Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ChrisFTW

Βοήθεια Για Σετακι Snowboard!

Recommended Posts

Καλησπέρα απο εναν καινούριο στο άθλημα..Θέλω να παρω κάποιες γνώμες για ενα σετάκι που θέλω να φτιάξω.

σανιδι ειναι το Agenda Ride 156 rocker του 2011 .

δέστρες MLB 9-11 της Drake

και μποτες FUL απο την Ride.

Ψαχνω κατι για all mountain/freestyle, πολυ αρχαριος 1.78 και 75 κιλα.

Ευχαριστω εκ των προτέρων

βρηκα την Agenda του 2013 στο Ebay με τα ιδια χρηματα..απλα πρεπει να μου τ στειλουν..ειναι κομπλε η θα εχω τρεχαματα ?? καλυτερα απο μαγαζι?

Κανε απευθειας με το καταστημα τη συναλλαγη και οχι μεσω ebay. Ισως να γλυτωσεις περισσοτερα χρηματα. Γενικα δε θα εχεις τραβηγματα

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Απ'οτι ειδά ειναι απο Αγγλια και εχει μονο 11 ευρω εξοδα αποστολης.βεβαια λεει οτι κανει 10-14 μερες και εξαρταται απο τις υπογραφες σε καθε χωρα..δεν ξερω αν εννοει το τελωνειο.ελπιζω να μην εχει θεματακι..

Τα μέλη της ΕΕ δεν έχουν τελωνεία μεταξύ τους, η διακίνηση αγαθών είναι εντελώς ελεύθερη. Εξαίρεση αποτελούν τα αυτοκίνητα, για τα οποία η Ελλάδα προτιμά να πληρώνει τα πρόστιμα παρά να αφήσει τους πολίτες της να αγοράζουν από όποια χώρα θέλουν.

Κάνε πάντως πρώτα μια έρευνα αγοράς στα Ελληνικά καταστήματα. Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Αυτό προσπαθώ..απλά βρήκα μια ευκαιρία όπου μου στέλνει το Agenda Ride του 2013 σε τιμη 193 ευρω..γενικα στηρίζουμε τα ελληνικά καταστήματα αλλα στο συγκεκριμένο σανιδάκι έχω εκπλαγεί με την τιμή του.Ελπίζω μην φάω καμια φολα και κλαίω με μαύρο δακρυ

• Like 2

Καλησπερα φιλε Χρηστο, περσι εψαχνα να αγορασω εξοπλισμο για πρωτη φορα οπως εσυ τωρα! Ημουν ετοιμος να αγορασω ενα σανιδι απο αμερικανικο e-shop αλλα ευτυχως φιλοι του φορουμ με ενημερωσαν εγκαιρως με το τι παιζει στα τελωνια! Η γνωμη μου, αγορασε εξοπλισμο απο καποιο ελληνικο μαγαζι ή απο καποιο ευρωπαικο e-shop! Ειναι κριμα να μπλεχτεις με τελωνια!

Καλησπέρα ManiosGio.Το θέμα δεν είναι το τελωνίο αφου είναι απο Αγγλία το siteaki..απλά δεν έχω πάρει απο εξωτερικό οπότε φοβάμαι μην φάω καμια λυπητερή..Είπα να ανεβάσω το σετάκι που σκέφτομαι να μου πείτε,σαν ποιό έμπειροι,αν θα την παλέψω ή δεν αξίζει το Agenda και τα υπόλοιπα πραγματάκια!:

Εκανα αρκετα χρονια σνοου οποτε δεν ημουν αρχαριος και σαν 1ο εξοπλισμο ηθελα να αγορασω κατι που να ειναι καλο και να αντεξει στον καιρο,

Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα σε εξοπλισμο Burton ο οποιος δεν ηταν πανακριβος (αφου δεστρα και σανιδα ηταν προηγουμενης σεζον) αλλα ηταν ακριβος και δεν εχω μετανιωσει καθολου για αυτην μου την κινηση γιατι πανω στο βουνο κενταει.

Οσον αφορα το θεμα αγορα απο εξωτερικο, εγω τα αγορασα ολα απο τσεχικο site αφου αυτα που ηθελα δεν υπηρχαν σε ελληνικο μαγαζι. Επειδη το βλεπεις καχυποπτα στειλε e-mail στο μαγαζι αν και δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα!

Edited by ManiosGio

Όπως είπαν και οι προλαλησαντες ψάξε για προσφορές και μην κάνεις βεβιασμένες κινήσεις..

Το σανιδάκι είναι ότι πρέπει ειδικά εάν το βρήκες σε καμιά καλή προσφορά!

Σύμφωνα με τα specs του κατασκευαστή πας για 156. http://ridesnowboard...enda#size_chart

Εναλλακτική..

http://www.edgerider...ml#.UiTTLdLwkt8

Δέστρες (νούμερο μπότας? Παίζει ρόλο κι για το σανίδι, εάν είσαι 43+ κοιτάς midwide ή wide, αναλόγως)

Οι δέστρες που θες να αγοράσεις για το budget σου είναι κάτω του μετρίου.

Κάποιες προτάσεις.

http://www.edgerider...ml#.UiTVyNLwkt8

http://www.edgerider...ml#.UiTVz9Lwkt8

http://www.edgerider...ml#.UiTV2tLwkt8

http://www.fakieshop...-luminous-teal/ Πολύ καλή προσφορά!

Στα site που σου έστειλα έχει γενικότερα πολύ καλές εκπτώσεις ρίξε μια μάτια..

Μπότες που είναι πολύ βασικό μέρος του εξοπλισμού σου πας σε μαγαζί και τις δοκιμάζεις!!!

Σίγουρα μπορείς να πάρεις ποιο μαλακές γτ αυτές εάν δεν κάνω λάθος είναι 6αρες και το σανίδι 3αρι. Μπότες για αρχάριο καλά είναι να μην ξεπεράσεις το 5 σε flex.

Και ένα πολύ χρήσιμο site με reviews http://thegoodride.com/ .

Edited by detox

Καλησπέρα Detox..Κατ'αρχας ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση που μου έδωσες..τώρα για τον εξοπλισμό,έχω γράψει ακριβώς το σετακι που μου έδωσε το παιδί απο το μαγαζί..(δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω το όνομα του μαγαζιού).

Μου είπε ότι με αυτά τα Binding είμαι κομπλέ αλλιώς να πάω σε κάτι πιο ακριβό όπως Flight Tomcat 9-11 περίπου 50Ε περισσότερα .

Για μπότες μου είπε οτι είναι 5-6 και οτι μετά απο κάποιο καιρό μαλακώνουν λίγο οπότε θα είμαι κομπλέ.

Μια ερωτηση βασικη. ολα τα Binding 9-11 ταιριάζουν πανω στο σανιδι μου?? (Νούμερο μπότας μάλλον 43,όσο είναι και των παπουτσιών μου,αφου δεν έχω δοκιμάσει ακόμα..)

Λίγη βοήθεια ακόμα??

έχουμε bindings

-Burton Custom 2013 medium size 114E

-Burton Freestyle 2013 medium size 90e

-Salomon Rhythm 2013 medium size 90e

καλύτερα απο την Drake MLB??

με 43 η 43.5 νούμερο μπότας medium binding θα πάρω?

εγω με 43,5 πηγα σε medium δεστρα και ειναι οριακα.

τωρα αν το ξαναεκανα θα προτιμουσα την large δεστρα

και σε Burton εισαι οριακα? το size για burton λεει οτι medium ειναι 8-11 και τα boots ειναι στο 9 UK..http://www.evo.com/burton-snowboard-boot-binding-sizing-chart.aspx

Αν ειναι να τις παρω απο ιντερνετ λες για large? με 252 waist width(mm) το σανιδι θα ειμαι εκτος?

Nα πας σε medium. Εγω εχω burton cartel large και φοραω 43 νουμερο..αποτελεσμα οταν σφιγγω τις δεστρες κουνιεται αριστερα δεξια το ποδι εαν δεν το κραταω σταθερο γιατι στο φαρδος της δεστρας εχω κενο.

Οι δεστρες που σου προτεινα πολυ ποιο ποιοτικες δεδομενου οτι παιρνεις περσινά καλυτερα μοντελα σε εκπτωση.

Οι μποτες για να μαλακωσουν απο τη χρηση θα παρει καιρο... Δεν ξερω ποσες φορες εχεις σκοπο να ανεβαινεις το χρονο βεβαια.

ειναι πολυ οριακό φίλε μου

προτίμησε τις medium καλύτερα γιατι οι μπότες που διαλέγεις έχουν την "πατέντα" της burton που εξωτερικά ειναι ενα νούμερο κάτω. οπότε θα μπαίνουν σε medium δεστρα απλα θα ειναι πχ στην τελευταία τρύπα ο ρυθμιστής της απόστασης στα στραπς. δεν λέει κατι αυτο

Stavros σορρυ που γίνομαι βαρετός αλλά να σε ρωτήσω κατι. Εγώ σκέφτομαι τις Ride FUL 9-11.

http://www.evo.com/ride-snowboard-boot-sizing-chart.aspx

Εδώ μου λέει οτι είναι 27/27.5/28 cm και το σανίδι μου είναι 25.2 cm. λογικά δεν θα έχω πρόβλημα??3 cm δεν είναι κάπως πολλά να εξέχει ? Όσο για την Μπότα μου..δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά φοράω 43 νούμερο παπούτσι.. λογικά στο 43-44 δεν θα είμαι και στην μπότα?

Stavros σορρυ που γίνομαι βαρετός αλλά να σε ρωτήσω κατι. Εγώ σκέφτομαι τις Ride FUL 9-11.

http://www.evo.com/ride-snowboard-boot-sizing-chart.aspx

Εδώ μου λέει οτι είναι 27/27.5/28 cm και το σανίδι μου είναι 25.2 cm. λογικά δεν θα έχω πρόβλημα??3 cm δεν είναι κάπως πολλά να εξέχει ? Όσο για την Μπότα μου..δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά φοράω 43 νούμερο παπούτσι.. λογικά στο 43-44 δεν θα είμαι και στην μπότα?

δεν κουραζεις φίλε μου

λοιπόν

η μπότα δεν θα προεξεχει καθόλου

στις μηδέν μοίρες θα προεξεχει 1.5 πόντο απο κάθε πλευρά αλλα επειδη η δεστρα θα φέρνει την μπότα 2-3 πόντους πάνω απο το σανίδι δεν θα βρίσκει ούτε η μύτη ούτε η φτέρνα . και ολα αυτα μόνο για τις μηδέν μοίρες

στο μπροστά πόδι που θα έχει άλλες μοίρες δεν θα προεξεχει καθόλου

για το νούμερο τωρα

θα σου πω κατι . η μπότα ειναι το πιο σημαντικό απο ολο το σετακι. μπορει να σε βοηθήσει να κατεβαίνεις αερα και ας έχει μάπα σανίδι και μπορει να σε κάνει να πεφτεις κάθε πέντε μέτρα με το πιο καλο σανίδι του κόσμου

πρέπει να την επιλέξεις με παρα πολλές πρόβες . πήγαινε σε ενα μαγαζί και φορα την κανά τέταρτο , περπατα, κανε βυθισεις όπως οταν κανεις snowboard .

δοκίμασε και άλλες μάρκες

για παράδειγμα εμενα στις μπότες μου κάνουν μόνο συγκεκριμένες μάρκες . και στην κάθε μάρκα εχω αλλο νούμερο που μου ειναι γάντι. μην φανταστείς μεγάλη διάφορα αλλα μισο νούμερο παίζει πάνω κάτω και αυτο ειναι που κάνει την διάφορα και την νιώθεις σαν γάντι. μην διαλέξεις λοιπόν μπότες με βάση την μάρκα η το σχέδιο η τα χρώματα και σίγουρα οχι με βάση το νούμερο που φοράς στα υπόλοιπα παπούτσια. για παράδειγμα εγω φοράω 45 νούμερο αθλητικά , και 10,5 στις burton . που αν δεν κάνω λάθος ειναι 43,5 η 44 δεν θυμάμαι .

θα πρέπει να ειναι γάντι η μπότα στο κουτεπιε , να ακουμπανε τα δάκτυλα μπροστά αλλα χωρίς να διπλώνουν και πίσω να ειναι τέρμα τέρμα πίσω και να άκουμπαει η φτέρνα στο πίσω μέρος

το κουτεπιε ειναι πολυ σημαντικό ώστε να μην σηκώνεται ολο το πόδι.

και ολα τα παραπάνω να συμβαίνουν με τα κορδονια σφιχτά αλλα οχι πολυ (να μην σου κόβουν το αίμα)

εγω να καταλάβεις στις burton ion απλα τραβάω λιγο τα κορδονια και τα κουμπώνω και έφυγα . ούτε σταμάτημα για σφίξιμο κάθε πέντε λεπτα κοκ

δοκίμασε πρώτα live και μην αγορασεις έτσι απο ιντερνέτ

σωστα. Η μποτα ειναι το νο1

Και εγω οπως ο Σταυρος απο 44.5 με 45 στα παπουτσια ειμαι στο 43.5 στις μποτες

Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σου εινια η μποτα ενταξει στην σταση για snowboard.

Δηλαδη τα γονατα ελαφρα λυγισμενα και το βαρος λιγο μπροστα.

Οταν πρωτοεβαλα αυτες που εχω, το 43.5 μου φανηκαν μικρες. Αλλα στην σταση του snowboard καθονται γαντι. Αυτο ειναι το πιο σημαντικο.

Μην κανεις λαθη που εκανα και εγω και επαιρνα 44.5 και 44

Οποια σου ειναι γαντι στην σταση την αναλογη

• Like 1

Snow is on my D.N.A.

Guys βρήκα μποτουλες thirty two lashed US 10/43 νουμερακι σε πολύ καλη τιμη..κοντα στα 90 Ε απο εξωτερικό..Πως θα μπορεσω να δοκιμασω πωσ μου καθονται στο ποδι?αν τις παρω random λετε να πέσω τοσο εξω?

Επισης thirty two lashed ή Ride FUL να προτιμήσω? (Κατι DC 43 που δοκιμασα μου ηταν οριακα..αλλα μου ειπε οτι εχουν στενή γραμμη )

ψαξε σε κανα ελληνικο μαγαζι αν εχει να τις δοκιμασεις

Snow is on my D.N.A.