Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Olga

Μια Ελβετίδα Εξηγεί Γιατί Μισεί Τους Ελληνες

Recommended Posts

acropolis-500x333.jpg

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους. και όποτε δίνεται η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται».

Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

«Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί “Οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες”! Κι αν κάποτε ανέφεραν κανένα άλλον συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας, που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένη επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλόσοφου! Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “*Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων*”!

Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «*ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό*»! Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο, η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη! Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο τω ν θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής κι αυτές προέλευσης! Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό! Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε είμαστε ζώα μ’ όλη τη σημασία της λέξης κι είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα! Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε. Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης! Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό και εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε! . η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο

σύγχρονος πολιτισμένος ά νθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικαν ό, να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρούμε Σεβασμό και Κύρος!

Για αυτό παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την

επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας!

Πηγή: http://freepen.gr/2012/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5/#

• Like 5

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Αυτο λέγεται κομπλεξ

Sent from my XT910 using Tapatalk 4

Τι ειπες τωρα ρε φιλε....

Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Το ερώτημα είναι εμείς τί σχέση έχουμε με τους Έλληνες που αυτή θαυμάζει, φθονεί, σέβεται, ζηλεύει, μελετά και μαθαίνει απ' αυτούς.

Γιατί και απόλυτα ίδιους δε μας λες...

• Like 3

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Sorry κοριτσια, αλλα εχω τις αμφιβολιες μου για το αν οντως υπαρχει το κειμενο αυτο (η και το βιβλιο 'Σκυλανθρωποι'). Πολυ θα ηθελα τον αγγλικο τιτλο (δεν φανταζομαι τετοιο πονημα να εχει μεινει μονο στα Γερμανικα...).

Κατα τη γνωμη μου ειναι αλλο ενα εθνικιστικο κειμενακι που εγραψε καποιος στην καλοκαιρινη του ραστωνη, ενθυμουμενος τους ενδοξους προγονους του.

Το δυστυχημα ειναι οτι στην απελπισια μας για ενα καλο νεο, εμεις τσιμπαμε... 'να ρε...' 'κοιτα ρε!...' το ρε ον απταιστη αλβανικη...

Οσο για το αν μοιαζουμε με τους αρχαιους προγονους...

Αναμφισβητητα ναι!

Οσοι δεν ξερετε, ψαχτε το πως πεθανε ο Μιλτιαδης, ο Θεμιστοκλης, ο Αλκιβιαδης, την ιστορια του Πελοπονησιακου πολεμου, ιδιως τα της εκστρατειας στη Σικελια και οποιος εχει αντιρρησεις εδω ειμαστε...

• Like 2

και εγω παντως που εψαξα να βρω το βιβλιο δεν το βρηκα.

Οχι οτι θα το διαβαζα, απλα διαβασα και εγω το κειμενο, και στα σχολια πολλοι λεγαν οτι ειναι μουφα και δεν υπαρχει το βιβλιο.

Για τους αρχαιους προγονους, παντως εμενα η αποψη μου διισταται...

Snow is on my D.N.A.

Περι αρχαίων προγόνων διευκρίνισις:

Συνηθίζουμε να θυμόμαστε μόνο τα καλά τους και κυρίως των διανοούμενων.

Τα αρνητικά, βλέπε διχόνοιες έριδες, προσωπικές φιλοδοξίες έναντι συλλογικού οφέλους, κ.α. συνεχίζονται αν όχι σε χειρότερο βαθμό, τότε μάλλον στα ίδια επίπεδα.

Για κάποιο λόγο έχουμε την αίσθηση ότι τα καλά τους τα έχουμε εξασφαλισμένα και μας μένουν να διορθώσουμε τα αρνητικά μας. Ε, ρε κούνια που μας κουνάει...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor