Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found

Recommended Posts

to Avoriaz το εχω βαλει και εγω στο ματι κυριως λογω του ski in ski out

θελω φετος να παω μια φορα γαλλια για σκι και ειμαι αναμεσα σε αυτο και val thorens

ειδωμεν...

Snow is on my D.N.A.

θελω φετος να παω μια φορα γαλλια για σκι και ειμαι αναμεσα σε αυτο και val thorens

ειδωμεν...

προτεινω το 2ο.

μολις βρω λιγο χρονο θα γραψω τα pro & cons του καθενός, για να δικαιολογήσω αυτο που σου προτείνω

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Δείτε και σχετικό που έχω γράψει παλαίοτερα, σε Morzine - Avoriaz. ένα πάντως έχω να πω. Φαρμακείο στις τιμές σε όλα, αλλά πολύ κοντά σε διάφορα, αν σου κάνει κόλπα ο καιρός. Μία ωρα chamonix για παράδειγμα.

carpe diem

Και η περιγραφή του ταξιδιού:"Μόλις επιστρέψαμε!!!!

Δεν ξαναγράφω που θα πάω. Με φάγατε γρουσούζιδες sad.png

Μετά από δύο μέρες στο Milano ( δε χρειάζονται και περισσότερες) συγκέντρωση της ομάδας στο Αεροδρόμιο. 6άτομα, ένα Fiat Punto και ένα 306 Pegeaut SW. Χωρίς χιονολάστιχα, αλλα πήγαμε Lidl όπου και αγοράσαμε σε προσφορά αλύσίδες με 20 ευρώ το ζευγάρι (η ενοικιάση ήταν 40!!!!) και πολλά νερά, σοκολάτες, χυμούς και μπάρες δημητριακών, καθώς η Ιταλία σε σχέση με Γαλλία είναι πολύ πιο φθηνά.

Τελικά μείναμε στο Morzine (303Km, 3 1/2 ώρες), σε ένα πολύ όμορφο πανδοχείο με ημιδιατροφή. Το λένε L' ours blanc και το συστήνω τόσο για το φαγητό του, όσο και για την υποδειγματική φιλοξενία του. Επίσης έχει μία μικρή sauna και πολύ καλή κάβα. Τα δωμάτια μικρά, όλα με επένδυση ξύλου και υπέροχη θέα από τα μπαλκόνια. Η τιμή συμπαθητική (138 η Δ/Ν με ΗΒ το δωμάτιο) αν σκεφτεί κανείς την περίοδο και την περιοχή. (82 η Δ/Ν και 28 ανά άτομο η ημηδιατροφή με πρωινό (μπουφέ ικανοποιητικό) και βραδυνό (2 πιάτα, σαλάτα, τυρί, γλυκό)

Πρώτη ημέρα, αργήσαμε να ξεκινήσουμε, μέχρι να παρούν τον εξοπλισμό τους όλοι όσοι είχαν ενοικιάσει και τελικά ανεβάινουμε επάνω κατά τις δωδεκάμιση sad.png

Πήγαμε από τη γόνδολα του Ardent, η οποία είναι δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο από το Morzine

Το χιόνι λίγο, ο κόσμος άπειρος και το αγγλικό στοιχείο να κυριαρχεί. Οι πιστες χωράφια, με πολύ πάγο όπου είχε κανόνια. Όμορφές διαδρομές, μέσα από δένδρα στα χαμηλά υψόμετρα, αλλά πολύ κόσμος πιωμένος. Θύμιζε ένα κυριλέ BNASKO, με τιμές εξωφρενικές!!! Μόνο το κρασί (2,dirol.gif και ο καφές (3) λογικά. Που είσαι Ιταλία με το 1,5 ευρώ καπουτσίνο sad.png Φαγήτο, φυσικά σαντουιτσάκι από το πρωινό LOL.gif

Δεύτερη ημέρα, ξύπνημα νωρίς και έτοιμοι για όλα. Κατάσταση πιστών, λίγο καλύτερη, αλλά ήδη άρχιζα να επιθυμώ το πάτημα του Πισοδεριου!!!!!!!!

Φοβερή διαδρομή, ακόμη και για αρχάριους από Ardent, με το μεσαίο 6θέσιο, βγαίνεις Avoriaz και από εκεί ακολουθείς διαδρομή μέχρι τo τέρμα της ZORE. Εύκολη διαδρομή (μπλε πίστες όλες) με εκπληκτικό σαλέ, όπου έχεις θέα όλο το Morzine, Les Gets και την κοιλάδα. Κατεβήκαμε μετά τη ZORE, όμορφη πίστα, πολύ γλυκιά για να ευχαριστηθούν όλοι σκι και φτάσαμε στο τέρμα της άλλης γόνδολας, του Super Morzine. Από εκεί, μπορεί κανείς να επιστρέψει στο χωρίο με την τηλεκαμπίνα ή με λιφτ και skiroute στο Avoriaz. Επιστροφή στο Ardent, από διαδρομή μέχρι τη βάση - εκπληκτική με μεγάλο μήκος (4,5Km).

Τρίτη ημέρα: Καταρακτώδης βροχή. Δεν κάναμε ούτε απόπειρα και πήγαμε βόλτα Γενευή ( ούτε μία ώρα με το αυτοκίνητο - 56Km) και από εκεί στο Thonon και στο Evian (ναι ναι, το Λουτράκι της Γαλλίας)

Τέταρτη ημέρα: Πάγος φυσικά παντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και έρευνα στο διαδύκτιο. Απόφασίζουμε και φεύγουμε για Chamonix -Le Tour. Άφιξη μετά από μία ώρα εύκολης οδήγησης κατά τις 11:30 και λίωσιμο στο σκι μέχρι τις 16:15 που έκλεινε. Έυκολες πίστες, ακόμα και οι κόκκινες, με μεγάλο πλάτος, καλό πάτημα, παρά τη ζέστη που είχε (3-5ο C) και πολύ ώραιο cafe στο τέρμα της γόνδολας, με θέα όλη την κοιλάδα και το Mont Blanc.

Μειονέκτημα, σε περίπτωση ομίχλης, ότι το βουνό θύμιζε Παρνασσό ή Καϊμάκ, αφού δεν υπήρχε ούτε Χριστουγεννιάτικό Δένδρο, τόσο φαλακρό.

Βόλτα και κρέπα - καφέ στο Chamonix, το οποίο είναι αντάξιο της φήμης του τόσο για την ομορφιά του ως χωρίο, όσο και για τα ψώνια που κυκλοφορούν. Πάντως η κρέπα με μερέντα 2,5 ευρώ και espressακι 1,2 ευρώ από καντίνα!!!! Τέτοια τιμή ούτε στα Σκόπια!!!! Επιστροφή στο Morzine, σάουνα και Raclette. Μισό κεφάλι τυρί, το οποίο λίωνει απο κερί και πέφτει πα΄νω σε βραστή πατάτα. συνοδεύεται από τοπικά αλλάντικά και φυσικά άφθονο κόκκινο τοπικό κρασί.

Πέμπτη ημέρα: Ημέρα αναχώρησης. Αποφασίζουμε να κάνουμε σκι στο Courmayeur, το οποίο ανήκει στην Ιταλία, προκειμένου να σπάσουμε την διαδρομή, καθώς πετούσαμε από Μιλάνο. Λάθος επιλογή. Ατύχημα στο τούνελ του Mont Blanc και από Chamonix - Courmayeur κάναμε 2 ώρες (17Κm) sad.png

Έπρεπε να είχαμε ξαναπάει Chamonix, αλλά το report έλεγε πάγο παντού!!!! Τελικά φτάνουμε με τα πολλά στις 13:00!!!! Μόνο δύο άτομα ανεβήκαμε τελικά, με μεγάλη αποτυχία. Το προηγούμενο βράδυ είχει ρίξει 45cm φρέσκό χιόνι και βουλιάζαμε μέχρι το γόνατο. Αλλάξαμε πέδιλα και κάτι έγινε (πήγαμε και νοικιάσαμε πέδιλα off-piste!!!!!). Προλάβαμε και κάναμε μόνο στο 1/3 του χιονοδρομικού. Έχει δύο τελεφερικ και μία μικρή γόνδολα. Από το πρώτο τελεφερικ, όπως βγαίνεις από το τούνελ του MB σε ανεβάζει σε ένα σήμειο, όπου παίρνεις δεξιά κάτω μία μπλε πίστα, η οποία οδηγεί σε ένα διθέσιο και λίγο πιο κάτω σε ένα 4θέσιο λιφτ. το Διθέσιο σε βγάζει σε μία μπλε μικρή πίστα, με ενδιαφέρουσα όμως κλίση, αλλά και στην gigantes, μία κόκκινη, η οποία ήταν γεμάτη bumps. Ζόρικη - πρώτη ουσιαστικά εμπειρία σε τέτοιο πεδίο, αλλά ικανοποίηση προσωπική!!!! Το τετραθέσιο σε περνάει στην πίσω πλευρά του βουνού, όπου είναι το υπόλοιπο χιονοδρομικό. Το τόπιο πάντως μαγικό, η διαδρομή με το τελεφερικ, κόβει την ανάσα και όλα μέσα σε τεράστια έλατα και απόλυτη ησυχία. Ούτε Ρώσσοι, ούτε Άγγλοι. Μόνο Ιταλοί!!!!!

Επιστροφή Maplensa, επιστροφή των αυτοκινήτων και διανυκτέρευση στο αεροδρόμιο, στο Best Western De LaCorona, στο Cardo Al Cambo. Εξαιρετική επιλογή. 75 ευρώ κε πρωινό και πισίνα θερμενόμενη - υδρομασαζ μέχρι τις 21:30. Εξαιρετικό εστιατόριο, πολύ πλούσιο πρωινό και δωρεάν μεταφορά - 10' - από και προς το αεροδρόμιο. Πτήση για Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι, μόνο που καταλήξαμε Αθήνα, λόγω ομίχλης sad.pngsad.pngsad.png Τελικά μετά από 1 1/2 ώρα πετάξαμε για Θεσσαλονίκη και τώρα παρακαλάμε να χιονίσει LOL.gifLOL.gifLOL.gifLOL.gif

Αν ο στόχος του ταξιδίου ήταν το σκι και μόνο (που ήταν, τότε μιλάμε για μεγάλη αποτυχία. Καμία σχέση με την εμπειρία της Gardena. Αν ήταν ο αλπικός τουρισμός και το φαγητό, τότε όλα καλά!!! Ελπίδα για καλό σκι στην εκδρομή του Συλλόγου

• Like 1

carpe diem

βρηκα το τοπικ που λεει ο Μητσος.

http://www.snowclub....opic=13283&st=0

εχω γραψει κατι λιγα, με φωτος παντα :)

Κωνσταντινε δες τα ποστ #17# και #23#

για μενα το Val Tho ειναι μετα το Cham, αλλα πριν το Avoriaz

Edited by Olga

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

χμ...μολις τα ειδα. Τα θυμαμαι αυτα οπως και το ποστ του Dim

βασικα ο καημος μου ειναι να παω στο απολυτο ski in ski out. Eχω βρεθει μονο στο Tignes αλλα καλοκαιρι οποτε δεν μετραει

Για αυτο και σκεφτομαι αυτες τις επιλογες.

Το Chamonix ειναι και αυτο στην λιστα to do, αλλα για αλλους λογους.

Μαλλον θα κοιταξω προς Val αλλα τιποτα απριλιο σκεφτομαι.

Snow is on my D.N.A.

ειδωμεν...

και τα δυο ειναι απολυτα ski in ski out και τα δυο εχουν πολλα χιλιομετρα που σε μια βδομαδα δεν τα προλαβαίνεις απλα διαλεγεις .

Το val thorens λογω του οτι ειναι το πιο ψηλο χιονοδρομικο χωριο στα 2300 θα το προτιμουσα για μαρτιο και οχι ιανουαριο.

εχω παει 10 μαρτιου και οταν κρυβοτανε ο ηλιος τρεχαμε να κρυφτουμε στα καφε απιστευτο κρυο χωρις ηλιο και με αερα

για αυτο το σκεφτομαι για Απριλιο

Snow is on my D.N.A.

προτεινω το 2ο.

μολις βρω λιγο χρονο θα γραψω τα pro & cons του καθενός, για να δικαιολογήσω αυτο που σου προτείνω

το ενα φετος Ολγα το αλλο του χρονου..!!!!!!!! :thumbup: :thumbup:

αυτη ειναι η καλυτερη προταση

Υ.Γ. νομιζω ομως οτι ο Κωνσταντινος προτιμα τα αυστριακα χκ απο τα γαλλικα

Edited by Olga

αυτη ειναι η καλυτερη προταση

Υ.Γ. νομιζω ομως οτι ο Κωνσταντινος προτιμα τα αυστριακα χκ απο τα γαλλικα

καλα αυτο ειναι δεδομενο. Η Αυστρια ειναι η μεγαλη μου αγαπη.

Αλλα το ski in ski out στην Αυστρια δεν ειναι τοσο εντονο οσο στην Γαλλια οποτε θελω μια φορα να το ζησω.

Κατα τα αλλα...σαν το Τιρολο...

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Πλημμύρισε σταθμός του Avoriaz μετά από βροχή...

post-4275-0-79419000-1430819704_thumb.jpg

Η είδηση και εδώ.

Αν κατάλαβα καλά, μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις γέμισε και υπερχείλισε ένα φράγμα (στο βάθος της φωτογραφίας), πλημμυρίζοντας τον σταθμό της φωτογραφίας (Express de Stade) στην περιοχή Pas du Lac.

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor