Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Zaxos21

Μια Βοήθεια Στον Νέο?

Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμένα λοιπόν..

Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το snowboard..

Μετά από 4-5 χρόνια σκι αποφάσισα να το αλλάξω σε snowboard και θέλω να αγοράσω την πρώτη μου σανίδα..

Είμαι 190 κοντά στα 93-95 κιλά και νούμερο παπουτσιού 47..

Τι μου προτείνεται?

Επίσης έχω βάλει μια σανίδα στο μάτι η οποία είναι η salomon pulse.(162)http://www.blue-tomato.com/de/Freestyle-Freeride/Salomon-Pulse-158W-12-13/product.bto?product=300976614

Πρέπει αναγκαστικά η πρώτη μου σανίδα να είναι all-mountain?

Θα ηθελα να προσθεσω αν γνωριζει κανεις αν μπορω να βρω στην Ελλαδα σανιδες Raven?

Ευχαριστώ!

Edited by Zaxos21

Καλώς μας ήρθες!

Μέχρι να σου απαντήσουν οι σανιδάδες του φόρουμ μας ,

ρίξε αν θες μια ματιά στην ενότητα του Snowboard.

Ακόμα και αν δεν βρεις απάντηση στο ερώτημά σου

από παλαιότερα ποστ, σίγουρα όλο και κάτι χρήσιμο

θα βρεις.... :)

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

Είδα τα περισσότερα αλλά τίποτα κοντά στο δικό μου ύψος?

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα θέματα.

Μακάρι να έχω άμεση βοήθεια γιατί δεν βλέπω την ώρα να κρατήσω την πρώτη μου σανίδα στα χέρια!

• Like 2

Μετά από 4-5 χρόνια σκι αποφάσισα να το αλλάξω σε snowboard και θέλω να αγοράσω την πρώτη μου σανίδα.. Είμαι 190 κοντά στα 93-95 κιλά και νούμερο παπουτσιού 47.. Τι μου προτείνεται?

Εεεεπ καλώς το παλικάρι! Πολύ καλή και σοφή η απόφασή σου θα έλεγα ... και αυτόματα θα διαφωνούσε το 80% των ιστορικών-σημαινόντων μελών αυτού του φόρουμ. Είναι φανατικοί skiers βλέπεις αλλά τους συμπαθούμε κι ας μην έχουν νιώσει ακόμα τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει μια κατάβαση με ένα snowboard! :thumbup:

Λοιπόν επί του θέματος τώρα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να δείς διαστάσεις που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σου είναι να μπεις στο site της - κατά γενική ομολογία - καλύτερης εταιρίας στο χώρο και να πας στο board finder. Το ύψος σου είναι 6' 3'' και το βάρος σου 205 lbs. Μετά σε ρωτάει αν είσαι beginner, αν σου αρέσει η ταχύτητα, πάρκο κλπ. Παίξε λίγο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και δες τί σου βγάζει αναφορικά με διαστάσεις, flex ώστε να πάρεις μια καλή ιδέα για το τί πρέπει να κοιτάς, διάβασε και εδώ και αν δεν κουραστείς και παρατήσεις το άθλημα, εδώ είμαστε :yes

Edited by powda
  • Like 1

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης

Να προτιμησω rocker,camper ή flat σανιδα..οσο για αυτην που εχω στο link τη λες?

Φαινεται μια αξιοπρεπης beginner to intermediate freestyle oriented σανιδα. Αν δεν τα εχεις δει ηδη, μπορεις να βρεις πληροφοριες εδω http://www.youtube.com/watch?v=lW5kYvxbnNY

και μια πιο αναλυτικη κριτικη εδω (αν και ειναι λιγο παλια) http://www.epinions....nt_410866912900

Edited by giannis_ch

Η απόφαση πάρθηκε παιδιά.. παρήγγειλα την burton bullet 164.

Κάποια πρόταση για δέστρες?

Όλες οι δέστρες δεν ταιριάζουν στις σανίδες ή κάνω λάθος?

Μεγειές, πολύ καλή επιλογή για αρχή!! Καλύτερα να επιμείνεις σε Burton και για δέστρα, κοίτα να ταιριάξεις το flex της σανίδας σου με αυτό της δέστρας σου για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Διάλεξες μια αρκετά μαλακή σανίδα και αν δεις στο site της Burton σου προτείνει αυτή τη δέστρα (επίσης μαλακή).

• Like 1

Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου,

Ναι είναι freestyle, ελάχιστα πιο σκληρή από τη σανίδα σου. Γιατί σε προβληματίζει;

Γιατι δεν είμαι καλός ακόμη και φοβάμαι ότι θα δέχεται κάθε λάθος μου

Θα συγχωρεί τα λάθη σου πιο εύκολα απο μια πιο σκληρή δέστρα, αυτό δε θες σαν αρχάριος;

Επειδή είναι ποιο μαλακή δεν χρειάζεται ποιο μεγάλη προσπάθεια για να την ελέγχεις από ότι μια σκληρή?

Αυτό πιστεύω ότι θα με κρατήσει πίσω μέχρι να την συνηθίσω?

Αυτό εννοώ

Όχι κάθε άλλο νομίζω. Οι πιο μαλακές δέστρες είναι πιο άνετες στο πόδι και πιο forgiving σε περίπτωση λάθος χειρισμού. Αν και έμαθα snowboard με setup μέσο προς σκληρό, πιστεύω ότι οι μαλακές ενδείκνυνται για όσους μαθαίνουν και μπορούν να δώσουν πιο γρήγορη εξέλιξη, ή όσους περνούν τη μέρα τους στο πάρκο. Οι σκληρές δέστρες (όπως και οι σανίδες και οι μπότες) ταιριάζουν σε αυτούς που θέλουν πιο σταθερά κρατήματα και όχι τραντάγματα σε μεγάλες ταχύτητες και όσους θέλουν η κίνηση του σώματος να μεταφράζεται άμεσα σε κίνηση του board (αυτό που λέμε responsiveness). Μια δέστρα με περίπου 5 flex θα σου κάνει λίγο από όλα, αλλά και τίποτα τέλειο.

Οι freestylers του φόρουμ ίσως μπορούν να σου δώσουν μια πιο έγκυρη άποψη, γιατί εγώ παίζω από 5 και πάνω στο setup μου ...

• Like 1

H freestyle της burton ειναι πολυ "φτηνιαρικη" δεστρα σε συγκριση με αυτη http://www.skatedelu...=spec&offset=24

για ποιο φτηνες λυσεις

http://www.result24.com//Snowboard-Shop/Bindungen/Jungs/RAIDEN-Bindung-WIZARD-zine-09-10::9388.html

http://www.result24.com//Snowboard-Shop/Bindungen/Jungs/RAIDEN-Snowboardbindung-RAIDEN-STAXX13-black::24608.html

Large κοιτας!

Edited by detox

Γενικά, όσο βελτιώνεσαι, θα δοκιμάζεις πιό μεγάλες ταχύτητες και πιό ακραίες στροφές. Αυτό αναγκαστικά οδηγεί σε μεγαλύτερες πιέσεις στη μπότα και γι'αυτό την θέλεις πιό σκληρή, όπως και τη δέστρα (βασικά επεκτείνεται και στη σανίδα, αλλά εκεί η σκληρότητα έχει κι άλλες προεκτάσεις για το στυλ που κάνεις). Σκέψου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα: Πιό δύστροπα λόγω σκληρού στησίματος για τον αρχάριο, αλλά απαραίτητο καθώς ανεβάζεις στροφές και οδηγάς αγωνιστικά, για να είναι σταθερό και να έχει απόκριση.

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Παιδια θελω να μου πειτε αν ξερετε καποια καλα μαγαζια για μποτες στην Θεσσαλονικη..

Δεν βρηκα στην Λαρισα και θα παω προς τα επανω.

Καποια γνωμη?

Δες στην λίστα που έχουμε φτιάξει με τα καταστήματα εδώ.

moments

...Have a nice day

before a bastard

comes and fucks

it up...

www.MessenTools.com-Frutas-skate.gifΛίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?!www.MessenTools.com-Frutas-skate.gif

microxtreme--> Eιναι στην Πλατεια Ναυαρινου, οπως ανεβαινεις απο την Τσιμισκη προς τα πανω στο δεξι σου χερι μετα απο 2-3 στενα, θα δεις λογικα ταμπελα εαν οχι ρωτας.

zero gravity--> Τσιμισκη με Ναυαρινου Γωνια