Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Sign in to follow this  
Γιωργος-Κορινθος

Σακίδιο Ορειβατικού Σκι.

Recommended Posts

Και από δασμούς/τελωνεία κτλ;

Δεν με προσέχεις... Έχω ανθρωπο δικο μου στον Καναδά. Τα πληρώνω απο το σπίτι μου και του τα στέλνουν εκεί. Μετα προσωπικό δέμα ή με εναν συγγενή του που πηγαινοέρχεται.

Στάλθηκε από το A1-810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Σε πρόσεξα, απλά ήθελα να δω πως το λύνεις! :-)

Πάντως αν είναι να το έχεις πριν το τέλος της σαιζόν πάρε το αμέσως!

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg

Έχω ανθρωπο δικο μου στον Καναδά. Τα πληρώνω απο το σπίτι μου και του τα στέλνουν εκεί. Μετα προσωπικό δέμα ή με εναν συγγενή του που πηγαινοέρχεται.

αυτον τον ανθρωπο ψαχνω για να κανω μια παραγγελια

• Like 1

Κι εγώ... :-D

Τον θείο από την Αμερική! :-P :D

Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

sinox-0.jpeg

Για σακίδιο ορειβατικού σκι για 2ημερα ή αν τύχει και παραπάνω προσανατολίζομαι σε αυτό.

http://www.telemark-pyrenees.com/en/mammuttrionelement457l-p-145126.html

Τι λέτε;;;

Καλό φαίνεται, αλλά σε αυτή την κατηγορία εγώ θα πήγαινα στο Mountain Attack 35:45 της Lowe Alpine το οποίο όμως αν θυμάμαι καλά είναι και πιο ακριβό.

Αλλά ΟΚ, όταν μιλάμε για σοβαρά ορειβατικά σακίδια το μυαλό μας πρέπει να πηγαίνει μόνο σε Osprey και Lowe Alpine ;)

sinox-0.jpeg

Σοβαρα ορειβατικα σακιδια; Δηλαδη τοσοι ορειβατες και χιονοδρομοι ολοι εχουν Osprey και Lowe Apline;

Το καθε σακιδιο εχει τον σκοπο του, αλλος θελει να κανει την πλακα του για μια ημερα με λιακαδα και αλλος θελει να ανεβει μια 7αρα κορυφη χωρις υπερπαραγωγη υποστηριξης.

Τα Osprey τα εχω πολυ σε εκτιμηση δεν αξιωθηκα να παρω ενα οταν εκανα την σχολη ορειβασιας αλλα δεν πεθανα κιολας.

Παναγιωτης, Π.Φαληρο

Σε ποιότητα και τεχνογνωσία, ναι, είναι πρώτες. Είναι εταιρίες που έχουν εμβαθύνει στο αντικείμενο αυτό (της Osprey είναι και η μοναδική της δραστηριότητα) εδώ και πολλά χρόνια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες επίσης σοβαρές εταιρίες.

Τώρα στην ερώτηση σου αν έχουν όλοι οι ορειβάτες/χιονοδρόμοι Osprey ή Lowe Alpine, τα κριτήρια αγοράς, όπως θα ξέρεις, κάθε φορά είναι άλλα. Τιμή, χρήση, μόδα, marketing (υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την TNF πχ ;), εμφάνιση, προσωπικό γούστο, χρώμα, συμπάθειες κτλ και για τις περιπτώσεις επαγγελματιών και χορηγίες.

Προσωπικά σε καταναλωτικά προϊόντα δεν ακολουθώ τη μάζα (το-έχουν-όλοι-είναι-καλό). Με αυτή τη λογική τα σακίδια Burton και Dakine είναι μακράν τα καλύτερα, καθώς κάθε snowboarder που σέβεται τον εαυτό του έχει από ένα. Κ.ο.κ.

Edited by wraith
  • Like 1

sinox-0.jpeg

Προσωπικά δεν ξέρω γιατι,αλλά την Lowe Alpine δεν τη θεωρώ τόσο καλή εταιρεία.Μπορεί να κάνω και λάθος,πάντως τα σακίδια της δεν μου γεμίζουν το μάτι.

Πιο εξειδικευμένα σακίδια για ορειβατικό σκι θα έλεγα ότι είναι της Ortovox και της Dynafit...

Αλλά ΟΚ, όταν μιλάμε για σοβαρά ορειβατικά σακίδια το μυαλό μας πρέπει να πηγαίνει μόνο σε Osprey και Lowe Alpine ;)

Osprey και Gregory θες να πεις!

Osprey και Gregory θες να πεις!

Καλά, αλλά υπερτιμημένα και πανάκριβα...Εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση! :)

Προσωπικά δεν ξέρω γιατι,αλλά την Lowe Alpine δεν τη θεωρώ τόσο καλή εταιρεία.Μπορεί να κάνω και λάθος,πάντως τα σακίδια της δεν μου γεμίζουν το μάτι.

Κακώς...ότι σακίδιο της Lowe έχω/είχα (έχω και ένα μπουφάν) έχουν αντέξει και πολλά χρόνια και με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Το κύριο σακίδιο που έχω για ταξίδια και πολυήμερη ορειβασία είναι ένα 75άρι του 2002.

Πιο εξειδικευμένα σακίδια για ορειβατικό σκι θα έλεγα ότι είναι της Ortovox και της Dynafit...

Ισχύει. Αυτό που σου έστειλα είναι πιο αλπικό.

Edited by wraith

sinox-0.jpeg

Με arva φίλος είχε πολύ κακή εμπειρία οπότε προσωπικά θα τα απέφευγα ίσως βέβαια να έπεσε και σε χοντρούς μ@#%@$$@ες

Μιας κι έχω στα υπόψη μου προς αγορά ένα backpack της Arva (το Freerider 20), μπορείς να μου πεις αν σου είναι εύκολο τί πρόβλημα αντιμετώπισε ο γνωστός σου; Θεωρητικά, είναι decent εταιρεία η συγκεκριμένη.

Βέβαια, μόλις χθες βράδυ βρήκα στην ίδια τιμή και το Dakine Heli Pro DLX, οπότε, όπως και να έχει, λογικά για αυτό με βλέπω. ;)

Ο φίλος είχε το patroler 16 τα κλιπς σπάσαν στους 2 πρώτους μήνες και από την δεύτερη φορά που έβαλε σκι πάνω το ύφασμα ξέφτισε

O.K. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Λογικά δεν θα έχουν τόσο καλή ποιότητα! Δεν είναι άλλωστε γνωστή για τα backpacks της αυτή η εταιρεία. Ευχαριστώ για την πληροφορία αδερφέ.

Τελικά συνεχίσω ακόμα να ψάχνω να βρω το σακίδιο που θα με καλυψει τον χειμωνα που θα μας ερθει. Θα αλλάξω λίγο τα δεδομένα και θα ψαξω για ενα σακιδιο που να με καλύπτει για μονοημερο αλλά και διήμερο. Σίγουρα η καλύτερη επιλογή θα ηταν 2 διαφορετικά σακίδια αλλα λέω να πάω σε ενα για λόγους οικονομιας. Οποτε πιστεύω πως 32~35 λίτρα είναι κομπλε και για 2 ήμερο. Για πείτε κάνα σακίδιο που να έχετε "δουλέψει" σε αυτά τα λιτρα...

έχω το OUTLAW της Black Diamond και είμαι πόλύ ευχαριστημένος. Είναι 32 λίτρα και σε καλύπτει άνετα για μονοήμερες και διήμερες εξορμήσεις. Ξεχωριστούς χώρους για τον εξοπλισμό ασφαλείας(φτυάρι, σόντα), ανοίγει πίσω στην πλάτη για γρήγορη πρόσβαση στον κυρίως αποθηκευτικό χώρο, συμβατό με υδροδοχείο. Έχει άνετους ιμάντες , δεν πονάνε οι ώμοι και ωραία ζώνη με πρωτοποριακό σύστημα άρθρωσης που επιτρέπει στο σακκίδιο να ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος όταν κάνεις σκι. Μπορείς να δέσεις σκι στο κέντρο, διαγώνια και στα πλάγια. Έχει θέσεις για πιολέ και είναι ανθεκτική κατασκευή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

• Like 1

Πέρα από το Outlaw που λέει ο Pitboul, που φαίνεται πολύ καλό και μέσα στις προδιαγραφές σου, ρίξε μια ματιά και στο Kode 32 της Osprey. Επίσης για κάτι πιο μεγάλο στα 35lt ρίξε μια ματιά και στο Haute Route 35 της Ortovox.

• Like 2

sinox-0.jpeg

To Kode βγαίνει μεχρι 42lt και ακομα πιο κτηνώδες είναι το τεχνικο variant παιρνει κ σκι

Edited by Blackman

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Ναι, μαζί σου, αλλά ο Γιώργος λέει ότι ψάχνει μέχρι 35lt. Για μονοήμερα είναι περιτό βάρος-όγκος ένα τόσο μεγάλο σακίδιο.

• Like 1

sinox-0.jpeg

Ρίξε επίσης και μια ματιά στο Miage II της Salewa, επίσης στα 35lt.

• Like 1

sinox-0.jpeg

Όπως είπε και ο wraith ψάχνω ενα σακίδιο που να με βολεψει μέχρι ενα 2ημερο. Απ οτι καταλαβα είμαι μεσα με ενα σακίδιο στα 35λ. Ένας υπνοσακος, δεύτερα γάντια, κραμπον ίσως κσι ο βασικός εξοπλισμός του σκι θα χωρέσουν πιστεύω. Έχει δοκιμάσει κανεις ενα τέτοιο φόρτωμα;

Μεγαλυτερο σακίδιο υπάρχει αν χρειαστεί τίποτα περιεργο ;-)

Με πολλές εκπτώσεις γίνεται. Υπνόσακος μόνο πουπουλένιος.

Όπως είχα γράψει και αλλού, εξαρτάται και από το μέγεθός σου. Δηλαδή όσο πιο μεγαλόσωμος τόσο πιο μεγάλα και τα ρούχα σου/εξοπλισμός σου.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εμπειρία από τέτοιου τύπου διήμερες εξορμήσεις για να σε φωτίσω και η αλήθεια είναι ότι κινούμαι με λίγο βαρύτερο set-up.

• Like 2

sinox-0.jpeg

Μερικές από το Διαδίκτυο αλιευμένες προσφορές βρήκα εδώ

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις...

Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα...