Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
kainourgios

Επιλογη Πεδιλων Σκι Και Μποτες

Recommended Posts

Γεια σας.Ειμαι 1.68 και κοντα 69 κιλα.Κανω σκι περιπου 8-9 χρονια(αλλα μονο 4 φορες το χρονο!!!).Τοσα χρονια ημουν με ενοικιαζομενο εξοπλισμο.Τωρα αποφασισα σιγα σιγα να παρω τον δικο μου.Ομως δεν ξερω ποσα cm πρεπει να ειναι τα πεδιλα καθως και τα μπατον που θα παρω(θελω τα πεδιλα να ειναι σχετικα καλα αλλα σε οσο γινεται πιο χαμηλη τιμη εως 210 ευρω).Εχω δει τα head peak 73.Ποια ειναι η γνομη σας γι αυτα τα σκι?Πρεπει επισης να πω οτι το σκι που κανω ειναι μονο σε πιστα και ειναι μονο για να περναω την ωρα μου ευχαριστα χωρις να τρωω πολλες τουμπες.Επισης δεν εχω ιδεα απο μποτες και απο τη συντηρηση που χριαζεται ο εξοπλισμος.Οποτε,βοηθηστε..... :)

Φίλε καταρχάς καλώς ήρθες και στη συνέχεια το post θέλει μια μικρή μετακίνηση.

Τα head γενικά αυτά είναι ψιλοδυναμικά πέδιλα και όχι 100% για πίστα έχουν και μια μικρή τάση για λίγο εκτός. Γενικά η head παραβάζει τεχνολογία που κάποιοι την υπεραπολαμβάνουν προσωπικά προτιμώ "απλά" πέδιλα αλλά γούστα είναι αυτά.

Γαι μπότες ρίξε μια ματιά στο σκι το άθλημα υπάρχουν άφθονες συμβουλές με την κύρια ψάξε και δοκίμασε με τις ώρες μεγάλη γκάμα από μπότες μέχρι μια να κάτσει τέλεια στο πόδι σου.

Για σκι σε γενικές γραμμές στη θέση σου θα κοίταζα το μέτριο μοντέλο κάθε μάρκας για fun και όχι race σε ύψος 1.55 -.1.63 ακτίνα 14-16 που σίγουρα έχεις άφθονες και πολύ οικονομικές επιλογές ειδικά αν πάς σε πέδιλα παλαιότερης σεζόν. Επίσης φέτος με την υπολειτουργία ή μη λειτουργία πολλών χκ υπάρχουν πολύ καλές προσφορές.

Ρίξε μια ματιά στο σκι το άθλημα έχει πολλά post που έχουν κάνει παιδιά με παρόμοια ερωτήματα με τα δικά σου. Μοντέλα άφθονα πάντως...

Συντήρηση μόλις φάνε κοτρώνες ή κάθε 10-15 φορές φορές ή πριν την έναρξη της σεζόν περνάς από ένα καλό μαγαζί που κάνει σέρβις και καθάρισες. Για τις μπότες υπάρχει ειδικό thread με πολύ υλικό προσωπικά απλά της πετάω μέσα στο πορτ μπαγκάζ αλλά δεν το προτείνω.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κοιτα φαντασου οτι παντα νοικιαζα τα παλια πεδιλα που εχουν σαν μυτη μπορστα.Τα καλυτερα πεδιλα(για μενα) που ειχα νοικιασει ηταν τα salomon crossmax(χρονολογιας 2006-2008 καπου τοτε αν θυμαμαι καλα).Ηταν τα καλυτερα πεδιλα που ειχα βαλει.Με τις μποτες παντα τις ενιωθα αβολα στο ποδι μου,αλλα δεν πολυεδινα σημασια γιατι παντα εκανα 7 ωρες σκι :) .Οποτε απο αβολες μποτες εχω μαθει για τα καλα :P .Αλλα απο την αλλη σκευτομουν να αγορασω μποτες απο αγγελιες.Πως θα γινει να τις φορεσω πολυ ωρα?Θα του πω κατσε να της φορεσω κανεν μισαωρο για να δω αν θα τις παρω ή οχι?Επισης,κανουν ολες οι μποτες σε ολες τις δεστρες ή σε καθε δεστρα κανουν π.χ 10 συγκεκριμενα κομματια μποτες?

Κοιτα φαντασου οτι παντα νοικιαζα τα παλια πεδιλα που εχουν σαν μυτη μπορστα.Τα καλυτερα πεδιλα(για μενα) που ειχα νοικιασει ηταν τα salomon crossmax(χρονολογιας 2006-2008 καπου τοτε αν θυμαμαι καλα).Ηταν τα καλυτερα πεδιλα που ειχα βαλει.Με τις μποτες παντα τις ενιωθα αβολα στο ποδι μου,αλλα δεν πολυεδινα σημασια γιατι παντα εκανα 7 ωρες σκι :) .Οποτε απο αβολες μποτες εχω μαθει για τα καλα :P .Αλλα απο την αλλη σκευτομουν να αγορασω μποτες απο αγγελιες.Πως θα γινει να τις φορεσω πολυ ωρα?Θα του πω κατσε να της φορεσω κανεν μισαωρο για να δω αν θα τις παρω ή οχι?Επισης,κανουν ολες οι μποτες σε ολες τις δεστρες ή σε καθε δεστρα κανουν π.χ 10 συγκεκριμενα κομματια μποτες?

Καλώς ήρθες και από μένα!

Κατ' αρχάς, πριν ακούσεις μία ννώμη για επιλογή σκι πρέπει να περιγράψεις λίγο καλύτερα σε τι επίπεδο είσαι και τι θέλεις να κάνεις, διότι δύσκολα ένα σκι χαρακτηρίζεται εκ προοιμίου κακό, αλλά αρκετά εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ακατάλληλο για σένα (και τον οποιοδήποτε βάσει επιπέδου, τι στυλ σκι θέλω να κάνω κλπ).

Κεφάλαιο Μπότες. Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Ο κεφάλαιο. Ο λόγος περιγράφεται στο σχετικό thread, αφιέρωσε κάποιες ώρες να το μελετήσεις. Οι μπότες πρέπει να εφαρμόζουν πολύ σωστά σε όλο το πόδι, να μπορεί να μεταδώσει με μία μικρή κίνηση μέσα (δάχτυλα, αστράγαλοι) πολύ κίνηση έξω. Όλα να αυτά να συμβαίνουν με το να είναι ελάχιστα σφιγμενες, φυσικά χωρίς να σε πονάει. Για να το καταλάβεις αυτό πρέπει να πας σε πολλά καταστήματα και να αφιερώσεις ώρες επί ωρών. Εαν σου μετρήσουν το πόδι, εαν σου πουν πράγματα παραπλήσια με τα λεγόμενα εδώ μέσα, πάει να πει πως έχεις απέναντί σου κάποιον με στοιχειώδεις γνώσεις. Για να καταλάβεις αυτά που περιγράφονται το κεφάλαιο Μ Π Ο Τ Ε Σ, θα πρέπει να την φορέσεις για πολλή ώρα. Ο πωλητής που ξέρει τη δουλεία του, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, όπως γνωρίζει και ότι με λάθος μπότα δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις σκι γιατί ποτέ δεν θα αποκτήσεις τον έλεγχο.

Για να καταλάβεις εαν σου ταιριάζει πολύ καλά μια μπότα, πρέπει να δοκιμάσεις πολλές.Και να συγκρίνεις την αίσθηση που σου αφήσουν. Το καλύτερο θα είναι να προγραμματίσεις να πας σε εξειδικευμένα καταστήματα και αφιέρωσε για παράδειγμα ολόκληρα απογεύματα, πηγαίνοντας από το ένα, κατ'ευθείαν στο άλλο.Έτσι θα έχεις "φρέσκια" την αίσθηση που σου άφησε μία μπότα στο χ κατάστημα και η άλλη μπότα στο ψ κατάστημα. Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί στο φόρουμ σχετικά με την επιλογή μπότας, θα έχεις μια ιδέα για το πως θα πρέπει να σου ταιριάζουν. Μπότες από αγγελία δεν προτείνεται γιατί το εσωτερικό μποτάκι που διαθέτουν έχει πάρει το σχήμα ενός άλλου ποδιού, άρα εξαιρετικά δύσκολο εως απίθανο να σου ταιριάξουν άριστα που είναι το ζητουμενο. Το flex που εμφανίζεται ως δείκτης στις μπότες αφορά το πόσο σκληρές είναι/ πόσο δύσκολα κάμπτονται και πόσο άμεσα επανέρχονται. Δεν είναι κιόλας το Α και το Ω για τον χαρακτηρισμό μιάς μπότας, νομίζω πως καλά θα ήταν να κινηθείς γύρω στο 80-90 με τα χαρακτηριστικά (επίπεδο, βάρος) που ανέφερες, ας απαντήσουν και οι πιο έμπειροι. (ΜΙΚ ακούει??).

Δέστρες. Μικρό το κακό, ξαναδιάβασε όσα λέγονται στο φόρουμ για τις Μ Π Ο Τ Ε Σ. Ο λόγος που στο λέω είναι ότι τα περισσότερα σύγχρονα σκι πωλούνται πλέον με την κατάλληλη δέστρα πάνω, άρα δεν θα ασχοληθείς ποτέ με αυτές, Όλες ρυθμίζονται ως προς την σκληρότητά τους (πόσο εύκολα/δύσκολα ανοίγουν) και είναι ικανές να δεχτούν Ο Λ Α τα γήινα, ανθρώπινα πόδια, που φοράνε Μ Π Ο Τ Ε Σ του σκι.

Εν κατακλείδι, ετοιμάσου να διαβάσεις πολύ σχετικά με την επιλογή μπότας και να επισκεφτείς πολλά καταστήματα δοκιμάζοντας πολλεεεες μπότες.