Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Captain-John

Καινούριος Εξοπλισμός...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Θα επιθυμούσα να μου δώσετε και εσείς μία γνώμη για καινούριο εξοπλισμό. Δίνω λοιπόν προκειμένου να βοηθήσω τα εξής στοιχεία:

- Κάνω σκι από μικρή ηλικία (παρόλα αυτά πλέον έχω να κάνω δύο χρόνια για άλλους λόγους). Επομένως θεωρώ ότι είμαι intermediate προς advanced.

- Το ύψος μου είναι 1,88cm και το βάρος μου 75 kg.

- Γενικά μιλάμε για σκι εντός πίστας 65-70% και εκτός πίστας 30-35%.

Κυρίως θα ήθελα άποψη σας παρακαλώ για τα πέδιλα και τις δέστρες, καθώς δεν σας κρύβω ότι κοιτάω και μαγαζιά του εξωτερικού. Όσον αφορά τις μπότες δεν χωράει συζήτηση, θα τις πάρω από εδώ καθώς αν δεν τις δοκιμάσω να είμαι 100% σίγουρος δεν αγοράζω. Οι μπότες αποτελούν "επένδυση" για το πόδι σου.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης

Edited by Captain-John
  • Like 1

Ελα στο skitest αυριο και μεθαυριο φιλε μου να δοκιμασεις οτι θελεις και ετσι να εισαι ηδη ετοιμος στο τι θες να αγορασεις, εκτος και αν θες "γουρουνι στο σακκι".

http://www.skimag.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85/tabid/67/ArticleId/142/-ski-test.aspx

Edited by spider

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Spider, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Προφανώς και δεν θέλω να πάρω "γουρούνι" στο σακί, αλλά δεν μπορώ να παρευρεθώ στα Καλάβρυτα λόγω εξεταστικής. :badmood:

Edited by Captain-John

Έκανα μου αρέσουν τα volkl ac30 .

An τα βρεις στο 1.77 παρτα .

Ο αντικαταστάτης τους τα volkl rtm80.

Τα volkl rtm 80 τα έχω δει αλλά είναι αρκετά ακριβά. Τα rtm 77 στο 1.76 έχουν αρκετά ποιο προσιτή τιμή. Τί λέτε?

Μολις αγορασα τα καινουρια μου πεδιλα Εlan Waveflex78 με δεστρες el11!Ρυθμισα την μποτα και din στη δεστρα,αλλα ειδα οτι εχει ρυθμιση και για την πισω δεστρα η κανω λαθος?Και αν ναι τι ρυθμιζεις?

Ευχαριστω.

• Like 2

amphibiowaveflex78fusio.jpg

Το πίσω release ρυμίζει. Ρύθμισέ τα και τα δύο στο ίδιο

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

OK Eυχαριστω για τις απαντησεις.Ανυπομονω να τα δοκιμασω το Σαββατο!

amphibiowaveflex78fusio.jpg

Μήπως να προσέξεις και την μπρός-πίσω κίνηση του πίσου μέρους της δέστρας.Καλύτερα να σου ρύθμιζε την δέστρα ένας ειδικός.

Καλησπερα στους φιλους του forum.Eπειδη,δυστυχως,η σεζον φαινεται πως τελειωσε αλλα ,ευτυχως,το μικροβιο του σκι εγκατασταθηκε για τα καλα στο μυαλο μου θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς την επιλογη μποτας και πεδιλου για αρχαριο που σκοπευει να γινει προχωρημενος τη νεα σεζον.Το υψος μου ειναι 1,77 και το βαρος -αν παιζει ρολο-84 κιλα.Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε πληροφορια.

Elan-Amphibio-12Ti-2017.jpg

Καλησπερα στους φιλους του forum.Eπειδη,δυστυχως,η σεζον φαινεται πως τελειωσε αλλα ,ευτυχως,το μικροβιο του σκι εγκατασταθηκε για τα καλα στο μυαλο μου θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς την επιλογη μποτας και πεδιλου για αρχαριο που σκοπευει να γινει προχωρημενος τη νεα σεζον.Το υψος μου ειναι 1,77 και το βαρος -αν παιζει ρολο-84 κιλα.Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε πληροφορια.

Ποσες φορες εκανες σκι φετος? Ποτε ξεκινησες να κανεις σκι?

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Ξεκινησα φετος σκι και εκανα 3 φορες με ενα μαθημα απο δασκαλο αλλα και πολλες συμβουλες απο τον ξαδερφο μου που ειναι αρκετα εμπειρος και σε γενικες γραμμες τα πηγα αρκετα καλα.

Πήγαινε για μπότα τότε...δοκίμασε με τις ώρες (20λεπτο την κάθε μια) και πάρε αυτή που σου κάθεται καλύτερα στο πόδι...Μην σκεφτείς τα χρήματα εκεί!!! Και πάντως όχι flex πάνω από 80-85.

Aν μετά σου περισσέψουν χρήματα και για πέδιλο το ξανασυζητάμε!!! :D

sinox-0.jpeg

καταλαβαινω οτι η μποτα ειναι το α και το ω και το ενοιωσα με αυτες που νοικιασα οι οποιες σε 2 περιπτωσεις ηταν τραγικες...να υποθεσω οτι η μαρκα παιζει ρολο η υπαρχουν ειδικα για αρχαριους καποια μοντελα;

Κοίτα, σίγουρα παίζει ρόλο και η μάρκα...πολύ καλές ποιοτικά θεωρούνται/είναι οι Nordica/Technica και οι Lange. Αλλά και άλλες εταιρίες βγάζουν αξιοπρεπέστατα μοντέλα (Dalbello, Salomon κτλ)

Υπάρχουν μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και για διαφορετικά πεδία. Εσύ θες μια μπότα για πίστα και αρχαρίου, οπότε αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το flex, δηλαδή η σκληρότητα της μπότας. Γι' αυτό σου είπα να μην πας πάνω από 80-85, γιατί θα σου φανούν (και θα είναι) πάρα πολύ σκληρές και δηλαδή άβολες και κουραστικές.

Για το πόσο σημαντικές είναι πέρα από το αυτονόητο θέμα ποιότητας σκι που θα κάνεις, είναι και το θέμα της υγιεινής...

Edited by wraith

sinox-0.jpeg

οκ wraith ευχαριστω για τις πληροφοριες!!ξεκινω ψαξιμο!!

Καλό shopping!!! Θα βρεις και σε καλές τιμές αυτή την εποχή! Πες μας τι βρήκες όταν το πάρεις. Αν για κάτι δεν είσαι 100% σίγουρος, εδώ είμαστε ξαναρώτα!!!

sinox-0.jpeg

θα το ψαξω παραλληλα και για πεδιλο αλλα πριν προχωρησω σε αγορα θα επανελθω για πληροφοριες...ευχαριστω!!

καλησπερα...μετα την επιτυχημενη αγορα μποτας(HEAD GP 60)η οποια δοκιμαστηκε και στην πραξη δυο Κυριακες πριν στον Παρνασσο και επειδη βρισκομαι σχετικα εντος budget,σκεφτομαι και την αγορα πεδιλων...η μηπως οχι!!?σκι εκανα φετος για πρωτη φορα-4 φορες-τα πηγα αρκετα καλα και οι προσφορες αυτη την εποχη ειναι πολλες...ειμαι 1,77μ 84 κιλα και ψαχνω καποιο πεδιλο που θα με βοηθησει να ανεβω επιπεδο γιατι ελπιζω η νεα σεζον να ειναι πολυ δραστηρια!!

Στο είπα και από κοντά, στο λέω και από εδώ...με flex 60 σύντομα θα χρειαστείς και καινούρια μπότα! :D

Κάνε καλό προγραμματισμό!

Για πέδιλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω...αλλά 100% θα βρεις κάτι φθηνό και στα μέτρα σου/επιθυμίες σου...περίμενε λοιπόν απαντήσεις από άλλα παιδιά! Περίπου τι budget έχεις;

Όχι τίποτε άλλο να το έχεις να το χαϊδεύεις το καλοκαίρι! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Edited by wraith
  • Like 1

sinox-0.jpeg

Ωχ, λες? :hope:!! κατσε να παλιωσουμε την καινουρια πρωτα!!και αν ολα πανε καλα γιατι οχι και flex 80...oσο για budget 250 με 300 ευρω...για το καλοκαιρι,ναι σωστα :yes !!

Για δες αυτο, νομίζω ειναι ότι πρέπει για σένα

http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi/http://forum.snowreport.gr/showthread.php?28292-Elan-Waveflex-(4-%F6%EF%F1%DD%F2-%F7%F1%E7%F3%E9%EC%EF%F0%EF%E9%E7%EC%DD%ED%E1)-%E1%E3%EF%F1%DC-15-02-2012(%E1%F0%FC%E4%E5%E9%EE%E7)-150-%E5%F5%F1%FE

Edited by gvaf72

αυτα τα elan waveflex 8 ειναι 160 στο μηκος,μηπως του χρειαζονται πιο μακρια πεδιλα?Πχ 168?

speedwave4_zps9328bfcd.png

"Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια "

Sir Ernest Shackleton

Στη φάση που είσαι θα σου ειναι πιο εύκολα .

Και με δεδομένο ότι μόλις εξελιχθεις θα τα αλλάξεις , και 168 να πάρεις , νομίζω ότι ειναι αρκετά συμφέρουσα αγορά .

Γενικά ένας αρχαριος , ότι και να πάρει , 160 165 168, αν ειναι πεδιλο για την κατηγορία του, θα τον βοηθησει να εξεληχθει , αλλα γρήγορα θα το αλλάξει .

Οπωτε μην τα χωνεις τωρα για πέδιλα , πάρε αυτά που θα σου ειναι εύκολα κ θα σε βοηθήσουν , και μετά απο 20-30 ημέρες σκι , τα αλλάζεις για κάτι πιο σκληρό .