγραέριο το αμάξι για να συνεχίσω για Προμαχώνα κτλ

Ευχαριστώ προκαταβολικά τους "Βόρειους"!!!

ski is talking to god!!

Δες σε αυτον τον χαρτη...ειναι πανω στον κομβο της εγνατιας...και ειναι ανοιχτο παντα...

72643731.png

Οτι απορια εχεις ρωτας.....αν ξερει και κανενα αλλο καποιος αλλος ας το γραψει

Εκει που λεει ο mik2fast ειναι πολυ βολικα. Μολις περασεις τον κομβο του ΤΙΤΑΝ και δεις στα δεξια σου το εργοστασιο του (ξεχωριζει απο μακρυα με το φωτισμο στον πυργο) στριβεις δεξια στον αμεσως επομενο κομβο (γραφει νομιζω Λαγυνα), περνας κατω απο τη γεφυρα και βρισκεις το πρατηριο.

Life consists of only two things: skiing and waiting to go skiing.

1.Και εγώ τις ίδιες ημερομηνίες,ελπίζω να βρεθούμε στηνTomba.

2.Υπάρχουν ξέρεις και τα γκαζάκια.

Εγώ θα έχω δύο μαζί μου.

3.Χώρο για να πάρω σίδερο,κεριά,κόνφιξ,πέτρες,διαμάντια για τις ακμές κτλ,έχουμε Γιώργο.

Edited by kosaitis

1.Και εγώ τις ίδιες ημερομηνίες,ελπίζω να βρεθούμε στηνTomba.

2.Υπάρχουν ξέρεις και τα γκαζάκια.

Εγώ θα έχω δύο μαζί μου.

3.Χώρο για να πάρω σίδερο,κεριά,κόνφιξ,πέτρες,διαμάντια για τις ακμές κτλ,έχουμε Γιώργο.

Κώστα κάτσε καλά γιατί θα σε βάλω να ταξιδεψεις μέχρι Βουλγαρία μεσα στη μπαγκαζιέρα οροφής!!!!

Υ.γ έχει ρίξει επάνω τον κ.....................λο του!!!!!

ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς για την πολύ χρήσιμη ενημέρωση.

Edited by T-DRIVER

ski is talking to god!!

Βλάβη στη γόνδολα του Bansko

Author : dazzler1 (---.btc-net.bg)

Date : 01-11-12 16:12

Bansko a disaster zone today.

Gondola broke down at just after 10am. I'm sure everybody who got up before then had a great time but the gondola did not work again after then. Only way up was by the minibus shuttle which could get maybe 200 people per hour up the mountain. So lots of people stranded at the bottom of the mountain and I'm guessing no skiing for the day.

Things got nasty at times in the gondola station. Lots of angry people. Police in attendance. People getting pulled out the queue by the police.

Bansko can't cope with crowds. It has insufficient access to the mountain. Second time I've been here - it was tolerable last time but things are much worse now. Can't recommend. Sorry, spend tour hard earned money in a better resort.

Το έχουμε ξαναπει: ωραίο βουνό, καλές οι εγκαταστάσεις αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι είσαι στη Βουλγαρία και θα είναι αργα!

ευχαριστώ τους Θεσσαλονικείς για την πολύ χρήσιμη ενημέρωση.

Επειδη περναω απο εκει καθε μερα για να παω σπιτι μου (και επειδη η πινακιδα που εγραψα παραπανω ηταν λαθος :snowfight: ) σου εβγαλα 2 φωτογραφιες.

Η διασταυρωση

2012_01_11_17_28_27.jpg

Το πρατηριο (αριστερα αποτο δρομο)

2012_01_11_17_29_55_a.jpg

Λίγο υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά...

Η γόνδολα δουλέυει σήμερα, φαίνεται στις κάμερες.

Συμφωνώ οτι πρέπει και μεις να βοηθήσουμε τα Ελληνικά ΧΚ αλλά πως να γίνει αυτό όταν δεν μας βοηθάνε και αυτά...

Δεν είμαι και τόσο βουλγαρόφιλος αλλά μεγάλη τους μαγκιά το ΧΚ που έχουνε, απλά εμείς δεν έχουμε τίποτα μπροστά στο δικό τους.

Εκείνο είναι μαγαζί με τα όλα του και εμείς έχουμε μαγαζάκια του στυλ οτι πάρεις ένα ευρώ...

Εκεί έπεσαν τρελά κεφάλαια (νομίζω Αυστριακοί το κατασκεύασαν και το εκμεταλεύονται) και εδώ το μόνο που νοιάζει τους υπεύθυνους είναι το μεγαλύτερο κέρδος με τη μικρότερη επένδυση.

Υπήρχαν και για την Ελλάδα αντίστοιχες προσφορές νομίζω. Εσείς ίσως τα ξέρετε καλύτερα.

Δεν τα βρήκαν όμως στα κλεμένα... Έτσι ήμαστε εδώ... Και λέμε οτι στη Βουλγαρία έχει μαφία :badmood:

Και για να είμαι και εντός θέματος στην ερώτηση του φίλου johni41 ναι θα πας Bansko...

Αν έχεις και αυτή την επιλογή δεν υπάρχει λόγος να κάτσεις Ελλάδα, λυπάμαι που το λέω.

Επίσης το σημείο που σου πρότιναν και οι υπόλοιποι για αέριο είναι υπεβρολικά βολικό.

Στην ουσία δεν βγαίνεις καθόλου απο το δρόμο σου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς ή να μπερδευτείς.

Καλά να περάσεις όπου και να πας.

δεν ειμαι ουτε βουλγαροφιλος ουτε ανθελληνες

το οτι ειναι βουλγαρια δεν μου λεει τιποτα...ΒΑΛΚΑΝΙΑ ειμαστε ολοι...σε μεγαλο βαθμο ιδια νοοτροπια, ιδια μυαλα

το προβλημα με το Μπανσκο που οπως εχω πει πολλες φορες ειναι ο μονος λογος που σταματησα να πηγαινω ειναι ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

ακομα και αν περασεις την γονδολα στις πιστες εχει παρα πολυ κοσμο

κατα τα αλλα εμενα μου αρεσει πολυ...

οποιος δεν εχει παει αξιζει να παει...και μετα βλεποντας και κανοντας

Edited by Turms

Snow is on my D.N.A.

Mεταξύ σοβαρού και αστείου,ΜΗΝ πηγαίνετε στο Μπάνσκο,ΔΕΝ μας χωράει όλους! :badmood:

Η καρτα ειναι στα 50 Λεβ, περιπου 27 ευρω οπως ειπε ο καπτεν, αλλα βγαζοντας 5ημερη εχεις μια μικρη εκπτωση, ομως κυριως εχεις το πλεονεκτημα οτι περνας παντα χωρις αναμονη στις γονδολες.

Ισχύει σίγουρα αυτό, διότι στο site του ΧΚ, αναφέρει πως γρήγορη πρόσβαση στην γόνδολα, έχουν τα Season Tickets...

Το Ski Pass για 5 ημέρες κοστίζει 266 lev = 137 euro [περίπου] και για 6 ημέρες 311 lev = 160 euro [περίπου].

Η δική μου πρόταση είναι να μείνεις κοντά την βάση της γόνδολας.

Εγώ θα είμαι Bansko 24/02-04/03.

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

Ισχυει, η 5θήμερη και πάνω θεωρούνται VIP κάρτες γι αυτό και η προνομιακή μεταχείριση. Δε γνωρίζω τι παίζει από ουρές για εκτός full season ημέρες αλλά αν πρόκειται να μείνει κάποιος τόσες μέρες συμφέρει έτσι κι αλλιώς.

Α, και κάτι άλλο. Προσοχή στις συνεννοήσεις με τους βούλγαρους και δη τους υπαλλήλους στα γκισέ. Γνωρίζουν κάποια αγγλικά αλλά άλλα τους λες κι άλλα καταλαβαίνουν. Η μία με έβαλε και αγόρασα κανονικές κάρτες για τα παιδιά που επρόκειτο να κάνουν μόνο στη baby γιατί μου είπε οτι το εισιτήριο της γόνδολας δεν αρκεί, ενώ η άλλη μετά από μισή ώρα αναμονή στην ουρά και αφού της ζήτησα εισιτήρια για τη γόνδολα δείχνοντάς της τις χτεσινές full κάρτες με έστειλε στα αυτόματα μηχανήματα παρά την επιμονή μου να της εξηγώ τι ακριβώς θέλω να κάνω. Τα οποία είναι όμως μόνο για την επιστροφή των μαγνητικών και όχι έκδοση νέων καρτών. Κι άντε ξανά στην ουρά να εκδόσω απλές κάρτες για τη γόνδολα....

Ισχυει, η 5θήμερη και πάνω θεωρούνται VIP κάρτες γι αυτό και η προνομιακή μεταχείριση.

Ευχαριστώ. B)

My Mind Is Drifting...

Live to Ride

ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας!θα σας ξαναενοχλησω μολις χρειαστω κατι :P

IPB Image

Επειδή θα επισκεφτώ το Μπάνσκο,μήπως έχει να μου συστήσει κανείς κάποια σχολή ή καποιόν πολύ καλό δάσκαλο για να διορθώσω κάποια πιθανά λάθη.(κάνω σκι 15 έτη).Μήπως γνωρίζετε την τιμή για 2 ωρο σε γκρούπ.Ευχαριστώ

Επειδή θα επισκεφτώ το Μπάνσκο,μήπως έχει να μου συστήσει κανείς κάποια σχολή ή καποιόν πολύ καλό δάσκαλο για να διορθώσω κάποια πιθανά λάθη.(κάνω σκι 15 έτη).Μήπως γνωρίζετε την τιμή για 2 ωρο σε γκρούπ.Ευχαριστώ

Ρώτα στον Τσακίρη από την κάτω μεριά του πάρκινγκ της γόνδολας.

Άποψή μου, επειδή κάνεις ήδη 15 χρόνια θα ήταν καλύτερα να κάνεις ιδιαίτερο, συνήθως τα γκρουπ απευθύνονται σε αρχάριους ως μέσοαρχάριους. Οι τιμές γενικά είναι αρκετά χαμηλές ώστε να επιλέξεις αυτή τη λύση, πιστεύω με καμιά 40αριά ευρώ θα έχεις αυτό που θες, περίπου τα μισά από ότι θα πλήρωνες στη Αυστρία για παράδειγμα. Τώρα αν είναι εξίσου καλοί οι δάσκαλοι δε μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν τους ξέρω, πάντως σχολές έχει πάρα πολλές.

Καλησπέρα,

Φεύγω αύριο στο bansko και επειδή δεν έχουν έρθει ακόμα τα καινούρια πέδιλα από sport-conrad λέω να νοικιάσω.Ξέρει κανείς ποια μαγαζιά φέρνουν freeski, κυρίως φαρδιά πούδρας. Είναι κάποιο συγκεκριμένο, η όλα έχουν κάποια μοντέλα? Κάποιος μου πρότεινε ένα μαγαζί ευθεία κάτω και δεξιά απ'την γόνδολα!

Ευχαριστώ

To many it's just a fashion statement

To us, powder skiing is a religion

s178cm.jpg

VIVA BILLW

Καλησπερα σε ολους.Φετος λογω οικονομικης κρισης αντι για Αλπεις θα παιξει Μπανσκο(για 1 η φορα.Εχω κανονισει τα παντα ξεκινοντας Κυριακη για Θες/κη και Δευτερα αφιξη στο Μπανσκο.Το θεμα ειναι οτι η προβλεψη ειναι για -20 και κατω, κοινως οχι μαλακα απατητα και παγωμενες πιστες δηλαδη οτι χειροτερο για μενα που κανω σνοουμπορντ.Ειμαι στο τσακ να το ακυρωσω(με ζημια -_- 100 ευρω το ατομο),λυπαμαι ομως την προετοιμασια που καναμε κ κυριως την αδεια που εχει η φιλη μου.Εσεις τι θα κανατε;

Παγωμένες πίστες έχεις με υψηλές θερμοκρασίες, ή όταν φυσάει πολύ. Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυτές καθεαυτές συνήθως προσφέρουν υπέροχο χιόνι.

Make Parnassos Great Again!