Zaxos21 2 Report post Posted January 17, 2013 (edited) Καλησπέρα και από εμένα λοιπόν.. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το snowboard.. Μετά από 4-5 χρόνια σκι αποφάσισα να το αλλάξω σε snowboard και θέλω να αγοράσω την πρώτη μου σανίδα.. Είμαι 190 κοντά στα 93-95 κιλά και νούμερο παπουτσιού 47.. Τι μου προτείνεται? Επίσης έχω βάλει μια σανίδα στο μάτι η οποία είναι η salomon pulse.(162)http://www.blue-tomato.com/de/Freestyle-Freeride/Salomon-Pulse-158W-12-13/product.bto?product=300976614 Πρέπει αναγκαστικά η πρώτη μου σανίδα να είναι all-mountain? Θα ηθελα να προσθεσω αν γνωριζει κανεις αν μπορω να βρω στην Ελλαδα σανιδες Raven? Ευχαριστώ! Edited January 17, 2013 by Zaxos21 Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 17, 2013 Καλώς μας ήρθες! Μέχρι να σου απαντήσουν οι σανιδάδες του φόρουμ μας , ρίξε αν θες μια ματιά στην ενότητα του Snowboard. Ακόμα και αν δεν βρεις απάντηση στο ερώτημά σου από παλαιότερα ποστ, σίγουρα όλο και κάτι χρήσιμο θα βρεις.... Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 17, 2013 Είδα τα περισσότερα αλλά τίποτα κοντά στο δικό μου ύψος? Σε γενικές γραμμές υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Μακάρι να έχω άμεση βοήθεια γιατί δεν βλέπω την ώρα να κρατήσω την πρώτη μου σανίδα στα χέρια! 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 18, 2013 (edited) Μετά από 4-5 χρόνια σκι αποφάσισα να το αλλάξω σε snowboard και θέλω να αγοράσω την πρώτη μου σανίδα.. Είμαι 190 κοντά στα 93-95 κιλά και νούμερο παπουτσιού 47.. Τι μου προτείνεται? Εεεεπ καλώς το παλικάρι! Πολύ καλή και σοφή η απόφασή σου θα έλεγα ... και αυτόματα θα διαφωνούσε το 80% των ιστορικών-σημαινόντων μελών αυτού του φόρουμ. Είναι φανατικοί skiers βλέπεις αλλά τους συμπαθούμε κι ας μην έχουν νιώσει ακόμα τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει μια κατάβαση με ένα snowboard! Λοιπόν επί του θέματος τώρα, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να δείς διαστάσεις που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σου είναι να μπεις στο site της - κατά γενική ομολογία - καλύτερης εταιρίας στο χώρο και να πας στο board finder. Το ύψος σου είναι 6' 3'' και το βάρος σου 205 lbs. Μετά σε ρωτάει αν είσαι beginner, αν σου αρέσει η ταχύτητα, πάρκο κλπ. Παίξε λίγο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και δες τί σου βγάζει αναφορικά με διαστάσεις, flex ώστε να πάρεις μια καλή ιδέα για το τί πρέπει να κοιτάς, διάβασε και εδώ και αν δεν κουραστείς και παρατήσεις το άθλημα, εδώ είμαστε Edited January 18, 2013 by powda 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 18, 2013 Να προτιμησω rocker,camper ή flat σανιδα..οσο για αυτην που εχω στο link τη λες? Quote Share this post Link to post Share on other sites
giannis_ch 352 Report post Posted January 18, 2013 (edited) Φαινεται μια αξιοπρεπης beginner to intermediate freestyle oriented σανιδα. Αν δεν τα εχεις δει ηδη, μπορεις να βρεις πληροφοριες εδω http://www.youtube.com/watch?v=lW5kYvxbnNY και μια πιο αναλυτικη κριτικη εδω (αν και ειναι λιγο παλια) http://www.epinions....nt_410866912900 Edited January 18, 2013 by giannis_ch Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 18, 2013 http://www.blue-tomato.com/de/Freestyle-Freeride/K2-Brigade-163-Wide-12-13/product.bto?product=300779543 Για αυτήν την Κ2 τη λέτε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 19, 2013 Δεν χρειαζεται να παρεις τοσο σκληρη σανιδα. Κοιτα κατι σε 4-5 flex. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 20, 2013 Η απόφαση πάρθηκε παιδιά.. παρήγγειλα την burton bullet 164. Κάποια πρόταση για δέστρες? Όλες οι δέστρες δεν ταιριάζουν στις σανίδες ή κάνω λάθος? Quote Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 20, 2013 Μεγειές, πολύ καλή επιλογή για αρχή!! Καλύτερα να επιμείνεις σε Burton και για δέστρα, κοίτα να ταιριάξεις το flex της σανίδας σου με αυτό της δέστρας σου για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Διάλεξες μια αρκετά μαλακή σανίδα και αν δεις στο site της Burton σου προτείνει αυτή τη δέστρα (επίσης μαλακή). 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 20, 2013 Ναι αλλά αυτή η δέστρα δεν είναι freestyle? Δηλαδή πολύ μαλακή? Quote Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 20, 2013 Ναι είναι freestyle, ελάχιστα πιο σκληρή από τη σανίδα σου. Γιατί σε προβληματίζει; Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 20, 2013 Γιατι δεν είμαι καλός ακόμη και φοβάμαι ότι θα δέχεται κάθε λάθος μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 20, 2013 Θα συγχωρεί τα λάθη σου πιο εύκολα απο μια πιο σκληρή δέστρα, αυτό δε θες σαν αρχάριος; Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 20, 2013 Επειδή είναι ποιο μαλακή δεν χρειάζεται ποιο μεγάλη προσπάθεια για να την ελέγχεις από ότι μια σκληρή? Αυτό πιστεύω ότι θα με κρατήσει πίσω μέχρι να την συνηθίσω? Αυτό εννοώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
powda 1,338 Report post Posted January 20, 2013 Όχι κάθε άλλο νομίζω. Οι πιο μαλακές δέστρες είναι πιο άνετες στο πόδι και πιο forgiving σε περίπτωση λάθος χειρισμού. Αν και έμαθα snowboard με setup μέσο προς σκληρό, πιστεύω ότι οι μαλακές ενδείκνυνται για όσους μαθαίνουν και μπορούν να δώσουν πιο γρήγορη εξέλιξη, ή όσους περνούν τη μέρα τους στο πάρκο. Οι σκληρές δέστρες (όπως και οι σανίδες και οι μπότες) ταιριάζουν σε αυτούς που θέλουν πιο σταθερά κρατήματα και όχι τραντάγματα σε μεγάλες ταχύτητες και όσους θέλουν η κίνηση του σώματος να μεταφράζεται άμεσα σε κίνηση του board (αυτό που λέμε responsiveness). Μια δέστρα με περίπου 5 flex θα σου κάνει λίγο από όλα, αλλά και τίποτα τέλειο. Οι freestylers του φόρουμ ίσως μπορούν να σου δώσουν μια πιο έγκυρη άποψη, γιατί εγώ παίζω από 5 και πάνω στο setup μου ... 1 Quote Παρακαλώ σε σταυραητέ, για χαμηλώσου ολίγο, Και δώσ’ μου τες φτερούγες σου και πάρε με μαζί σου, Πάρε με απάνου στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος ... - Κ. Κρυστάλλης Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 20, 2013 Ευχαριστώ για όλα όσα μου είπες φίλε.. βοήθησες αρκετά Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 21, 2013 (edited) H freestyle της burton ειναι πολυ "φτηνιαρικη" δεστρα σε συγκριση με αυτη http://www.skatedelu...=spec&offset=24 για ποιο φτηνες λυσεις http://www.result24.com//Snowboard-Shop/Bindungen/Jungs/RAIDEN-Bindung-WIZARD-zine-09-10::9388.html http://www.result24.com//Snowboard-Shop/Bindungen/Jungs/RAIDEN-Snowboardbindung-RAIDEN-STAXX13-black::24608.html Large κοιτας! Edited January 21, 2013 by detox Quote Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 21, 2013 (edited) Γενικά, όσο βελτιώνεσαι, θα δοκιμάζεις πιό μεγάλες ταχύτητες και πιό ακραίες στροφές. Αυτό αναγκαστικά οδηγεί σε μεγαλύτερες πιέσεις στη μπότα και γι'αυτό την θέλεις πιό σκληρή, όπως και τη δέστρα (βασικά επεκτείνεται και στη σανίδα, αλλά εκεί η σκληρότητα έχει κι άλλες προεκτάσεις για το στυλ που κάνεις). Σκέψου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα: Πιό δύστροπα λόγω σκληρού στησίματος για τον αρχάριο, αλλά απαραίτητο καθώς ανεβάζεις στροφές και οδηγάς αγωνιστικά, για να είναι σταθερό και να έχει απόκριση. Edited January 21, 2013 by PhaethonF1 1 Quote Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 25, 2013 Παιδια θελω να μου πειτε αν ξερετε καποια καλα μαγαζια για μποτες στην Θεσσαλονικη.. Δεν βρηκα στην Λαρισα και θα παω προς τα επανω. Καποια γνωμη? Quote Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 25, 2013 microxtreme & zero gravity Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zaxos21 2 Report post Posted January 25, 2013 Ευχαριστω πολυ..Καποια Οδο ισως γιατι ειμαι απο Λαρισα? Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted January 25, 2013 Δες στην λίστα που έχουμε φτιάξει με τα καταστήματα εδώ. Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
detox 605 Report post Posted January 25, 2013 microxtreme--> Eιναι στην Πλατεια Ναυαρινου, οπως ανεβαινεις απο την Τσιμισκη προς τα πανω στο δεξι σου χερι μετα απο 2-3 στενα, θα δεις λογικα ταμπελα εαν οχι ρωτας. zero gravity--> Τσιμισκη με Ναυαρινου Γωνια Quote Share this post Link to post Share on other sites